Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Krećem i ja

od Milan_Dj » pre 9 godine

8)
    Poslednja izmena od Milan_Dj u 22 Jun 2016, 16:26, izmenjeno 1 put ukupno.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

I meni si nedostajala leonida! I ja sam bas pomislila gde si ti. Nekako mi je bilo cudno bez tebe i tvojih komentara na ovom forumu. Sad videh da si bila na odmoru. Super! Nadam se da si se lepo provela i odmorila. :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Pošto sam svojim nedužnim komentarom pokrenula u tuđem dnevniku vrlo oštru prepirku o štetnosti/korisnosti alkohola, a smatram da je krajnje neodgovorno opterećivati tuđe dnevnike takvim temama ... nastavljam iznošenje svog mišljenja u svom dnevniku, gde mu je i mesto.
    Naime, celo moja filozofija života je umerenost u svemu.
    Ne treba se kažnjavati zato što smo na dijeti i izbegavati ama baš sve što nam pričinjava zadovoljstvo. Ne vidim ama baš ništa loše ponekad izaći i počastiti se sa kojim pivom/vinom, čak štaviše ... život je samo jedan i takvi izlasci tu i tamo ga oplemenjuju. Treba uživati u životu.

Ja se zaista trudim da budem vrlo umerena u svojim izjavama, ali ovo moram da kažem ... sve očekujem da se pojavi neki član foruma koji će objašnjavati da se u procesu dijete treba odreći i vođenja ljubavi uz naučnu argumentaciju da nam to povećava pritisak, te može izazvati srčani udar, pogotovu kod gojaznih ljudi po ovoj vrućini :nasilan:

Pokušavam da kažem, treba živeti, ne treba se u životu kažnjavati zato što smo došli do ovog foruma ... sve se sasvim lepo može regulisati uz normalan život i umereno uživanje u svakodnevnim stvarima koje čine život lepim ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 9 godine

Slazem se Leonida. Ti si pronasla svoju meru, ni u cemu ne preterujes..zato si tu gde jesi i sa kilama. Sto je odlicno.
    Diskusija kod narcise je otisla u pogresnom pravcu ali dobro. Zaboravicemo na to.
    Svako ima pravo da vodi svoj zivot prema svojim merilima i nemamo pravo nikog da ispravljamo ma koliko se neslagali sa necijim izborom.
    Kao sto ti kazes..necu nicega da se odricem da se kaznjavam..tako ti ja kazem da u mom slucaju to sto ne pijem kafu/alkohol za MENE to nije odricanje ni uskracivanje jer NEMAM potrebu za time. Nismo svi jednaki.
    Ovo sam podebljala samo da istaknem da je to moj slucaj.
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

No, vratimo se temi.
    Vodjenje ljubavi je super, ali zapitajmo se koliko ima ljubavi u svemu? Obicno se radi o potrebama ili nagonu. Ali ostavimo to za forum o tome, ako postoji. :D

Sto se alkohola i njegovom konzumiranju u toku dijete tice - Svako ko ga voli treba umereno da ga konzumira, tu se svi slazemo. Ali ne moze se reci da je zdrav, koristan i neophodan za letnje dane. To je sustina celog mog pisanja.

Ti si, Lonida, u takvoj situaciji da sprovodis jedan nacin ishrane koji ti odgovara i koji daje rezultate po pitanju odrzavanja kilaze. Uz to nisi se odrekla nekih svojih zadovoljstava, uz neophodnu umerenost. Tome svi treba da tezimo.
    Ako ukazujemo na to da treba smanjiti so, masnu hranu, kupovne sokove, slatkise, da se treba 'uobrociti', da treba jesti sveze namirnice, salate, neutralno povrce itd, onda ne vidim problem na ukazivanje da je potrebno minimizirati alkohol. A casa dnevno nije minimiziranje.
    Poslednja izmena od narcisa u 22 Jun 2016, 11:42, izmenjeno 1 put ukupno.
    Rezlog: neprimjeren sadržaj
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Vodjenje ljubavi je super, ali zapitajmo se koliko ima ljubavi u svemu? Obicno se radi o potrebama ili nagonu. Ali ostavimo to za forum o tome, ako postoji. :D .
    Posle 20 godina braka, veruj da je u pitanju čista ljubav!
    A casa dnevno nije minimiziranje.
    Sa moje tačke gledišta, to jeste minimiziranje :)

• Milan_Dj
    Amater
    Amater

Vodjenje ljubavi je super, ali zapitajmo se koliko ima ljubavi u svemu? Obicno se radi o potrebama ili nagonu. Ali ostavimo to za forum o tome, ako postoji. :D .
    Posle 20 godina braka, veruj da je u pitanju čista ljubav!
    Mislio sam uopsteno, ne na tebe i tvog supruga.
    A casa dnevno nije minimiziranje.
    Sa moje tačke gledišta, to jeste minimiziranje :)
    U dubini duse znas da nije :wink: Ali malo tvrdoglavosti nije na odmet :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Objasniću ti kako ja razmišljam.
    U mojoj familiji (onoj grani gde je bilo sramota umreti pre 90 godina), bilo je uobičajeno konzumirati alkohol, pogotovu domaće proizvodnje, u umerenim količinama.
    Sve u svemu, čak i mi deca smo za slavu dobili (razblaženu vodom) kuvanu rakiju, a pivo su me naučili da pijuckam valjda čim sa prohodala :), na moru sam već kao vrlo mala pila prošek razblažen vodom ... pa kako su svi oni sa takvim navikama živeli veoma dugo ... ja se ugledam na njih :) ...
    Da ... čak ni na inteligenciju nije uticalo ... svi su bili veoma obrazovani za ono vreme ... a i u ovoj generaciji skoro svi smo fakultetski obrazovani i uspešni u svojim strukama ...

Verovatno ti moja familija zvuči veoma čudno ... ali eto ... navike se nasleđuju :)

• Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

sve očekujem da se pojavi neki član foruma koji će objašnjavati da se u procesu dijete treba odreći i vođenja ljubavi uz naučnu argumentaciju da nam to povećava pritisak, te može izazvati srčani udar, pogotovu kod gojaznih ljudi po ovoj vrućini :nasilan:
    :16: :16: :16:
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

Objasniću ti kako ja razmišljam.
    U mojoj familiji (onoj grani gde je bilo sramota umreti pre 90 godina), bilo je uobičajeno konzumirati alkohol, pogotovu domaće proizvodnje, u umerenim količinama.
    Sve u svemu, čak i mi deca smo za slavu dobili (razblaženu vodom) kuvanu rakiju, a pivo su me naučili da pijuckam valjda čim sa prohodala :), na moru sam već kao vrlo mala pila prošek razblažen vodom ... pa kako su svi oni sa takvim navikama živeli veoma dugo ... ja se ugledam na njih :) ...
    Da ... čak ni na inteligenciju nije uticalo ... svi su bili veoma obrazovani za ono vreme ... a i u ovoj generaciji skoro svi smo fakultetski obrazovani i uspešni u svojim strukama ...

Verovatno ti moja familija zvuči veoma čudno ... ali eto ... navike se nasleđuju :)
    Zivotni vek je nebitan, a i obrazovanje. Da ljudi od malo alkohola umiru sa 40 i da nemaju ambiciju ni sposobnost da se obrazuju zabranili bi ga.
    Za davanje alkohola deci sam tek protiv (za to se cak i krivicno odgovara). Ali svako neka radi kako misli da mu je ispravo ili zabavno. To ne znaci da je zdravo, korisno i neophodno. Lose je kad ubedis sebe da je nesto ispravno a zapravo nije.

Postoje ljudi koji i za marihuanu smatraju da je korisna i nista manje stetna od cigareta i alkohola i oni zive u takvom ubedjenju i nista ih ne moze odvratiti od toga.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Zivotni vek je nebitan, a i obrazovanje.
    E sad me baš zanima ... a šta je po tebi bitno u životu?
    Meni su eto, te stvari bitne, a uz to živeti tako da imaš osećaj da živiš ... uživati u životu i u sitnicama koje te čine srećnim.

• Milan_Dj
    Amater
    Amater

Pa procitaj sledecu recenicu nakon toga. To je nebitno u kontekstu teme - alkohola.

Da povremeno konzumiranje alkohola znacajno smanjuje zivotni vek i ogranicava sposobnost i ambiciju da se neko obrazuje bio bi zvanicno zabranjen svima, ne samo maloletnicima.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Zapravo ... postoje mnoge namirnice koje značajno utiču na zdravlje ... pa nisu zabranjene ni maloletnicima (čak ih reklamiraju kao zdrave :shock: ) ... o tome smo više puta raspravljali na forumu ... margarin npr. ... svako ko je išao u srednju medicinsku/hemijsku školu objasniće ti šta je margarin i koliko je zapravo poguban za zdravlje ... a da ne pričamo o 1000 vrlo nezdravih namirnica kojima hranimo decu ... u poređenju sa svim tim ... alkohol je zapravo sitan greh ... a svi smo mi ljudi i moramo pomalo i grešiti ... opet ... to je moje gledište ... da sam imala nameru da se približim bezgrešnom životu, otišla bih u manastir :)

• Milan_Dj
    Amater
    Amater

Nije isto porediti margarin (iako je nezdrav) i aklohol koji ima znacajnije lose posledice po decu i maloletnike.
    Ne znam zasto ste moj komentar o alkoholu toliko licno primili. Meni je zasmetalo sto ga smatrate (na neki nacin i propagirate) kao zdrav i neophodan jer ne mozete bez njega :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Joj bože ... koliko god se trudiš da budeš jasan ... neko pogrešno razume tvoje reči.

Ja celu zimu/proleće/jesen popijem po koju kap alkohola kad izađem i za praznike (što se jasno vidi iz mojih objavljenih jelovnika) ... leti popijem koje pivo kad izađem ... otkud tebi zaključak da je ne mogu bez alkohola :shock:
    Samo pokušavam da kažem da nema ničeg lošeg u tome povremeno izaći i opustiti se ...

Odgovori 1289 postova