Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od narcisa » pre 9 godine

Ekstra što si se baš angažovala u ostalim podforumima. Sviđa mi se i hljeb i pogačice. Počeću i ja da mijesim za mjesec-dva, trenutno mi se ne da da se bavim tom aktivnošću. Pokradeni će ti biti recepti. Postavljaj slike slobodno, mada bi bilo bolje da su ubačene preko photobucket-a.
    Kako se melje lan, tj na šta? Znam da je odličan za te tegobe, a nikako da se nakanim da ga uvrstim.... :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Pa ubacujem ih preko photobucketa, sada ne znam da li mislimo na isti photobucket :) www.photobucket.com Jel postoji neki dodatan za PB u okviru foruma?

Ja ga meljem u onom čoperu, secku koji inače samelje sve u sekundi ali za lan mu trebaaaa vremena. inače ga melju i u mlinu za kafu, ne znam za ostalo verovatno da može. Ne kupovati samleven to je pravilo brzo užegne i ako sameljete kao ja po 100 gr odjednom onda se drži u teglici u frižideru.

E sada juče sam čitala FB hrono iako sam rekla da neću pa sam onda čitala hrono na coolinarici i totalno sam se smorila, ali ne toliko da počnem da ih slušam. Naime određene osobe su bile u centru i rečeno im je da šampinjoni ne smeju da se koriste. A drugo što mi se ne sviđa je ograničen unos semenki na 30 gr dnevno, ni to mi se ne sviđa pa ja to neću poštovati. Treće je da nema susam i semenki za večeru ali ja ne znam što, volela bih da mi neko objasni ko se razume u sastav semenki i susama da li oni imaju mnogo UH jer koliko znam samo je to zabranjeno za večeru, i crveno povrće da. Ali se ne stavlja 100 gr već možda 10 gt (jedna kašika) pa ni toliko.

SUSAM
    На 100 g
    Енергетска вредност (kcal) 572
    Масти 50 g
    Холестерол 0 mg
    Натријум 11 mg
    Калијум 468 mg
    Угљени хидрати 23 g
    Влакна 12 g
    Шећер 0,3 g
    Протеини 18 g

Iako ne bi trebalo ja stajem na vagu svako jutro jer me zanima kako se odvija proces pošto nisam od početka imala istu. Prvi dan je bilo 70 kg 400 grama, juče ujutru je 70 kg 200 gr, a danas ravno 70 kg, što bi značilo da ide oko 200 gr dnevno. Znam da to nije validno meriti se svaki dan ali eto hoću da pratim. Druga stvar je što sam sinoć dobila ciklus ali ono što ja vidim je da nisam naduvena, čak se osećam i splasnuto, obukla juče pantalone koje su oko nogu sada onako landarave nešto mi nije ovaj smajlić omiljeni kao da se ruga ali mi ide ovde :mahalo:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala na lan savjetima.
    Taj taj photobucket, ja nisam skontala kako da izdvojim pa da se vide :oops: . Nisam dobra sa tehnologijom. Kači ih nemilice, ne štedi kapacitet :D .
    Za paradajz, tj voće u jakim bojama sam i ja vidjela da ga ne preporučuju. Isto i susam za večeru (iako nema nikakve logike). Za gljive kažu da nije sjajna kombinacija pošto su proteini biljnog porijekla. To su ta rigidna pravila na koja bih se ja oglušila. Oko unosa proteina(zdravstveni izvori) kažu da osobi od XY kila dnevno treba unos proteina ZG i da bi najbolje bilo da se pola unese iz životinjskog porijekla, a pola iz biljnog.
    Za sjemenke sumnjam da uneseš više od 50 grama u svakom slučaju. To pravilo im je zbog uh-ova, a i onako kalorične su.
    Ignoriši i furaj svoj sistem.
    Bravo za minuse! :mahalo:
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Cestitke za minus, nek samo ide svaki dan po malo...a to za stajanje na vagu svaki dan nisi sama :wink:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

200 po 200 gr, nakupi se to ... bravo !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa u pravu si sigurno ne unesem toliko, možda mi se čini jer je sve samleveno pa je onda to dosta ali opet ne pojedem sve sama 8)
    Svoj sistem svakako jer su mi pečurke u ovom zimskom periodu najlakše za spremanje i sada ako ja već imam rezultate ne znači da baš sve radim pogrešno. Ono što me je još malo onako žicnulo je konstatacija da im je u centru rečeno ako pojedu čak i 5 malina, prekida se mršavljenje :zid: malo mi je to ekstremno.

Dan 13
    8h D - integralna palačinka punjena sirom, pečenicom i salatom.
    15h R - neki potpuni zbrlj od onoga što sam imala u kući - pečene paprike pa samlevene, pomešane sa sirom, kačkavaljem i 20 gr pečenice, sve rastanjeno na papiru i zapečeno. Kontam da kačkavalj nije morao ali opet je bez mesa i mislim da bih ogladnela brzo, kupus salata
    21h V - planiram čorbicu

Danas pauziram sa vežbama i svime, plus ciklus, plus dan odmora.
    Računala sam i kalorije da ne mislite da vam pravim neke zazubice ili postavljam neku bomba plus hranu, ona heljdina palačinka ima 200 kalorija sa sve tim punjenjem a jedva sam pojela dve i nisam morala. Ova "pita sa paprikom" jedino kalorično tu je kačkavalj a ukupno je oko 300 kalorija.

Slika

Slika
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Pitu ću sutra da napravim!!!
    Hvala ti na receptima i savjetima!!!
    Mislim da pretjerano s*ru u tom centru, ali je vjerovatno nečim potkovano...hrmpf.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa za te pare mislim i da moraju :) pritom je takođe rečeno da je namerno u knjizi dato pogrešno jer onda niko ne bi dolazio od njih u centar. Više ne čitam ič :)
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Kako dobro izgleda ova palačinka! Ogladnila sam odmah!
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

signorina lako se pravi, ako smeš da je jedeš možeš i za doručak, ako odgovara tvom načinu ishrane, gotova je za dva minuta :) Ostavila sam recept u Hrono receptima na forumu.

Upravo sam iščitala knjigu od korica do korica - dr.Grifing "Kako usporiti starenje" iliti knjiga o Hrono Ishrani.
    Tu je navedeno
    * da se pečurke jedu bez obzira da li se kombinuju sa UH ili proteinima
    * da se u dostizanju željene kilaže može kombinovati i pirinač sa proteinima, ali ređe
    * da semenke mogu za večeru jer je dat recept za večernju salatu sa sve semenkama pa i šargarepom iako nije zeleno povrće
    * da peršunov list ima čak 1467 mg kalcijuma u 100 gr, odmah za njim je mak a odmah zatim susam od 783 mg kalcijuma
    * kiseo kupus je i poželjan
    * brzo hodanje je najbolji vid rekreacije
    * ako smo doručkovali a ne možemo ručati do kasnih popodnevnih sati moguće je ponoviti sličan sadržaj doručka do 13h ali sa malo više kontrole u kombinovanju namirnica ali je ok pojesti ponovo UH sa proteinima ali ne mešati proteine.
    * sve ostalo je isto s tim da su recepti mnogo opušteniji nego ovi koji se nalaze na internetu.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

I ovde je zašla epidemija minusa, svi ste se zarazili... želim vam da to potraje i da vam lepo prija :) !
    Hrono po pravilima ili mimo, važno je da radi. 8)
    Svaka čast za organizovanost, inicijativu i duh!
    Palačinka ti odlično izgleda.
    A tikvice u ulozi špageta.. naravno da možeš i da ih kratko obariš. Oguliš tikvicu (osim kada imaš domaću neprskanu pa je šteta guliti) i tako celu kratko obariš pa onda sečeš na listiće ili kakve već oblike želiš... npr u toj ulozi špageta (ili kao ,,građa,, za lazanju i slično).. Osećam da bi ti, takva vredna kakva si, pravila takve lazanje od tikvica da bismo svi (kada bismo recimo videli sliku) poželeli da ti dođemo na ručak (VK ili NK kako god)... :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Draga hvala ti :oops: probaću ovo sa obarenom tikvicom već sutra jer je svakako na meniju. A sada bih ja da pitam kako da spremam rečnu ribu???
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Ja necu puno da hvalim..ali konstatujem da kod tebe i ti nazovi zbrljevi fantasticno izgledaju. :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

ma jok draga to je vec gadno:) a i ovo je zbog slikanja takvo. Dolazi suprug sa posla i vidi uredno namestenu palacinku i kaze "opet si slikala, jel se jedu uzorci?"
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Razmišljam kako ovu palačinku da prilagodim sebi za doručak ... tako dobro izgleda na fotografiji ... videću za vikend kad budem imala vremena da se igram ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
Odgovori 885 postova