Dudo, kod mene jesu u pitanju pogrešne navike iz detinjstva (i kod mnogo ljudi koji završe ovde), zato se ja stalno osvrćem na kuhinje mojih baka jer kuhinja u mojoj roditeljskoj kući ... veruj da ne možeš da zamisliš količine čokolade, keksa i grickalica koje su se svakodnevno vrzmale po kući (i još uvek je tako, u onoj meri koliko im penzija dozvoljava). Ja sam samo imala sreće da sam zapravo stalno bila u pokretu pa sam to i trošila ... kao dete jesam bila buca, prosto sam u jednom momentu izrasla ovolika kolika sam, i kile ostale tu gde su bile ... znači
te pogrešne namirnice jesu ukusi na kojima si odrastao i zato je problem da ih prepoznaš kao neukusne !!! Ko je odrastao na zdravoj hrani, nema tih problema, i to je razlog zašto bi ove mlade mamice trebalo da povedu računa bar o dečjoj ishrani ... čak i onih najkriznijih godina 90 i neke ja sam imala izdvojene namirnice tipa teletine sa planine samo za njih ...
Da, bio je ispred komentar da neki roditelji žive živote svoje dece, pa pošto ih ja zaista obožavam i često spominjem, moram da napišem jednu rečenicu koja nema nikakve veze sa ovim forumom - ja nipošto ne živim živote svoje dece, naravno da kao svaki roditelj želim da im ugodim svakom mogućom prilikom, ali ... moj život je toliko ispunjen da ja zapravo samo vikendom osetim da mi nedostaju (sasvim je normalno da ti deca koja su živela 20 godina sa tobom, pa otišla, nedostaju, radnim danima imam toliko obaveza i različitih dešavanja da samo povremeno pomislim na njih ... oni žive svoje živote, ja svoj ... uvek sam tu za bilo koji savet koji im je potreban, ali nikad agresivno ne namećem svoje mišljenje .... nikom, pa ni njima).
I ... još nešto ... ja se vezujem za neka mesta, neke ljude (neke forume

) ... smatram da je osnovno obeležje čoveka da se veže ... mi jesmo sastavljeni od emocija i smatram da je pogrešno i probati da ih isključiš ... to je osnovno obeležje čoveka ...
Izvini
dudo, na besmislenom zauzimanju mesta u tvom dnevniku, ali ovde smo i zbog psihološke borbe koja prati svaku ovakvu odluku kao što je sređivanje svog fizičkog izgleda i zdravstvenog stanja (proces uključuje po pravilu i sređivanje haotičnog života), i onda saveti da ne treba voleti sebe i druge ... prosto iritiraju ...
treba voleti i sebe i svet oko sebe (uključujući i hranu koju unosimo), to je ono što nas čini ljudima !!!
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.