Primer iz života - kao mlada sam pila pivo isključivo iz flaše i posle jedne kritike mi je istinski trebalo istrajnosti da naučim da pijem pivo iz čaše... pođe ruka sama ka flaši.
Ali kad sam to jednom prevladala, naravno da ruka sad polazi sama ka čaši.Je l' OK sad to oko terminologije?

Motivaciju ne bih odbacila kao takvu, ali bih debelo razmislila uvek šta je motivacija, a šta "motivacija". Nekad mi ujutru, kad neispavana otvorim oči, bukvalno i najiskrenije treba motivacija da ustanem iz kreveta... ali ustajem zato što je a) idiotski da ležim u krevetu, b) treba da zaradim neki dinar, c) svaki dan nosi nešto jedinstveno i ne želim to da propustim... znači, motivacija mi je ono što je generalno svakome normalnom motivacija za život... ne ustajem iz kreveta komšinici za inat, ili da vidi bivši momak kakvu je osobu izgubio (osobu koja štaviše zna da ustane iz kreveta), ili da mi viču "bravo". Motivacija za zdrav život je sam zdrav život i vrlo je prosta... takođe, volim da izgledam lepo zato što volim da izgledam lepo (ponovo ne da bi komšinica prsla od muke ili da bih bila najbolja riba na maturi)... trenutno rintam kao konj jer mi je motivacija da renoviram kuću (dodatni razlog znaš
), hoću da kažem, ne želim da potcenim moć motivacije, ali koliko je potrebna u tom nekom inicijalnom trenutku kad se tržemo iz letargije, toliko kasnije (tu se slažem s tobom) nije baš nimalo potrebna. Pa zato ni u tom inicijalnom trenutku ne treba da bude besmislena. (Mislim, teško je komšinici za inat terati 165. krug UN-ke...)

Kad se presaberem, jedino sam jedno vreme pila prilično često gazirane sokove (mnogo davno), i recimo da je bilo nekih finansijskih momenata kad je silom prilika znala da se nađe i neka salamčuga na tapetu. (Mada pričam o dobu kad su ti proizvodi bili mnogo boljeg kvaliteta nego sad, u smislu da su imali manje soje, manje hemije itd., ali izbegavala sam tu vrstu suhomesnatog kad god mogu jer je realno bljak.) Da ne ispadnem sad ja neki Supermen tu... verovatno sam imala i sreće, od detinjstva sam naučena da jedem zdravo... hoću da kažem da kapiram da određeni aditivi i kombinacije stvaraju zavisnost, samo mozgam kako uopšte dođemo dotle da se na nešto navučemo, verovatno treba mnogo dugo jesti takvu neukusnu hranu pa da postane ukusna. 

). Nego, najavljujem se za EXIT;),ili vec neki drugi hepening
(taman da poravnam to dvoriste).