dudank napisao: Definitivno ne može i voće i pivo u istom danu, i gledaću da se toga držim.
Ih što volem kad sam u pravu ...

dudank napisao: Definitivno ne može i voće i pivo u istom danu, i gledaću da se toga držim.

Juče je bio stvarno vanredan dan, ali sam junački pojela sve što sam planirala

Nisam više mlada.
Baš tako... sebi mogu da "priuštim" nejelo samo ako me baš stisne neki problem, pa doslovno zaboravim da jedem (znači, ne priuštim, nego zaboravim). Inače gledam da izvučem maksimum, najviše zbog toga što ne želim da se lišim nekog dragocenog sastojka. (Odmalena tako jedem, tj. otkako mi je objašnjeno šta su vitamini, minerali, proteini & ostalo, i zašto su važni.) "Maksimum" je, naravno, na prvom mestu maksimum povrća i mlečnih proizvoda, pa onda ide ostalo. (Koliko god da volim meso, ali prednost uvek imaju mlečni proizvodi.)
Danas čak imam mali višak, ali sam stvarno uredno jela, tako da sam sigurna da je voda, mirno idem dalje.

Tj. baš tako kako si rekla, kao "poluproizvod", da se iz zamrzivača ubaci odmah u jelo koje se sprema. Ulje čuva neke namirnice u zamrzivaču, npr. moja majka ima običaj da upola proprži veće količine luka ili praziluka, podeli to na mala pakovanja i stavi u zamrzivač (da ne bi svaki put gubila vreme kad sprema jelo), tako luk ostane isti kao da je sad propržen (a kad bi se stavio ovako, promenio bi se, naravno). Znam da je tvoj zamrzivač skroz mali, moj je onako srednji, isto je večito nedovoljan za sve što bih ostavila, ali ovo bih baš probala. Ove godine ionako ne ostavljamo gotovo ništa od zimnice, zalihe su nam već džinovske, a treba sve to vući pri selidbi, pa gledam da pametno napunim zamrzivač, lakše je preneti njega nego gomile tegli.
....gledaću pametno da iskombinujem sve. (Sad bi mi baš bilo žao da upropastim kad je lepo krenulo.)

Bila sam u junu u jednom trenutku na ovoj težini, ali sam onako bezvoljno pomislila: "Pa šta." I nisam produžila... to je ta varljiva zona od +5 kg gde još nisi debeo, pa ti nije toliko zapelo za tih nekoliko kila, ali mnogo je lepše bez njih. Zasad sam osvojila jedne farmerke (više ne kipi preko njih), sad idem u osvajanje bež pantalona. (I osećam se kao da mi neko poklanja garderobu, heh.
) Poluproizvode volim i ja da imam u zamrzivaču, jedino meso ne volim da zamrzavam (sem domaćeg suvog, to moram), ali povrće zauzima manje mesta kad je upola spremljeno, plus ta štednja vremena. Luk ne ostavljam, volim kad mi zamiriše svež u kući, ali da radim izvan kuće i da jurcam, i te kako bih i njega, heh.
Znaš da sam ti uvek i sedela za vratom, znači, i ovog puta sam uz tebe!!!

Završismo na drugom danu slave, koncentrisala sam se na kozji sir, meso i salatu (uz dve-tri kašike ruske salate i radi običaja bukvalno dva zalogaja slavskog kolača), popila neku rakijicu i za moje pojmove vrlo malo piva, domaćica uvažena, moja čula zadovoljena, a nisam se prejela i prepila. 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.