Priprema: Iseckan luk i isečenu papriku propržite na ulju. Dodajte krompir isečen na kockice, mlevenu slatku papriku, beli luk, lovorov list i biber. Prelijte toplom vodom tako da svi sastojci ogreznu. Jelo češće promešajte u toku kuvanja, ali ne dolivajte vodu. Kuvajte oko 30 minuta. Gulaš od krompira iseckanim peršunom i majoranom.
Ne znam kako veruj, ali sam uspela (sa sve svojim "znanjem" o tehnici ) da skinem tu knjigu un, pokusaj i ti Narcisa Gile vidim svaki dan ljutu papricicu bas je volEs, pazi da se ne zaljutis
Neću se ja od lute paprike zaljutiti nikako, samo treba papričice doooobro zažvakati da ljutina ostane u ustima
09.10.2015 dan 35/91 skrobni dan D: banana U: kruška R: krompir gulaš (ostalo od prošlog s dana), kiseli krastavci, ljuta paprika, hleb V: polovina gulaša od ručka, kiseli krastavci, bez hleba i ljute FA: ...
a sutra je dan za Dane mađarske kuhinje u Skorenovcu a ja na UH danu, kupiću si neko pecivo usput da imam za ručak a počastiću se nakon ručka sa jednom čipkastom krofnom, jer to nema šanse da dođe do kuće čitavo na biciklu
Evo čipkasta krofna - počastite se Dani mađarske kuhinje - Skorenovac kraj Kovina 10.10.2015 dan 36/91 uh dan D: banana U: banana (ova druga je bila u iscrpljujućoj vožnji uz žestoki vetar) R: žu-žu (bilo je snađi se kako znaš i umeš - odoleh gomilama gulaša i paprikaša al ipak pojedoh šta je za taj dan) V: hleb i ribani kiseli kupus (drugo iskušenje dana, odoleti prasetini, jagnjetini i rolovanoj piletini na proslavi rođenja drugarovog deteta) FA: 85.6 km (3h i 16min) ravničarske vožnje Beograd-Skorenovac-Beograd Do tamo ubi vetar a nazad ubi kiša - ali je ipak bilo sjajno Trek vožnje možete videti na: https://www.strava.com/activities/410219072
Taj žu-žu je jedino bilo da se kupi a da je bilo prazno, sve je bilo ili sa sirom ili sa nekom vrstom mesa, tako da je što se tiče mene pravilo dana zadovoljeno
11.10.2015 dan 37/91 vitaminski dan D: vel'ka jabuka U: 2 kruškice U: 2 užinice u hodu po malo kikirikija i suvog grožđa V: kuvani karfiol i šargarepa (ostavljena voda di je kuvan karfiol, sutra samo ubaciti pola povrtne kockice za supu i eto baš lepe supice) FA: 7 sati šetnje u 58 prodavnica obuće da moje ženče kupi čizme, kupila je troje a i jedne cipele
12.10.2015 dan 38/91 proteinski dan D: banana R: dinstani oslić u paradajz saftu, luk, ljuta paprika, hleb, supa V: polovina oslića od ručka, crvena paprika, bez hleba i supe FA: ...