Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od narcisa » pre 10 godine

Jupi je za minus :hi-fi: Gulp sad kad si sabrala koliko košta kila bonžite srce me presječe... Srećom neće biti kupovana :D
    Srećan rođendan hazbendu :pivo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Hvala... nek je on meni živ i zdrav! :pivo: (A i lepo je počastio ženu pivom sinoć, heh. :) )

Minus se drži uprkos pivu, sad slede bespivni dani. Fali mi 5 kila do potpune sreće, to je kalorijski oko 160 krigli piva... eto koliko treba da NE popijem. (Ali je lakše da se odreknem 23 vekne hleba. 8) )

Danas:

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: sir, sveže paprike
    U: breskva
    V: grilovane tikvice, šunka, opet malo sira (tj. vurde), možda ću dodati kasnije i kiselo mleko
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 10 godine

Kojih 5 kila?!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, tih 5 viška koje sam nabila prošlog leta i o kojima trabunjam već godinu dana. :D Sad sam na 55,5 (juče je bilo 55,3, ali da ne cepidlačim), to je mnogo i premnogo, sve preko 51 na meni je ružno, a i teret je. Da ne pominjem da ni u šta ne mogu da uđem od pantalona i sukanja, samo rastegljive haljinice mogu da nosim.

Klopa istovetna kao juče, samo što neće biti šunka, nego neko drugo meso za večeru. Prija mi monoton raspored, ubija glad, a dovoljno je da se promeni salata, pa sve dobije drugu dimenziju.
  • Tudja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tudja » pre 10 godine

Iz nekog razloga,primtila sam da kad mi je monoton jelovnik,mnooogo brze slabim.
    Kilogrami koje zelis da skines,apsolutno su realni i dostizni.
    Pocela sam da citam tvoj dnevnik.Ima fantasticnih stvari,ali trebace mi vremena...Bas je kao neka riznica.
    Reci mi molim te,sta je to ajran? :oops: Nemam pojma,a zvuci mi mnogo lepo :D
    Zivot je ono sto napravimo od njega!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

dudank napisao:Mršo, uz višak odoše još 200 g! ........ "Mrzac" sam i ja kad je posredi ta kvazihrana, to jest, ne bih bila kad bi se prodavala po realnoj ceni ...........a (upravo gledam bonžitu na netu, kao jedan od najjeftinijih proizvoda tog tipa... cena po kilogramu 1.349,50 dinara), to bukvalno doživljavam kao kriminalni akt. ...........

Jupi za tih 200 grama! Srеćan rođendan t.m. (sa zakašnjenjem)! :013:

A ovaj obračun cene bonžite.... :evil:
    I ja uvek izračunavam cenu tih gluposti na kilo i čudu se čudim , ljutim i frapiram.. (bonžite, suhomesnati proizvodi lošeg kvaliteta, zatim razne te zamene za obrok koje ljudi masovno kupuju i jedu kao neku užinu a ništa od svega toga nije ,,prava,, hrana)... I, tako zaključujem da ih treba izbegavati iz principa ako ne iz nekog drugog razloga... Možda se sećaš da sam jednom potegla istu ovu priču kada sam izračunala cenu po kilogramu za neki proizvod iz slične familije kao bonžita (možda ona frutabella koju sam silom prilika kupila na poslu na automatu jednom davno)... i tada sam se frapirala... mislim da je to koštalo i čak mnogo više od ove bonžite, možda i preko 1800 din (da se čovek sit najede bifteka i sličnih skupljih stvari)..
    Ali zašto sve ovo pričam (?).. zato da spomenem da si se ti tada nadovezala sa apsolutno fenomenalnim komentarom.... pa si objasnila koliko koštaju žitarice na kilo kad ih kupuješ da nahraniš konja, dala si cenu... pa koliko koštaju u onim pahuljicama u tzv prodavnicama zdrave hrane.. a koliko u tim ,,barovima,, (cereal bars) i slično.... pa je moto bio nešto kao ,,šta zna konj šta je zdrava hrana,,.....
    Zato sam se uvek i ljutila na sebe i drobila na tu temu.... dok sam ponekad kupovala tu bonžitu (a sve silom prilika) jer sam bila gladna i negde u gradu, falio mi je neki obročić... i nisam imala šta drugo... a nervirala me je i činjenica da je to slatkiš koji me ne čini (slatkoholičarski) srećnom a ipak jeste slatkiš....

Želim uspešan nastavak beshlebnih i bespivnih dana, do konačne pobede!
    "¡Hasta la Victoria Siempre!" 8)

Edit:
    Zaboravih da dodam vis a vis ovih tvojih hajvana... (šejtana, ajrana....)
    Danas sam naletela (kroz posao) na lične podatke osobe koja se zove Hajran! I naravno, setila se tebe...
    Pol, Wasa, Hajran..... (nazivi za razne pristupe ishrani.... zamisli da postavim Ankici pitanje o tome šta misli o Hajran dijeti... .ona bi verovatno rekla da je to varijanta lchf... ili tako nešto.... vmro dpmne dijeta....recimo...) :16:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Fala, fala na lepim željama! :)

Iskreno, za Bonžitu nisam računala... piše na netu "cena po kg", samo sam prepisala. Zaboravila sam na to s konjem :16: , ali tako mu nekako i dođe. ("Nas dva brata, oba gladujemo" - dijetalna pesma za mog konja i mene.)

Da odmah napišem, da ne bude zabune - pomenuta rhb-pvo Ankica nema veze sa našom Anči (ko zna, prepoznaće).

Tuđa, moram da se izvinim, ne stignem svima da vam se upišem (tj. kod svih da se nalupetam), ali pratim šta radiš. Ajran je tečna varijanta kiselog mleka - ukiseli se donekle, pa se pomeša pola-pola s vodom, dobro izmućka, posoli, i ostavi se da još malo prevri... može da fermentiše čak dotle da ima alkohol, ali da se ogradim, pre toga ga ipak stavim u frižider. :16: Prednost je ta što je pitak, blaži od kiselog mleka (kiselo mleko se nekad ne gađa s nekim ukusima), a ima drugačiji odnos mlečnih bakterija nego jogurt, pa kome više prija ta varijanta za želudac, izuzetno je zgodan da se onako slatko naliješ i da te ne grize savest. (I da te ne grize pomenuti želudac.)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

Mislila sam da si ti smakla te kile od prošlog godišnjeg odmora, pa si me malo zatekla!
    Znaš, mnogo znaći odlazak na odmor, što će se verovatno odraziti negativno i na tebe i na mene, mada ne mora da znaći. Nekako ni ti, kao ni ja se ne odričemo mnogo starih navika, pa nam zato to skidanje ide teže.
    Ja se prilično dobro borim, mada je jako teško. Takodje uopšte mi se ne vide ti kilogrami, pošto su dobro rasporedjeni, ali ja sebe primoravam baš radi rasterećenja kukova i smanjenja bolova, mada priznajem da se mnogo lakše osećam od kada vodim računa o obrocima. Možda si primetila da uopšte ne jedem slatko, sem one kašičice meda ujutru!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam, Anči, još ih vučem. :( Zato sam i krenula da piskaram ovde ponovo, da se malo pretresem iznova. Kod mene i nema nešto mnogo da se menja, sve vreme i jedem zdravo i umereno, jedini "novitet" su povremena ubacivanja hleba, ali tad smanjim kalorije na drugoj strani. Ne jedem nikakve gluposti (najveća "glupost" koja može da se desi jeste da nekad bude kupovna šunka ili kobasica umesto svežeg mesa), a pogotovu vodim računa da svakodnevno unesem sve što je potrebno. Ako s nečim preteram, najčešće to bude suviše voća, i naravno, udarim povremeno neko pivo, ali poenta i nije da se odreknem voća i piva, nego da samo uljudim količine svega, da uštrpnem ovde i onde neku kaloriju, a ovako mi je lakše, kad imam pregled onog što jedem. Podržavam što si izbacila slatko, jer šećer stvarno razorno deluje, nevezano za dijetu.

Sinoć su za večeru ipak bile pržene paprike s kobasicama, uz salatu od tikvica s lukom, malo masnija kombinacija, ali imala sam užasno naporan dan i trebalo mi je nešto konkretnije od šunke i salate.

Danas:

D: kiselo mleko 2 dl (trenutno sam ostala bez ajrana) + dodaci
    R: barena boranija, parče sira
    U: lubenica
    V: meso, povrće, malo nečeg mlečnog
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Ukini pivo privremeno, ukini, solidariši se sa mnom. :D

Ja sve kao hoću da se upišem, ali ne znam šta bih ti rekla, a da već nismo pretresle... :)

Ih, ta bonžita... neko me je često častio istima, dok mu Duda nije poručila da ih se mane, hahahhaha. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

Ja mislim da ti ustvari još nisi donela definitivnu odluku o preduzimanja rigoroznijih mera! Iako si veoma karakterna osoba, ipak nisi donela definitivnu odluku! Imam smelosti to da kažem, pošto imam utisak da zbog drugih preokupacija ishrana ti bude nešto na brzaka. Možda grešim, ali polazim od sebe. Mene ubijaju neki lični problemi, pa sve ostalo samo otaljavam! Nažalost!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, možemo za promenu da grdimo ovde jedna drugu kad nam se omakne pivo... umesto da na nekim drugim mestima pišemo "živeli". :16:

Anči, veruj mi da nije na brzaka, ovako jedem jer volim i sve je to najčešće isplanirano. Bude u kući i druge hrane, svakog dana se kuva (tj. sprema se i za ručak i za večeru, uvek nam je večera neko toplo jelo), i to dijetalno zbog deteta, ali ovakve kombinacije me prosto bolje zasite. :neznalica: Ovo je za moje pojmove već prilično rigorozno... upravo je to taj deo zbog kojeg još tupkam u mestu, ne želim nikakvu preterano rigoroznu dijetu, jer ovo i ne treba da bude dijeta, nego prosto fino štimovanje, tih stotinak kalorija dnevno koje treba negde da zakinem. E sad, sve bi to išlo glatkije da nije moje ljubavi prema pivu, ali opet, nije poenta ni da se odreknem piva da bih skinula 5 kila, jer ti kilogrami bi se vratili onog trena kad se ja vratim staroj navici... i pre sam skidala kilograme uz poneko mudro ubačeno pivce, pa eto, sad isprobavam koliko čega može, kad može, kako može... nisam ni u kakvoj žurbi niti panici, prosto eksperimentišem kao i uvek. I ovog puta se pokazalo da bez obzira na broj kalorija kod mene nema mršavljenja dokle god je hleb u ishrani, znači, on je izbačen, sad polako idem dalje, neka spada sto grama po sto grama, nemam ništa protiv. :)

Kad smo već kod piva, i sinoć je palo pivo, i to ne jedno, ali sa tako debelim razlogom da nemam ni g od griže savesti... da ne detaljišem sad, dobre vesti, ali s nekim neočekivanim momentima, pa sam se našla u priličnom šoku i bilo je otprilike "ili pivo, ili bensedin". Danas nisam ni u kakvom šoku, idem regularno:

D: kiselo mleko + dodaci
    R: barena boranija, malo sira
    U: kriška lubenice
    V: džigerica s lukom, gomiletina neke salate
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 10 godine

Ma nešto čitam tvoj dnevnik,pa mi pade neka misao.Moža pogrešna,mesecima me nije bilo ovde.Ja ću da napišem,a ti preskoči ako grešim.
    Nisi ti jela toliko da bi dobila 5 kila.Bojim se da ne ulaziš u problem kao kad sam ja ušla u menopauzu.Gojila sam se od vode.Išla sam i kod lekara,imala uputstva za upotrebu :x i strahotnu dijagnozu da ću nikako smršati dok ludilo ne prodje.Davno u svom dnevniku sam pisala o tome.
    Ja sam bila gladna 3 godine,kad je prvi put spalo 2 kg,nacrtala sam se ovde i sve odatle je poznato :)
    Ono što je meni rečeno tada je to nenarmalno usporavanje metabolizma .Ta doktorka koja je specijalizovana za klimas ,ovde i u Americi mi je dala čitav spisak stvari koje mogu da mi se dese,pa da ne trčim kod lekara đžaba.
    Izmedju ostalog rekla mi je da usta ne stavljam hleba i peciva zbog ne kontrole aditiva u našoj zemlji,i da ne jedem mlečne masti.Obavezno 20 minuta šetnje dnevno.Čak bi bilo najbolje 3 x 10 minita u toku dana neke fizike.
    Dudo,znam da si ti veća enciklopedija od mnogih lekara,da pratiš svemoguće informacije i da ih savršeno koristiš,ali ja sam napisala,ono što je meni rečeno.
    Znam da znaš da sam veštica,a nekako tvoji postovi mi upališe lampicu da si u ovom životnom delu.
    Sve u svemu da ne širim mnogo,pp postoji pa piši ako sam te začačkala
    Sretan rodjendan ,želja neka bude skromna...5,5 kg do potpune sreće
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

Baš ti o tome pričam, doduše u mom dnevniku. Čim nešto ukinem, a kasnije ga vratim, eto kilo gore. Pa kaži zar nije da se poludi? Nisam pristalica odricanja svega po cenu za par kilograma, pa ljudi smo, ali ako se vodi račun koliko ja vodim, ne jedem slatko, jedem jako malo, jedem 3 obroka, pa nije mi jasno. sada još i šetam, sebe prisiljavam bar jedan krug, pa nemam komentar. Status kvo, pa to ti je.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, pratim ja to, pošto ne bih da me iznenade hormonske promene, ali zasad ni predmenopauza nije na pomolu, a i ne očekujem je skoro, ako je tačno da se predispozicija nasleđuje. Naravno, nikad se ne zna, može sutra da me krne, ali još nemam ni jedan jedini simptom (osim zaboravnosti... u tom slučaju sam od rođenja u predmenopauzi :16:). To što sam ja jela na prošlom letovanju (kad sam se ugojila), pa da je neko normalan tako jeo i pio tri nedelje, vratio bi se sa 10 kila više, a ne sa 4-5. I čitave zime sam vrlo lepo i opušteno klopala i nisam ni grama dodala. Moram da budem realna prema sebi, ne gojim se od vode. Kad saberem sve što smatram da mi je nužno, ispadne da unesem oko 400 kcal kroz mlečne proizvode, još toliko kroz meso, oko 200 kroz povrće, 300 kroz masnoće, 300-400 kroz voće... to je 1600-1700 kcal, BEZ PIVA. Po kalkulatoru dnevne potrošnje (visina, težina, godine itd.), ja treba da unosim 1450 dnevno da bih bila na istom. Ovo što se meni dešava, to je bonus, da mogu toliko kalorija da unesem a da se ne gojim, metabolizam sjajno radi, samo malo treba uštrpnuti da krene naniže. Tražim gde da uštrpnem jer sve te namirnice su potrebne telu (a pivo duši :) ), za moje pojmove je ovo već prilično rigorozno... ali može još da se krajcuje tu i tamo. Uglavnom, imam pouzdanih 300 g manje u odnosu na ovaj malo ozbiljniji start od pre nedelju dana, a sigurno bi bilo i više da nisam baš toliko brljala s pivom (preksinoć je otišla čitava krmača, kad me baš teraš da se ofiram :16: - 900 kcal), tako da nisam nezadovoljna... samo bih volela da nastavim ovako (sa skidanjem po 100 grama, ne sa krmačama piva). Aditive izbegavam u svemu, ne samo one iz hleba (imamo ovde dva odlična pekara s pravim domaćim hlebom, kod ostalih retko kad kupimo), jedino mogu da uđu ponekad kroz neki mesni proizvod, sve ostalo je onoliko domaće koliko je trenutno moguće da se nabavi.

Anči, apsolutno se slažem, to je to što kažem da je ovo "rigorozno"... rigorozno u smislu da sam hranu maksimalno uljudila, a ne svela na patnju, ne mogu i ne želim da budem gladna i ispošćena. (Pivo još nisam uljudila, priznajem. :010: ) Ti u suštini jedeš slično kao ja, gledaš da uneseš sve bitne namirnice, i zato nam je možda i teško da se odreknemo ovoga i onoga, jer sve deluje podjednako važno. (A i nismo tipovi za gladovanje.)

Danas na tapetu moj ljubljeni karfiol. :) Jedino me muči što trenutno nema tog mog mleka da se kupi, pa ne mogu da pravim ajran, ali uzimam kiselo mleko od iste (proverene) mlekare.

D: kiselo mleko 2 dl + dodaci
    R: sir, salata
    U: voće (velika jabuka)
    V1: karfiolska popara... ona sa slaninicom
    V2: izmena - umesto šnicle, repete karfiola
    Poslednja izmena od dudank u 14 Sep 2014, 14:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova