Sve mi se više čini da živim/o u horor filmu.
Što se tiče vas dvije u pijačnoj avanturi
Ne bi bio minus (osim možda na vagi). Prodale biste sveeee!
Ne bi bio minus (osim možda na vagi). Prodale biste sveeee!
Ako nam se nebo ne sruši na glavu, idućeg leta se selimo, transakcije bi mogle i brzo da se okončaju (možda i neće, ne znam, u nekim pregovorima smo), ali čekamo da dete ovde završi osmi razred, takav je bio plan.
'Vako: mislim i ja da mu je dovoljno kratko da se propeče, a možda da probaš i u suvom tiganju, na ringli? (Uz mešanje, naravno.) Možda bi tako najbolje procenila kad je gotov? Apropo koza, nedavno sam gledala, prodaje se slatka kuća u nekom selu, sa FARMOM KOZA (i tp za neke ekstra male pare), reko', daj da kupimo to... ne mora dete da se školuje.
Nemam ovde više nikakve kanale, ne znam šta je s čovekom od kog smo pre nabavljali... čujem tu i tamo da je ovaj i onaj kupio kozji sir, ali niko neće da otkriva izvor. (Belo, sine, belo.)
(Moj izbor bi bio govedina, svinjetina, jaga i divljač, ali ova dva poslednja su ovde apsolutno nedostupna.) Krupnu i dugovečnu ribu kao što je tunj u principu treba izbegavati, jer se nalazi u vrhu lanca ishrane i puna je teških metala (mala riba tokom života deponuje neke teške metale... a njom se hrani veća... i tako redom do najvećih riba.)
Što se piletine tiče, postoji ogromna sumnja da je "hormonsko meso" jedan od uzroka No1 što se javljaju čudne promene u građi čovečjeg tela poslednjih decenija, npr. drastičan porast prosečnog broja obuće i slično. Za slučaj da neko nije primetio (pisali smo o ovome 1000 puta, ali volim da ponovim), nekako ispada da je "zdravo" baš sve ono što je industriji hrane profitabilno, pa i ti pilići... jeste pile zdravo, ali kad pase travu i šetka po suncu. Kao mala sam se užasno zgadila kad sam videla da postoje pilići s rahitisom... još otad imam neku averziju (uz još neke razloge), a sad pogotovu.
...šalim se, znam i ja sve to, ali kad tako krenem u razmišljanje zaključim da je najbolje da prestanem da jedem, pijem, dišem.....šalu na stranu, mi smo u selu gde imamo vikendicu otkrili domoroce koji gaje koze i prave fenomenalan sir, tako da dok god je moguće kupujemo što sir što jarićI i uživamo. Mada, što kažeš, neki delovi gude mogu da prođu. Nekad

)
Imaju one smeđe kozice, ne znam kako se zovu. Nedavno je inače jedna porodica koju poznajem kupila imanje i bacila se na "proizvodnju" koza, tj. kozjeg mleka (tj. koze proizvode mleko, a oni ih gaje), ljudi su iz potpuno stote priče, ali eto, rešili su da se na to preorijentišu... i štaviše je isplativo. (Nisu blizu, inače bih im bila redovna mušterija.) Pa tako, ko zna...
Ne znam šta da smislim za te obroke... upisaću.

Debeliccka napisao:.....I naravno da je tačno da je uglavnom sve što se na sva zvona reklamira kao najzdravije, obično i najgore.. Pričali smo i o muslijima i žitaricama, itd...
Ja svako jutro jedem ovsene pahuljice, susam i lan, nemojte mi, molim vas, reći da nešto ne valja jer je to nešto (što u kombinaciji sa kefirom i suvim grožđem) što najviše volim za doručak... 

.

), što znači da nisam stavila preterano mnogo šećera. (Limun inače pomaže kod žuči, a sad sam utvrdila da pomaže i džem od limuna, he-he... prosto da čovek poželi da ga malo žigne žuč.)
Ako je za utehu, nosilje se ne tretiraju hormonima, tako da s jajetom dobijemo eventualno samo antibiotike + poremećen odnos masnih kiselina i još nekih sastojaka. ("Samo" antibiotike je već dovoljno da pojurimo domaća kad god je to moguće, ali opet manje zlo nego hormoni.)
Šalim se, ali jeste široka priča i razvlačimo je već bukvalno godinama. Ne znam da li može da se sažme u jednu rečenicu... recimo da je mit o zdravim žitaricama nastao iz najbolje namere da se reguliše zdravlje stanovništva u nekim zemljama, na prvom mestu Americi, da bi u međuvremenu xy istraživanja pokazalo da žitarice uopšte nisu toliko zdrave koliko se zamišlja (naročito neke nove hibridne sorte), uz paradoks da je Amerika, koja je najveći konzument pahuljica, muslija & slične "zdrave" hrane postala najdeblja nacija, i jedina u kojoj je debljina uzrok smrti br. 1, ali pošto je u međuvremenu i industrija žitarica postala br. 1 po zaradi u čitavoj prehrambenoj industriji, sada se mit održava, koliko god naučnici širom sveta dizali glas. Da ne bih sad razvlačila o tim zdravstvenim aspektima, dovoljno je da se podsetimo da su žitarice 50% UH, a svaki UH kao krajnji proizvod u našem organizmu daje šećer... a znamo kako šećer deluje na zdravlje... pa zato sa žitaricama treba umereno i oprezno. (Plus svest o tome da smo ih kupili za cenu koja je 30 ili 50 ili 100 puta veća od cene osnovnog materijala.)
, a dugujem i jelovnik... bio je dan BEZ HLEBA (samo povrće, mlečno, meso), krunisan jednim pivom, i danas je na vagi nestao sav onaj mali višak što se danima vukao. Stiskam zube i nastavljam bez hleba:
)

) a za musli i pahuljice me takođe ne vežu nikakve ali baš nikakve simpatije ni logična veza.... (inače sam konstatovala da UH baš nisu za mene.... i planiram da pišem sad o tome u svom dnevniku jer sam baš juče imala specifično iskustvo)....

Kao što vidiš, mi na istu tu temu razvlačimo stalno (zdrave i "zdrave" namirnice), i u najvećoj meri se slažem sa ovim što pišeš. S obzirom na to da smo mi mala zemlja i da se manje-više sve zna, srećom još imamo mogućnost i da se raspitamo i saznamo koji proizvođač kako radi, pa možemo da napravimo neki izbor (stalno pominjem jednu ovdašnju malu mlekaru koja prodaje pravo mleko i pravi maslac, a takvih sigurno ima još... firme kao što su Imlek i Meggle ne ulaze u našu kuću), malo se sližeš s kasapinom da bi ti rekao kad je meso stiglo odavde, a kad odande... itd. Koze i ovce su trenutno najbezbedniji izbor mesa, nažalost ovde nemam gde da ih kupujem, tako da mi je najmanje zlo guda.
Danas:Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.