Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od alfa » pre 11 godine

Ja samo da prijavim da Dudica odlično izgleda... Devojački skroz :)
    I mnogo je slatka... i bašs mo se lepo družile juče ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Mršo, to su bila neka malo odgovornija vremena... užinu smo imali iz tri razloga: da se svakom detetu obezbedi adekvatan doručak (bio je i određen broj besplatnih užina, to pamtiš, ne znam kako kod vas, ali nama je do četvrtog osnovne bila praktično obavezna), da se umanje socijalne razlike (pa nema ja jedem perec, a ti jedeš pljeskavicu) i što je najbitnije, da se spreči izlaženje dece iz školskog kruga (i time umanji opasnost od saobraćajnih nesreća, jer deca trče preko ulice kao muve bez glave kad žure). To uopšte nisu bile loše užine (izuzimam margarin, tad su još svi verovali da je margarin zdrav, ali recimo preko tog margarina uvek su išla rendana kuvana jaja, moja omiljena užina), bile su tu viršle, paštete, salame (ali mnogo boljeg kvaliteta, slažem se!), krem sir (još jedna omiljena), uvek sve uz lep komad polubelog hleba, eventualno u kajzerici; kifla je išla uz jogurt, i povremeno su bile slatke užine - sutlijaš, hleb s džemom ili eurokremom, puding (slatke nisam volela jer sam posle njih bila samo još gladnija), u svakom slučaju sasvim dovoljno da dete pregura dan, a nedovoljno da se ugojimo kao prasci. Kiosci nisu postojali u krugu osnovnih škola (mislim da je bilo i zabranjeno), to smo imali tek u gimnaziji, sa izborom krofne ili pogačice. Ako gubiš čas, imaš fore da odeš nekuda na burek ili na pljeskavicu/vešalicu u lepinji (ali to je bila skupa varijanta). I to je otprilike bilo to od "brze hrane". Ali uopšte ne mislim da smo bili "uskraćeni", jer kad posle takvog školskog dana dođeš kući, gladan si i ne pitaš šta je u tanjiru, nego uredno opleviš šta ti se da za ručak. Čisto radi poređenja, u srednjoj školi je u našem odeljenju (povelikom, mislim da nas je bilo preko 30) bila samo jedna gojazna devojka, od muških jedan momak možda sa trunčić viška, više trapav nego debeo. Pritom smo bili štrebersko odeljenje, matematičari, niko se nije bavio nekim naročitim sportskim aktivnostima. Nadam se da ne preti opasnost da skliznem u onaj model "nekad je sve bolje", nije sve bilo bolje, ni slučajno, ali ishrana jeste bila zdravija, a i roditelji i društvo su mnogo više pažnje posvećivali tome. Generacija mog starijeg sina takođe je bila ekstra mršava, dok u generaciji mlađeg (skoro 10 godina razlike) otprilike trećina odeljenja vuče višak, i to uglavnom dečaci. Bukvalno preko noći napravismo neku debelu decu... meni je to strašno, i uopšte nije mali problem.

Ružo, nikako da stignem kod tebe da se ubacim... plivanje i igranje, dve aktivnosti koje najlepše oblikuju telo (eventualno klizanje), samo što plivanje ne može u kućnoj varijanti, pa koristim sad priliku maksimalno. Juče smo ostali do sedam uveče i čestito se isplivali.

Anči, evo gore se napričah o odgovornosti prema deci... naravno da ne smatram da su majke danas "neodgovornije", nego su prosto mnogi roditelji izgubili kompas. Što se plaže tiče, ako misliš na ono naše jezero, jeste to pristojno sređeno, ali samo jezero je nekako gadno... naglo ide dubina, mutno je zbog mulja, ima velikih riba, ima belouški... prosto nije mesto gde možeš da se opustiš.

I samo da spomenem da sam juče pre podne imala prilike da popijem kaficu s našom "forumskom koleginicom" Alfom... i mnogo je lep osećaj, susret uživo. :) (Nadam se da je i Alfi prijalo jučerašnje sedenje kao i meni.)

Edit* - Alfa, preklopismo se. :16:

Danas dan bez plivanja, dugujem i jelovnik za juče... znači, ovako:

juče:

D/R na bazenu veći sendvič, jedno pivce, malo kikirikija
    U: šljive, lubenica
    V1: punjeni paradajz (mleveno meso, luk, malo gaude)
    V2: zelene paprike punjene vurdom

danas:

D: ajran + dodaci
    R: zelene paprike s vurdom (za promenu :16: )
    U: neko voće
    V1: ???
    V2: ???

(Večere ću da upišem, upravo smišljamo šta da spremimo a da ne zagrejemo kuću.)
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 11 godine

Verovali ili ne, ovde na plažama su mršavi ljudi u manjini.... Gde god se okreneš samo debeli - od onih sa manje viška, do abnormalne debljine. I mnogo debele dece, baš mnogo. Za celo leto sam se možda oduševila sa 10ak ljudi, i rekla da dobro izgledaju, sve ostalo je katastrofa (govorim i o sebi).

Elem.... ono što sam ja zapravo htela da napišem jeste da ja već i ne mogu da dočekam trenutak kad ću ostavljati svoje utiske o live susretu sa Dudom... :)

Gledam jelovnik i shvatam da bi od nas dve mogla da se napravi fina salata - ja non-stop paradajz jedem, a ti ovu papriku. :D
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Tačno, u vreme moje osnovne i srednje škole ... bilo je mnogo manje gojaznih... bilo dece ili odraslih. Oni jako gojazni pojedinci su bili u stvari retki tako da su upadali u oči... a sada, kad vi pričate utiske sa plaže... očigledno da su ovi sa zdravijom kilažom mnogo ređi prizor nego nekad pre.... Zato sam ja i pričala da LIčni izgleda mnogo bolje nego neki momčići od dvadeset godina, a to je stvarno tragedija..... može otac da im bude bez problema...

Nadam se da ste smislili neku toplu večeru koja se sprema ,,na ladno,,.... :wink: ... mada, bar kod mene, večeras i nije vrućina... (meni možda malo jeste zbog nekih stresova sa komšijama, ali to sam ja....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 11 godine

Da i ja malo propalamudim o debeloj djeci. Ja sam vavjek bila najdeblja u vrtiću, razredu, na igralištu, u komšiluku ...itd. Kad malo bolje razmislim od nas 100 u generaciji, bilo nas je 5 debelih. Ono što je mene zgraknulo je da gomila devojčica, maturantkinja, ima mašala celulit. Fotkala sam neku maturu u šokirala se. Manje više izgledaju fino, ali kad zumiraš golu nogu - prosto užasno. Kad sam zimus radila u školi nisam primjetila da su okruglasti? il je to samo u toj školi? Čino mi se da je najveći problem kod današnjih klinaca računar. Nema trke, vriske, skike, pentranja po drveću i sl. Jeb ga čak sam i ja tako okrugla visila na stablu svakodnevno, išla na izviđačke marševe i gonjala loptu po igralištu. Konkretno u mom "selu" mislim da nije problem u mamama, nego u babama. Sadašnje mame su te neka nesretna ratna generacija koja je bila gladna svega i onda kad su se dokopali nečega bogataškog (pohovanog i prženog) osladilo im se, pa teško da se sjećaju nečeg kvalitetnijeg. Konkretno to je bio moj problem. Vječno sam bila gladna tih pekarastih stvari koje nisam mogla da jedem, pa sam ih nadoknađivala kad sam mogla. Moji roditelji nisu mi to branili jer su i oni bili sažaljivi na moje "gladno" rano djetinjstvo. Naravno to je sve apsolutna greška i došlo je skroz do promjene značenja ukusno. Gledam baš moju sestru (mršava je) i njenog muža i kod njih se vrti par istih stvari. Krompir, meso, bla bla bla. Ništa stvarno kuvano, eventualno ako im mame pošalju. Suma sumarum, ne valja današnja ishrana i tačka. Ja se nadam da ću u budućnosti, kao majka i prosvjetni radnik uspjeti da utičem na te klince i da vratim zdravo u modu.
    Nego jel i tebi kvasac kvalitetna milošta? 8)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

To sam ja odavnih davnina primetila da su nam deca i unuci nekako ružno nabijeni salcetom, tromi i nepokretni, mada ipak mislim da sve to zavisi od deteta do deteta, njegove konstituciju, i navila. Uglavnom su deca sama, ako roditelji imaju sreće da rade, tj. mame, pa onda deca naravno da jedu ono što im se svidja i grickaju dok su na kompjuteru, za šta su opet krivi roditelji! Znate nekim roditeljima je lakše da ih puste da krive kičme, da neprekidno bulje u ekran i igraju kojekakve igrice, što na kompu, što na savremenim mobilnim telefonima i mir u kući! Zar ne? Deca su im na oku, pošto se svi plaše lošeg društva, droge, napadanja, sada i kidnapovanja, pa eto to je to! Nigde nema zdrave sredine, sem tamo gde su deca na vreme usmerena na neki sport, ili neke druge aktivnosti, koje iziskuju uključivanje mozga, a ne da taj isti mozak tavori. Deca su ustvari nekomunikativna, kada počnu da se javljaju starijima sa "običnim dobar dan", to je dogadjaj, pošto žive u svom imaginarnom svetu i da ne nabrajam!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, devojke tu i tamo, bar ovde ima stvarno dosta zgodnih, većina je vitka, ali muškarci... što kaže Mrša, i ovaj moj izgleda bolje bar od polovine tih dvadeset-i-neštogodišnjaka. :010:

Mršo, nažalost nismo, moralo je na kraju da se prži. :16:

Narcisa, moje viđenje je skroz drugačije - za mene je pohovano i prženo upravo sirotinjska hrana, peciva takođe... taj period najgore krize (jer i ja sam bila mlada mama upravo tad) smučio mi se između ostalog i zbog peciva, goste si mogao da poslužiš jedino tako nečim (tj. jedino je brašno bilo jeftino, preko sindikata na džak), mislim da sam tad namesila tone kiflica, pogačica, kojekakvih čuda... krompir, pirinač, domaće kifle, pogače s margarinom, bečka šnicla, musaka i slično, ne volim ni da ih vidim, asocijacija mi je upravo ta sirotinja. Zato mi i nije baš pojmljivo što se klinci grabe za te neke takve gluposti, hajd' što se grabe klinci, nego se grabe mame. A kombinacija krompir i meso podseća me uvek na studentsku ili radničku menzu (samo još fali kupus-salata) i mogu da je jedem samo u slučaju krajnje gladi. (Odvojeno mi je OK, krompir može ponekad da prođe kao neko jelo bez mesa... ali spojeno mi je :muka: ) Nisam ukapirala ovo s kvascem, ako može dodatno objašnjenje... :D

Anči, sve si u pravu, a na to ću da dodam da i kad su roditelji koliko-toliko normalni (bar računam nas dvoje u takve) i TERAJU dete da izađe i da se igra, ispostavi se da nema s kim da se igra jer svi blenu u svoje ekrančiće.

Klopa danas... danas smo pošli na bazen i sticajem okolnosti smo promenili plan i banuli kod nekih nama bliskih ljudi da ih iznenadimo... i završili radeći u bašti, opet super rekreacija. :D Klopali smo šta se zateklo (pržen vrat, salata, pivo, pivo, pivo, u međuvremenu sam s nogu pojela i jedan sendvič), sad kod kuće jabuka i za večeru verovatno paprika s vurdom... da ne pišem kao jelovnik jer je sve bilo preko reda, plus te nadničarske gomile piva. Nadam se da sam to istrošila radeći.
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 11 godine

Kada virnem na forum, uvek me ohrabri tvoj dnevnik, nekako... kao kad sretnem učiteljicu koju nisam videla dugo, preispitam se na brzinu i nastavim dalje...Ljubim :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mda, "učiteljica" koja nikako da se otarasi 5 kila. :16:

Samo da upišem za danas i juče... juče je bio ispreturan dan, iskrslo je da izlazimo, pa je bilo preko dana sendvič, jedna jabuka, malo vurde i salate, mala tanka kobasica... pa onda nekoliko piva i malo kikirikija, krunisano večerom od jedne šnicle u 4 ujutru. Na vagi nema ni manjka ni viška, a danas:

D: ajran 0,5 l + dodaci
    R: paprike s vurdom
    U: velika jabuka
    V1: dva parčeta hleba s vurdom
    V2: dinstan kupus s mesom, čaša mleka
    brlj - kućni koktel (grejpfrut, malo votke, tona kisele vode)
    Poslednja izmena od dudank u 18 Aug 2014, 18:25, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Osećam da ima neke veze sa DiGo kvascem koji ima da se kupi tamo (u pakovanju od pola kile).. već mi je najavljeno... znaš ono... da se ne kupuje sto kesica jer u Srbiji nema to što ima kod njih (pa zbog toga, ko ume da peče kupi onaj sirovi pekarski, a ko ne ume da ispeče - ja, prim.aut. - taj ćuti i smrdi)....
    :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 10 godine

Za Debelićku 3 bambija ; ) o DiGu zborim.
    Što se Rane tiče nisam se dobro odrazila. Jeste sirotinjka, ali je bar meni bila san snova. Majke mi ako sam za tri godine izbjeglištva vidjela kilu mesa sjeci me đe sam najtanja. Meni je tad na nos izašla riža, grašak i pasulj. I dan danas kad mi upadnu u tanjir nije mi svejedno. No dosta blabla teme :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 10 godine

Ovoj tetki treba malo više vremena da shvati. :16: Izvinjavam se. :)

Danas treba da promenim bateriju na vagi, možda i nije kriva baterija, ali juče iz čista mira pokaza i detetu i meni neku preveliku težinu, a i danas, pa smo zbunjeni skroz. Jedemo uredno, juče je bio bazen-dan, pa nam je jelovnik bio 2 sendviča, lubenica, dinstan kupus s mesom. Ja sam popila limenku piva. To što u poslednje vreme jedem duplo je manje nego zimus i proletos, tako da ništa ne kapiram, ali moraće da se razjasni, heh. :)

Danas:

D: ajran + dodaci
    R: sir, salata od krastavaca
    U: lubenica
    V1: suvi vrat (oko 100 g)
    V2: salata od barenih jaja i rukole (podosta barenih jaja)

Probala bih danas da se provučem bez hleba.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas kraće plivanje, pokvarila nam kiša plan (tj. nije nama, plivali smo po kiši, ali neko je odlučio da zbog toga skrati radno vreme bazena :x ). Klopa:

D: malo kikirikija, sendvič
    R: salata od rukole i 3 kuvana jajeta
    U: lubenica
    V: izmena - boranija zapečena s jajima, mleko, salata
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas gomila obaveza, "doručkovala" sam malo pre sedam uveče. :(

prvi obrok - salata + 2 parčeta hleba
    drugi obrok - 5 ćevapa, salata
    večernja "užina" - pivo
    kasna večera - ipak salata i parče hleba
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ovo se pretvara u 100 postova samoće... jelovnik juče istovetan kao ovaj prethodni, samo bez piva, umesto piva su bile šljive. Na vagi i dalje ni trunke pomaka, što je s jedne strane OK (jedem vrlo fino, i ono što mi se jede trenutno, naravno, bez preterivanja), s druge još nisam napipala kako da jedem "kao osoba od 51 kg", nešto se jeste promenilo za poslednjih godinu i po dana (otprilike znam i zašto, bilo je neke zafrkancije s hormonima), a nisam za neke stroge režime, to na duge staze nema svrhe... dakle, i dalje isprobavam. :)

Danas otprilike:

preko dana - ajran, salate (s dodatkom sira), malo voća
    večera - planiran roštilj + urnebes
Odgovori 9033 postova