...
Što se tiče brade ne puštam je, obrijaću se svakako (mada mi jako puno ljudi kažu da mi brada dobro stoji ali moje ženče me više voli bez brade) ali nakon isteka meseca Novembra, jer mi 29.Novembra trebaju brkovi za našu mesečnu vožnju biciklima ulicama Novog Sada a tema voženje je tradicionalno "Movembar" pa evo i malog objašnjenja o tome
...
U borbi protiv bolesti Došao je novembar: Muškarci, puštajte brkove!
Novembar je mesec posvećen borbi protiv raka prostate i testisa. U tom periodu muškarci, kako bi podržali one koji se suočavaju sa opasnim bolestima, puštaju brkove.
Da li ste nekada čuli za Movembar? Reč je nastala od “novembar” i “mustache” – brkovi.
Naime, novembar je mesec posvećen borbi protiv raka prostate i testisa. U tom periodu muškarci, kako bi podržali one koji se suočavaju sa opasnim bolestima, puštaju brkove.
Ono što je počelo kao moda za povratak brkova, postala je jedna od vodećih kampanja u svetu za podizanje svesti o raku prostate i testisa.
Ove godine se obeležava deset godina Movembra, a od kako je kampanja pokrenuta, prikupljeno je 446 miliona dolara u svrhu traženja leka za ovu bolest.
Svaka tri minuta jedan muškarac dobije dijagnozu karcinoma prostate, a na svakih 13 minuta od iste bolesti po jedan muškarac umre.
Uzroci i dalje nisu poznati. Ipak, poznato je da na njenu pojavu mogu uticati razni faktori poput starosti, genetike, hormonalnih uticaja, toksina, hemikalija i industrijskih proizvoda.
izvor: Stil