, a ja se začitala iii.....) Ne znam da li sam
ili
. Sigurna sam samo da će mi faliti štiva, pa bih zbog toga bila veoma zahvala da ponovo zapisuješ crtice iz svog života.
, a fale mi ova dva pošto ih nisi postavljala. I dva puta si pisala recept za posni majonez
, smiješno mi je bilo da su isti ljudi oba puta širili oduševljenje receptom )
. Kako on stoji sa kilama? Da li se istegao i neutralisao graničnu težinu?
. Ono što me interesuje gdje se selite? Trep, trep, pošto sam već uplanirala da mi likovi iz romana ožive pred očima makar na tren u avgustu uz pivo i picu
Nadam se da je negdje za šta mi nije potrebna viza, i da je malo prostranije nego do sada...
)

HVALA TI na tako divnim rečima (mada nisi morala baš toliko da me postidiš ). Vreme mi je još od zimus tesno kao što godinama nije bilo (plus neki silni problemi s kojima smo se rvali, sada otprilike svedeni samo na jedan ali vredan), a ne ide da uskočim a da se ne upišem bar u još dvadesetak drugih dnevnika, pa i moji čuveni jelovnici (četiri dana lovačkog kupusa... krastavci od juna do septembra... i druge podjednako zanimljive kombinacije), pa zato sve izvrdavam svoj dnevnik, ali danas očigledno nema vrdanja. 
).
– za neki dan biće 9 meseci otkako su mi ispali konci od poslednje intervencije i otad se problem više nije vratio. Sa svakim danom je sve manja šansa da se vrati (recimo da se u prvoj godini mogućnost recidiva smanjuje sa 25% na 10%), a mom doci treba dići spomenik (ovo je bio ekstra zafrknut slučaj, kaže da nije imao teži u praksi).
), dole lonac... ili ako možeš nešto drugo da smisliš, važno je da visi i kaplje – važno je da ne pritiskaš i ne cediš rukama. Kad se doooooobro otkaplje (zavisi od 100000 faktora, obično i to mora da prenoći – da bude kao vrlo gust krem sir), istresaš ga u posudu za mešenje i bukvalno mesiš, ili stiskaš, kako da objasnim (ne mešaš ga, nego ga mesiš spolja, kao testo), masa treba da postane kompaktna i da otpusti višak tečnosti. (U toj fazi dodaješ so po ukusu.) Oblikuješ kao male debele pogače, poređaš na nešto (može rešetka od šporeta prekrivena gazom)... pustiš da se malo prosuši, i to je to. Ako praviš dimljenu verziju, pre sečenja na kocke skineš kašikom gornji sloj u debljini oko 2 cm – taj deo ubaciš u teglu, posoliš i izmućkaš viljuškom (to je zapravo domaći mileram, možeš ga ostaviti čak još malo na toplom da bude reskiji), a od ostatka praviš sir po istom postupku, ali ga posle odimiš (ne treba ti pušnica, dovoljno je ako ti ili neko od društva imate dvorište i neku instalaciju za roštilj – sve što treba jeste rešetka za roštilj i malo dima, naravno, da to ne bude previše vruće, ne treba da se prži). Poprilična za**bancija, ali mi ovde nemamo gde da kupimo tu vrstu sira, pa me ne mrzi da se povremeno zafrkavam s tim. Od surutke, naravno, praviš pogaču žilavicu (ona starinska sa sodom bikarbonom), a može i za čorbice da se koristi (verovatno ti nije zgodno da kombinuješ na UN, ali možeš da počastiš ukućane), i isto tako može da se ostavi u flašama u zamrzivač pa da se iskoristi kasnije. Ništa se ne baca.
) – veliko dete ima još 5 ispita, ali ispitni rok traje do početka jula, pa će uskoro to biti još manje, a ovih dana je na redu i kolektivna diplomska izložba, tako da računam da smo praktično završili. Za master još ništa nije odlučeno, mi navijamo da produži odmah, ali naravno, ne pitamo se mnogo.
)
), ali ovo je investicija u budućnost, pa smo svi dobrovoljno stisli zube. (Uzgred, ako sam dobro shvatila da tu ide neki avgust...?
)
, 4-5 kila viška imam, ali povrće je sad u punom jeku, pa to već kreće naniže... i sad gledam koliko sam ispisala. Za dužinu moga posta pobrinula se Narcisa.
(Mislim, volim ja svoju grešnost i nesavršenost, samo što, izgleda, znam lepo da ih upakujem.
)
i za Narcisu ako proceduru ponovi!
)
Napisala sam takođe isto....

). Nije uopšte komplikovano. Mislim jest da treba da se "previje" par puta, ali
Za kikiriki puter ne mogu da vjerujem da je toliko jednostavno. Hvala na prenesenim tajnama zanata.
. Mislim da vam je to i više nego pametna odluka. Drago mi je što je lokacija u bezviznom režimu. Inače tamo po toj okolini ima ekstra povoljnih nekretnina. Kumovi roditelji su kupili kućerdaču sa baštom i voćnjakom za 30 000 e. Mislim naravno ima i skuplje i jeftinije, a ja uvijek glasam za izmještenu lokaciju od gradske vreve, a taman je to prilika da se istinski baciš u baštovanstvo, a ne ono istureno odjeljenje na balkonu
-Radi mi mozak, selite se sledeće godine da malo dijete ne mjenja školu na kraju
.

plink, plink ... gdje je onaj cvijetak zuuu-ti, sto ga svako srce zna?
Gdje se skriva, zusto suti zar ga sto uvrijedih ja ?!? plink, plink ...
NEK ME VODI OBLAK BELI !!! ... plink-plink ... plink-plink ??? plink-plink ??!!!!??
zaboravih, zaboravih ... plink-plink ...

Sad ne znam više ni gde sam pisala, pa sorry ako se ponavljam. Mnogo je važno da se pleh obloži papirom za pečenje (sem u slučaju da voliš da provedeš pola dana ribajući ga), i važno je da se peče na niskoj temperaturi (koja može na samom kraju da se pojača), i mora da se "probrlja" po njemu viljuškom bar jednom u toku pečenja. Volela bih da kod nas ima da se kupi ono pakovanje suvog od pola kila, to bi drastično pojednostavilo stvar, ali nema ga. 
Apstraktna mi je već sama pomisao da tražimo kuću, a ne stan (a moramo kuću, iz više razloga), imali smo već nešto u široj okolini NS (otprilike kao to što opisuješ) i to je prodato da bismo sad izveli ovu transakciju. U samom gradu su kućama nabili abnormalne cene, mislim na razne ruine koje se prodaju pod imenom kuća, ali uz malo sreće, imamo šanse da nađemo nešto u koliko-toliko urbanim delovima. Ako ima neka kuća kojoj je snižena cena zato što deli zid s diskotekom, budi sigurna da ćemo je uzeti mi. 
Kako da uzvratim?
Hvala na čuvanju kućice, probala bih malo češće sad da navratim u nju. Otaljali smo u međuvremenu još neke muke, pa mi je sad glava malo normalnija. (Mada nas još neke nebuloze čekaju, ali trenutno imamo mali predah od nevolja.)

)

Ne bih baš za nas rekla da je čabar, ali recimo da balansiramo na ivici čabra, hahahh.
Šalim se, sigurna sam da kod nas više NIKAD neće biti povratka na staro, ali recimo da smo se malo olenjile. Uopšte mi nije bio problem da čitave godine održavam ovu težinu, ali nešto nisam baš ni imala volje da stremim ka "idealu". Užasno slabo smo izlazili (nisam imala mnogo prilike ni da ustanovim šta mi je sve tesno, bolje da ne znam), bio je tu i finansijski momenat koji je uticao na izbor hrane i svašta nešto. S jedne strane sam zadovoljna, prosto sam održala stanje takvo kakvo je, ne idealno, ali više nego pristojno, ali nisam zadovoljna što imam bolove u leđima, koji tačno kreću na ovoj granici težine, bolove u kolenu itd., sve to vapi da skinem tih nekoliko kila. U mom slučaju praktično je to +10% težine, a to nije malo opterećenje za kosti. Pa će tako ovog leta to da mi bude motivacija, a ne izgled (u suštini sam zadovoljna i kako sad izgledam, ali koleno to ne priznaje).
), pa ne znam ni koliko bih tačno upisala, ali neka ide naniže dok ne udarim u broj na tikeru. 

Odlična ideja za tu nastambu pored diskaća. Prokopaš tunel kroz podrum da ne moraš da izlažeš svoje zmijsko tijelo hladnoćama i ledovima. Za cijene znam da su vratolomne, NS je rame uz rame s BG-om, čak i za iznajmljivanje...
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.