Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Krećem i ja

od Debeliccka » pre 9 godine

leonida napisao:Ono što verovatno nikad neće promeniti je uverenje da je vruća sunđerasta lepinja neophodna za pristojan obrok :) ...

Možda da obučeš onu spavaćicu pa da mu onda objasniš :) .... (šala naravno)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ne znam za spavaćicu ... muvaju mi se neki majstori po kući ... misliš li da bi ta spavaćica ubrzala ili usporila njihove radove :D (možda pomisle bež od lude žene ... pa pozavršavaju već šta imaju)?
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • strelica0
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od strelica0 » pre 9 godine

Prošvrćkala sam se malo po tvom dnevniku i svidja mi se sve što sam pročitala,imaš moju punu podršku i moram ti reći da si prava pobednica :)
    Ima da kupim taj blender samo da bih napravila taj slatkiš sa bananom,kad ga svi toliko hvale.A meni je najteže da se odreknem sladoleda kad dodje lepo vreme....očekujem da mi to bude dobra zamena :roll:
    početak:11.04.2016.-65kg
    25.04.2016.-61.4kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Odlična zamena, zapravo bolja od originala (ja upravo smazala porciju za užinu) ... trebalo bi da bude prepodnevna užina, ali kako sam popodne kući, a baš mi se jeo sladoled ...

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 9 godine

Zavisi kojeg su kova majstori... Ako su neki onako tradicionalniji muškarci, moglo bi da uspori... Ako su onako moderniji možda bi ih rasteralo (ni muškarci nisu svi više muškarci)... Pažljivo sa svilenom spavaćicom i majstorima jer svaki je majstor priča za sebe... 8)
    (Majstor i Spavaćica, M.Bulgakov... ne mora da bude Margarita.....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas sam imala napad da pojedem nešto kaloričnije za večeru (pojela sam 100 gr petit beurre keksa :oops: ), pa sam se upitala zašto?

Onda sednem i presaberem kalorijsku vrednost svega što sam dotad pojela (to baš dugo nisam radila), i ispadne da sam pojela nekih 1000 kcal - nije ni čudo da mi je organizam tražio još tih 400 i nešto kcal ... (teorijski meni za održavanje ove kilaže treba oko 1800).

Ispadne da ipak nije bio napad, nego normalna glad ! Jako sam srećna što je organizam prosto naučio da traži onoliko koliko mu je potrebno! Baš mi je pao kamen sa srca što ovi moji povremeni napadi u stvari i nisu napadi nego se dese kad iz nekog razloga prosto manje jedem tj. prosto je ispalo, sasvim slučajno, da sam jela niskokalorične stvari (ručala 300 gr pečurki. 2 jaja i 2 parčeta tonusa, ja više nisam mogla da pojedem, a pečurke su, o čemu više ni ne razmišljam, jako male kalorijske vrednosti ...)

• Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Mnogo mi se sviđaju tvoji komentari o osluškivanju i praćenju organizma.
    Daju mi nadu da će mi moj oragnizam oprostiti godine zanemarivanja, da će uspeti da se restuje, vrati u normalnu i da ću ponovo početi da ga slušam.
    :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ako se iko godinama nepravilno hranio to sam bila ja ... otprilike 3-4 meseca ovakve ili onakve dijete godišnje, a ostatak godine nekontrolisano ždranje ... naravno da je organizam izgubio svaki osećaj šta je to normalna količina hrane i šta su to normalne namirnice.

Ako sam ja uspela da dođem na nivo da prepoznajem signale žeđi, gladi ... može svako. Nekad mi se prosto nesnosno jede neka namirnica ... bio to mladi luk, zelena salata, sir ili parče mesa ili štangla čokolade ... sad se polako pokazuje da organizam zapravo tačno zna šta traži, a ne smatram da je godinu dana predugo vreme koje sam uložila u sebe da bih to postigla. Samo mi je žao što nisam reagovala ranije ... ne osećam nikakve posledice težine, ali činjenica je da su kosti predugo trpele opterećenje za koje nisu predviđene i da je vrlo moguće da ću kad ostarim imati problema, ali opet, daleko manjih nego što bih imala da se nisam presabrala i reorganizovala (bolje ikad nego nikad).

• Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

I meni ovo daje mnogo motivacije da organizam može vremenom i trudom da se promeni i da nauči šta i koliko mu je zaista potrebno! Moj organizam trenutno misli da mu je 300 grama čokolade potrebno svaki dan, ali daješ mi nadu da to može da se promeni :)
    visina 157cm, godine 26
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Juče sam posle ko zna koliko vremena odlučila da se častim mojom čitavog života omiljenom poslasticom sladoledom (gledam te sladolede već danima, pa sam prosto morala) ... onaj veliki čokoladni Frikom-ov Presitige su stavili na sniženje zbog praznika, pa me prosto namamio.
    I ... neverovatno, ali onaj nekad savršen ukus sad mi je bio presladak!!! Nije mi prijao.
    Ipak se nešto promenilo ... ali ne sve ... mm došao sa mini-krofnicama sa euro-kremom ... probala tj. smazala 2 te malecke i to mi je, nažalost, još uvek ukusno, a i bobi-štapiće još uvek volim ... hoću da kažem ... zaista sam se odvikla velike većine nezdravih stvari ... ali ne i svih ... izgleda da će krofne, štrudle, pogačice sa čvarcima, slane kiflice ... uvek biti ono što ja volim ... i kad sam premorena ili bolesna taj petit beurre keks ili bobi štapići mi uvek padnu na pamet .... uvek će ostati ono nešto sa čime moramo biti pažljivi (ja sam baš bila ubeđena da se neću odvići industrijskog sladoleda ... to mi više nije to).
    Ovo sa domaće mešenim stvarčicama me ne nervira, to ću umesiti sebi tu i tamo i sa tim sam sasvim mirna.
    Ali ova potreba za petit beurre keksom ili bobi štapićima svaki put kad sam umorna ili bolesna ... to mi apsolutno nije jasno. Jedino mi ima logike da je neka asocijacija na detinjstvo i da me to psihički smiruje (svaki put kad si bolestan kao mali, pogotovu ako imaš neki problem sa stomakom ili je grip u pitanju, mama ti donese čaj i te suve stvarice uz čaj i non stop je uz tebe), pa možda to podsvesno povezujem sa mamom koja je tad bila uz mene i osećala sam se maksimalno zaštićena ... nemam drugog objašnjenja nego da je na psihičkoj bazi ... da mi je kao detetu taj osećaj savršene sigurnosti prijao, pa da nekako u kriznim momentima podsvesno želim taj isti osećaj :neznalica:

Svima koji slave

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

• Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Sjajno! Ukus se zaista menja :)

Ali naravno da će svakome od nas ostati neke stvari sa kojima ćemo morati da se borimo ceo život... Ali ti sad možeš da se iskontrolišeš i budeš umerena a to je veliki uspeh kome svi mi ovde težimo :)
    visina 157cm, godine 26
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Mislim da je to ta promena koju svi cekamo, da se odviknemo od nezdravih stvari. Ipak, ziva dusa, ziv covek, mora u necemu i da uziva. Meni je to skroz Ok. Ponekad nije svaki dan i mislim da je ravnoteza koju su neke od vas pistigle, medju kojima si i ti, nas krajnji cilj :x
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 9 godine

Zato je sjajana preporuka (kada dostignemo zeljenu kilazu) da odredimo neki VK dan (a najbolje da to bude nedelja) gde mozemo da jedemo sta zelimo. Treba samo doci do te faze 8)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Imala sam sad (za praznike) više maksimalno neorganizovanih i zbrkanih dana ... vagu zaobilazim u širokom luku :(.
    Danas sam svečano u nogućnosti da se organizujem, pa opet krećem pametno ... nadam se da šteta nije prevelika. Ne bi bio nikakav problem da sam imala 1 takav dan, ali više ovakvih ... šta da se radi, nekad je prosto sticaj okolnosti takav ... (nisam se nešto prežderavala ... jednostavno su namirnice bile pogrešne ...).

Stala na vagu :nasilan:
    Vaga pokazuje apsolutno nerealan plus ... (2,5 kg viška) znam šta sam jela i nisam mogla toliko da dobijem (ali je činjenica da sam jela slane stvari koje kod mene izazivaju zastoj tečnosti u organizmu, pa ću za jedno dva dana kad se sve normalizuje znati na čemu sam) ... po meni je realno stanje 1 kg viška ... videćemo ... sad par dana uz minimum soli, da bi znala realno stanje ... nisam svakako nešto potrešena, znam da ću pametnom ishranom vrlo brzo vratiti sve u normalu, samo kad sam dobila priliku da se organizujem! Niti ću nešto ekstremno reagovati, prosto ću se vratiti normalnoj ishrani koja meni prija ... (ne mogu da objasnim koliko sam srećna zbog činjenice da apsolutno nisam izrujana i da sam svesna da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu, samo kad više nemam napade depresije ... verovatno bi se puno više uzrujala da nisam pratila organizam i ustanovila probleme koje višak soli izaziva u mog organizmu, te da se skrobne materije puno sporije vare u mom organizmu nego proteini, a pogotovu kad, kao juče, smućkam sve ...)

Ne pomeram tiker, pošto sam apsolutno sigurna da je stanje privremeno.

• Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Leonida, mislim da sa rezultatom koji si ti postigla i sa novim navikama koje si usvojila uopšte nema razloga za brigu :) Realnih 2,5kg ne mogu da se formiraju za par dana, to je samo zadržana voda. Sutra/preksutra će to već biti ok sigurno :)
    visina 157cm, godine 26
Odgovori 1289 postova