Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Debeliccka » pre 11 godine

Ali ja istinski mislim da će nam praznici dobro doći....(mislim u kontekstu režima ishrane)...
    Naša je slava posna pa nema pečenja, ali zato ima riba i riblja čorba....
    Ja lepo zaobiđem 70% stvari, skoncentrišem se na nekoliko odabranih i jedem toga koliko mi se jede....
    A još sam na slavi i u ulozi domaćice pa nemam ni vremena da jedem.....
    Posle Božić, pečenje, još bolje, pa podvarak, milina.....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Uvek svratim, ali nikako da te nadjem da popijemo kaficu uz čašicu razgovora!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Nikako da se oglasim, gužva velika, a bogme i poneki problem, nikad bez toga. :)

Anči, mi smo jedna grešna i ješna ekipa, volimo i da pojedemo i popijemo, na liniju pazimo između, na slavljima se ne štedimo. :) A nije to neka muka ni spremiti... nego što je nama ekstra nezgodan raspored zbog dvostrukog Božića, između su NG i godišnjica braka, a u januaru kao kruna svega ide i slava. Svake godine nešto moramo da izbacimo iz rasporeda, tj. da odradimo minimalistički, jer inače gubi smisao.

Mršo, isto to radim, nikad mi slavlja nisu bila problem - osim posnih, pošto ne jedem ribu, tu sam već u priličnoj nebulozi... ista nevolja je i na Badnji dan (u našem slučaju, Badnje dane), šta jesti kad na trpezi nema ničeg što jedem osim salate... i onda pojedeš nešto što inače u životu ne bi jeo (desilo mi se preksinoć na jednom slavlju), pa boluješ tri dana posle toga. Zato ću probati malo drugačije, da nas ne ubiju ti posni dani, a ovo između nije problem. (Kad je bilo problem pečenje i salata, hahah. :) )

Da ne pišem, već sam preskočila podosta dana... disciplinovana sam, ali se ne pritežem previše s količinama, pa stojim na istom, jedini brlj bio preksinoć na toj posnoj slavi. Imam još neke velike obaveze ovih dana, zato neka ostanu jelovnici za neku budućnost, kad mi bude malo bistrija glava.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Sećam se prošle godine u ovo vreme počela si sa pripremama kolaća! Nije ti lako, sobzirom koliko proslava imaš, a svi odrasli, a još gosti, da se smrzneš! Dodatno je što spremaš, padneš na nos, a to ne jedeš! Smanjičeš ti to verujem, a i nije vreme za tolika spremanja!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jesam Anči, i opet sad krećem od ponedeljka. Ali ne zato što spremam ne znam koliko vrsta (operisana sam od toga da se "pokazujem" sa 100 vrsta kolača, a i držim se onog zlatnog pravila da se na sto ne iznose dva sitna kolača sa sličnim sastojcima, pa tako ne mogu da smislim više od 5 vrsta i kad bih htela, a ponekad čak napravim samo 3), nego da ne bismo u januaru upali u crvenu zonu sa strujom, a i da unapred sebi omanjim posao. Inače kolače i pravim samo za slavu, pošto ih mi ne jedemo, a i društvo slabo voli, jedino na dan slave ima ko da ih jede i eventualno ponese deci i unučićima. U stvari, za sve praznike treba biti praktičan u smislu da to bude hrana koja će moći da se pojede narednih dana, a ne da se vuče po frižideru i zamrzivaču ili da se jede na silu, kao što su razni badnjedanski pasulji. (Koje volimo, da ne lažem, ali ko da ih jede kad je u kući pečenje?)

Juče nepredviđeno brljanje, zato se danas upisujem da bih se malo organizovala u glavi... pravila sam sinoć zeljanicu (treba mi danas za posluženje, inače ne bih navodila sebe u to iskušenje), i kao za inat ispala je jedna od najboljih koje sam u životu napravila, i nisam odolela, to mi je bila večera... što bi možda bilo OK da nisam već večerala pre toga. Ne ljutim se na sebe kad pojedem nešto čega sam željna, nego kad pojedem tako stihijski. To mi je uvek alarmna lampica, znak da pada kontrola. Danas bih je uklopila pametno:

D: malo parče sira, salata
    R: čorbica (zbrlj neki)
    U: voće
    V: zeljanica bez griže savesti, turšija, čaša mleka
  • IvaCha
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od IvaCha » pre 11 godine

Moja majka je kolace za slavu resila tako sto je pocela da pravi tortu i ne pada joj na pamet da se vrati na kolace, iako ja volim da ih spremam i spremna sam da obavim posao oko toga. Takodje se ljutim na sebe kad nesto stavim u usta reda radi, ne zato sto sam bas to zelela vec se tu naslo. Uvek pomislim kako je bolje da sam sebe lupila u glavu ako vec nisam znala sta cu sa sobom.
    Jos da kazem da sam se vratila na pravi put i da sam opet "opamecena" po pitanju jela. Sledece nedelje ce opet biti kriza jer slavimo. Trebace mi puno pameti i kontrole. Nakon toga 10 dana pauze, pa NG, Bozic, slava kod mojih... Auuu. Bas je teska zima!
  • SkadiNor
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od SkadiNor » pre 11 godine

Tako i ja uklapam kad mi se jede nešto..
    Ako znam da će neko kući praviti što ukusno, ja ga 'odgladnim' tako što umjesto da jedem, po mom rasporedu, u 18h, jedem u 20h kad je spremno ali sebi napravim gušt :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ivacha, sve zavisi od kompletne koncepcije... nama se torta nikako tu ne uklapa (a i ne ide nekako u sklopu sa starinskim jelima, torta nije naš kolač), plus mi je lakše da napravim 160 vrsta sitnih kolača nego jednu tortu. (Poznato je već na forumu ko je antitalenat za torte i čije se torte srču kašikom. :D ) I još jedna stavka u korist sitnih kolača, ko pije, ne jede tortu (svi pijemo), naravno, i tu treba voditi računa koji kolači idu uz koje piće. Ali si me sad podsetila na nešto skrooooooz starinsko... što sjajno ide uz vino... i mogla bih i to napraviti. (Nešto što se nekada zvalo "torta", a nema blage veze s tortom, prijavljujem ako napravim. :) )

Skadi, jedino tako i može, lakše gladujemo dok nas drži nada da ćemo posle pojesti nešto lepo. :16:

Juče mi je pita malo prošetala šećer, pa sam noću dobila napad gladi i pojela ogroman tanjir graška s junetinom. Očekivala sam plus na vagi danas, nema ga, ali ću ipak pametno jesti. :)

D: sir, salata (konačno smo dobili naš lepi sir, čovek se izvinio)
    R: grašak (u čorbastoj varijanti, s parčencetom sira)
    U: voće
    umesto V1: 1 pivo (subota je)
    V2: ćevapi, salata

Mislim da nećemo večeras nikud, htela bih da završim neke obaveze, a idućeg vikenda verovatno putujemo, pa će biti prilike za provod.
    Poslednja izmena od dudank u 15 Dec 2013, 00:33, izmenjeno 1 put ukupno.
  • IvaCha
    Amater
    Amater

Kod mene ta pravila ne vaze, ja pijem i mogu slatko uz sve. Ustvari mogu sve uz sve, po principu "ionako ce u isti stomak". Naravno, ne radim to vise, ali sam u dusi i dalje. Ako napravis "tortu" mogla bi da nam je slikas...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma nema šta ni da se slika tu. :16: To je onaj skroz žut patišpanj, starinski, debeo, jedva malo sladak, po sredini isečen i premazan džemom, a odozgore prah šećer, i to se seče na kocke... a fora je samo u patišpanju, obično mu se se doda dosta limunove kore, pa lepo ide uz pivo... ili pomorandžina kora, pa onda lepo ide uz vino... u stvari kao zaher torta, samo bez preliva od čokolade. :) (Zvuči previše jednostavno, ali u stvari su takvi svi klasični vinski kolači, a uz toplo mleko je večera za sebe.)
  • IvaCha
    Amater
    Amater

Volim takve kolace. Nikada nisam razmisljala o tome koji kolac ide uz koje pice (mada nisam inace razmisljala o tome ni kad je bilo koja hrana u pitanju), znam samo osnove neke. Mogla bih malo na tom polju da se edukujem, da se ne brukam. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Ja ne volim takve "torte", mada džem joj daje vlažnost, pa nije previše suva. Jedino može što se mene tiće uz mleko, ali ni njega ne pijem, veoma retko, ako mi ostane od nekog jela. Sitni kolaći sa orasima i ostalim koštunjavim plodovima su nezamenljivi, pa dobra torta sa istim takvim filom! Njam....
    Super za sir! Znam da ti je to glavno i nezamenljivo uz svaki obrok!
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Tunga,tunga...eeeee,a tunga tunga eee....
    Danas se dovela u red posle Afrike,rodjendana i poštenih bahanalija.Pa da javim .Da zna Duda da sam naučila da uhvatim red
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ivacha, da ne misliš da je neki snobizam... prosto treba razmišljati o mamurluku, žgaravici & ostalim propratnim pojavama. :) Šećer i alkohol u kombinaciji dokazano pojačavaju mučninu (do stanja povraćanja), što zna svako ko se nekad naroljao od nekog slatkog koktela ili likera... čokolada se naročito loše kombinuje sa alkoholom, pa nju treba izbeći skroz... pa se, recimo, vrlo sumnjivo slažu oštra kisela pića sa koštunjavim voćem (vinjak + orasi = tri dana doručkuješ sodu bikarbonu), itd., itd. Kolač pomaže ujutru, kad ustaneš mamuran i hipoglikemičan, a uz piće niks, ili makar treba jesti dobro odabran. Čitava disertacija ispade, hahahh, ali već sam pominjala da se uvek naši gosti čude kako kod nas mogu mnogo da pojedu uz piće, čak i kolači odu... zato što iskusna domaćica mudro uklapa. :D ("Iskusna" se odnosi na iskustvo sa alkoholom. :16: )

Anči, ti se ne bi kod mene ovajdila. :( Mada, pošto voliš i čvarke i slaninicu i suvo meso... he-he, mislim da bih ipak uvek imala čime da te počastim. :)

Afrička Ružo, vidim da si krenula da se sređuješ za severne zemlje... moraćemo strogu kontrolu da uvedemo, ne puštamo te tamo debelu. :)

I kratko, moja klopa... tj. usput da pomenem da me je drmnuo noćas stomak i prošetao me nekoliko puta... pa danas oprezno i lagano:

D: mandarine
    R: kisela bela čorbica s junetinom
    U: sir + salata
    V: ??? (upisaću)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 11 godine

Cuj,samo barenu ribu sa povrćem jedem.I juče i danas pijacu posećujem.A pantalone za sneg mi stije fenomenalno.Kanap,pa malo u zvonce.Ako dobijem 100 gr,eksplodiraću u njima :ZZ05:
    Sve u svemiu brojim 14 dana i stiskam kaiš svaki dan sve više i više
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
Odgovori 9033 postova