Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 11 godine

Cirkončiću, uzvraćam :31: , samo hajde da budemo po pravilima i da postovi uvek budu vezani za kontekst ishrane i zdravlja. :)

Mršo, samo sa supom ne mešam salatu. :)

Juče je upao dvopek namenski, nije mi bilo dobro (dobila itd.), čak nismo imali hleb u kući, pa sam naručila hleb sa amilazom da bih napravila dvopek... kalorijski OK, jednostavno juče nisam mogla da jedem jaču hranu. (Ajvar je dijetalni, gotovo da nema ulja, i skroz je blag.) Danas nemam plan, tek će da se kuva, zasad je prošao samo doručak, pa ću upisati kasnije.
  • branimira
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od branimira » pre 11 godine

Nadjoh i tebe,pužiću:).Sada cu da iscitam ovo malo strana(500 i kusur)da vidim tvoje iskustvo:*
    Prvi cilj,ako Bog da do doceka 2014.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Moram da krenem tako sa tim preko salate, a ne sve složim po tanjiru, pa plus salata! Bolja je takva varijanta, a nemam takvu naviku. Potrudiću se, samo da tako pripremljeno ne jedem ispred TV-a! Kada sebi postavim, onda moram da sednem za sto! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Branimira, na tih 500 i nešto strana ima toliko gluposti i toliko bespotrebnog da ne znam da li je mudro čitati sve. :D Ako nešto mogu da pomognem iskustvom... samo izvoli ovde, u svako doba. :)

Anči, nadam se samo da nisam zvučala kao neko prase koje sve izbrlja u tanjiru :16: , ali kod nekih jela stvarno je fino kad se izmeša, npr. sipam salatu u tanjir i odozgo rasporedim komadiće mesa ili sira ili čega već, i onda tačno imam procenu da sve pojedem ravnomerno, tj. da ne pretekne jednog ili drugog. Za obrok nikad ne pojedem manje od 300 g salate, sem kad jedem luk ili nešto slično ljuto ili previše pikantno. Stomak pun, ukus zadovoljen, a kilogrami se ne lepe. :)

Juče ne stigoh da upišem... jela sam nažalost slično kao prekjuče (samo je umesto škembe čorbe bila boranija sa suvim mesom), nažalost zato što sam opet ubacila dvopek, a juče je to bilo skroz bezrazložno. Naravno da su mi se nadule oči... a bar da je neki dvopek, nego im je tura hleba zbog nečeg ispala preslatka i neslana, baš onako bljak, kao da jedeš suv biskvit. :010: Sad će biti muke dok izbacim vodurinu iz sebe... a juče sam kao za inat lokala kao nezdrava.

D: 100 g starijeg sira, salata
    R: nekoliko zalogaja mesnate slanine, salata, papričice
    U: grejpfrut
    V: boranija sa suvim mesom, i dodaću sir ili mleko, verovatno i salatu
    Poslednja izmena od dudank u 28 Nov 2013, 23:17, izmenjeno 1 put ukupno.
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 11 godine

Sve je to lepo kod tebe...ali ovaj gulas preko kupus salate....mislim da nebi kod mene proslo! "Tehnicki" i ja bih pre 500gr grejpa, jer ga obozavam, nego 50gr cokolade! :)
    Nikad nisam mislila da nekome moze da smeta toliko jedan dvopek! Nije da ti neverujem, ali nisam imala prilike da cujem tako nesto! Ja kad pojedem slatkis posle jela naduje mi se stomak kao bure i grcevi da ti nemogu opisati! Trebalo mi je vremena dok sam to prihvatila i vise nikad ne jedem slatko posle rucka ili vecere! Moram da napravim bar 2 sata razmak a neki put i vise! A za izbacivanje vode ja popijem caj od brusnice i zeleni caj sa mentom, pa onda svaka dva sata tamo gde i car ide peske! :16:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Kod tebe, baš oni delovi jelovnika gde ti se ponekad neko ,,čudi,, meni se najviše dopadnu...tu se podudaramo.....Još kad bih jednog dana u životu, kada rešim sve druge životne probleme, prešla na lchf pa ne bih ni slatkiše jela...bile bismo još sličnije....
    (vis a vis Moravkinog komentara gore za gulaš i salatu...ona se čudi a ja ti zavidim na tom obroku.....)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • moravka
    Amater
    Amater

Ne cudim se Mrso, samo kazem da ja nebi mogla to jesti! O ukusima i bojama ne treba diskutovati! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma naravno....zato sam i stavila znake navoda na čudi....pa je bilo ,,čudi,,.....
    Čudim se ja često samoj sebi....
    Izvini Dudo...ja se ovde odomaćila dok tebe nema...
    (što kaže jedna...,,Pardon prijo!,,)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Taman posla da si zvučala kao prase! To što sam napisala se odnosilo na mene, koja bi zaista bila kao prase da sve to ubacim u tanjir, ili činiju ( obožavam da jedem iz činije) i sednem ispred TV-a i nemam meru samo jedem kao mašina! Taj moj ručak, a i doručak je uvek za stolom da ne brljam previše! Večera je ispred TV- a i uvidela sam da grešim, ali...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Moravka, tako mogu da zamišljam da jedem gulaš sa testeninama. :) A ovo je prosto alergijska reakcija, u 99% slučajeva javiće mi se otok na licu, i to ne neki koji samo ja vidim, nego ponekad takav da se ne bih usudila na ulicu da izađem, jer bi me neko poslao u hitnu pomoć. Nisam htela da se kljukam antihistaminicima juče, izdržala sam i danas sam OK... prosto mora da se živi s tim. :)

Mršo, odomaćuj se kol'ko voliš, lepo je kad si mi u dnevniku. :) U međuvremenu se setih da ipak imam salatu u supi... tj. imam onu moju čorbicu od zelene salate, tako da i ta tvrdnja pada u vodu. Videla sam da ste kod tebe pričale o salatama, moja najdraža je ona naša stara, balkanska... koju zovu "rimska", ali je poreklom baš sa Balkana. Ona tanka i mala što liči pomalo oblikom na list maslačka, nije napumpana i intenzivno je zelena, ako znaš na koju mislim. Samo se teško nalazi, pa zažalim bezbroj puta što nemam neku bašticu.

Anči, salata verovatno čak iz TV može da posluži kao bezopasna grickalica, samo kad bismo mogli da naviknemo sebe... meni je najgore kad pravimo neku večerinku pa se zapričam s društvom, tad mi često ruka sama krene (a sve zgodno da štrpneš ovde i onde), tako da znam taj osećaj kad u nekom trenutku shvatiš šta si sve obrstio. (I onaj nesrećni kikiriki subotom... mere nemam. :010: )

Juče bila dobra, sve jela kako piše, sem što sam umesto grejpfruta maznula jabuku (počela da vene, pa mi bilo žao da propadne). Danas jedem identično kao juče (dete neće boraniju pa moram da je dovršim ja :-x ), a ni sutra neće biti brlj-dan, čuvam se za nedelju i čvarke. :)
  • IvaCha
    Amater
    Amater

od IvaCha » pre 11 godine

Videh da jedes slaninicu, a i da se cuvas za cvarke. Toga sam u poslednje vreme jela vise nego icega drugog i to je hrana mog zivota :D
    Skoro sam dobila domacu slaninu koja izgleda kao ona najgora sapunjara, bela sa jako tankim prosaranim tamnim mesom. Vecina ljudi je ne bi ni probala verovatno, ali ja sam znala da je dobra jer je od moje tetke. Probam je i shvatim da je to harana mog zivota i da mi je u kombinacij sa mladim lukom omiljena hrana. Mirise kao najbolje meso, ni trunka vode u njoj. Tu milinu ne mogu da opisem. Jedino zalim sto nije manje kaloricna, I sa tom slaninicom i cvarcima super mi ide, valjda po principu klin se klinom izbija. :)

edit: Javlja mi se greska kada pokusavam da odgovorim na post u svom dnevniku. Nece pa nece. Sta bi to moglo biti?
  • mimac
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

od mimac » pre 11 godine

cao dudank,kako si?
    imam jedno pitanje:priblizava mi se u nedjelju drugi vodeni dan,sutra zavrsavam turbo dijetu,sta smijem osim vode u slucaju ako bih ga drzala tj.ako me zeludac ne bi boleo,jer sve ove dane jeste bez obzira na terapiju ili uopste da ga ne drzim da nastavim sa proteinima,sta mislis ti?

hvala unaprijed...
  • moravka
    Amater
    Amater

Boraniju i tih drugih zelenisa imam....Ajd prebaci neki cvarak......nisam ih jela ima 100godina! :09:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Iskreno, dok gledam TV jedem supu, a posle sednem za sto. Volim da jedem iz činijice tečnu hranu, pa mi je zgodno da sedim sa njom. Kasnije sednem za sto! Uveće opet i sir i salata, sve može ispred ekrana, ali je bitno da se pojede samo ono što je pripremljeno, a ne dodavati još.
    Uspevam da se zadržim na desetak badema, ili nekoliko oraha, koje izgrickam ujutru sa pola kašičice meda, pa pijem onda moj sok.
    Ma uostalom ne treba robovati, ali se treba ograničavati, a kada ne bi pazile, onda ode sve nizbrdo!
    Neki dan sam tražila neku lepu slaninicu, ali nisam našla, pančeta mi je pretvrda, a duvan čvarke obožavam i jedem povremeno! Volim ih najviše kada su onako skoncentrisani u čupice oko mrvice mesa ( sada si se sigurno slatko nasmejala)!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislim da znam o kojoj salati pričaš, ta što liči na list maslačka....mada nisam sigurna 100% da mislimo na isto....
    Kod mojih je bilo te salate doskora, ali je bila pomalo tvrda i ne preterano prijemčiva....ne znam zašto....
    Rimska ili Romain...da, dopada mi se i ona....Ma generalno, dopadaju mi se sve, nemam ništa ni protiv Iceberg, nego sam napomenula da nisam toliko luda za njom koliko je ona nekako podignuta na pijedestal....
    Nego, kako zgodna žena stoji sa stomačićem, osećajem pantalona, ribljim telom sa ribljim duhom?
    Dokle se stiglo sa tim u celoj ovoj frci?
    Slika

Odgovori 9033 postova