Svima dugujem izvinjenje, juče sam sebi poklonila slobodan dan... a slobodan dan je izgledao tako što sam uradila polugeneralku kuhinje (sa sve pranjem prozora i zavesa), sašila dekorativne zavese za sunce jer su mi crkle roletne, i na kraju "posvetila sebi" veče tako što me je drmnula griža savesti, pa sam se bacila na svoj redovni posao. Idem redom:
Cirkončiću, te pantalone sad do kolena mogu da navučem. Ti si moje visine i znaš šta znači svaki kilogram. Ali sam zahvalna što si me na to podsetila!!!! Mislila sam nedavno da ih poklonim... a samo sam ih jednom obukla. Sad se već dvoumim, ko zna, možda ću opet upasti u njih.

IvaCha, pre neki dan rekoh jednoj drugarici - sve više sumnjam da ću ostariti dostojanstveno.

Nisam preterano opterećena godinama (mada mi, naravno, ne prija što starim), ali treba izvući maksimum iz onoga što imamo... da se razumemo, meni se na licu vide godine i imam tačno toliko koliko imam, ali u nekom polumraku kafića... lepo je dobiti kompliment.
Anči, naravno da prija, ali upravo zato - kad krene 100 g naviše, pa 200 g naviše, pa i više naviše, a mi se zavaravamo da je sve u najboljem redu... znaš i sama kako se brzo to izmakne kontroli. Sad imam opet više nego na tikeru (ne mogu da odredim tačno jer užasno varira - od 54,9 čak do 56,4), iz nejasnih razloga, ali sada je plan da poslušam Mršu i da se vrlo ozbiljno bacim na cikcak. (Tj. već to radim, pratim sad tačno koliko kalorijski unosim, i moram da se pomirim s tim da rezultata sigurno neće biti naredne 2-3 nedelje, ali tad bi trebalo da krene naniže.) Drži mi pesnice!

Mršo, već sam sad napomenula koliko si me prodrmala... a ti znaš koliko sam zahvalna... i zato obećavam, ovo će biti veliki ComeBack!!!!

A što se tiče romana, samo napred - uživam!!!!

Mimac, nisam lekar i bilo bi krajnje neodgovorno od mene da bilo šta kažem u smislu "to je to" ili "to nije to", ali ako pričamo ovako kao dve obične žene, ono šta si danas kuvala, kako muž, kako deca, je l' te boli šta... meni to liči pre na žuč nego na gastritis. Pomoći ćeš lekaru u postavljanju dijagnoze ako budeš pratila posle čega tačno ti se javlja bol (tj. posle kakve hrane). Žuč može da izazove simptome izuzetno slične gastritisu (zbog izlivanja viška žučne kiseline u želudac), a karakterističan je daj bol u desnoj strani, ispod rebara (zna da "zaobiđe" skroz sa strane i da se oseti i ispod desne plećke). Jedna jednostavna proba ti je da, kad te zaboli tako, popiješ neki gutljaj čistog limunovog soka (mislim na isceđen limun) - ako se bol donekle ublaži (umesto da se pogorša), visoka je šansa da je žuč, tj. ne u smislu da si sama sebi postavila dijagnozu, nego u smislu da zamoliš lekara da ti da uput i za snimanje žuči ultrazvukom, čisto za svaki slučaj. Isto tako, kod žuči je dobra reakcija na analgetike (tipa baralgina i sl.), dok kod gastritisa slabije pomažu. Za UN ne znam šta da ti kažem, prosto nemam iskustva s njom

, ali nadam se da će Gile znati da pomogne.
Magi, i tebi hvala na podsećanju!!! Ne mogu da kažem da me je doslovno "drmnula kriza", ali jesam se nešto smuljala ovog leta i jeseni. Fali onaj elan s početka... ali mislim da sam ga našla.
Ružo, žurka, ali danas druge vrste... dete je donelo ocene za tromesečje, totalni ubrlj iz nekih predmeta... što znači da od danas mama sedi i radi s detetom, kao da imam đaka prvaka a ne sedmaka. Samo mi je još to falilo u ovoj stisci s vremenom.

Bar ću od sekiracije manje jesti, hahah. (Kiseli smeško - nemam ga ovde.)
Da rezimiran, juče unos od oko 1300 (na tapetu bili sir, salata, karfiol, kiselo mleko, meso sa suvog tiganja, čaša mleka, jedna mandarina), danas bih probala i malo manje da bih opravdala VK u bliskoj budućnosti:
D: 200 g sira, salata (oko 300 kcal)
R: minijaturna banana i kis. mleko (ukupno oko 170... ne mogu da jedem kad imam sekiraciju)
U: 1 mandarina (oko 30 kcal)
V: mala izmena - ražnjići od 100 g mesa, malo parče sira (oko 100 g), salata, nekoliko kašika goveđeg gulaša