Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 11 godine

E,pa upravo pročitah o bečarcu, a ja sam baš isplanirala da ga sutra skuvam. Moj je slićan tvome, sem što ja papriku seckam na sitneeeee kockice, a ne dodajem šargarepu i plavi patlidžan. Na kraju obavezno jaja. Toliko bude lep da je to prosto za nepoverovati i takodje može da se maže na hleb. Ja ga poprilično dugo dinstam, dodajući jednu po jednu namirnicu, pa na tihu vatricu!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Čudno to sa tvojim cementiranjem....baš nije fer. Nepravda pa to ti je...
    Jedan od najpametnijih jelovnika koje imamo priliku da čitamo i vidi ,,vraga,,...
    Ok, stoji i to sa nekretanjem ali opet...
    Da me nije sramota, sad bih spomenula ono što sam spomenula hiljadu puta, ali stvarno me blam da ponavljam (ko pijan plota)...dve reči domaći film počinje na C.... Šalim se, znaš ti i bez mene...nego meni uvek jedino to padne na pamet kod ovih cementnih fenomena...

A drugi predlog je pojačavanje fizičke aktivnosti...kako je to govorila Tinčica ,,bježvanje,, (tako je u stvari govorio njen klinac) a posle smo to prebacili na ono bježvanje sa mužem.... Onda možda neko extra bježvanje...(pisasmo o džigerici tj Kontroverznoj namirnici, da nam Maggie Kay ne zameri, a tamo piše da može da pojača i kapacitete za bježvanje).
    Th: uvesti intenzivno bježvanje na tri nedelje (dodatno intenzivno)

PS. Sad ću da pišem kod sebe o onom hlebu o kojem smo ranije razgovarale, pa mene zanimao tvoj ,,sud,, a sada sam prepisala deklaraciju...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 11 godine

Taj, taj, Anči, upržen, gust... mmm. :)

Mršo, nisam ukopčala ovo pod jedan, daj prim. prev. :) A bježvanje... ne znam s koje strane bih se dohvatila s time u koštac, ako mi veruješ. Imam tu jedan veliki problem savesti... pod normalnim okolnostima, obavljam kojekakve kućne poslove koji su i te kako dobro bježvanje - pisala sam o tome više puta, kad se obični kućni pokreti izvode kao da radiš gimnastiku, s maksimalnim aktiviranjem mišića i pravilnim položajima tela, to su vežbe par ekselans, plus poneka vežbica razgibavanja radi zdravlja - znači, pod tim normalnim okolnostima meni je kondicija zaista sjajna, a i kalorije se troše, taman koliko treba (tj. kao da živim normalnim životom, a ne kao koka nosilja). Međutim, to su poslovi koji oduzmu vreme, naravno... a trenutno mi je vreme vrlo limitirano, znači, mora da se nađe efikasniji model. A efikasniji model znači da ja sad treba da kažem svom čoveku: "Baš lepo, obavio si tih 90% poslova koje ja ne stižem da obavim, a sad budi ljubazan da pomeriš sto i pređeš u drugu sobu da bih ja mogla da vežbam." Ne mislim da on nema razumevanja, naprotiv, čak me ubeđuje da se malo aktiviram... ali meni je takav raspored totalno sebičan. :( Jedino je utešno što očekujem da za nekoliko dana konačno malo isplivam... i valjda ću se vratiti u stari sistem. Tj. ne valjda, nego sigurno, samo ako ne uleti opet neka dodatna obaveza. Nisam od onih koji se žale za svaku glupost, ali ovih poslednjih nekoliko meseci stvarno su mi bili pakao od rada i osećam se kao isceđena krpa.

Juče palo neko polubrljanje, neočekivano smo završili na slavi, nismo mogli da odbijemo poziv, večera je bila po propisu, ali se cugnulo neko pivo. Propratna šteta - spavala sam 4 sata... prošlu noć 5 sati... jedva čekam da preživim ovaj radni dan i da se uveče zakucam u krevet.

D: kriška sira, kupus-salata
    R: šunka oko 100 g, salata
    U: samo salata
    V: mala pljeskavica, salata (koja god da bude), čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 16 Nov 2013, 13:08, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobar dančić,
    Kao prvo, hvala na izvršenoj proceni onog hleba. Ukusan jeste, može da se jede. Eto samo da znam da ne postoji neki posebno jak razlog za izbegavanje, pa da rešim problem bar povremene kupovine tog hleba. Kao što rekoh, hleb mi treba i nemam nameru da ga eliminišem a nema da se kupi.....

No...da pređemo na nesporazume...
    Ili sam ja totalno izgubila svaki osećaj za precizno izražavanje ili precizno skrivanje između redova, ili si ti stvarno baš baš umorna...hehe

Ono prvo što me je sramota da kažem je cik cak (dve reči, domaći film, počinje na C), a razlog što me je ,,sramota,, je što to stalno pričam, ko o čemu baba o uštipcima....Ali rekla sam to u šali...

Ono drugo ,,bježvanje,,...Lepo sam ti rekla da bježvaš sa mužem (pojačano) a ne da on izlazi iz sobe da bi ti bježvala.
    Jel sad razumeš? Treba da budete u istoj sobi, čak i po mogućnosti na ili u istom komadu nameštaja, u neposrednoj blizini i fizičkom kontaktu (...evo ilustrativnog primera...neki ljudi na isti ovaj način prave bebe..)

Eto tako
    :-)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Nađi vremena za sebe, a posebno za spavanje. Znaš i sama koliko je to važno, naravno, ne samo za mršavljenje, već uopšteno. Ljubim! :31:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, sad vidiš koliko sam prolupala. :16: Znaš koliko sam mozgala šta je na C... ne mogu da verujem. Da, u pravu si 10000000%, nikako da se vratim na moje staro C, a ubeđena sam da bi pokrenulo proces. Jer kad se setim one velike operacije od pre tri godine, kad sam bila totalno nepokretna - tad sam čitave zime i proleća održala težinu oko 50-51 kg, ali sam uredno cikcakovala... slažem se da je krajnje vreme, a još kad bi mi ti bila motivational coach, ne bi moglo da omane. :) A onaj drugi deo... bježvanje... pa šta misliš, zašto ovako malo spavam, hahahh. Ali činjenično mi fali hodanje, a to ne može hodajući... ehm, razumemo se. :) Znači, trenutno su noge slaba tačka. (Maštam već godinama o traci, ali sve i da imam para da je uzmem, ne bih imala gde da je stavim.) Noge i cikcakovanje, znači, zadatak za naredni period!!!

Cirkončiću, to ti je ono životno pravilo da ne možeš da imaš i jare i pare... ne možeš i da zarađuješ, i da stigneš da pročitaš i naučiš sve što si planirao, i da se posvetiš detetu, i da spremiš ručak, i da imaš društveni život, i da bježvaš s mužem, i još na sve to i da se naspavaš. U tom zbiru aktivnosti prosto ne postoji ništa čega bih mogla da se odreknem... u suštini sve to i jeste posvećivanje sebi (osim posla, ali mora od nečeg i da se živi), samo što bi bilo lepo da dan ima još koji sat. :)

Danas bi trebalo da idemo na neku svirku (opet ću, znači, sutra kukati da sam neispavana :D ), zato je juče dan bio uredan, a danas će biti laganiji, i uveče planiram brlj u nekadašnjem stilu... ne da bude kikiriki i pivo, nego možda čak p&p (pica i pivo), na ime C, pa da vidimo kako će da krene. Znači, cikcak klasik, dan prvi:

D: parče sira, salata
    pa preko dana voće
    U: nekoliko zalogaja nečeg kaloričnog, kao podloga za pivo
    V: verovatno p&p
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Hehe..nema bježvanja hodajući...to je tačno.....(ima raznih pomagala ali za to baš nema.....postoje ljuljaške, postoji svašta nešto- za veće stanove iliti ,,bježvodrome,, ali baš hodajuće bježvanje nikako)...to je problem...

To što reče ,,kad bih ti ja bila motivational coach,, ....hvala ti na tome. Shvatih to kao kompliment. Smajli.

Ali zaista (ili što bi rekli ,,zbilja,,) sve ti znaš što ima da se zna.
    Znaš ti šta hoćeš i šta želiš. Imala si ti i 49kg i 59kg i šta ja znam koliko kg i znaš ti dobro šta ti se dopada. Znaš ti da si ,,riba,, i kako ti stoji kratka suknja i kako ti prija kompliment i kako voliš da se vidiš u ogledalu i da se ,,osetiš,, u pantalonama....(o zdravstvenim aspektima ne pričam, tvojih 3 kg nije u vezi sa zdravljem pa se toga ne dotičemo).....Dakle sve znaš...
    Ali zaista problem jesu te objektivne okolnosti. Kako naći vremena za ono za šta se vremena nema?! Kako dodati još nešto u ionako pun dan?! Kako ubaciti traku, sve i da je besplatna, u mali stan ,,pun čeljadi,,.....
    Kad ne bismo morali da radimo koliko radimo...sve bi bilo drugačije.....

Kad smo kod ,,coaching-a,, ...znaš li da se ozbiljno psihički pripremam na fazu koja me čeka (vrlo uskoro) vezano za neke objektivne okolnosti, (mislim da možda i naslućuješ na šta mislim, ranije smo ćaskale)...u kojoj može da mi zafali motivacije, mogu neke stvari malo da me ubiju u pojam, pa i finansijska situacija će biti izmenjena...i da krenem ,,stranputicom,, i sa hranom....Ne u smislu da ću ja da preokrenem svoju ishranu 300%, nego da ću malo ipak da se poremetim....
    Pored svih životno važnih stvari, pokušavam u glavi da radim i na tom pitanju, preventivno, kako mi ne bi motivacija da ostanem normalna otišla u tri lepe...(tri lepe antimotivacije)...

A ovo su stvari o kojima ne piše ništa, niti je predviđeno išta u pravilniku ijedne dijete, u UN knjizi ili bilo čemu...a jednako su važne, ako ne i više, nego pravila neke same dijete...
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Naravno da je kompliment, ti imaš retku osobinu da podvikneš i istovremeno digneš moral. :) (I hoću da mi budeš motivational coach, hahah.) A iskreno, ovo se i pretvara u zdravstveni problem... ne mogu da dišem ni u jednim pantalonama (znači, dijagnoza "otežano disanje"), i zato po ovoj 'ladnoći moram da nosim haljinice, pa ti sad kaži je l' nije zdravstveni? :D

Ali rekla si pravu stvar... znaš otkad se nisam osetila ono baš lepo? Od rođendana, a to je bilo u julu. Izađemo i doteram se, ali prosto se ne osećam tip-top... drugačije i hodam... stajemo, dakle, tome na kraj, iako nema u kući mesta za traku. :)
  • Somborka
    Amater
    Amater

od Somborka » pre 11 godine

:009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Samo bi ti falilo još nekoliko sati da je duži dan, da bi mogla još više da sediš, zamaraš oći do maksimuma, a ni tada ne bi stigla da šetaš! Znaš navike su jako čudne. Potpuno te razumem što se tiće nelagodnosti sa tih par kilograma. Tako se i ja po nekad osećam i prosto jeste istina da se nelagodno osećamo u nekim stvarima koje su nam lepo stajale i u kojim smo letele! Meni je lakše što se tiće toga, što samo nosim pantalone-farmerke, ali ti u onim mini haljinicama sve osetiš i vidiš! Možda je glupo što se poredim sa tobom, pa sama razlika u godinama je ogromna i ja više uveće ne izlazim, ali kada ti pišem o ovom mislim na period kada sam i sama izlazila i kako sam se osećala. Baš tako kao ti!
    Ne znam, kod tebe u ishrani nema nekih velikih promena, navila si na taj ritam ishrane, ali sam primetila baš to što si i sama napomenula, a to je prilikom večernjih izlazaka, znam da je ranije bilo uglavnom uz pivce samo kikiriki, a sada je češće neka klopica tipa pice, a verujem plus grickanje, pošto jedno bez drugog ne ide,ma kada počneš ne znaš da staneš, kao uostalom svi mi!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kontra, Anči, kontra, pice su bile na tapetu kad sam bila najmršavija, a na kikiriki sam prešla proletos ili letos, otkako sam otkrila da mi pečeni ne smeta. I sinoć je nažalost pao kikiriki, ne znam šta je ovo ovde kod nas da se noću ne može kupiti pica. :( Zato sam i htela da se sinoć vratim na picu... ne zato što ću od pice smršati, nego mi daje psihičku podršku da drugim danima malo više utanjim s jelom, ali nije bilo da se kupi.

Nešto mi se dešava i sa spavanjem, prošlu noć sam normalno spavala posle mnogo vremena, a sinoć sam legla oko pola četiri i ustadoh jutros u pola osam... ranije sam patila od nesanice, tj. nisam mogla da zaspim uveče, a sad je kontra, zaspim kao beba, ali se probudim ujutru. Od letos mi se sve živo poremetilo.

Zaboravih lepu stvar da upišem, sinoć se jedan sto kladio koje sam godište, prvo mi nisu verovali, a onda sam dobila takve komplimente da sam se postidela :oops: , ali nije da mi nije bilo drago, hahah. Ovo je apropo Mršavićkinog posta - moram da priznam da me je podsetila na to da volim da lepo izgledam... ne u smislu da sam se zanemarila ili nešto, uvek izlazim tip-top sređena, nego u smislu da sam zaboravila malčice da uživam u tome... Mršo, hvala! :)

Edit* - zaboravila klopu da upišem, hahah. :)

D: kriška sira oko 200 g, salata
    R: nadam se karfiolu ("popari" - karfiol, pavlaka, trun butera, trun slaninice)
    U: salata, nekoliko duvan čvaraka
    V: ponovila bih karfiol + sir, salata

Ovi čvarci su praktično meso... zato u večeri sir. Kalorijski ću još malo preciznije da sračunam, pa da upišem na kraju dana, da pokušam pravilno da pratim NK/VK.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 11 godine

Bravo za izgled! :14:
    Sećam se tebe u onim uskim pantalonama na slici, bre i tada si bila prava maca! :013:
    Super su ti ovi niskokalorični i visokokalorični dani. Tako razbudiš metabolizam. :)
  • IvaCha
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od IvaCha » pre 11 godine

dudank napisao:
    Zaboravih lepu stvar da upišem, sinoć se jedan sto kladio koje sam godište, prvo mi nisu verovali, a onda sam dobila takve komplimente da sam se postidela :oops: , ali nije da mi nije bilo drago, hahah. Ovo je apropo Mršavićkinog posta - moram da priznam da me je podsetila na to da volim da lepo izgledam... ne u smislu da sam se zanemarila ili nešto, uvek izlazim tip-top sređena, nego u smislu da sam zaboravila malčice da uživam u tome...

Odusevljena. Imam 29 i nikada nisam mislila o godinama, o tome kako prolaze i kako zelim da izgledam, do skoro. Svaki treci dan, u proseku, pitam nekoga oko mene da li izgledam mladje/starije od ovog, onog... Uopste ne znam kako izgledam, a nadam se da izgledam kao klinka. To zelim. Izgleda da ipak nije tako. Jedio mi tata uvek govori kako izgledam mladje od osobe s kojom se poredim.
    I dzabe se gledam, ne mogu da procenim koliko imam godina. Bice da imam 29, punih. :)
    :pivo: za taj tip-top izgled!
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Nešto sam očigledno pobrkala!
    Naježim se kada vidim u koliko sati ležeš! Dobro i da zaspiš, obično kada se legne preumoran, ne može da se zaspi! Ustvari ja sada komentarišem kako kasno ležeš, a zaboravila sam da sam i ja nekada tako kasno išla na spavanje. Interesantno je kako se čovek menja i zaboravlja da je isto, ili slično radio u tim godinama!
    U tvoj izgled i sredjenost kada izlaziš, nikada nisam sumljala, zato po nekad i odreagujem u smislu šta još hoćeš? Kada si uz starijeg sina, nikada se nebi reklo da si ga rodila, pa se ne čudim tim opkladama! Prija, naravno da ti prija!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Izvinjavam se Forumskoj upravi i odeljenju za kontrolu smajlija, ali ovo zavređuje slavlje:
    :skakutalo:
    !!!

Dudo, ovo je tema inspirativna, motivacija ove vrste i sve to...i o ovome bih mogla pisati romane (što često radim, mislim pišem romane po dnevnicima), ali ću ovog puta zadržati malo pristojnosti.
    Znam taj fantastični osećaj!
    Naravno da smo sujetni i naravno da nam prijaju komplimenti! Znaš šta mi je najkrivlje u životu.... situacije kada primetim da neko lepo izgleda, da se prolepšao / prolepšala i slično, i pomislim da to kažem, pa se zadržim na nekoj priči i propustim da kažem. Posle mi bude tako krivo jer sam možda nekome mogla da ulepšam dan.
    Znam po sebi kada imam onih kg-dva u pmsu (što stvarnog gojenja što prostog nadimanja)..a osećam se kao da imam +10 i kao da ne mogu kroz vrata da prođem....To nas baš poremeti...pa i par kg koji utiču na koncepciju garderobe, sve znam....

Nego, sama reče da si najbolje cikcakovala u periodu mirovanja i da te neaktivnost nije sprečila.
    Prema tome, ovo treba da bude tvoj veliki ComeBack jer si eto neko vreme bila malo prestala da se voliš koliko bi trebala. Sada lepo nastavi da se diviš sebi, budi malo narcis i poguraj stvar do one tačke savršenstva kad si najzadovoljnija. Znamo koliko to znači!

(znam da sam rekla da neću pisati roman, ali svi znamo da ovo nije ništa naspram mojih epova....Ramajana i Mahabharata su ništa u poređenju sa mojim pisanijama).

U potpisu:
    Vaš Pulmolog (nemedicinskim metodama rešavamo probleme sa disanjem i otklanjamo magiju)
    Slika

Odgovori 9033 postova