Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Helen
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Helen » pre 8 godine

Kako ide Luna?
    Samo da pozdravim :mahalo:
    visina 157cm, godine 26
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 8 godine

od Yo-Yo » pre 8 godine

Evo i tebi da se "upisem" sa pohvalama za rezultate, istrajnost, izgled i naravno recepte i kulinarske ideje. :pivo:

Pilates je fenomenalan izbor - ne samo zbog estetskih, vec i zdravstvenih efekata. Snazni i fleksibilni misici u zoni pojasa su spas za sve nas koji radimo manje-vise "kancelarijski" posao, iako formalno ne sedimo u prostoriji koja se zove kancelarija, a da ne pricam o nepravilnom podizanju kojecega (od kutija papira i fascikli, preko bakaluka, do lavora punog mokrog vesa u tesnom kupatilu).

Cekam(o) nove ideje sta da jedem(o) sutra :D
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Mislim na tebe - cesto (i citam te ;)). Zeljna sam tvojih ideja.
    :009:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Devojke mislim i ja na vas :) Hvala na čitanju narcisa :009:
    Trenutno sam u takvom periodu da uhvatim sebe da se krećem jedino 3 puta nedeljno i to kada idem na pilates i kada odem do kupatila ili da skuvam kafu. Zakucana sam za radni sto! Od hrane jedem šta stignem, nemam vremena da spremam, da mislim, idem u nabavku pa je to jedno veliko sr.nje. Vaga pokazuje gore dole oko 1,2 kg plus, minus ali se ne opterećujem trenutno. Uskoro idem kod sestre na zasluženi odmor ali mi je već naredila da se pripremim za pravljenje svega i svačega. Uglavnom, nadam se da neću previše zabrljati :) Ne grickam između obroka, imam tri redovna obroka, slatko ponekad, malo kuvanog vina ali jedem i beli hleb i nešto mi manjka salate. Samo da prođe haos pa se vraćam. I kupila sam cejlonski cimet :D
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Pretpostavljam da je ovo doba godine ključno za razmišljanje o dovođenju kilaže u red, s obzirom da sam pre tačno godinu dana prvi put došla na forum.
    Praznici, dva Božića, NG i rođendani su me uništili, odnosno uništila sam se sama. Kako i koliko sam jela čudi me da se nisam više ugojila. Pre godinu dana imala sam 74 kg i do marta sam spala na 64 i onda do leta na 61 kg. Tu je negde i stalo mršavljenje jer sam mnoge navike vratila ali je to kulminiralo u oktobru kada sam zbog poslovnih problema provela mesec dana zakucana za fotelju i počela ponovo da jedem kao i ranije. Integralni hleb nisam od oktobra napravila a slatko jedem svaki dan. Trenutna kilaža je oko 65 kg, meriću se ujutru.
    Za početak planiram jedan dobar detox dan, samo sa čajevima, voćem, povrćem i jogurtom. Ono što sam naučila iz svega je da apetit nestaje već nakon dva vezana dana neprejedanja, da je forum najbolji način da to i održavam ali i da velika obećanja data samoj sebi mogu samo da okačim... Činjenica je da se navike oko ishrane stiču od malih nogu a kada je to poremećeno trebaju ti dva života da se dovedeš u red.

Pa nek mi je sa srećom 8)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Kao neko ko je bezbroj puta skidao i vracao kile, da ti pozelim srecan povratak i dug ostanak!

I skroz si u pravu za navike - u neku ruku, hrana (neka vise, neka manje) je kao droga. Ili kao alkohol. Medjutim, leceni narkoman ili alkoholicar ne moraju svaki dan da uzimaju po malo svog poroka da bi preziveli, a svi moramo da jedemo... Tu su i drustvene predrasude (koje mi opasno idu na zivce) na temu ishrane - recimo "sad si smrsao/la, sad mozes da jedes sta god 'oces", cuveno balkansko gostoprimstvo koje podrazumeva da nisi dobro ugostio ako gosti ne moraju da popuste kais, "pravila" na temu sta se nosi u goste...

Znas teoriju, sad ti "samo" ostaje da je (ponovo) sprovedes u praksu :hi-fi:
    Slika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Dobro došla nazad.
    I kod mene se nakupilo koje kilo viška.
    Krećemo opet zajedno sa samokontrolom da to koje kilo ne bi preraslo u nešto drastičnije.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Stanje je alarmantno - 66 kg to je 5 kg više :nasilan:
    Očekujem da posle par dana kontrolisanja spadne bar 1 - 2 kg pa posle polako. Od ponedeljka najzad počinjem ponovo sa pilatesom pošto smo imale pauzu od mesec dana.

Dan 1
    D - jogurt, lan, čija, ovsene pahuljice
    R - supa od povrća, jaje, pečurke, kupus
    V - supa, narandža
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Te sveze nabacene kile brzo spadnu, bez brige!

Samo nemoj da preterujes u "detox" fazi, da se ne usporis previse. Ubaci neki protein i u veceru (jogurt, sir, piletinu, ribu), cisto da se spremis za pilates.

I sta bi s kefirom? Nije valjda da sam jedini konzument?!

:hi-fi:
    Slika
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Detox sam planirala samo danas, sutra krećem po mom sistemu. Mada ovo nije baš bio detox kakav sam planirala malo sam brljala sa jajetom, ovo je neka improvizacija :D
    Kefir sam bacila ali mislim da mi je ostalo još u smrzu, nisam bila dovoljno kod kuće da bih se bavila njime ali ću početi ponovo ovih dana.to

Nisu ovo baš sveže nabacane, baš sam jela mnogo i to dva puna meseca tako da ne očekujem čudo, svesna sam da mora svojim tempom :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Jučerašnji dan je bio pun pogodak taj "refreš" mi je i trebao.

Dan 2
    D - palačinke od spelte i lana, malo pečuraka, kolut domaće kobasice, sir, kupus
    U - jabuka
    R - supa, dinstane šnicle i pire od čičoka, kupus salata
    V - kuvano pileće meso, kupus
    Poslednja izmena od Luna85 u 16 Jan 2017, 08:36, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Izvini, draga, ali ja jaje jednostavno ne mogu da gledam kao brlj :D

Danasnji jelovnik ti je super, a na te palacinke za dorucak se samopozivam :oops:
    Slika
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Yo-yo mislila sam da mi prođe dan bez mleka, jaja i mesa, ali sam skroz zaboravila da je i jogurt mlečni :D

Prošli put sam za par meseci dosta kombinovala načine ishrane, počela sa hrono, pa prešla na brojanje kalorija pa na cik-cak i na kraju sam našla neki svoj način ishrane koji je kombinacija hrono doručka ali su ručak i večera drugačiji. To i sada primenjujem.

Jutros me je zatekla glad a pošto nisam htela da započinjem dan sa belim hlebom jer se to uvek nastavi jakim apetitom tokom dana napravila sam neke galete od speltinog, ražanog brašna i kozjeg sira. Uglavnom sinoć sam dobila neki kozji sir ali je izgleda dosta star jer je baš jak i ne može da se jede ovako pa sam ga umutila sa jajetom, dodala po 3 kašike speltinog i ražanog brašna, malo masti i mleka, mlevene paprike i napravila podosta galeta. Vrlo su ukusne i site.
    Za ručak sam odvojila manje parče svežeg mesa ali kako smo u porodici svi ješni moram da smislim s čime da ga kombinujem pa da nam bude dovoljno, ne pada mi na pamet baš ništa ali sam mislila da zbućkam nešto "na kašiku".

Danas najzad počinje pilates! Činjenica je da sam se ovoliko ugojila čim sam prestala redovno sa pilatesom jer sam imala treninge 3 puta nedeljno 4 meseca i naravno u međuvremenu dva Božića i NG. Međutim kilaža je spala na 65 kg i to je ustvari onaj kg koji sam i očekivala da će pasti za par dana i ovo je sada realno stanje.

Dan 3
    8h D - galete od spelte i kozjeg sira + malo čvaraka + kupus
    14h U - rebro čokolade, malo šunke (jaka glad kasni ručak)
    17h R - sladak kupus s mesom, parče hleba
    21h V - kupus od ručka, hleb, rebro čokolade
    FA - pilates
    Poslednja izmena od Luna85 u 17 Jan 2017, 13:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Pre godinu dana imala sam 74 kg i do marta sam spala na 64 i onda do leta na 61 kg....... Trenutna kilaža je oko 65 kg, meriću se ujutru.
    Sad kad si ovo ovako napisala, mogu samo da ti kažem da ovo sasvim dobro izgleda tj dobro deluje ovaj tvoj razvojni put. Prvo taj gubitak sa 74 na 64, pa onda dalji gubitak na 61... da bi tokom dugog niza meseci došla na tih 64-65.
    To je i dalje dobra priča. Mnogi ljudi urade ovo što si ti pa se onda na kraju jave ne sa 65, ne ni sa 74 nego sa 76 a to je mnogo mnogo gore nego da nisu uopšte ni slabili u međuvremenu..

Naravno da je taj 1kg brzo otišao jer ako si se veoma nepravilno hranila u poslednje vreme, činjenično si zadržala dosta tečnosti.
    U svakom slučaju ovo je i dalje jako dobra priča. Na 61 kg ćeš ponovo doći bez većih teškoća, naravno samo ako budeš organizovana što nije uvek lako ali nije ni nemoguće...
    Eto, samo sam htela da te pohvalim... jer da si se prebacila na neki skroz nezdrav režim ne bi to bilo 65 nego mnogo više...
    :neznalica: :wink: :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Ne znam da li je nešto danas moglo više da me obraduje nego ovaj tvoj komentar tako da hvala ti :009:
    Toliko sam bila besna na sebe ali sam na vreme stala sa hranom i nisam to gledala kao ti sada, jedino čime sam se tešila je što se nisam vratila na početnu kilažu i što sada imam mnogo više znanja o ishrani i namirnicama nego pre godinu dana.
Odgovori 885 postova