Mršo, ja bih tu zeljanicu, a može i bez mleka i bez jogurta.

Šta znam, meni mleko uz sve ide (mogu da ga pijem uz sarmu, pasulj, salatu ili umesto vode), a jogurt mi je kao jelo za sebe, eventualno mogu da ga iskombinujem s parčetom hleba ili kiflom, ili ovako kako ga već godinama "jedem", sa ovim mojim dodacima. Suviše me zasiti da bih ga pila uz nešto... ali volim ga veoma.

Ružo, za količine ću kod tebe u dnevniku da dam predlog, a za dnevnike prosto idi na
viewforum.php?f=17 - svi su tu.

Cvetak, ne stižem u poslednje vreme mnogo da kuvam i spremam, i kad se uhvatim za šporet, to je nešto brlj-brlj na brzinu, a za sejtanom mi već i duša pati.

Pre neki dan smo uzeli tikvice, pa sam ih obarila i izblendirala i tako stavila u zamrzivač da imam osnovu za povrćne čorbice, ali trenutno mi mnogo nešto teško leže i voće i povrće na želudac. Sad je, da kucnem u drvo, opet prošlo nekoliko dana bez problema, naravno da hleb i ovolike količine mleka koče mršavljenje, ali stojim u mestu, dobro je.

Anči, naravno da je uvek inividualno, ne reaguje svako isto.

Ali to je stara i proverena dijeta za gastritičare i čiraše i funkcioniše kod većine ljudi, pa eto, nije loše znati.

Danas sam otvorila knjigu da se podsetim (naučni rad, nije neka popularna kvazinauka), npr. od masnoća su dozvoljene samo mlečne masnoće i maslinovo ulje, jogurt se pije isključivo razblažen mlekom, piju se voćni sirupi razblaženi mlekom umesto vodom, čorbe se kuvaju na mleku, umesto hleba jede se slan griz kuvan na mleku, mleko se pije između obroka... ukratko, sve je na mleku.

Dan sam započela udarničkom šetnjom do buvljaka, prešla sam neki broj kilometara i to neću skoro da ponavljam jer sam ogladnela kao nadničar... inače sam drugi put u životu bila na buvljaku, hahah, nemam živce za tu vrstu kupovine.

Ali nije loše čisto kao šetnja.
I klopa:
D: jogurt + dodaci
R: parče mladog sira, malo neskrobnog đuveča (eksperimentalno)
U: ???
V1: ???
V2: pljeskavica, salata