Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Anči, znam i ja da ne treba, a sad sam stvarno bila nepromišljena, jela sam dva dana zaredom skrob (prethodne večeri bio je hleb). Ni juče nisam odolela, uzela sam malo dvopeka. :nasilan: A Tamarine simptome odlično prepoznajem, tako da se nadam da će lekar malo da je zaplaši, a rešenje za sve postoji.

Boki, ako sam dobro ukapirala, ti mafini su u suštini isto što i fritata, samo ispečeni u plehu s kalupima. Problem s fritatom mi je što se presuši, pošto moram da je pečem duplo duže zbog alergije na belanca, pa je zato sebi napravim s mene pa na uštap, poslednji put sam možda letos pravila.

Mirka, ne bih okrivila sve UH, jer voće mi neizmerno prija, ali skrob stvarno počinjem da doživljavam kao otrov. Da ga bar ne volim, pa da kažem da sam umislila, ali dušu bih prodala za dobar 'lebac ili za pasulj. :) Imala sam neku ideju da krenem da uzimam amilazu kao suplement, ali trenutno ne mogu da odvojim pare za taj eksperiment, tako da do daljeg ili ću brljati i kukati, ili ću se uozbiljiti pa mi neće trebati amilaza. :26:

U međuvremenu mi je ožiljak sve sumnjiviji, bojim se da se problem vraća, ali ovih dana imam redovnu kontrolu kod dr pa ćemo videti na čemu smo... prilično sam ubeđena da jeste to što mislim :cry: , mada u principu nemam više strah od zahvata ako nije preveliki, poslednji put je stvarno bilo više nego podnošljivo.

Da pokušam danas bez brljanja:

D: kefir + dodaci
    R: sir, salata
    U: jabuka i pomorandža
    V1: veća šnicla na suvom tiganju, zelena salata
    V2: izmena - 2 sendviča od sejtana s pavlakom i ljutim prelivom, sa možda 30 g domaće kobasice, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 10 Apr 2013, 14:42, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Ne svidja mi se ta tvoja sumnja na ožiljak, a naročito što znaš o čemu se radi i kako to ide i izgleda! Nije bitno što se više ne plašiš intervencije! Očigledno da veoma dobro podnosiš bol, ali zaista je dosta bola, ako on može da se izbegne. Baš mi je krivo!
    U četvrtak ću znati našta je Tamara alergična, ako je na to budu ispitivali. Ide u dnevnu bolnicu na probe alergena. Inaće jutros je sva podnadula diše plitko, neispavana i nervozna do bola! Baš se brinem!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, ne sviđa se ni meni. :cry: Sad se to kao za inat smirilo, ali sutra svakako idem da se vidim sa mojim dr, valjda će uspeti bar neku procenu da dâ. Šansa recidiva je i kod najbolje izvedenih operacija 25% i moram da računam na mogućnost nove intervencije, ali je bitno da se reaguje odmah, to sam dosad naučila. Javi šta je Tamara uradila!

Izgurala sam dan bez skroba, konačno splašnjavam. :) Iskreno, setila sam se juče kako me je jednom dr kritikovao kad sam se ugojila nekoliko kila od pregleda do pregleda, pa sam samo zamislila koliko bi me bilo sramota kad bi se to opet desilo. :16: On je jedini muškarac osim mm koji mi viri ispod odeće, tako da njegovo mišljenje na tu temu veoma uvažavam. :)

Danas nešto ovako:

R: sir + salata
    U: mandarine
    V1: manje parče mesa, bareno povrće
    V2: 2 sejtan sendviča sa sirom ili pavlakom, čaša mleka, možda salata
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Baš si me nasmejala na komentar Dr-a!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Moj dr je esteta, bavi se slikanjem, sigurno ne voli da vidi žensko salo na svom stolu, hahah. :) Još malo pa idem kod njega, mada trenutno sumnjam da će išta moći i da vidi, sve se smirilo. :( Verovatno ćemo oboje morati da čekamo da bismo videli da li će da se to ponovi.

Klopam uredno, sejtan me spasava da ne posegnem za hlebom.

R: kiseli kupus
    U: voće
    V1: kiseli kupus i parče mesa iz njega, čaša mleka
    V2: 2 sendviča od sejtana (verovatno pavlaka, ljuti preliv)
  • Sandricak
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od Sandricak » pre 12 godine

Ja nikako da da uspem da procitam svih 500-tinjak stranica :oops: , samo se vrtim malo na pocetak, pa malo na kraj :)
    Ali videla sam one slike na pocetku i meni savrseno izgledas i sa vecom kilazom od one koju ti zoves idealna :)
    Nego vidim da te bas muce alergije :( , ali kako nisam sve procitala nisam tacno u toku za sve. Jedan nas drug ima takodje veliki problem sa alergijama na sve i svasta i ekcemima i sl, i to prilicno uspesno drzi pod kontrolom sa homeopatijom.
    I ne znam o kakvom oziljku se radi koji "zeza", ali vidim da nije najsjajnije :( , nadam se da ce ipak biti sve OK.
    I trudicu se, obecavam, da procitam ceo dnevnik, mnogo mi se svidja :009:
    15.01.2014-59.2k[color=#800000]g[/color]
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 12 godine

Dudo, da te ne preforsiram, samo mi javi ovde ako i kada budeš imala malo vremena da te pitam nešto na pp.
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sandrice, hvala na svraćanju. :) I ja se protiv alergija uglavnom borim jačanjem imuniteta, mada pregrešim nekad, pa onda pribegnem lekićima... ovih dana sam dobra. :)

Ožiljci su od ranijih operacija, uklanjali smo godinama izvor upale, a danas je dr rekao da je sve OK, kontrola tek za tri meseca. Ispričala sam mu šta je bilo, ali on kaže da je to normalno. :neznalica:

Mohita, udri! :)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 12 godine

drago mi je sto je sve ok, bar sto se tice dr :)
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 12 godine

Super vesti! :skakutalo: I ovde ne mogu da ti se zahvalim koliko zaslužuješ, hvala ti! :009:
    Slika
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

Ma Duda nam je zmaj! :)

Hvala Bogu da je sve OK :01:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Stvarno super vesti, ako kaže Dr., a trebalo bi da mu veruješ! Ipak on zna šta radi! Nadam se da je stanje zaista bilo trenutno! :(
  • Sandricak
    Početnik
    Početnik

od Sandricak » pre 12 godine

Dudo pridruzujem se slavlju da je sa oziljkom sve ok :013: .
    Srecno i sa alergijama!
    15.01.2014-59.2k[color=#800000]g[/color]
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Vi ste divne! :oops:

Verovatno još dugo neću moći da se opustim, ovo su tek tri i po meseca otkako smo završili i još sam kao na iglama. U ponedeljak mi se taj ožiljak upalio i bilo je nekoliko kapljica gnoja, naravno da sam se prepala. Međutim, izgleda da se bio inficirao površinski, bar dr kaže da ne vidi baš nikakve tragove unutrašnje upale. Do ordinacije sam se vukla, a u povratku letela i u zanosu se ispalila, kupila sam usput divan brus, da bih kod kuće ustanovila da ne mogu da mu se izvade umeci, tako da je završio kod drugarice koja to nosi. Zimus su imali milion modela bez umetaka, ali sad kad meni treba, svi imaju u sebi neke nabudžotine. :) Od skupljih firmi može još i da se nađe poneki model, ali nema u ljubičastoj boji, a baš mi ljubičasti treba.

Večeras ili sutra dolazi student, spremamo tone hrane :16:, ali paziću da ništa ne brljam... otprilike ovako danas:

R: kiseli kupus
    U: voće, malo kikirikija (od kojeg mi se odmah naduo stomak)
    V1: nije je bilo, samo 1,5 pivo
    V2: 2 sejtan sendviča s pavlakom i domaćom kobasicom i 1 sendvič od dvopeka
    Poslednja izmena od dudank u 13 Apr 2013, 16:11, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

A za ožiljak i površinsku upalu koja se pojavila tj gnoj (naravno, odlično je što je dr rekao da je sve u redu), jesi li ispirala sa nečim? Povidon jod i slično?
    Znam da sam ja mami dugo previjala rane posle bajpas operacije, kada više nismo mogli da izdržimo plaćanje medicinske sestre da dolazi svaki dan ili svaki drugi, a mama u to vreme nije bila sposobna da se popenje uz stepenice u domu zdravlja gde bi joj to radili besplatno.....Mislim, ja sam previjala kad dođem kod njih a u međuvremenu tata..
    Povidon jod i još one neke tečnosti, zaboravila sam kako se zovu, pa 3% hidrogen....bila je i ona neka jako žuta tečnost, kao da je sa karijem....Sve su joj rane dugo bile problematične...i ona na grudima i dve na nogama gde su uzimali vene...
    Posle, kad se sve sredilo i tri četiri meseca nakon sređivanja...pojavi se jednog dana klikerčić na onom ožiljku na grudima ali je srećom sam nestao za dan ili dva max....
    Šta ti dr kaže za te površinske upale, kako da tretiraš?
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
Odgovori 9033 postova