E sad, koliko su kvalitetne... trudim se da bar povremeno napišem nešto korisno, ali uglavnom je moje rvanje s glađu. 
).
), pa ćemo spojiti lepo i korisno.
Danas:

hocu60 napisao:dudis petsto kec !
ne izlazi iz mode !

Hvala ti! 
Mada mi nikad nije lepo stajao, što jest - jest. 

) - da kažem ovako: obe namirnice koristimo kao izvor energije, ali višak unetih masnoća se izbacuje, dok se višak šećera deponuje u vidu sala. (Jedan od razloga što NIKAD ne treba kombinovati dve energetske namirnice.) Dalje, masnoća može da sadrži dragocene masne kiseline koje podmlađuju ćelije, dok od šećera ćelije stare... šećerom se hrane i razne boljke... ukratko, glasam za masnoće. 

, tek sad kad si pomenula, kapiram koliko si ih dovela na normalnu meru.
Druga je stvar ko voli da se zasladi. Čisto radi poređenja, dve ravne kašičice sumaka (vrlo lep začin koji ide bukvalno uz svu hranu, od salate do šnicle) imaju antioksidantno dejstvo kao 100 g crne čokolade.
, mislim da sam juče najmanje pola kila spucala, što crnog, što belog... danas planiram isto (to se juče vodilo pod "salata"
).
Kako ti uspeva? Jel baš nikad ne poželiš? Duže vreme nisam jela glupe slatkiše (torte, kolače, kekse) i čim sam počela odmah se videlo... Sad se "skidam" ali praviću povremeno moj omiljeni kolač bez šećera sa konrfleksom (bundevom, grožđicama, semenkama....), pa po malo da gricnem... 

), ali to se ponovo stabilizovalo... i uopšte, uopšte mi se nikad ne jedu, čak ne bih mogla da ih jedem (muka mi je i kad pomislim na sladak ukus). Nekoliko puta godišnje naiđe momenat, tad pojedem nešto što stvarno volim i što mi manje smeta... i to je to. 

Sada mi se dogadja da po nekad uveće moram da ustanem iz kreveta, pošto imam nervozu u nogama i uzmem kašičicu meda i to je o. Baš me lepo umiri i posle lepo spavam. To sam napr. sinoć uradila, ali nisam pisala u svom dnevniku, pošto me je tvoj post podsetio na to.

kod mene danas corbica spanac sa suvim mesom, slaninicom i bijelim lukom
a procitah da jedes mladi luk, pa se sjetih koliko sam ga prosle godine jela da ste me zezale
sutra po luk... 
Korisnika u ovom forumu: zabzab i 6 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.