Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od Eleonor » pre 9 godine

Joj, ja jos uvek nisam zavolela to "neutralno"povrce. Meni bas ima cudan ukus...verovatno nauceno-nikad to nismo jeli kao klinci, pa sad ne umem da se snadjem sa novim ukusima :) Naravno, sve se da promeniti, samo treba vremena, zar ne? A i imam na koga da se ugledam :wink:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

Ama je sam godinama živela uglavnom na krompiru i pirinču, tu i tamo pasulj i grašak ... nekad bi ubacila punjene paprike i sarme ... to su jedina jela koja mm jede ... povrće sam ubacivala samo u salate i čorbice ... to je kod mene bio kompromis da ne moram da kuvam dva ručka svaki dan ... sad mrtva hladna skuvam sama sebi, a njemu njegov krompir odvojeno ... u principu se neskrobno povrće brzo kuva, ima jako puno recepata i ovde na forumu i na internetu, sigurno ćeš naći način na koji se tebi sviđa. Grilovane paprike, tikvice, plavi patlidžan, pečurke ... to su jela koja se skoro svima sviđaju (zahteva da se tava namaže sa par kapi masl. ulja, onda je ukus potpuniji). Meni je glavno otkriće dijete da mi se sviđa povrće bareno na pari (naročito ona mešavina karfiol, brokoli, šargarepa, samo blago posoljeni nakon kuvanja) . Ukusom se uklapa kao prilog uz većinu jela ... moraš eksperimentisati i iznenadiš se šta ti se sve sviđa i ukapiraš kako ti je siromašna, ograničena i neukusna ishrana zapravo dosad bila.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 9 godine

Joj, ja najviše volim onu carsku mešavinu povrća (karfiol, brokoli i šargarepa) kada to samo posolim i prelijem sa izmešanim sitnim sirom i jogurtom. Mmmmm, bude preukusno i idealno jelo za tople dane... :)
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Meni je i boranija kuvana na pari sa začinima i posle prelivena sa malo maslinovog ulja savršena, a ako ne idem na posao može i salata da se napravi, dodam: stari aromtaični sir (može i koziji), svež paradajz, papriku, crveni luk... i malo balzamika.

Srećan Uskrs :009:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, sve sam pripremila, supa se kuva, pa sam vrlo opuštena, pijem kafu i piskaram :) ... ostalo još da usisam ovaj svinjac koji se volšebno pojavio u dnevnoj sobi (koju sam juče tip-top sredila) tokom noći !!! Nekad poželim da sam se rodila kao muško ... uglavnom ne primećuju nered, apsolutno im nije jasno oko čega praviš buku :nasilan: ...
    Carsku mešavinu obožavam, boraniju nisam probala na taj način ... moraću ... nekako mi nikad nije zvučalo primamljivo ... ali svašta mi nije zvučalo primamljivo dok nisam probala ...
    Ova zadnja 2 dana sam količinski malo više pojela (jela sam prženu ribu koju inače ne jedem ... ali toliko sam je napekla prekjuče, a niko drugi je ne voli toliko da bi je jeo sutradan ...) da ću odložiti merenje do iduće srede ... nisam jela nedozvoljene kombinacije, bojim se prosto da ta riba koja u sebi ima puno ulja, a još je uvaljana u brašno ... može da donese blagi plus ... ali neću da se nerviram, praznici su za opuštanje ... od ponedeljka opet pametno i sve će biti u redu ... ta pržena riba je jedno od retkih manje poželjnih jela koje još uvek obožavam ... verovatno navika iz detinjstva ... kod mojih roditelja je bila na meniju jedno dva puta nedeljno (a čini mi se da je još uvek ... tata bi mogao da je jede svaki dan).

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Bilo bi zanimljivo da se ogledno izvazes. Mislim da nije ta riba strasna tragedija. Isto bilo bi zanimljimo da napises tablicu sa obimima.
    Haos-razumijem te, mada sam ja vise opustena od tebe, ali ako ga primjetim moram da ga se rijesim.
    Srecan praznik familiji! :mahalo:
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od NevenaS » pre 9 godine

Uzivaj u praznicima i ne mari mnogo, i tako nema puno takvih prilika :D
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

narcisa napisao:Bilo bi zanimljivo da se ogledno izvazes.

Verovatno bi i bilo zanimljivo ... ali nisam ja baš toliko psihički jaka da se suočim sa porazom (upravo sam posle umerenog ručka ... tanjir supe, 2,5 kuvanih jaja, vrlo malo onog kolača/hleba i naravno nešto mladog luka i rotkvica smazala 2 krempite :oops: Ovo je bio moj VK dan, večeru ću pametno, kiselo mleko ili nešto slično ... ali sve u svemu nije bilo strašno ... obično bih smazala bar 5 jaja, uz to kuvane šunke i kobasice u sam bog zna kojim količinama ... pa onda dodavala ponešto svakih pola sata... tako da sam zadovoljna sobom ... ove 2 krempite su prosto morale da upadnu, kad će ako neće danas ...

narcisa napisao:
    Haos-razumijem te, mada sam ja vise opustena od tebe, ali ako ga primjetim moram da ga se rijesim.

Nisam ja od nešto bolesno urednih žena, nemam ti ja vremena za briskanje prašine non-stop, nego bar za praznike volim da bude pristojno ... prosto mi je to Uskršnje i Božićno spremanje kuće ostalo od detinjstva ... uvek smo se nekako u to vreme užurbali i pravili generalke ... ne znam da li je tako u svim kućama, ali pretpostavljam da jeste ...

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Leonida zgodna ženo, pa čestitam! I na cilju i na štiklama i na svemu! Opa! :pivo:
    Eto vidiš kako lako i lepo može da se lepo jede i bude zgodna vitka zdrava sita žena! Ne pričam ja bezveze svo ovo vreme...

Imam samo jednu zamerku....
    Brate sestro, kad spominješ svoje godine, da ne napišeš koliko ih imaš, čovek bi pomislio da imaš sedamdeset pet a ne četrdeset pet... Pa jbt.. četrdesete su ništa... to se uopšte i ne stavlja u kategoriju ,,u mojim godinama,,. Ok nije isto dvadeset i trideset i četrdeset ali i ne treba da bude isto. Četrdesete su bolje, pa pogledaj se!
    Meni nikad ne padne na pamet da pomislim da je neko u četrdesetim u nekim posebnim godinama...
    :neznalica: :wink:

PS. Treba da se meriš i kad ručkaš prženu ribu i šampite i sve. Da lepo vidiš kako reaguješ na šta. Da se lepo uveriš da posle jednog izolovanog takvog dana, jednog u pet ili u osam dana npr, neće biti plusa.Treba da pratiš kako na koju hranu reaguješ i tako učiš više o ishrani, a na svom primeru, da vidiš svojim očima. Prijateljski savet. :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja se zaista osecam kao u najboljim godinama .... samo se zgranem kad prebrojim :D

Mozda ti savet o merenju nije los ... samo pracenjem organizma sam i ustanovila sta mi prija, a sta mi smeta ...

Na ovoj ishrani se zaista osecam fenomenalno ... mnogo bolje, zdravije, punija energije, mladje ... nego sto sam bila puno godina unazad ... cak mi i cera kaze da sam i psihicki neuporedivo mladja nego sto sam bila ...

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Na nagovor zlih sestara :009: narcise i mrse stanem jutros na vagu (skupila sam hrabrost) ... težina identična !!!
    Dobro, kad razmislim nisam imala veliki brlj, osim što je riba u suboti bila pržena i što sam juče napravila VK dan (kolači posla ručka, večera kiselo mleko, i to domaće, punomasno, ne neko kome su dušu obrali ...)

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

leonida napisao: ... težina identična !!!
    Dobro, kad razmislim nisam imala veliki brlj, osim što je riba u suboti bila pržena i što sam juče napravila VK dan (kolači posla ručka, večera kiselo mleko, i to domaće, punomasno, ne neko kome su dušu obrali ...)

Pa naravno da nema plusa... Kada bi se tako dobijali kilogrami onda bismo svi imali po 200 kilograma. Jedan dan povremeno je OK, pa i ako se desi prividni plus zbog vode koju zadržimo zbog suvišnog skroba, sve se to reguliše kada se nastavi sa urednim jelom.
    Zato sam i želela da se meriš, da vidiš kako stvari funkcionišu.
    Naravno, to je i dokaz da kada neko kaže da se goji od vazduha i vode... najverovatnije to nije tačno. Na gojenju se radi kada se ovakvi dani nižu jedan za drugim...itd..
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Meni drago da smo te nagovorile;).
    Vidis da nema potrebe za panikom. :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Mmmmmm domaće kiselo mleko, ne pamtim kad sam ga jela, kakvo je to svršenstvo... eh...

Bravo za hraborst, vagu i rezultate :14:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja jesam svesna da se nisam ugojila od vazduha i vode ... ali da, treba to i i sebi i drugima potvrditi.
    Ono od čega sam se ja ugojila je:
    1. nepravilna ishrana
    2. neuobročenost (preskakanje doručka, ručka i onda noću ... bože me sačuvaj količina hrane ... naravno, totalno pogrešne)
    3. u toku dana, budući da sam preskakala doručak i ručak masa grickalica tipa smokija, čipsa, keksa ...

Čim sam se uobročila proces gubljenja kilograma je krenuo ... po meni je to osnov početka dijete ... shvatiti da se moraš uobročiti ... retki su oni koji odmah u startu mogu da preseku i krenu na normalnu ishranu ... već kad se uobročiš i izbaciš grickalice, gazirane sokove i ostalo smeće koje unosiš ... napraviš veliku stvar ... onda polako prihvataš nove ukuse i načine spremanja hrane ... treba vremena da ti se čulo ukusa pročisti od silnih aditiva na koje si navikao ... kad se pročisti, bukvalno ti je muka od takve hrane ...

Sax, ne vidim nikakav problem u domaćem kiselom mleku ... lako ga je napraviti ako imaš način da nabaviš domaće mleko, a svi industrijski proizvodi imaju neke dodatke da duže stoje ... domaće je zakon, i po ukusu, i po sastavu ... to malo mlečne masnoće više nam koristi nego šteti !!!

Odgovori 1289 postova