Nešto mi se baš jelo meso. Vaga u mestu i dalje, ali zasad ne planiram da smanjujem obroke, osećam da bih krenula da brljam. Nek stoji ovako neko vreme, dok ne skupim snage za malo ozbiljniji režim. 
, ali to još nisam sigurna. U međuvremenu jurim te tegove koji mi zaista postaju neophodni, a kod nas imaju da se kupe samo od 3 kg, to je trenutno mnogo za moju jadnu ruku i rame, tako da ću morati da ih naručim preko neta, bez veze.
), kriška sira

), ta ruka je čitava u katastrofalnom stanju. Zbog nje mi i trebaju tegovi.

Mada su mi tegovi u svakom slučaju nužni, zbog okoštavanja na plećki ne mogu svom širinom da istegnem ruku, pa mi treba tegić radi zamaha, da je on malo povuče. Konačno sam uspela da nađem koje se tačno vežbe rade za to, uklapa se u ovo što planiram.

Nisam mogla da hodam, a o bolovima da ne govorim.
Možda treba neke jače vežbe uključiti?

), s time što je kod mene izazvao i upalu tetiva do lakta, i na kraju je krenula i ta plećka, zato što sam kucala u sve gorim i gorim položajima da bih zaštitila šaku (to boli kao đavo - reč je o gomilanju hrskavice koja pritiska važan nerv, pa em boli, em ti se oduzimaju prsti, a usput atrofiraju mišići šake). Taj problem sam na kraju rešila uz pomoć onlajn prepiske sa ortopedskom kućom koja se bavi upravo tim problemima, preko njih obezbedila udlagu za ruku, i usput sam radila vežbe koje se preporučuju za tendonitis i SCT, tako da sam taj problem rešila - delimično mi je ostao neosetljiv srednji prst, a šaka je upotrebljiva, samo što nemam baš 100% kontrolu nad njom i mnogo je slabija od desne. Problem plećke je nažalost ostao, jer i dalje kucam u istom nepravilnom položaju da ne bih opterećivala tu šaku, i u poslednje vreme se opet pogoršao. Mislila sam da idem kod ortopeda, fizijatra, kod koga već treba, ali sasvim slučajno naleteh na objašnjenje problema (vrlo prepoznatljiv, ne može ni sa čim da se pobrka) - u suštini nije opasan, samo je bolan i rešava se vežbama, ovih dana sam izanalizirala i već sam krenula s time, samo mi treba dodatno opterećenje za ruku.

Znači, razumeš problem... isto nemam stisak šake, tj. slabiji je od desne. I ne smem ni slučajno da se oslonim na taj dlan. U principu mi ne smeta preterano, ali zbog toga sad ne mogu da radim vežbe za rameni pojas kako treba (npr. ne mogu polusklekove, vežbe gde treba da se stegne pesnica itd.). Ovo nek bude i upozorenje za sve koji rade za tastaturom, od nepravilnog položaja šake pri kucanju mogu da nastanu ogromni i nekad nepopravljivi problemi.
Ovde ništa od ozbiljnijeg snimanja, zato se i premišljam kome da idem. Za CPT s tendonitisom (i hroničnim uganućem palca, to sam zaboravila da dodam
) dobila sam "poluzvaničnu" dijagnozu, tj. od lekara, samo ne na papiru, i to je sanirano tako što sam morala po drugim zemljama da jurim tu udlagu s trostrukom funkcijom za koju kod nas nikad čuli nisu... nađoh je na kraju u Sarajevu... ukratko, nemam baš neka pozitivna iskustva ovde.
A stvarno mi treba pregled od glave do pete što se kostiju i zglobova tiče, jer imam još neke hronične probleme, da ne nabrajam sad. Ne znam da li postoji u Bg neka klinika gde to može da se obavi za jedan dan, ovde bi me danima šetali (uz to predaš knjižicu u 7, a dođeš na red u 4 po podne), da ne pominjem da se za elementarni rendgen čeka mesec i više dana.
Ako neko ima preporuku, samo napred!

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.