Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Mohita » pre 12 godine

Sada sam se setila jednog grafita = Uključi mozak, isključi TV! :16: Samo se pitam šta sve danas i ima na televiziji a da je pametno. :010:

Upravo sam stavila sejtan i sada očekujem da se ispeče, ali ću produžiti vreme. :) Malo sam se prešla pa sam stavila više vode (ne znam kako mi se omaklo :oops: ) i jedva sam ga dobro isprala.
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Kako je ispao na kraju? Meni je poslednja tura inače narasla kao luda jer je pre toga noćio u frižideru, već me je Mirka upozorila da se to dešava kad sejtan odstoji, ali baš je bilo iznenađenje koliko je narastao. :)

Sinoć sam malo nadrljala sa stomakom - nije ni čudo s obzirom na kombinaciju povrća, pola kila brokolija u čorbi, pa pola kila rotkve :roll: - ako se neko žali na probavu, eto mu instant rešenja. 8)

Klopa i dalje redovna, ne vuče me da brljam... težina šeta malo gore, malo dole, zavisno od vode, zasad sam zadovoljna. :) Danas bi trebalo da idem i odaberem tegiće, ne zato što ću da se bacim na ne znam kakav besan režim vežbanja, nego što je opet krenulo da me muči moje okoštavanje leve plećke... i moram to efikasnije da razgibavam, a i da ojačam ruku, jer je hronično slabija od desne zbog svega što ju je snalazilo poslednjih godina.

D: kefir + dodaci
    R: zelena boranija, parče sira
    U: verovatno opet rotkva u kis. mleku
    V: šnicla, sejtan hlepčić, salata, mleko
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 12 godine

Ti si bas Turbo Zena :01: I ja ne gledam tv i nije mi upaljen po cijeli dan. Ako zelim nesto odgledati, onda je to neki dobar film i to je. Sad kad sam vise u kuci gledam ponekad i neke emisije na History Chanel. I to je previse.
    Sejtan.. mmmmm.. Sjecam se kako sam govorila da cu ga praviti kad dodjem iz Afg.. i nista. Ne volEm bas da petljam s tjestom, priznajem.. Da mjesim i sl.. Ali jednog dana cu morati da ga napravim, ostace mi zelja da ga probam a to nije dobro :)

Hvala ti puno na savjetima i pomoci! :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Okoštavanje nialo nije zgodno i može baš da boli!
    Ovo što komentariše Neda oko gledanja i uključivanja TV-a, e pa kod mene je čitav dan uključen, a gleam samo jutarnji program, kasnije sam u sobi za kompom, ali mi je bitno da ga čujem! Volim takodje neki dobar film i te krimi strane kanalae, a obožavam da gledam forenzičare!
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 12 godine

Samo zbog onog zelja pusta sa pocetka dnevnika, dodjoh dudank, da kazem, da ti si cudo..jer si uspela u onome u sta verovatno ni sama nisi verovala ispocetka da ces ostvariti...sigurna sam da podrska ostalih forumasa igra veeeliku ulogu, jer ste tu svi jedni za druge da se bodrite, savetujete i korigujete eventualne prestupe. Nego kakvi su ti sejtan hlepcici, u cemu je stos?? :?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pink, dobro došla i u ovaj dnevnik. :) Sejtan hlepčići su gotovo od čistog glutena (imaju svega 5-6% UH), ako te zanima, imaš na viewtopic.php?f=18&t=3405 (preskočiš opširan uvod i pređeš na isprobane recepte ;) ).

Nedo, ja isto samo dokumentarce i poneki zaista kvalitetan film, ali to odgledan preko neta po svom izboru kad imam vremena. :)

Anči, ti si u nekim godinama kad čovek već želi da se odmori, nema obaveze itd., tako da je sasvim razumljivo što ti prija TV. Ono što ne mogu da razumem jesu ljudi u naponu snage koji pribegavaju takvim vidovima pasivne zabave (nije to samo TV, da se razumemo). Možda nije lepo što ću ovo da kažem, ali bilo mi je mnogo puta navrh jezika. Dođe npr. neko od komšija, poznanika, da mu nešto prevedem, da mu pripremim dete za pismeni, da mu nađem neku informaciju, uputim ga na neku knjigu... onda se dive kako ja "svašta znam", ili kako su mi deca "sama od sebe" odlični đaci... ti ljudi bi znali da mi prepričaju svaku tursku seriju, ja umesto toga koristim vreme za učenje i širenje znanja. Ljudi misle da to pada s neba, a ne razmišljaju da mogu i sami da upotrebe kvalitetno svoj život. :neznalica:
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Odlično je ispao! :skakutalo: Napravila sam sinoć jedan vrlo ukusan sendvič, a verovatno ću to i da ručam, upisaću posle kod sebe. :oops:

Ne mislim da ima veze sa godinama, čak znam neke ljude koji su i u podmaklim godinama željni istraživanja i znanja, začudim se koliko je snage tu. :) A bolesni su ili slabo pokretljivi iako i dalje žele sve da upiju. :)
    Ti ćeš biti jedna turbo bakica heheheh. :D

dudank napisao:onda se dive kako ja "svašta znam", ili kako su mi deca "sama od sebe" odlični đaci

:16: Stvarno ne znam kako im to uspeva!

dudank napisao:uputim ga na neku knjigu...

Ali verujem da je bolje kad Duda prepriča. :010: znam kako to biva....
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Nisi ti mene dobro razumela! Ja kažem da uključujem od rane zore TV i čitav dan je ukljućen bez obzira dali nešto gledam ili ne! Bitno je da nešto prića. Ja sam uhvatila sebe da postajem zaista veliki zavisnik od kompjutera. Provodim po 5-6 sati čitajući razne stvari. Jedva čekam da otopli i izadjem u šetnju!
    Onaj komentar o turskim i kojekakvim serijama imam ih po komšiluku, šta da se radi. Samo se pitama kada te žene pozavršavaju svoje obaveze, a o posvečivanju deci i da imaju nešto pametno da kažu to je već pod znakom pitanja! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, jesam razumela, zato i kažem da to može da priušti sebi ko više ne radi i nema sitnu decu - ne bi bilo ništa ni od učenja, ni od mog posla, ni od porodičnih razgovora i aktivnosti kad bi nam pričao TV, makar ga niko i ne gledao - kapiraš šta hoću da kažem. :)

Nego, nisam htela to sad, nego da podelim recept. Pravila sam lažni pomfrit od boranije - trun masl. ulja, beli luk u prahu, morska so, ispekla u rerni na papiru. Dete nije baš preterano oduševljeno, ali ja se odvalih. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudu,za predsednika stranke!Preteraga ...krompir za marsovce---zeleni :shock:
    Ja bih to nazvala...Dudina pečena buranija....
    Onda su prava očekivanja :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 12 godine

:16: E svašta ćeš i ti izmisliti :D Slatko se nasmejah- pomfrit od boranije, hahahhah :D Stvarno si genije, oduševljena sam!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To sam našla na netu http://www.food.com/recipe/roasted-green-beans-242009 pa rešila da probam jer sam imala višak boranije. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Ja otvorih ovaj sajt gde si pročitala recept za ponfrit od boranije i odmah pukoh od muke, pošto je naravno na stranom jeziku, a znaš da ne znam i ne videh, koji je jezik u pitanju. Odmah se vratih na dnevnike!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, stavila sam da se vidi da recept nije moj patent. :) A već sam ga napisala u ranijem postu. Iskreno, nije nešto toliko posebno da bih često pravila. Meni je fino juče leglo kao grickalica jer sam se uželela nečeg tako krckavog, ali mi je u neku ruku grehota da spalim tolike vitamine u rerni. To mi je juče bila užina umesto rotkve, nju smo odložili za danas.

Klopa:

D: kefir + dodaci
    R: mlad sir, čorbica od cvekle i boranije (s jogurtom)
    U: rotkva u kiselom mleku, 1 sejtan hlepčić
    V: sve podeljeno na dva: pljeskavica, sejtan hlepčić, salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 31 Jan 2013, 22:09, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Sada primetih receptić! Što da ne može po nekad za promenu! :D
Odgovori 9033 postova