Sutra idem kod dr (bar se nadam da ću uspeti da dođem na red), još je rano da mi da konačnu prognozu, ali mislim da će se oduševiti kad vidi kako je to trenutno.
Neće mi se to skoro desiti... ne mislim na brljanje, nego na brljanje koje nisam lično planirala.
Nije trebalo da vidim ovaj urnebes, ufff!!!
(Hahahha, moram da se ispravim - meni se učinilo da si ti navela urnebes salatu, ne mogu da verujem
= a možda si izmenila u međuvremenu
)

To sama praviš ili kupujete?

, urnebes je pravo starinsko, da ne kažem seljačko jelo, i volim da ga pravim izvorno, mada recept varira od kraja do kraja. Ovde kod nas obavezno ide sa ajvarom i oba luka, a dole u niškom kraju jela sam ga kao što si ti napisala, sir i tucana paprika, ali uvek je imao i dodatak crnog luka (bez belog). Isto volim varijantu iz istočne Srbije, gde idu ajvar, mlađi sir, beli luk, kuvana jaja i peršun (i podosta ulja), u stvari, ne znam koja je varijanta lepša, sve volim.

Malo sam pretresala jelovnike u poslednje vreme, mislim da me dosta vara sir, on zna da bude i kaloričniji, a nije baš ni da ga malo pojedem... on mi nekako, uz salatu, zameni ručak, a mnogo mi više odgovara ručak od barenog povrća. Ovde je i dalje prisutan problem nabavke kvalitetnijeg povrća zimi, tako da sam se juče radovala kao malo dete tom lepom karfiolu.

Zasnovan na nekoj II ili III fazi Atkinsa kao polaznoj osnovi (ili naprosto low-carb varijanta, meni smeta skrob i izbacila sam ga iz ishrane maksimalno), a sa tim kombinujem cikcak metod (ne jede se svakog dana isto kalorijski, imam brlj-dane, to pomaže metabolizmu da se ne uspori) i na sve to pratim IF (antiupalni faktor) namirnica. Kad ne brljam previše, kilaža bude super, a nikad nisam gladna... mada trenutno nije kilaža baš idealna, skočila sam jesenas na 52,8 i nikako da se odlepim.

Korisnika u ovom forumu: zabzab i 4 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.