Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

Ono što ja jedem verujem da ima malo aditiva. Takodje uzimam od suhomesnatog kulen i vrat u mreži, a u čvarcima i slaninici, koje jako malo konzumiram valjda nema aditiva. Hleb jako malo, koliko i napišem, kiselo mleko - moja kravica, koje sigurno nije baš najbolje sa 2,8% masnoće i da ne nabrajam.
    Moja greška-po nekad nešto gricnem slatko, ali baš malčicke! :D
    Sve ovo sam mogla da kažem u jednoj rečenici: meso, meso i mesište sa ribom kao krunom svega! :crybaby:
    Ako ti vagica pokazuje manje ti se pravi da je sve OK! Šalim se, ali mislim da si verovatno skinula nešto malo više, pa si se sama iznenadila!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

U slaninici ima aditiva, nažalost, naročito u onoj barenoj. :( Mada je i mi nekad kupimo, ne može domaća sve da nam pokrije.

A vaga mi iz nepoznatih razloga pokazuje kao da sam se ugojila kilogram, a ja se stanjila i vidi se i po odeći. I detetu pokazuje više, iskreno se nadam da je prolupala vaga. :)

Edit* - Sad sam snimila za mleko, šta znam, svuda čitam da najzdravije upravo to delimično obrano. Mi uzimamo od 1,6 do 2,8, ali da moram da biram, pre bih uzela neko najmasnije nego ono veštački obezmašćeno. :neznalica:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Za vagu se ne čudim uopšte! To se i meni dogadja, ali kada se izmerim sutra dan onda pokaže sasvim nešto drugo. Nećeš verovati da imam jedno mesto na podu gde se merim, a pošto je dole laminat znam tačno gde je stavljam svaki put. Ako je pomerim ona pokazuje sasvim drugu težinu. Da pukne čovek od muke. Patologija! :oops:
    Slaninu kupujem pančetu, a dali ima aditive nemam pojma! Jedem je veoma retko, iako je volim, ali ne smem, kao i čvarke, samo duvan čvarke. Obićno mleko ne pijem, samo ako mi treba da dodam u nešto, a to je jako retko. Kupujem onu kravicu plavi poklopac - kiselo mleko sa 2,8% masnoće. Nije ni pregusto, a nije ni retko. Navikla sam se na to. Jogurt samo ako jedem musli!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo nisam pobegla :) Ne idem ja nigde , u stvari ne odustajem ja od ideje da budem super baba.
    Ja imam srecu da jedem zdravo , bez aditiva i dodataka :) Od mleka sam se odvikla , ali kiselo volim.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • blond
    Početnik
    Početnik

od blond » pre 12 godine

To što vaga pokazuje veću kilažu, bude često zbog povećane vode, pa ne obraćaj pažnju.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, Blond, iskreno pojma nemam šta je. :neznalica: Obično provalim kad imam problem sa zadržavanjem vode, juče mi nije delovalo da je to posredi, a nije bilo ni nekog uzroka za to. Baš sam se iznenadila. Utešila sam se kad sam obukla pantalone koje sam nedavno kupila i sad su mi komotnije, znači da ne uobražavam da mi se smanjio šlauf, ali svejedno je bilo neprijatno iznenađenje, očekuješ minus, a ugledaš plus. :)

Danas još gore stanje (a i vidi mi se u licu da sam se nadula), ali bar imam uzrok. Uzela sam juče da napravim neke kolače za slavu, od onih koji mogu u zamrzivač. Svečano sam pojela dve vanilice (neuvaljane u šećer, onako poluslatke) i zalila ih pivom, u stvari sam bila gladna i to mi je bilo najlakše da smotam s nogu, nisu mi se čak ni jele (mada priznajem da mi se pivo jeste pilo jer sam se spržila pored rerne). Jelovnik mi je bio vrlo tanak količinski, tako da i nije bio ne znam kakav brlj, samo je loš izbor. :NN02:

Bokac, ni pomislila nisam da ćeš da pobegneš, taman posla. :) Za super babe! :pivo:

E, da, slaninica... Anči, što je teža, vlažnija i ružičastija slanina, veća je šansa da je nakrcana fosfatima, tako da si sa pančetom uglavnom bezbedna. Fosfate ubacuju da bi meso imalo onu "lepu" drečavoroza boju (meni je ono bolesna boja :010: ) i da bi zadržalo što više vode (to su ona sunđerasta suva mesa i suvi vratovi), a izuzetno su štetni, naročito za bubrege i srce. (Trpaju ih i u neke druge proizvode, ali najviše u mesne prerađevine.) Postoje apeli da se na takve proizvode obavezno stavlja deklaracija o sadržaju fosfata, ali naravno da se proizvođačima to ne isplati. Mada, kod nas je još i cveće kako je po nekim zemljama, makar se mogu naći suhomesnati proizvodi koji nisu prepuni takve hemije. Poslednjih godina radije biram ona "ružna" i spečena suva rebra nego neki "lep" ružičast suvi vrat, srećom, prilično se lako raspoznaje koje je meso tretirano fosfatima.

I ja se sad raspričah... bolje da upišem klopu :) :

D: kefir + dodaci
    R: mlad sir, salata
    U: grejpfrut (možda i dva)
    V: pljeskavica, salata, čaša mleka
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo zar tebi nije slava u januru sveti Jovan :?
    Ja nikad nisam kolace za slavu stavljala u zamrzivac , uvek sveze zato se i slomim. Koje to pravis ranije pa odledjujes :neznalica:

I ja sebe hvatam u poslednje vreme da me mrzi sebi nesto napraviti , pa pojedem sta bilo , a ne prja mi :( Necu to vise raditi , planiram i priredjujem na vreme 8)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jeste, Bokac, Sv. Jovan. :) Šta znam, većina kolača može u zamrzivač, nikad mi se nijedni nisu otpustili niti se promenili. Kolači tipa vanilica i breskvica čak su lepši kad su iz zamrzivača. :) Ne stavljam u zamrzivač samo ako sadrže voće, to spremam sveže, inače sve ono tipa bajadera, bombica, žerbo kocke, raznih štanglica i slično stavim u zamrzivač i bude odlično. Drugačije ne bi bilo šanse da postignem, moram da grabim kad imam slobodne dane, plus što mi je prostor za spremanje hrane takav da ga ne poželiš ni neprijatelju. :010: Mada i ne pravim mnogo vrsta kolača, obično bude pet različitih (držim se onog starog pravila da budu maksimalno različiti, tj. da se ne ponovi nijedan dominatan sastojak).
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Srećom ne kupujem takve suhomesnate proizvode. Ono što kupim je stvarno kvalitet, ali to mogu sebi da priuštim, pošto mi penzija nije baš mala!
    Vanilice mmmmmm obpžavam i one baš mogu da stoje!
    Dva grejpa! Pazi, to može da bude mnogo, pogotovo, ako uzimaš neke lekove. Ako uzimaš pročitaj upozorenje-može se odnositi na grejp! Opasno je, iskusila sam posledice!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, da, znam da se kosi s nekim lekovima, uvek čitam uputstvo, ali nisam više ni na kakvim, bila je samo kratka tura od 5 dana palitreksa prošle nedelje. :)

Ovo je neki čudan grejpfrut, veličine pomorandže, a usput imamo i džinovske mandarine koje su veće od grejpfruta. :16:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Taj mali grejp je meni divan! Pun soka, a i pokožica mu nije debela! Ja slatko pojedem svako jutro polovinu uz ostalo prvo na spisku! Zaista je predivan! :skakutalo: Još nešto novo na tržištu. Limun, boje pomorandže, a i skoro toliko veliki, pun soka, milina. Uvoz iz Argentine! Onaj iz Turske u poslednje vreme uopšte nije dobar.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jeste, divan je, i mogu normalno da mu se odvoje kriške, a opna je tanja. :skakutalo: Mnogo volim grejpfrut, ali me mrzi da ga jedem kašičicom (i da mi usput štrcka u oči), ovaj je zato sjajan. :)

Nisam videla taj limun, ali probaću ga sigurno čim ga ugledam. :) Citrusi znaju da dosade jer je duga zima, ali sad mi baš prijaju.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Splašnjavam polako, sreća pa ovih dana i klopam manje. Juče sam opet pravila neke kolače i toliko mi je bilo muka od mirisa da nisam mogla da jedem, posle sam večerala dva sata kasnije nego što treba i to vrlo malo. Ako nastavim s kolačima, smršaću začas, hahah. :) Juče sam baš komentarisala kako sam bila školski primer bespotrebnog navlačenja na slatko, meni je i kao maloj bilo muka od mirisa slatkiša, ali sam ih svejedno tamanila... a sad mogu da se pohvalim da okruglo pola života ne jedem slatkiše (tj. pojedem nekoliko puta godišnje), i iz ovog ugla mirno mogu da kažem da ne da mi ne nedostaju nego sam sto puta srećnija bez njih.

Nisam sigurna oko rasporeda, idem predveče kod dr i ne znam šta će mi raditi, tako da su u jelovniku moguće izmene, nepredvidljiva sam kad imam bolove, hahah. :)

D: kefir + dodaci (samo lan, ponestalo mi kvasca)
    R: malo mladog sira, tanjir gulaš čorbe, salata
    U: mandarine, grejpfrut
    V: ili kao ručak, ili parče mesa + sir + salata, i dodajem čašu mleka
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 12 godine

Blago tebi, ti si ta osoba kakvom želim da budem, a koja kaže:
    ,,Ne hvala, ja ne jedem slatkiše.,,
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Džabe, kad mi ne veruju. :16:

Šalim se, uvek odbijem bez problema jer zaista jesam postala osoba koja ne jede slatkiše. Dešavalo mi se da navale na mene, krenu da komentarišu kako sam sigurno na dijeti pa zato neću kolače, na šta sam često znala da odgovorim: "Dajte mi oval pečenja, pa ćete da vidite ko je na dijeti." :D

Sad me više niko i ne nudi... a ja sam pogrešno sračunala godine, još nije pola života. Tek iduće zime. :? Prestala sam u trudnoći, kad sam htela da mrem od šnenokli.
Odgovori 9033 postova