Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Hvala svima, fotografiju sam objavila samo zato (inače zaista ne volim da skrećem pažnju na sebe) da poručim da ako mogu ja sa 46 godina da skinem ovolike kilograme, onda može svako ... i uopšte nije teško ... čim čovek složi kockice u glavi i shvati da put kojim ide nije nikako dobar za njega ...

Inače, vezano za temu lošeg varenja ... otkrila sam da znatne količine piva jedanput nedeljno imaju blagotvoran uticaj na moje varenje, pa :pivo: imam nameru da sačuvam u jelovniku, a iskreno preporučujem povremenu umerenu konzumaciju i ostalima.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Bravo za izgled :)
    Vidi šta sam našla pa se setih tebe, imaš li možda ideju kakav je ukus? http://uspesnazena.com/recepti-zdrava-h ... n-u-rerni/
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Zdravo Leonida i odmah da kažem SVAKA ČAST!!!
    Prelistala sam malo tvoj dnevnik, slika ti je divna, linija fantastična, izgledaš prelepo.

Mnogo znači kad neko ko je na početku vidi kako je zaista moguće smršati i da je najbitnije ne odustajati.

Hvala na podršci i još jednom svaka čast.
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Bravo bravo, odlicno izgledas, linija, sminka, frizura, ama sve komplet je prekrasno, mogu reci samo da si extra :headbang:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Luna, recept mi se već sviđa ... sigurno uskoro probam .

Sax, naravno da je moguće smršati ... ni ja na početku nisam bila sigurna da ću izdržati do kraja, ali nekako te svi ovi ljudi na forumu vuku ... puno je lakše u društvu.

Olivera, hvala.

Moj jelovnik danas (danas nisam kuvala, a i sutra ću nešto na brzaka, počela spremanje kuće, udarilo sunce na prozore posle ove silne kiše, pa sam se zgrozila).

D: sardina sa povrćem (samo to je bilo pri ruci za poneti na posao ... a i za sutra nemam ništa pametnije ... možda stignem da skuvam jaje), parče tonusa
    R: tanjir kuvanog slatkog kupus, malo kuvane šunke (oko 100 gr), 2 parčeta tonusa
    V: sir i kiseli kupus

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik:

D: jaje prženo sa prazilukom na 1 kašičici masti, parče tonusa
    U: jabuka
    R: belo meso oko 200 gr prženo na kašičici masti + mešavina brokoli-karfiol-šargarepa u sosu od slatke pavlake sa mirođijom (samo to bilo u prodavnici interesantno od povrća, pa da malo promenim način spremanja, obično samo obarim na pari ...), 2 parčeta tonusa
    V: feta 125 gr (1/2 malog pakovanja), ajvar 3 kašike

Ne mogu da poverujem sama sebi, ali više nemam napade za vrućim testima ... mm kupio vruću pogaču dok smo se vraćali sa posla, ubacio mi u krilo i usput pojeo bar trećinu ... uopšte nisam imala želju da je probam !!! Razna vrsta testa/peciva, pogotovu vrućih, su mi bila najveća slabost ...

• volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 9 godine

Kazem ja, sve je to stvar navike. Sad su se nepca a i mozak navikli na tonus i to im je sasvim dovoljno.
    A i toj pogaci kad bi se izbacili svi ti pojacivaci ukusa i dodaci ne bi ni ona bila tako ukusna. Kao i druga peciva. Puno masnoce, natrijum glutaminata i ostalih aditiva i smece iz kante za djubre bi bilo ukusno kao i ta peciva ili slatkisi. To je stvarno istina. Slusala sam pre nekoliko godina jednu doktorku na jednom predavanju i ona je tako rekla. Neverovatno je sta su sve spravili hemicari u labaratorijama, kao i to koliko manipulisu nama i nasim ukusima. A jos neverovatnije sto im citavo covecanstvo sve to dopusta. Uskoro kakvim tempom covecanstvo juri u provaliju, necemo se ni secati izvornih ukusa paradajza, jagoda,.. Sve ce biti istog ili bar slicnog ukusa. Moja drugarica iz Amerike kaze, tamo su recimo banane sve iste velicine, ona kaze kao da su izasle iz fabrike. A jabuke u ciniji u sobi i nakon mesec dana isto izgledaju. Gde to moze biti prirodno i normalno? :17:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik juče:

D: zaboravila da ponesem, ali u torbi po navici imala jabuku i parče tonusa što je poslužilo ...
    R: belo meso oko 150 gr, ostatak povrća od juče, tanjir čorbice sa horgoškom mešavinom začinjenom sa malo pavlake, 2 parčeta tonusa
    V: pečeno ćureće krilo oko 100 gr, pečene pečurke oko 200 gr
    U: oko 15 gr grisina (baš su mi se jeli ... pa nešto razmišljam kad mi se baš jede čokolada ... mogu uzeti 1-2 kockice, kad mi se jako jedu grisine 10-ak štapića ... srećom, masne stvari poput čipsa mi se uopšte više ne jedu (što ne važi za slaninu i čvarke ... njih sticajem okolnosti u zadnje vreme nemam u kući, pa mi ne izazivaju napade, ali nameravam da ih doživotno zadržim u ishrani, za razliku od raznih grickalica...) čini mi se da su mi baš nedostajali UH, malo ih jedem ovih dana ... čvrsto verujem da mi organizam tu i tamo traži ono što mu nedostaje

Našla sam nešto interesantno što ću probati tu i tamo za doručak kad zaboravim ...

http://orgon.co.rs/orgon-vanila-mix/

prosto ... ja kad vidim nove interesantne ukuse, moram da probam ... ono što me zbunjuje, proizvod koji je u načelu zdrav, sadrži palmalt, koji se prodaje u prodavnicama zdrave hrane:
    Palmlat 26/10 EF je proizvod baziran na mešavini sirovina dobijenih sušenjem „sprej“ sistemom i predstavlja kombinaciju mlečnih/surutkinih proteina i biljnih masti. Metoda proizvodnje obezbeđuje proizvod koji je prefinjene strukture, i (delimična) je zamena mleka u prahu u industrijskoj upotrebi za proizvodnju ljudske hrane.
    Nisam baš sigurna koliko je ovaj sastojak zdrav ... pretpostavljam da mi povremeno, tu i tamo ... ne može škoditi, ja prosto moram da imam neku varijantu celih žitarica za doručak ... ako ništa drugo da držim u torbi za poneti na posao u mojim redovnim buđenjima u zadnji momenat ... verovatno sam najveća spavalica na forumu ...

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Moj jelovnik danas:

D: kaša od žitarica (liči mi na onu pšenicu koju ja sameljem ... korisna varijanta za na brzaka)
    U; manja narandža
    R: belo meso oko 100 gr, kiseli krastavci, tanjir čorbe od juče, 3 parčeta tonusa
    U; još jedna narandža
    V: ona moja pečena paprika sa sirom i jajima - 1/4 spremljenog (otprilike za ručak izdvojim polovinu, za doručak/večeru 1/4 - mm to ne želi ni da proba, a meni je baš jako ukusno).

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Moja verzija brzog doručka je ovsena kaša, kupujem Nutri Vita ovas, a imaju i raž, ječam...
    To je čist ovas, bez dodataka, samo delimično termički obrađen (mada bih mogla ponovo da pročitam na kutiji šta piše, za svaki slučaj).
    Nema šećera što je super (volela sam neke dr. Oetker muslije, ali su preslatki, ukusno je, hrskavo... ali i preslatko), tako da ovas prelijem vrijućom vodom (može i mleko) i sama dodam šta mi se jede (badem, lešnik, orahe, crnu čokoladu ili med...) i znam šta sam stavila.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Baš ću potražiti ... meni treba neka varijanta kad se uspavam i trćim na posao (a budući da sam velika spavalica ... to se dešava). Ćak bi mogla tako nešto i da držim u fijoci na poslu, pa samo da smućkam ako nisam ponela ništa pametnije ... a te cele žitarice definitivno prijaju mom varenju. Sad drugo je pitanje koliko je bilo koja instant varijanta zdrava .... ja sve to tretiram kao manje zlo ... bolje to nego neko pecivo ...

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Nađoh kutiju, mislim da uvek imam neku kesicu u zalihama :oops:
    Na kutji piše: Celo zrno mleveno na kamenu i hidrotermički obrađeno gde su sačuvani svi njegovi sastojci bez dodataka.
    Javi kako ti se čini (meni je super kad ga obogatim :D )
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 9 godine

Ja bih sada dala malo kraljevstvo za to sto tvoj covjek nece ni da pogleda :(
    Stvarno napravi neki stek brzih dorucaka na poslu, pa ne moras da razbijas glavu s tim svako jutro :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Sax, i ovo što sam ja kupila su mlevene žitarice sa prirodnom aromom vanile, malo fruktoze (nije preslatko, sad o korisnosti/štetnosti fruktoze ima vrlo oprečnih mišljenja), ali me zbunjuje taj dodatak zamene za mleko ...
    Ove žitarice koje sam možeš smućkati sa sastojcima koju želiš i malo meda mi se čine kao još bolja varijanta ... iz nekog čudnog razloga, mom organizmu se jako sviđaju te varijante celih žitarica, varenje sa kojim inače imam problema funkcioniše bez problema kad ih unosim.

Narcisa, mm je tipični predstavnik muškog roda ... teško se odlučuje da prihvati nove ukuse, mi žene smo generalno sklonije eksperimentisanju u kuhinji (naravno, postoje vrhunski muški kuvari, ali ovde govorim o većini muškaraca). Jedino što je bio spreman da proba bila je kineska kuhinja, mislim da je tajna u tome što oni koriste puno začina i jela su im često pomalo slatkasta, a on je navikao na austrougarsku kuhinju (čitaj uz meso jede slatki sos od višanja, kompot, lubenicu ... ). Tako da je naš postavljen sto za nas dvoje vrlo bogat i interesantan - meso i supe/čorbe oboje jedemo, onda je tu krompir za njega i neka varijanta neskrobnog povrća za mene, turšija ili neka druga salata za mene i kompot, najčešće od višanja za njega, beli naduvani hleb, po mogućstvu vruć (ako nema svežeg onda ga peče u tosteru) za njega i tonus za mene ... sve u svemu kad vidiš sto postavljen za 2 osobe misliš da je predviđen za njih bar petoro ...

Danas neplanirani VK dan (mislim nisam ga planirala, htela sam da bude sutra ali svakako mu je vreme, pa je bilo bez griže savesti). A morao je biti danas ... dokaz da kod mene nervoza izaziva napad gladi, ceo dan sam bila gladna, pa sam uveče rešila da se najedem kad mi organizam traži slatko danas, zašto bhi to pomerala za sutra ... sutra će biti normalan dan.

Razlog nervoze je puknuta cev u kupatilu, bukvalno ogromna rupa i razbijene pločice u kupatilu, u dvorištu ista tolika rupa i povađene one kamene kocke ... do uveče bez vode ... sad je imam privremeno ... nešto što treba da drži do ponedeljka dok ne kupimo novu cev, pa onda tražim slične pločice (sve se nadam da smo na tavanu ostavili rezervne kad smo pravili kupatilo, imamo taj običaj) , te vijamo keramičara koji će to zalepiti ... sve u svemu ... gledaću ja majstore u kući danima ...

Jelovnik:
    D: kaša sa žitaricama
    U: narandža
    R: meni ručak, budući da u kući nije bilo vode ... belo meso sa prelivom od pavlake i mladog luka, malo krompir pirea i kupus salata
    V: 1/4 one paprike sa sirom i jajima, i pošto sam i dalje bila nesnosno gladna, 100 gr gaude, 1 mocart kugla i 2 štangle čokolade (ovo smo dobili od prijatelja iz Austrije i već mesec dana stoji na sred stola, a ja bez ikakve želje da to i konzumiram, mm tu i tamo uzme koju kuglicu). Posle ovog napada popila kafu i svečano bila sita - definitivno nervoza kod mene izaziva napad za slatkim.

S druge strane, VK dan bi i trebalo da bude jednom u 5-7 dana kad se nađeš u okolnostima koji ga diktiraju ... proslave, slave ... ili kad organizam ima nesnosnu potrebu za njim, ne mora uvek da bude planiran ... tako da sam potpuno mirna i smatram da sam ga zaslužila dosadašnjom ispravnom ishranom.

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik:
    D: ona paprika sa sirom i jajima, parče tonusa
    R: šnicle od buta, oko 200 gr, zapečeni šampinjoni, kiseli krastavci, parče tonusa
    U: narandža
    V: feta sir 125 gr , zelena salata, 2 šnite kulena (verovatno oko 10 gr zajedno, tako da nisu ni vredne spominjanja)

Dobra strana haousa u kupatilu je da na mom mestu za merenje trenutno stoji neupotrebljiv lavabo ... tako da je merenje nemoguće do daljnjeg ... neće biti iskušenja da skakućem po vagi svaki čas.

Odgovori 1289 postova