Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

To je dobar kupus!!!!!!!!! Retko se negde sada pravi. Zahteva vreme, a živi se brzo, a što je brzo to je i....
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

idi,malo pročitaj,moj post,molim te.... :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Ja isto nikad nisam jela , znam sta je , ali nisam imala priliku . Dudo moraces ga praviti pa da mi koji nismo probali dodjemo :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Ih, Boki, još da imam dvorište... :( Ovako jedino mogu da vas drugi put obavestim kad je vašar, pa kolektivni poziv na kupus. :)

Anči, zato smo svi ovako i neurotični :17: , i što može da se obavi natenane, mi sad po navici smandrljavamo u trku... pa između ostalog i hranu, mada ne mislim samo na nju. A u stvari to oduzima još više vremena, većina nas sad mora da uklopi spremanje hrane u neko limitirano vreme, što znači da moraš da stojiš pored, da mešaš da ne zagori, da smišljaš ovu i onu komplikovanu varijantu da bi to bilo ukusno, umesto da pristaviš klopu na neku tihu vatricu i zaboraviš da postoji... Sva ta lepa starinska jela u stvari zahtevaju minimum truda, samo treba biti negde u blizini, a baš to većina ne može da priušti sebi.

Ružo, virnuću, ako mogu šta da pomognem. :)

Juče sam dobro izgurala, nisam brljala s jelom, samo to malo s pivom, iako smo ostali do tri. Ugodilo se mnogo lepo veče, baš pretoplo, pa su svi živi izmileli, divan je prizor kad je noću puna ulica. :)

Danas odmaranje od društvenog života, a pihtije su srećom pojedene.

D: kefir + dodaci
    R: juneća supica, sir + sveže paprike
    U: lubenica
    V: pljeska sa malo lajt pavlake, salata, grilovane paprike, čaša mleka
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Juče ispade da sam pojela malo više mesa, ne prija mi. Sad jurimo neki lep sir, definitivno bez njega ne mogu... treba mi nešto da popuni ručak, a izbegavam da mi meso bude u više obroka, ne trebaju mi te količine.

Valjda nešto ovako, uneću izmene ako ih bude:

D: 2 velike breskve
    U: kefir + dodaci
    R: sir, karfiol
    V: malo juneće supice, manja šnicla, salata, mleko, grilovane paprike
    Poslednja izmena od dudank u 02 Oct 2012, 12:24, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Dudić, tvoji jelovnici su po mojoj meri...Volim što imaš voće kao užinu, vidim da jedeš ujutru kao ja...ma samo još da uspem večeru da istrajem kao ti i biću cakum pakum :D Odgovara mi, nisam gladna, e sad i ne mršavim intenzivno :D Znam da mi fali FA, ali trudiću se da uvedem. Polako, valjda ću do Nove godine bar kilo dva da smršam, i to mi je super....mada sporo mi ide. :(
  • Lilla
    Početnik
    Početnik

od Lilla » pre 12 godine

Uf, dobro izgleda taj kupus, dudo, što jest, jest. Očigledno sam mnogo propustila u životu. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Primetila sam da kupuješ sir u velikim količinama, što mi je razumljivo. Ja takodje volim sir, medjutim bez obzira da li sam kupila kilo, ili više od toga on mi se za dan dva sav ugnjecavi i postane odvratan. Menjam mu vodu, uvek sve uredno, posebna posuda, poklopljena, ali pogotovo mlad pretvara se u neku odvratnu gnjecavu masu. Malo je bolja situacija kada na pijaci od poznate prodavačice (od nje uglavnom uvek kupujem), kupim sir i ponesem posudu pa mi ona nalije njen presolac, ali nema ga uvek dovoljno, tada je druga stvar. Ne znam šta i kako ti radiš, daj savet? Baš iz tog razloga više kupujem, a po malo jačeg sira, ili debelo plaćam ovčiji kačkavalj i pojedem malćice, nego ovaj mladi koji ustvari i treba da jedem!
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 12 godine

Ja recimo skuvam sama presolac. Provrim litar, dva vode i posolim je, kad se ohladi nalijem preko sira.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 12 godine

Meni je doktorica, na moju veliku radost, rekla da jedem mladi sir svaki dan :) I zaista sam poslusna po tom pitanju, kao prava alavica :D
    Kod mene se ne pokvari, stavim ga u plasticnu posudu s poklopcem i u frizider.. pojedem ga otprilike za 3-4 dana.
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, sve to zavisi isključivo od toga kako je sir pravljen. Kad kupim dobar mlad, onako u kesi ga turim u frižider, bez presolca, bez ičega, i ne mrdne nedelju dana, toliko je ovaj poslednji stajao u frižideru i bio je isti kao prvog dana (trajao bi i duže da ga nismo proždrali). A ako je loš sir, ne vredi mu ni sto presolaca. :( Kad kažem "loš", ne mislim na to da je on po svom sastavu nekvalitetan, nego jednostavno proces fermentacije nije odrađen kako treba. Kod nekih čak presolac doprinese da se brže raspadnu. Jedino mogu da ti kažem da pažljivije birkaš kad kupuješ, ako je mlad sir staklast i ima po površini onaj ljigavo-masnjikavi sloj, a pogotovu ako je uz to još i slan - taj ima 99% šanse da se pretvori u kašu. A ako je gotovo neslan i ima onu "gustu" boju, ne znam kako baš da opišem, i ako mu je površina čista i ostaje maltene suva posle vađenja iz kante, taj ima visoke šanse da izdrži danima u kesi, a neće se raspasti ni od presolca, ovako kako reče Leca. Najbolji je test sa zabadanjem prsta, tražiš da ti daju jednu krišku koju ćeš platiti (mada većinom hoće da daju komadić za probu, ali obično je taj komadić nedovoljan za procenu), a onda na licu mesta dušmanski ubodeš prstom - ako se sir rascepi umesto da se zgnječi, uzimaj... već sam pominjala da sam napast za one prodavce na pijaci :17: , mada se poslednjih meseci konačno izverzirao mm, pa ih sad gnjavi on. Ali mi toliko sira jedemo da stvarno ne možemo da priuštimo sebi da kupujemo loš. :neznalica:

Leco, upravo sam shvatila da godinama nisam pravila presolac, nema te količine koju ne pojedemo za nedelju dana. :16: Uf, jedne godine nam kupila moja majka devet kila sjeničkog... znaš kako je jak i mastan sjenički sir... posle mesec dana uredno smo joj vratili praznu kantu i zahvalili. :oops:

Nedo, samo ti krkaj mlad sirac. :D Za takve stvari ne treba da te grize savest, činiš dobro svojim kostima i zubima.

Magi, nekad voće, a nekad kefir ili jogurt sa semencima i začinima, doručak biram prema raspoloženju, mada mi najčešće više prija voće. I posle ovoliko godina i dalje imam problem da jedem kad ustanem, a voće mi svakako bolje ide uz kafu nego kefir. :D

Lilla, sledećeg septembra lepo se spakuj pa ovamo, vodim te na kupus. ;) Nisam pomenula, cena je bila 200 dinara porcija, a u njoj je maltene polovina čisto meso, nije mi jasno gde im je tu račun. Sad mi je žao što se nisam setila da kupim veću količinu pa u zamrzivač, kad sam guska. :(

Danas me čeka kućni haos, između ostalog montiramo novu TA peć (unapred se radujem udisanju staklene vune :( ), sve neke pripreme za zimu, sinoć sam prepakivala ormar da mi debele stvari budu nadohvat ruke... nije se ni leto ljudski završilo, a ja već jedva čekam proleće.

I klopa:

D: 3 breskve
    U: kefir + dodaci
    R: karfiol sa lajt pavlakom, salata
    V: šnicla, salata, malo sira, grilovane paprike, mleko
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Kupila sam i sir i spanac , idem sad praviti rucak . Javicu ti kako je ispalo. Spanac necu pariti vec svez natrpati :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Dudo, na koliko da računam mladi sir? Čisto da znam otprilike. :) Nailazim da je neki plafon 150 kcal na 100 gr. Pa da proverim kod tebe.

Kad čitam šta radiš sa sirom, ne bih se našla na mestu tih prodavaca. :16: Još ako si takva i za ostale kupovine poput garderobe, obuće, i sličnog.... :D Moja sestra je apsolutno takva, mislim da se drugima smuči kad idu sa njom po prodavnicama. :17:

I ja se sve nešto naježim što ide zima. :bas_tuzan:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam takva, sve kupujem na brzaka i samo da što kraće traje, odeću većinom čak i ne probam, samo uletim i kupim, ali za sir sam najveći smor. :16:

Najmanje kaloričan je 70 kcal, a najviše se računa kako si ti rekla, ja uzimam po slobodnoj proceni sredinu od 120.
  • tigrica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od tigrica » pre 12 godine

QQQ ne smem da citam suvise se prica o hrani a sir nisam jela 5 meseci :cry:
    Moram da ti se zalim ova moja maca mi pojela knjigu :shock: srecom sam knjigu odbranila na vreme. Nista ne slusa jos kad jok kaze pis lepo te gleda u oci i jos se ljuti ono kao mau mau, bezobraznica jedna. Kako je tvoja maca. :)
    Pocetak-04.05.12 -protekal
Odgovori 9033 postova