Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 12 godine

Pa dobro Dudička jesi baš pored svega morala još i da spomeneš tu jagnjetinu? Inaće lep postupak velikog deteta!
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Ljubi ga majka , kako se ona samo zrtvuje :-P
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Anči, kako da je ne pomenem, stvarno ima nečeg posebnog u toj vašarskoj jagnjetini... ma u svemu vašarskom, kako kročim tamo, tako mi se sve prijede, pa računam da je jagnjetina još i najmanje zlo. :placljivko: Pogledali smo prognozu i dogovorili se s društvom za preksutra, vašar traje najmanje nekoliko dana kad je lepo vreme, a i taman da izbegnemo najgoru gužvu.

Boki, žrtvovala sam se, nego šta, hahah. :) Ali cene salata su me stvarno frapirale, a ako nešto ne podnosim, to je taj skupi fenseraj, pogotovu kad mi razmrlja tri ružice brokolija i petnaest grama sira po hektaru tanjira i to mi naplati kao da sam ljudski jela. Pa tako u ime praktičnosti pade pica... osećam da će mi trebati nekoliko dana da je odbolujem, još je na vagi katastrofa i ne pokušavam da obučem ništa od normalne odeće. :010:

Danas valjda konačno završavamo s paprikama za ovu godinu, svima su nam se već smučile. U međuvremenu čekam da vidim današnji ulov, tj. ne znam da li će biti lepog mladog sira, a i sa povrćem smo utanjili, pa ostavljam jelovnik nedopisan:

D: kefir + dodaci
    U: grožđe
    R: srednji sir, malo salate
    U: breskve
    V: manja šnicla, salata, sir, 2 čaše mleka(?)
    Poslednja izmena od dudank u 27 Sep 2012, 12:22, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Magi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Magi » pre 12 godine

dudank napisao:Sinoć totalni brlj, do neba. :) Banulo je veliko dete da nas iznenadi, a onda nas je izveo od svojih zarađenih parica, da časti... i mislila sam najiskrenije da uzmem neku salaticu, ali kada sam videla cene salata, najmirnije savesti naručila sam džinovsku picu. :007: I lepo sam se dotukla, dva dana skroba zaredom, naduvena sam u licu kao skot i imam skoro 3 kila više, ali nije mi žao, dete častilo. :013:

Dudo, gde ste bili na klopi? Salate obožavam...nisu jeftine, ali...Moram priznati da mi je malko lakše kad vidim da i ti ponekad brljneš...ne ljuti se :009: :009: :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Kad pročitam ono "Doca još neće da me kolje", smraći mi se, a mogu misliti kako je tebi.
    Čitam ovo o vašaru, nažalost ja nikada u životu nisam bila na vašaru, tako da ne znam kako to izgleda! :(
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 12 godine

dudank napisao:...Ali cene salata su me stvarno frapirale, a ako nešto ne podnosim, to je taj skupi fenseraj, pogotovu kad mi razmrlja tri ružice brokolija i petnaest grama sira po hektaru tanjira i to mi naplati kao da sam ljudski jela.

Isti slucaj i samnom. Otisla sam sa jedno vece sa prijateljicama na veceru. Sve smo htele cezar salatu i na kraju jele spagete :D

Ti zavrsavas sa paprikama, a meni treba da stignu za vikend :x
    Na pijaci kod nas sve manje kvalitetnog povrca za salatu. Sve nesto svenulo, mekano. Pocecu da otvaram tegle za zimu :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, pa život nije sladak bez brljanja, hahah. :)

Anči, vašar je čudo ko ume da uživa. :) Meni je sve to drago, iako već odavno ne učestvujem u nekim vašarskim "aktivnostima", sad volim da prošetam a onda da sednem u neko lepo šatorče uz pečenje i pivo i da gledam kako omladina luduje (i da se prisećam kako sam ja nekad kitila muziku parama, hahah :) ). Ovo je baš ogroman vašar, pravi, ima i svakojakih gluposti, ali je nekako zadržao duh.

Ella, kod nas je sve bez plana, grabimo kako naiđe šta kvalitetno na pijaci, ali sve u malim turama i bez stresa, zato nam je već danima krš u kući. :D A paprike ove godine čudesne... juče sam ostavila eksperimentalnu turu pečenih u teglama, nije mi se svideo nijedan recept i na kraju sam sama nešto iskombinovala, sad me živo zanima kako će se održati. I pravimo takođe eksperimentalno tabasko, što će reći da sam juče očistila skoro 4 kg ultraljutih papričica i otpadaju mi prsti, spalila sam ih papričicama. To nam je ove godine novo, a treba mu dosta vremena da fermentira, pa ne znam kako će ispasti, ali mislim da ne može da bude loše. Sad jurimo minijaturne flašice da bismo upakovali onako slatko starinski, totalne smo zamlate kad je zimnica posredi. :)

Klopam redovno, pokušavam da umolim vagu da pokaže manje:

U: lubenica
    R: sir, salata
    V: sve pomalo, iz triput - pihtije, kupus s mesom, parče pljeske & salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 27 Sep 2012, 23:03, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo taj sto prodaje lubenice bi mogao jednu gratis dati, zasluzila si stvarno. Ni okusila je nisam ove godine :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 12 godine

Dudo, ajde daj trudnici neki dobar recept za sarenu salatu-tursiju :) Molim te :009:
    I ne idi kod mene u dnevnik, nema nista pametno :D Ne smem ni da pisem sta sve jedem :(
    Ljubim! :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bokac, nisu više onako lepe letnje :( , ali grabim dok ih ima, da mi posle ne bude žao.

Nedo, salatu sam ti upisala kod tebe u dnevnik, a i videla sam šta sve jedeš! :-P Ljubim i ja tebe! :009:

Ova luda večera juče bila je usled moje neodlučnosti :16: , predveče sam u poslednjem momentu rešila da pođem s momcima do vašarišta i vidim šta ima, pa sam uzela neki zalogaj pihtija da ne bih tamo pala u iskušenje... a onda sam pala u iskušenje, ali sam se odlučila za svadbarski kupus (bez hleba)... pa sam uveče kod kuće ogladnela i pojela i pola pljeske, ali kad se sve to sabere bilo je max 250 g mesa, taman se fino uklopilo. :)

Danas idemo na duže, pa nema šanse da ne padne neko pivce uz pečenje :roll: , ali tu je i dobra FA, samo juče sam prešla jedno 6 km sigurno. Ove godine je baš nešto posebno lepo, a bolje da ne pričam šta sve ima da se kupi i po kojim cenama :placljivko: , ko je bio pametan pa spremio pare, može da se opremi u svakom pogledu, od garderobe do svega živog za kuću (osta mi srce kod nekih turskih stolnjaka).

Klopa otprilike ova:

preko dana salata, lubenica
    predveče/uveče: malo jagnjetine s kupus salatom, možda još jedan svadbarski kupus ako ogladnim
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

A imate li čvaraka? :D

I ne mogu da odolim a da ne postavim ovo kod tebe:

http://www.youtube.com/watch?v=sld-RaedgdY :16:

Samo ti uživaj mi ćemo da zavidimo. :bas_tuzan:
    Slika
  • Lilla
    Početnik
    Početnik

od Lilla » pre 12 godine

Lijepo iznenađenje od velikog djeteta, a zavidim ti na vašaru, pretpostavljam da je fenomenalno. :) Javi jel' palo neko pivce. :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mohita, pa čovek je lepo rekao šta ga muči. :16: A novinari su krpelji... ja sam bila novinar. :)

Lilla, uživali smo iz sve snage! :) Palo je pivo... pivca... ali klopa me je posebno oduševila ove godine, nikad bolja, a cene više nego pristojne. Jagu smo sinoć ručkali, nažalost nisam imala snage i za svadbarski kupus, a šteta, to je specijalitet koji se sada retko gde može pojesti sem na vašarima. :( Više ga ni na svadbama ne prave, samo mu je ime ostalo.

Klopa danas uredna, moguće je da iskočimo večeras malo (pozvani smo na neku svirku, pa bismo da ispoštujemo), ali ne planiram nikakvo posebno brljanje:

R: sir, salata
    V1, V2: pihtije, sir, salata
    i moguće večeras pivo
  • Lilla
    Početnik
    Početnik

od Lilla » pre 12 godine

A šta je svadbarski kupus? :shock:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ajaoj, Lilla, pa ti ne znaš šta si propustila! :16:

To je kupus koji se krčka u ćupovima zapretenim u žar, najmanje 24 sata, a nekad zna da provede u žaru i po dva dana i više, ili se pomalo dokuvava danima... unutra se obično slaže kupus "brzak" (na brzinu ukiseljen, on ima specifičnu aromu, malo drugačiju od klasičnog kiselog kupusa) i što različitiji komadi mesa - parčići suve kolenice, svežeg mesa, potrbušine, suve slanine, ubaci se i malo jagnjetine... što različitije, to bolje. To meso se bukvalno raspadne od kuvanja, ali kupus ne, pošto je to relativno niska temperatura.

Našla sam na netu sliku, evo ovako izgledaju ti ćupovi:

Slika

Nekada su ga pravili u restoranu "Stari hrast" na auto-putu Beograd-Niš, sad više nažalost ne. :(
Odgovori 9033 postova