Loptice, svratila si!

Videla sam u tvom dnevniku da trenutno ne cvetaju ruže

, ali nadam se da ćeš se pojavljivati povremeno, makar možemo moralna podrška da ti budemo.
Anči, nisam te bila lepo razumela, mislila sam da tražiš dodatne informacije jer zaista ima slabo informacija na srpskom. Ma deluje mi izuzetno zanimljivo, probala bih rado, ali nisam uspela da nađem na netu podatak da uopšte ima negde kod nas da se kupi.

Ako saznaš da ga ima, ti javi, molim te!
Sad si me podsetila, ubacila sam u poslednje vreme u upotrebu himalajsku so, koja u sebi prirodno sadrži gvožđe, magnezijum, kalcijum, kalijum, fosfor i još neke minerale, i stvarno sam primetila da ne izaziva zadržavanje vode kad se malo pretera sa soljenjem. Nisam neki manijak za so, koristim je umereno, ali postoje pojedina jela koja volim dobro da osolim. Baš se videla drastična razlika kad sam sad nedavno jela masline i slan sir, od toga se jesam nadula, a kad preteram sa himalajskom, uopšte nema zadržavanja vode, moguće zbog prisustva kalijuma. Plus unosim sve te minerale, vrlo mi se dopada.

Cirkončiću, pivu sinoć ipak nisam odolela.

Ali pivo je bilo manje-više planirano... muka je bila u tome što je drugar između ostalog umesio fantastičan hleb, e, to je bilo neplanirano. Malo sam se lomila, a onda ušla u svesni rizik i bacila se na taj 'lebac, i uopšte mi nije žao. Noćas sam pred spavanje popila preventivno xyzal i probudila sam se s normalnim licem, ima nešto viška na vagi jer UH neminovno zadržavaju tečnost, ali to je daleko od moje uobičajene reakcije na skrob. I neopisivo sam srećna što sam uživala, a nema nekih velikih posledica.

Danas milion obaveza, ostavljam i neku zimnicu opet, a treba da prošetam i do doce, čemu se uopšte ne radujem, s obzirom na to da znam šta mi se uskoro sprema.

Klopa:
D: kefir + dodaci
U: breskve
R: mlad sir, neskrobni đuveč
U: breskve
V: brrrrrrrrlj