Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Lilla, ne samo vagu nego i prodavca i Kineze... podrazumeva se da su svi krivi što meni težina ide naviše. :16:

Leco, devojko, je l' to idemo u novu udarnu fazu? :)

Cirkončiću, ne znam da li je neka reakcija na antihistaminik ili šta već, vrlo čudno je bilo. :005: Mislim da jesam nabacila jedno pola kila (baš neobično, s obzirom na to koliko sam jela :) ), ali sad su me prošli napadi gladi, juče sam jedva pojela isplanirane količine.

Večerinka je pomerena ipak za večeras (nije kriv domaćin nego mm sa svojom lošom organizacijom :x ), pa danas teram lagano, hoću da ostavim prostora za klopu. Ne znam kakva se iznenađenja spremaju, taj deo ću morati da upišem sutra. :)

preko dana - kefir + dodaci, breskve, malo grožđa, mlad sir
    uveče - brljanje za sve pare :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Ja eto,moram,malo da ti se divim.Hocu u stavri,da kažem,da si bre uvek tu,kad nekom trebaš,ali uvek,široka srca,puna saveta i reči.Eto,pa zbog toga,i svega ostalog,grlim te ,baš :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Moram ovo da napišem u tvom dnevniku, pošto si najčitanija da malo isčitaš o magnezijumhloridu u prahu i koliko je dobar za zdravlje. O njemu mi je prvo ispričala jedna žena farmaceut koju sam upoznala u Grčkoj i preporučila mi je da ga uzimam za kosti i grčeve. Kada sam malo proguglala i isčitala dosta tekstova zaista sam zapanjena kako je ta kombinacija dobra. Čudi me da lekari uopšte ništa o tome ne govore i ne preporučuju kao dodatnu terapiju. Verovatno ću početi da ga uzimam u tom obliku, a veoma je jeftin. Ja inaće uzimam čist magnezijum pakovanje od 100 komada, pošto sam alergična na B vitamine i stvarno me spašava od grčeva, ali ova kombinacija je baš frapantna. Isčitaj molim te i zanima me i tvoje mišljenje! Jedino mi nije jasno ta 33 grama da li se uzimaju tokom čitavog dana ili manje. Nekako nisam baš razumela. Uostalom pročitaj ako imaš vremena, a znam da te te stvari zanimaju, pa mi kaži kako si ti shvatila?
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 12 godine

Lepo se provedi večeras! :31: :30:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, svi ovde pomažemo jedni drugima i razmenjujemo znanje, nisam samo ja. :)

Anči, iskreno, nisam znala za taj vid magnezijuma, sad sam malo gledala po netu i vidim da se u svetu baš dosta koristi. Mogu da se nađu preporučene doze, ali je najbezbednije da ti to kaže farmaceut ili lekar, a sigurno mora da piše i na pakovanju. Nije svuda isti sastav, vidim kod različitih proizvođača različite procente, pa zato ne znači mnogo kad neko kaže "jedna tableta dnevno", a isto tako vidim da zavisi od toga za šta se koristi, od godina, kilograma i sl. Znači, da ne bih lupetala o ne čemu za šta sam prvi put danas čula, bolje ti prvo vidi gde ima da se kupi i šta na njemu piše. A to što kod nas kasne sa svim i svačim... mislim, ništa novo. :)

Cirkončiću, hvala, potrudiću se iz sve snage! :D
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 12 godine

dudank napisao:Leco, devojko, je l' to idemo u novu udarnu fazu? :)

Jes, 45. jubilarni put! :D
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 12 godine

dudank napisao:Cirkončiću, hvala, potrudiću se iz sve snage! :D

Jaoooo, šta učini pivo od tebe! 8) :wink: :30:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Dudička, ma nisam ja tražila da se raspitaš o ovom preparatu, već samo tvoje mišljenje sobzirom da ti čitaš o svemu i svačemu. Pomislila sam da bi možda i tebi za nešto koristio. Naravno da sam veoma oprezna i da ne uzimam ništa na prvu loptu, ali sam bila iznenadjena koliko tekstova ima i koliko je navodno dobar, a preporuku mi je dala farmaceut. Još je rekla da je ova kombinacija veoma jeftina i efikasna, a ja tablete čistog magnezijuma plaćam 1.000,00 dinara.
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 12 godine

Dudo, ja bih zaista da ispratim sve što sam propustila, ali je to nemoguće, kod tebe milion strana :D

Zato, samo da te :009: , čisto da znaš da te nisam zaboravila :) U Palanci ipak nisam bila, zato izostade javljanje za susret :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, svratila si! :skakutalo: Videla sam u tvom dnevniku da trenutno ne cvetaju ruže :( , ali nadam se da ćeš se pojavljivati povremeno, makar možemo moralna podrška da ti budemo.

Anči, nisam te bila lepo razumela, mislila sam da tražiš dodatne informacije jer zaista ima slabo informacija na srpskom. Ma deluje mi izuzetno zanimljivo, probala bih rado, ali nisam uspela da nađem na netu podatak da uopšte ima negde kod nas da se kupi. :005: Ako saznaš da ga ima, ti javi, molim te!

Sad si me podsetila, ubacila sam u poslednje vreme u upotrebu himalajsku so, koja u sebi prirodno sadrži gvožđe, magnezijum, kalcijum, kalijum, fosfor i još neke minerale, i stvarno sam primetila da ne izaziva zadržavanje vode kad se malo pretera sa soljenjem. Nisam neki manijak za so, koristim je umereno, ali postoje pojedina jela koja volim dobro da osolim. Baš se videla drastična razlika kad sam sad nedavno jela masline i slan sir, od toga se jesam nadula, a kad preteram sa himalajskom, uopšte nema zadržavanja vode, moguće zbog prisustva kalijuma. Plus unosim sve te minerale, vrlo mi se dopada. :)

Cirkončiću, pivu sinoć ipak nisam odolela. :D Ali pivo je bilo manje-više planirano... muka je bila u tome što je drugar između ostalog umesio fantastičan hleb, e, to je bilo neplanirano. Malo sam se lomila, a onda ušla u svesni rizik i bacila se na taj 'lebac, i uopšte mi nije žao. Noćas sam pred spavanje popila preventivno xyzal i probudila sam se s normalnim licem, ima nešto viška na vagi jer UH neminovno zadržavaju tečnost, ali to je daleko od moje uobičajene reakcije na skrob. I neopisivo sam srećna što sam uživala, a nema nekih velikih posledica. :013:

Danas milion obaveza, ostavljam i neku zimnicu opet, a treba da prošetam i do doce, čemu se uopšte ne radujem, s obzirom na to da znam šta mi se uskoro sprema. :(

Klopa:

D: kefir + dodaci
    U: breskve
    R: mlad sir, neskrobni đuveč
    U: breskve
    V: brrrrrrrrlj
    Poslednja izmena od dudank u 25 Sep 2012, 12:31, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater

od Lela Bacvanski » pre 12 godine

dudank napisao:a treba da prošetam i do doce, čemu se uopšte ne radujem, s obzirom na to da znam šta mi se uskoro sprema. :(

Sta se sprema?? :(

Ima li negde recepta za neskrobni djuvec, draga?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma novu intervenciju mi najavljuje, ali ne zna se još kad, možda uskoro, možda i za koji mesec. Baš me bacio u bedak. :(

Za đuveč ne znam tačnu razmeru, stavljamo šta imamo, poslaću ti na pp otprilike. :)
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 12 godine

Žao mi je zbog posete doci. :bas_tuzan: Nisam uspela da shvatim kakav tip intervencije je u pitanju ali ti želim puno sreće i hrabrosti da to preguraš! :009:

Da niste ti i macaroni zajedno gledale Mačka u čizmama pa se ona zato oporavila? :D Heheh, ljubi je u njuškicu. :009:

I samo da ostavim ovaj link: http://www.notmilk.com/ Baš me zanima neko tvoje mišljenje. Ja sam sada toliko oprezna sa svim tim stvarima gde se odjednom pojavljuju neki "naučnici" koji tvrde kako je sve na čemu su generacije odrastale sada štetno. :010:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mohita, nisu "generacije", nego 12.000 godina generacija. :) Imaš i sajtove gde se tvrdi da meso ubija ljude, da voće nije zdravo... ne mogu ništa da kažem sem da sama odmeriš da li su autori nekog teksta naučnici posvećeni svom poslu ili teoretičari zavere. :)

Evo ti nekih od milion linkova o koristima od mleka i mlečnih proizvoda, čisto da se umiriš: http://www.milk.co.uk/page.aspx?intPageID=73 , http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 083720.htm , http://www.wellnessresources.com/studie ... longevity/ .
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sinoć totalni brlj, do neba. :) Banulo je veliko dete da nas iznenadi, a onda nas je izveo od svojih zarađenih parica, da časti... i mislila sam najiskrenije da uzmem neku salaticu, ali kada sam videla cene salata, najmirnije savesti naručila sam džinovsku picu. :007: I lepo sam se dotukla, dva dana skroba zaredom, naduvena sam u licu kao skot i imam skoro 3 kila više, ali nije mi žao, dete častilo. :013:

Doca još neće da me kolje, ne znam tačno kad će, u svakom slučaju sad imam bar mesec dana slobode i želim da ih provedem lepo. :) Nešto me je čak uhvatilo da mi se vežba, posle dužeg vremena mrljavljenja, pa će valjda i toga biti.

Klopam regularno, čistim se od skroba, usput pečem paprike i uživam u divnom vremenu :skakutalo: , a sutra možda malo do vašara da probamo kakva je ove godine jagnjetina. :roll:

D: grožđe
    U: kefir + dodaci
    R: mlad sir, dinstano razno povrće, salata
    U: neko voće
    V: mala svinjska šnicla, mlad sir, salata, čaša mleka
Odgovori 9033 postova