Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Pa evo, za doručak i ručak danas ukupno 600 ml kefira, od mleka 2,8, to je oko 350... lan ne računam iako sipam tri pune kašike (a trenutno sam ostala bez pečenog kvasca, ali to u svakom slučaju ne računam, dođe mi kao bonus)... salata paradajz sa uljem i parčetom ovčijeg sira, dođe najmanje oko 200, sir je užasno mastan... lubenice pojedem oko 700-800 grama, to je oko 250... znači, do večere već ću imati 800, a za večeru će biti najmanje 550 (večere mi skoro uvek imaju toliko, često i više, pa ih tad podelim na dva dela), znači, to mu dođe minimum 1350 plus pivo, izaći ću na dobrih 1750 ako se zadržim samo na dve krigle. :)

Prosečna večera, npr. kao sinoć - oko 200 grama kobasice, ispržene s paprikom na normalnoj količini zejtina, oko 100 g kozjeg sira, popila sam oko 3,5 dl mleka, salatu da ne računam... pa ti vidi koliko to izađe.

Edit* - Sad si me podsetila da upišem izmenu za juče, stoka alava je omazala pavlaku s nogu. :16:
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Eh od domaceg mlijeka kefir.. pa to je nesto drugo :( Ja pravim od kupovnog..
    U zadnje vrijeme kupujem mladi i suvi sir od jedne zene koja prodaje ovdje u komsiluku. Sirevi su joj super i sad si me bacila u razmisljanje za mlijeko.. Imas li kakav recept za onaj mladi sir sto se moze rezati nozem a struktura mu je slicna mocareli (glatko, cvrsto, malo podsjeca na krempitu :D )? Kad sam radila u Sarajevu, zivjela sam privatno kod ljudi koji su imali kravu i gazdarica je pravila taj sir.. obozavam ga! Ali ga je kod nas jako tesko nabaviti, nemam pojma zasto. Upustila bi se u avanturu pravljenja, barem da pokusam s tim domacim mlijekom, ali mi treba recept..

Alo jedna, jesi li morala pavlaku da smazes? :D :D :D

Ljubim teeeee!!! :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nedo, i ovo je iz prodavnice, ali je relativno mali lokalni proizvođač i mleko otkupljuje direkt od seljaka, tj. onih što drže krave "po starinski"... nema tu onih farmi gde se krave kljukaju sojom. I kako krene maj mesec, pa sve do septembra-oktobra, mleko miriše na travu, kao pravo domaće. :)

Znam na koji sir misliš, on se pravi od standardne maje, ali nemam tačan recept, njega nisam pravila. Raspitaću se, pa ako saznam, šaljem ti recept! (Ovde ga na pijaci ima koliko hoćeš, da mogu, poslala bih ti i sir. :( )

Edit* - Ja ću da poludim, opet nema teglica, silom prilika moram danas da ostavljam krastavčiće. :crybaby:
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Svaka čast za sir od kefira... :) Koliko li ima kalorija....Čitam tvoje jelovnike i učim da kombinujem.....vidim da nikad u za večeru nema hleba, a ni za ručak uglavnom...Svaka čast na tome... :headbang:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 12 godine

Dudo :01:
    Imam taj lizin,u kapsulama,pa sam se nakokala i njega,i b vitamina.Hvala ti za ishranu,do neba.
    Voce i bademi :16: ,pa ja na tome živim,kuku meni,primiricu se ovih dana.
    Za mlecne proizvode,ma definitivno ne mogu.Možda,neko kiselo ,aj videcu....Hvala do beskraja,i ovog puta,svaka ti je bila Njegoška :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 12 godine

:31: :30:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Magi, ne može imati više od 250 ako mu ne budem iscedila i samu dušu. :16: Dimljeni bi možda imao 300. To je u planu čim završimo sa zimnicom, ovde radim na užasno malom prostoru, pa ne mogu sve odjednom da razvučem po kući. :)

Ružo, ne piše "voće" nego "badem i slično voće", tj. koštunjavo, a "obično" voće ima super taj odnos. :) Pogledaj ovu tabelu http://www.traditionaloven.com/tutorial ... foods.html - sve gde je indeks preko 1 (prva kolona brojeva, donji broj), to je za tebe korisno; gde je manji od 1, treba da izbegavaš dok ti se ne povuče herpes.

Cirkončiću, uzvraćam :31: , ali metni bar koju reč uz smajlije, po pravilima foruma je zabranjeno tako da stavljamo. :oops:

Noćas sam imala jedan od strašnijih napada koprivnjače u poslednjih godinu dana, zaspala sam u zoru (pošto mi je prvo trebalo vremena da shvatim šta je, a onda je lek strašno sporo delovao :( ). Obično tako reagujem samo na mrave, ne uspevam da nađem ujed, ali ne znam šta je drugo moglo da izazove takav haos.

Sinoć ipak ne izađosmo, mogla sam da ostavim krastavčiće na pola posla, ali nešto mi je bilo bljak vreme. Makar sam odradila taj deo, a danas je konačno na redu moj ljubljeni čili. U međuvremenu je mm rešio da pravi tabasko, domaću i malo jednostavniju verziju, ali s obzirom na cenu onog minijaturnog staklenceta, biću srećna kako god da ispadne. :)

Klopa redovna:

D: kefir + dodaci (dve čaše = 0,5 l :) )
    R: parče malo masnijeg kravljeg sira, salata
    U: lubenica
    V: zapečene paprike, luk, tikvice s jajima i kobasicama od juče + salata + mleko
    ako bude bila potrebna V2 - možda mala pljeskavica i salata
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

okačila sam stomačinu,ajd vidi,da li je ono prevelika slika.Joj,a butke,a ručice,mada pobeda stomaka je ne opisiva.Ima ga još Dudo,i on je najkritičnija tačka,al se borim,kao tigar.Malo je smešan,slikacu ga jednom samog.Okolo trbušnjaci,a on,/mislim na donji/,kao napuhana,al omletavela kesa,medj njima.Nekako mislim,da to leči samo :16: seks.Eto,nešto mi se javlja...
    Drugo,sve sam juče,poštovala,jare,pila jogurta,ali Dudo,morala sam da izadjem,davno bilo zakazano.Sramota me u mom dnevniku da napišem :oops: .Tvoja neopisiva obrazovanost,sigurno ce znati,koliko kilograma dunje ide u koncetrat.Znaš koji koncetrat.Služi se u malim čašicama,i pre nego što se popije,kaže se ,ajd živeli.
    Uf,svanulo bilo ,uz tamburice,pa danas,nova garnitura,pa radnici,a hrana...ma nema jedna stvar,da valja ,koju sam pojela.Al ni jedna.I to je uspeh.
    Idemo dalje,uz pesmu.Dunje ranke,dunje ranke,kruške karamanke.
    Cmok sto puta
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, za slike ti je Boki dala link sa objašnjenjima, ali ako nešto ne bude jasno, piši na pp. :) Koncentrat je 220-240 kcal u 100 g (već si pitala ranije, postaješ zaboravna :D ). "Čista" pića imaju oko 220, a rakije često sadrže neki mali procenat šećera, pa ih zato treba računati na malo više.

Ja sam opako nadrljala od onog napada alergije, moram da se požalim ovde u dnevniku. :cry: Juče čitav dan bolesna glad (posledica antihistaminika), pa sam pomerila i pretumbala neke obroke, jela preko dana jače, što mi uopšte ne prija, a večeru sam promenila - imali smo goste, pa sam uredno štrpkala pršutu, kuvana jaja, masline i sir, tako da sam praktično ostala gladna jer to količinski uopšte nije bilo mnogo. Znači, em mi po telu divljaju hemikalije, em sam jela naopako - i danas stanem na vagu, 2 kg više nego juče (juče sam već bila naduvena), a skoro 3 kg više nego na tikeru. Ne pričam o ovome zato što mi ne znam koliko ugrožava liniju, nego što sam zbog glupe bube sva naduvena i nikakva, a danas ću očigledno morati da raspalim po laganoj hrani da bih malo potpomogla izbacivanje te vode. (Pri čemu uopšte nisam raspoložena da jedem lagano. :( )

Za utehu, čili je ispao savršeno, ostaje samo pitanje ko će pojesti 7 kg čilija. :)

Klopa nešto ovako, ako uspem da ispoštujem:

D: 2 jabuke
    U: kefir s dodacima
    R: 200 g mlađeg neslanog sira, salata
    U: lubenica
    V: parče mesa, salata, mleko
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Xa,xa,zapamtila sam kalorisku vrednost,nego sam se šalila,na kontu,količine voce koje sam unela.
    Pa zamisli,koliko je dunja svežih uslo u tu časicu.
    Al meni to nije jasno.Jedna rakija se sipa u onu časicu od 5 ml,valjda,znači da deset čašica 50 ml.Dudo,pa ja bih mrela,na 10 čašica.Značili to,da ja sa jednom rakijom,unesem 15 kcal.Ili 150 kcal.Od kad smo u kapitalizmu,ne pišu po čašicama,kolike su zapremine. :)
    Da ...na photobucket,sam zaboravila šifru :roll: ,a nece da mi otvore,novi nalog na isti mejl,tako,da sam zbunjena
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 12 godine

Ohoho.... Pa vi već počeli sa zimnicom? :D Nas to tek čeka i ne smem da razmišljam koliko se sudova nakupi sa svih strana kada spremamo. :cry: Tako da ću silom prilika da postavim lap top u kuhinju i da jednom rukom mešam kutlačom po šerpama. :010: :D

Brzo nam ozdravi! :009:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Čašice kod nas imaju 30 ml i 50 ml, ne tri i pet. :)

Otvori nalog na Imageshack-u i izaberi u "Resize" veličinu 320 x 240, posle samo iskopiraš link i ubaciš ga na forum. Ako bude trebalo dodatnih objašnjenja, tu sam, ali slike moraš da postaviš ti, ne mogu ja. :)

Mohita, meni je kompjuter u kuhinji, bukvalno je to i bilo, mešanje jednom rukom. :16: I mi ostavljamo malo kasnije, ali sad sam morala, uklopili mi se slobodni dani. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

uf,velike su te čašice, :oops:
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Dudućka naša, ne mogu da nađem, a češljala sam, nije da nisam po tvom dnevniku, kako pripremaš kefir? Jel samo u mlako mleko metneš gljivice ili od jučerašnjeg dana malo kefira, i da to prenoći?...I moram jedno, za mnoge verovatno, glupo pitanje...šta bi bilo da stavimo gljivice u sojino mleko npr? :020: :007:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gljivice ocedim, vratim u teglu (uvek je operem, iako kažu da nema potrebe), nalijem mlakim ili čak hladnim mlekom i to je to. :) Jedino ako hoćeš da ti se brzo ukiseli veća količina, onda možeš da ubaciš i malo kefira. :)

Gljivicom može da se kiseli sojino mleko, mnogi to rade i tvrde da nema nikakvih štetnih posledica, ali iskreno - ja sojino mleko samo po sebi zaobilazim u širokom luku zbog mnogih ne baš zdravih dejstava, da ne kažem nešto gore. :)
Odgovori 9033 postova