Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • tigrica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od tigrica » pre 12 godine

Dobro da je maca ok, vracam la sam se da procitam prethodne postove. Ako jede sama to je po meni odlican znak da je bolje. :skakutalo: . Nadam se da ce se skroz oporaviti i da nece vise prilaziti terasi. Desava se da maca skoci za nekom pticom tako da se ja uvek plasim prozora i terasa. Ova moja je velika kukavica te ne ide ni blizu prozora, a kamo li da se na njega penje nadam se da ce tako ostati. Bice sve u redu, ne kaze se dzabe da macka ima 9 zivota. Maca mala mora da je to sve boli.

Sto se tice hrane i treba da se hvalis, pa to izgleda stvarno super, a mogu misliti kako je jos kad se jede, skoro da mi je zao tvojih gostiju sigurno su sa po dva viska kg otisli. Izgleda odlicno, i dobro je da mogu samo da gledam. :wink:
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Izvini Dudo znam da nije smesno , al meni jeste :oops: Slika ti znas da uzivas u zivotu bas :D
    nadam se da si bolje :hi-fi: , da si se malo nadisala svezeg vazduha :-P
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

Lilla, lepo su me Gile i Lass zavitlavali da patentiram dijetu s pivom, hahah. :) Ali može se i tako... ne mora čovek baš svega da se liši.

Neno, hvala ti, uvek imaš lepe reči za svakog!!! :009:

Tigrice, naša je opsednuta komšinicinim balkonom, ne znamo više kako da joj izbijemo to iz glave. A komšinica ne voli životinje, muka živa, bojim se da je ne povredi ako bi slučajno prešla. Stavili smo komarnik, ali je uspela da se izvuče, i eto belaja. :( Sad ćopkamo po kući... jedemo izgnječenu hranu, penzionerski.

Boki, nisam ukapirala šta ti je bilo smešno, ali nema veze, svesna sam da nekad svašta pišem. :16: A nismo izašli, virnula sam napolje i nešto mi bilo zimkuljasto, više za duge rukave... tako da ipak čekam vikend. (Jedno pivo sam ipak tresnula u domaćoj varijanti.)

Moram da se požalim, kod nas ove godine nema šljiva, to malo što ima proda se sabajle i nikako da ugrabim za zimnicu. :zid: Mislila sam da ostavim sos od šljiva, tj. bazu (samo upržene na ulju + so), posle od toga mogu da se prave vrlo fini umaci, ali dok ih ne nađem, moraću na nešto drugo da se bacim, inače neću sve postići. Sad čekam da vidim šta je mm uspeo da ulovi, pa ćemo to danas i ostavljati... što ne volim tako bez plana. :(

Kefir mi je preživeo zamrzivač, trebalo mu je dva dana da se oporavi, a danas sam ga pila i odličan je! :skakutalo: Jedino što mi je ponestalo lana, pa sam ga pila klot.

D: kefir
    U: malo grožđa
    R: kozji sir, malo čvaraka, salata
    U: lubenica
    V: punjene paprike, dan III :prasence: , parčence sira, čaša mleka
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 12 godine

Nadam se da ćete uspeti naći šljive, kod nas ovde ih ima baš dosta, bar ih je bilo puno. :) Joooj, taj sos zvuči super preko nekog mešca, ali što se tiče šljiva, najviše volim slatko od njih... :oops: A omiljeno slatko mi je od smokava i jagoda... :oops: :oops: Jooooojjjjj.... :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Našli smo ih :013: , upravo sam iseckala punu kadicu, sad čekam tegle. Ovo je osnova, a u nju naknadno dodaš npr. sitno seckanu uprženu dimljenu slaninu, pa kaneš tabasko ili bilo šta tako kiselo-ljuto... ništa drugo mu ne treba osim dobrog parčeta mesa kao podloga. :prasence:

Meni je najlepše slatko koje sam u životu jela od zelenih pomorandži... nekada se uvozilo iz Grčke i satirala sam ga kad sam bila srednjoškolac, pomorandžice koje imaju u prečniku max 3 cm, onako cele, a struktura onako kao slatko od lubenice, ili kao tvrđi ratluk... ma ne želiš da znaš. :010:

Ne pitah mm gde je našao šljive, i to po podne, nadam se da nije upao u nečiji voćnjak, hahah. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ljudi, ne znam da li je u svim gradovima nestašica ulja, ali ja sam juče morala da spremam šljive na maslinovom. :005: A čeka me još svašta da ostavim, ovo će mi biti najskuplja zimnica ever.

Provalila sam slučajno dobru foru s kefirom - malo su mi sporije gljivice posle zamrzivača (još se oporavljaju), pa sam juče nekoliko puta dobro promućkala teglu... danas se napravila divna pavlaka, pa sam to odvojila, retki deo za doručak, a pavlaku ću uz večeru. :NN03:

D: kefir + dodaci
    U: malo grožđa
    R: kozji sir, čvarci, salata (preterala sam :16:)
    izmena: pavlaku od kefira smotala s nogu
    V: srpska kobasica pržena s paprikama, parče kozjeg sira, salata, čaša i po mleka
    Poslednja izmena od dudank u 15 Sep 2012, 13:40, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater

od Lela Bacvanski » pre 12 godine

Nestasica ulja, nestasica para.... Samo strahujem da ne objave ponovo nestasicu mleka, sta cu onda sa kefirom????? :AA11:
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Hoces da kazes da si dobila pavlaku na vrhu samo tako sto si par puta promuckala teglu?! Mmmmmmljac! Moracu da probam. Ja sam se pravo uhodala s gljivicom i sad mi je bolji moj kefir od bilo kojeg slicnog proizvoda :)
    Ljubi mi macu u njusku :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lela, upravo je bio vrhunac, taman sam skupila sve sastojke da pravim čili, kad dolazi mm i saopštava mi da ne može da nađe male tegle. :16: Mada bih više volela neke flašice, ali nisam viđala da ih prodaju. Lep recept sam sastavila (modifikujem prošlogodišnji kečap od paprike), ali neću da pišem dok ga ne napravim i ne probam.

Nedo, nekako se izdvojila masnoća gore, a mleko je bilo nekuvano od lokalnog proizvođača (ono što stalno pričam da miriše na travu), sad se založio i mm i obećao da mi ovih dana kupi veću količinu masnog mleka na pijaci. :17: Našla sam da može da se pravi i sir (kao bosanski kuvani... znaš na koji mislim), to ću isto da probam.
  • boki 66
    Amater
    Amater

Sir od kefira ako sam razumela ?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, od kefira. :) Još kad bi kuma bila srce da mi ga malo odimi na selu (već smo pravili takav, samo od klasično kiseljenog mleka).

Vidi ga što je lutkica:

Slika
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Ti si jedna divota,i da te nema,trebalo bi te izmisliti,majke mi.Imaš više proizvoda ,nego Merkator.
    Ja cu ti smišljati etikaete,i ambalažu.Kad budeš pravila parti za novu knjigu,posluženje ta doček,ce biti,sejtan,sir od kefira i naravno pivo...
    Za mačku te potpuno razumem.Ova moja ludača od kučeta,izlazi kroz kosi prozor na 5 spratu,i prosto vreba,vreba,da je ne vidimo,i svaki put,imam jedno malo umiranje,da joj se nešto ne desi.
    Da ne ponavljam u tvom dnevniku,napisala sam post u mom.Pa,eto molim,pomoc prijatelja.
    Grli te Ruža
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • boki 66
    Amater
    Amater

Ima logike :) , tako se i u Slavoniji pravi sir, bez gljivice , ali princip je isti. Gljivica samo ubrzava proces :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, nemoj da misliš da ostavljam zimnicu što volim da je ostavljam, hahah. :D Juče naručim od mog spoljnog momka da mi kupi teglu paradajz-pirea, kad ono ne samo što su dodali šećer nego nakrkali i gustin, znači, kao malo gušći kečap. O konzervansima da ne pričam. I sad se pitam šta s njom da radim, to niko u kući neće da jede... a više od pola kupovne zimnice je na tu foru, šećer, konzervansi, skrob... znači, ne ostaje drugo nego da zasučem rukave i otvorim jesenju veštičju radionicu. :(

Mislim da se psi prirodno plaše visine, isto kao ljudi, pa je manja šansa da će nešto da proba... ne kaže se džabe "mačku je ubila radoznalost", nije ubila psa, hahah. :) E, naša komšinica, tj. unuka od one komšinice koja ne voli našu macu, tj. ne voli životinje, nabavila je štene. Biće veselo, osećam da će tek sad mačka preduzeti sve živo da pređe i vidi šta to tamo ima. :16: Ne znam da li bi bilo pametno da ih malo upoznamo, da ne dođe kasnije do nekog ekscesa.

Boki, pa da, njima tamo na Kavkazu ta gljivica služi najnormalnije kao maja za sve živo. Ne znam da li znaš da se od nje pravi i kvasac za hleb. :) To me kopka neviđeno, garant se dobija onaj lepi kiseli hleb, kao od hmelja. (Koji ja ne smem da jedem, ali bar mogu neki put da počastim moje. :placljivko: )

Javljam večeras kako je ispao čili, ako valja, ostavljam recept (za one koji ljuto jedu kašikom kao mi :prasence: ). Procedura je prosta, samo ukus da mu naštelujem kako treba.

E sad, klopa... ne znam da li izlazimo, za svaki slučaj tanji dan:

D: kefir + dodaci
    R: salata, kefir
    V: mix žute paprike + tikvice + crni luk + jaja + crni luk + kobasice, sve zapečeno u rerni (možda malo sira odozgo), salata, mleko
    pivo u planu i ako izlazimo i ako ne izlazimo :)
    Poslednja izmena od dudank u 15 Sep 2012, 13:45, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

i ajd sad :) molim te kazi mi koliko tvoji danasnji obroci iznose kalorija :?
Odgovori 9033 postova