Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ipak sam tu - viša sila :D

14. dan

Doručak: hrono hleb, mladi sir, pileće grudi, paradajz
    Ručak: belo meso, luk, tikvica, blitva, kari, peršun, mirodjija, salata krastavac+paradajz
    Večera: isto kao za ručak ali bez paradajza

Danas sam ručala poprilično kasno. Uprkos lepom vremenu ja sam nešto nadrndana. U kući su neki radovi pa su svi nervozni i spremni za žustru raspravu, valjda se ta energija upija...Biće bolje. Idemo dalje :roll:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Hiz
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Hiz » pre 9 godine

Prvo čestitke za minus, lepo to ide! A za uštipke možda da pogledaš na Ģuglu recepte za uštipke iz rerne. Nisam probala, ali planiram. Ja obožavam uštipke, ali su premasni pa ih izbegavam. Probala sam i onu foru da sipam malo rakije u testo, kao manje upiju ulje, ali ne vredi.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Hiz, hvala...ide lepo na moju sreću :) Joj nekako mi se ne pali rerna za "toliko" ali izgleda da ću morati jer obožavam uštipke :D Planiram da sutra ukiselim i mleko. Ta kombinacija me podseća na detinjstvo :) Probala sam i ja to sa rakijom...ali nista. Uštipci od redovnog brašna i ne upijaju koliko ovi...ovo me baš na sundjer podseti :D
  • Bejb
    Početnik
    Početnik

od Bejb » pre 9 godine

Bravo za minus :D
    Slika

Najbolji način da izgubiš na težini je da zatvoriš usta
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Hvala bejb...željno iščekujem i tvoje minuse :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ne bih bas preporucila ustipke od razanog brasna, nemaju sigurno taj ukus, strukturu je nemoguce dobiti kao od belog. Eventualno ih ostavi za VK nakon hrono :D
    Sta znam, meni ne upiju masnocu cak ostanu i suvi ali testo ne sme biti jako mekano, one fore sa kasikom upijaju jezivo. Umesim normalno testo, rastanjim, isecem pravougaonike, i przim u mnogo ulja ili masti kratko sa jedne pa sa druge ali trebaju biti sto tanji da ne bi ostali zivi unutra. Vadim na ubrus i to je to. Unutra budu vazdusasti a spolja hrskavi. Sad se i meni jedu :roll:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Uštipci :010: .
    Kućna situacija je promjenjiva kao vrijeme, uskoro mora biti bolje. Gdje god su neki radovi svi budu naelektrisani. Nas čeka čišćenje sledeće sedmice i ja već imam grč u stomaku.
    Vjerujem da ti hronobrašnasti uštipci ni iz daljine ne bi podsjećali na standardne, i slažem se sa Lunom da bi pravi bili odličan izbor za VK poslije hrono.
    Ima po onoj grupi sjajnih recepata za tijesta, pa možda da nešto odtoga probaš. Mene stalno privlače one petominutne lepinjice, ali nemam ta brašna u kući i nikako da ih napravim. :mahalo:
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Eleonor » pre 9 godine

TZLJ, procitah par zadnjih stranica i zelim da cestitam minus. Nije to malo, eee :)
    Pratim "raspravu"o HI i moram priznati da me Debelickin satiricni osvrt prilicno oraspolozio :D
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Eleonor, hvala
    ZAto smo ovde, da razmenjujemo mišljenja, da učimo od onoga ko bolje i više zna. Tako se lakše mršavi jer ovde ima dosta dobrih ljudi koji umeju da motivišu i daju podršku :)

Juče sam doručkovala jako kasno tako da je to povuklo i kasni ručak, a večeru sam preskočila jer sam zaboravila :neznalica: MAda je jedno osnovno pravilo HI, a nema preskakanja obroka i bla,bla,bla...trudiću se da se to više ne dogodi.

15 dan

Doručak: hroo hleb, domaća kobasica, sir i paradajz
    Ručak: roštilj i kupus salata, salata od krastavca i paradajza, salata od rotkvice i luka :evil:
    Večera:....tek cu da vidim

Još jedno od Hrono pravila je da se ne jedu dve vrsta mesa. Kobasica koju sam jela je od svinjetine i junetine( manje %). Nju jedem od prvog dana i ne primetim da smeta jer je ipak bilo rezultata. Kontam da je to pravilo zbog toga da bi se hrana lakše varila, ali zaista ne želim da kupujem kobasicu u kojoj ima ko zna šta, samo zbog toga što u ovoj domaćoj ima nešto junetine :neznalica:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ajme koliko salate za rucak, odlicno :)
    A za ovo drugo i mesanje mesa :010:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Salata nikad ukusnija...napunila sam stomak salatom. Sad ne moram da je jedem naredna 2 dana :17:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Za minus BRAVO :pivo: i samo ti to modifikuj kako je tebi logičnije i bolje! Ti si svoja autorka dijete :wink: .

A ovo što spomenu Eleonor tj što je nazvala satirom, asocira me na još jednu pojavu koja mi je već godinama zanimljiva... ali to je priča iz rialitija zvanog UN dijeta, npr ovako:

Ja se zovem Članica Foruma (recimo da je to nick) i imam xy kg što je jako mnogo (negde 2,5 x više od idealne težine za moju visinu i godine). Jela sam tone svakakve loše hrane (slatkiši, pekara, testo, loše kombinacije, noćni obroci, malo povrća, itd...), već počinjem da imam zdravstvene tegobe zbog svoje kilaže....
    Učlanila sam se na ovaj forum ali mi nije jasno zašto mi se dešava sledeće... jednom sam umesto jedne kašičice ulja stavila dve kk ulja u salatu a jednom sam u skrobnom danu pojela parčence mesa za večeru umesto da jedem skrob jer sam bila u gostima i jednom sam u vitaminskom danu popila jogurt .. i zamislite dobila sam u dnevniku najstrašnije
    :nasilan: :nasilan: :nasilan: :nasilan: :evil: .....

Da li je normalno da ovoj osobi neko zamera na ovoj vrsti grešaka i umlaćuje je po dnevniku..... Osoba ima 2,5x više kilograma nego što treba da ima koje je dobila čipsovima i noćnim čokoladama a sada je problem kašičica ulja? (i to na ionako niskokaloričnoj i nutritivno lošoj dijeti)...

Šta se dalje dešava kod Članice Foruma nakon silnih kritika i umlaćivanja:

Ja ovo ne mogu, ja ovo ne umem, ja nikada neću smršati... :( Odustajem.
    ...i nikada više se ne javlja u svom dnevniku a dnevnik uskoro nestaje iz mora dnevnika...
    :neznalica:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Mislim da te kobaje ništa ne smetaju. Upratila sam i neki post u grupi na tu temu. Mislim da je neka žene rekla 30 kg nečega i 10 kg nečega i svi su se složili da joj zavide i da slobodno jede. Tako da bez brige i prijatno. :pivo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Debeliccka hvala :roll:
    Nisam za šklepanje čak i kad se naprave mnogo veće "greške". Ta Članica foruma je dovoljno svesna da je neko tamo pravilo prekršila. Sigurno joj nije drago jer kako gledam po svima nama kada napravimo taj čuveni "blj" grize nas savest (u većini slučajeva :evil: ). Još kad bi me neko šklepao bilo bi samo kontraproduktivno.
    Imali smo jednu osobu ovde davnih dana koja je bila dosta emotivna i kad bi joj neko malo grublje komentarisao nešto, plašilo me je kako će to na nju da se odrazi. A sve je bolje nego nastaviti po starom pa makar i sebi priuštiti nešto "nedozvoljeno".

narciso
    de se malo uloguj to tim društvenim mrežama...nikako te nema :D :ljubav2:

Odlučih da danas malo odmaram od mesa. Doručkovala sam redovno. Ne planiram da se trpam skrobom, ali boranija će dobro doći i puno salate :D
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ne znam za pravila hrono, ali kad mi se na UN-ki ukazala prilika za mešano roštilj meso za proteinski dan ... ja sam ga i mešala ... ja prilično slobodno shvatam sve dijete ... prilagodiš sebi, onako kako tebi lično odgovara, naravno, bez preterivanja u količini (osim kad su u pitanju salate, sa njima zaista preterujem u količini) i bez preterivanja sa ekstra kaloričnim namirnicama.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
Odgovori 1041 post