od leonida » pre 9 godine
Definitivno nisam bila ni svesna koliko sam smršala dok nisam krenula sa ozbiljnim spremanjem ormana ... ide lepše vreme pa polako shvatam da bukvalno nemam šta da obučem ... ne mogu baš stalno da budem u farmericama ... kad sam probala svoje suknje/pantalone ... pa skoro da još jedna ja stane u njih ...
Trenutno sam u stvari zbunjena ... preburlala orman u hodniku u kojem čuvam jako stare stvari (uvek sam se pitala da li to ima smisla, ali ispostavilo se da ima) i našla par lepih stvarčica od pre 10-ak godina koje sam čuvala - prosto mi bilo žao da se odvojim od njih (to mi je bila današnja FA) ... sve u svemu, shvatila sam da moram u nabavku garderobe i da mi stvarčice koje probam baš lepo stoje ... naravno da sam srećna i zadovoljna. Ali nekako ... nisam svesna svoje nove kilaže ... ne snalazim se još uvek ... trebaće vremena ... kako me sretne neko od poznanika sa kojim se nisam videla godinu dana ... zgrane se ...
Mislim da je osnovni razlog što nisam svesna koliko sam kila izgubila to što meni ova dijeta uopšte nije pala teško, nekako sam navikla da se ovako hranim ... na UN-ki se naučila kombinovanju namirnica i redovnim obrocima (pre UN-ke uopšte nisam doručkovala, a često ni ručala), brojanje kalorija me naučilo koje namirnice smeš jesti neograničeno, a koje ne, a mršini saveti me oslobodili brojanja ... ne možeš čitavog života opsesivno sabirati svaki zalogaj ... sve u svemu nisam bila gladna, nije mi bilo teško, nekako je sve išlo prirodno i lagano, pa prosto ne mogu da shvatim koliko je u stvari kila otišlo ... poenta je u tome da sam ja sebi bila lepa i sa svim onim kilogramima ... a sebi sam lepa i sad (zvuči kao da sam zaljubljena u sebe ... u stvari nikad nisam bila preterano opterećena izgledom i uvek sam belo gledala žene koje kukaju da su se u toku zime ugojile 5 kg) ... to što se tiče izgleda ... a o tome koliko se zdravstveno bolje osećam sam već pisala ... nema bolova u kolenima, kičmi, puno sam brža, ne zadišem se dok se penjem uz stepenice, čekam leto srećna, a ne sa strahom da ću po ceo dan sedeti ispod klime i puhtati koliko mi je vruće ... ma osećaj je neuporedivno bolji ... naravno da to donosi i psihičko zadovoljstvo, a svakoj ženi psihičko zadovoljstvo donese i kad joj neki lep komad garderobe kakav je oduvek želela, a nije mogla da nosi, sad konačno lepo stoji ... sve u svemu ... život mi je puno kvalitetniji u svakom pogledu. Kad razmislim ... puno sam srećnija nego što sam bila (imala sam i napade depresije kojih više nema, izgleda da i to nekako ima veze sa kilogramima),
A nekako sam i ponosna na sebe ... što sam uspela. Taj osećaj zadovoljstva samim sobom je neprocenjiv!!!
Definitivno je život u svim aspektima puno kvalitetniji kad se oslobodiš tereta od 30 kg koje si stalno vukao za sobom ... a pogotovu kad to uradiš nekako bez muke ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.