Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Narcisa, mislim da to sa Desigualom ima veze sa profesijama kojima se bavimo .,.. prosto navikli da gledamo boje ... a kad ih vidiš tako savršeno uklopljene ... ja ne znam koja ekipa dizajnera to crta, ali ... zaista je neverovatno uklopljeno šarenilo ... baš kapute sam gledala pre neku godinu kad me je ćera vukla napolje jer naravno broja za mene nije bilo ... što je bilo iznenađujuće ... tako da zapravo nikad nisam probala njihove stvari ... prvi put kad opet budem putovala malo severnije, bar ću moći da ih probam, pa da vidim kako će mi ti krojevi pristajati ...

Moj jelovnik juče - jelovnik jedne lenje domaćice (stvarno sam se otela kontroli otkad klinci nisu tu ... izlasci, nema nedeljnog ručka, ćera počinje da tvrdi da je ostavila dvoje dece kući :))

D: malo sjeničkog sira (100 gr, kupila bukvalno 200 gr da ne želja mine, ostalo i danas za doručak) , zelena salata nezačinjena (iz nekog razloga uz slani sir prija mi upravo takva), parče mog hleba
    U: šaka mešavine orašastih plodova i suvog grožđa
    R: ostatak one boranije sa mesom
    V: kod mojih ... banana i mešavina oraha i suvog grožđa jedna šaka otprilike (nije baš idealna večera, ali nedeljom kod mojih tako ispadne ... bar je zdravo ... a nisam primetila da ima neki negativni efekat ni po kilažu niti imam napade gladi) ... ne znam šta da kažem, kažu da voće nije dobro za večeru, ali meni se ponekad tako uklopi i izgleda da meni lično ne smeta, naravno, ne kombinujem ga sa nekim drugim namirnicama ... izgleda da je svaki organizam priča za sebe ... dok sam brojala kalorije, često sam večerala jabuke i nije mi smetalo ... a kad dođu lubenice ... nema šanse da ih ne konzumiram ... lubenica mi je čitavog života omiljena namirnica ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 9 godine

Joj i meni je lubenica omiljena! Ovo joj sam stavila jer mi je zao sto nema u svim mesecima lubenice. Mnogo zdrava vocka/tj. povrce.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

U stvari u lubenici i nema nečeg posebnog ... nešto mineralčića, vitaminčića, malo fruktoze i puuuno vode ... ali ne postoji nešto što mi više prija po letnjim vrućinama (dobro, pivo je tu negde ...).

Danas sam se oprostila od još jednog džaka garderobe ... još ima onoga što mi je veliko ... ali sve mi nekako žao tih lepih stvari ... u stvari ... ne treba da mi bude žao ... treba ih skloniti da opet ne dođem u iskušenje da se vratim na onu kilažu !!!

Jelovnik danas, poluorganizovan:

D: ostatak sjeničkog sira, zelena salata, komad hleba
    R: skupljala ostatke po frižideru ... malo boranije sa mesom, malo variva od karfiola, malo suvog vrata, komad hleba, taman se prikupilo za pristojan ručak
    V: pečene paprike zapečene sa jajima i sirom (to mi je ručak za sutra, ali sam napravila gomilu pa odvadila malo za večeru)

Kako mi se čini, stići će sveže paprike, a ja ću još imati zalihe pečenih paprika u zamrzivaču - ova varijanta sa puno sira i jaja ispala kao gibanica sa paprikama umesto kora, (stavila jedno 30-ak malih pečenih paprika - moji su ove godine pekli neke sitne pa mi prosledili, nešto malo manje od 1/2 kg zrnastog sira, 5 jaja, kašiku masl. ulja) baš ukusno, moraću to da ponovim još koji put ... da malo smanjih zalihe ...

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Znaš kako kažu "izbaci staro da napraviš mesta za novo" - u ovo sam se uverila sama više puta :)
    Deca su ti velika sada i treba da se posvetiš sebi, tako i ja zamišljam sebe za plus 10 godina kada oni odrastu i počnu svoje živote. I je**š nedeljni ručak, uvek me je nervirao i retko kada ga napravim tako po PS-u, volim kada ga mama spremi i takav mi je omiljen ali ovako nema taj efekat :)
    Ne verujem da te velika garderoba može motivisati da nabaciš kile, to nije opcija sada :)
    Ovaj recept ti kradem jer ne vidim smrz od paprika! Samo su moje obične nisu sve pečene, možda uspe i sa tim nekako.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Luna, ovako sa pečenim ispalo super, a ja se baš nešto uželela neke gibanice pa mi ovo došlo kao odlična zamena - kad sam jela za večeru juče, doručak i ručak danas i nije mi dosadilo, onda znaj kako mi se svidelo ... nisam sigurna kako će ići sa svežim ... ja sveže pržim sa jajetom u tiganju ... nažalost, više nemam svežih (osim onih za punjenje koje ne diram, već čuvam kad klinci dođu), a moji su sa pečenjem zaista preterali ove godine ... treba to i pojesti (blago meni kad i u ovim godinama imam nekog kome nije mrsko da ih peče na roštilju, spakuje mi u kesice i isporuči - ja zaista imam najbolje roditelje na svetu, iako su stari i bolesni, još uvek im ništa nije teško da urade za mene, brata, a pogotovu za unuke ... u stvari pogrešno sam se izrazila, ne da im nije teško, nego prosto uživaju u tome - nadam se da ću u tom pogledu i ja biti slična kad dođem u njihove godine ).

Moj jelovnik danas:
    D: paprike sa sirom i jajima, 1/4 spremljenog, parče mog hleba
    R: isto to, 1/2 spremljenog, parče mog hleba
    V: feta oko 100 gr, zelena salata

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Moj jelovnik danas:

D: ovsena kaša (izgleda da je poslednja od zaliha ... možda se negde neka zaturila ... ali to bi bilo to ... od sada ću sama da je kuvam sa jabukama i ovsenim pahuljicama kad mi se jede ... kuvala sam par puta, dodam 1 kašičicu meda i tako mi se svidja, a sigurno je puno zdravija nego ova kupovna)
    R: preskočila užinu, dok sam stigla sa posla i na brzinu skuvala prošlo već 5 popodne ... pa je bio baš obilan - 1/2 kg prokelja zapečenog sa 3 jaja + malo pavlake kao prilog + 2 parčeta hleba + u onu vodu u kojoj se prokelj kuvao dodala 1/2 kašike brašna, isto toliko pavlake, ostavila koji listić prokelja da pliva i dobila 1/2 tanjira čorbice - jelo mi se nesto čorbasto, a i vitaminčići ostali u toj vodi pa smislila čorbicu na brzaka ... dok sam pojela tih 1/2 tanjira, taman se ovo u rerni zapeklo ...
    V: verovatno će biti samo jabuka posle ovako obinog ručka ... prosto mi se ne jede ništa teže ... nekako to sad sam organizam reguliše ... (napravila bih voćni jogurt, ali sam upravo otkrila da su mi zalihe jogurta potrošene, a obližnja prodavnica više ne radi ...)
    ipak večerala samo oko 30 gr pečenog kikirikija

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik:
    D: sama skuvala kašu od ovsenih pahuljica, jabuka, kašičice meda i malo cimeta
    R: tanjir supe, batak sa roštilja, varivo od boranije, kupus salata, parče belog hleba
    V: 2 šolje jogurta sa 2 kašike mekinja (čim osetim da varenje malo usporava ubacujem ovsene pahuljice i mekinje ... to mi se pokazalo korisnim ... još nemam veći problem, ali trudim se da reagujem pre nego što nastane)

Težina manje-više ista ... utorak 69,5 kg , sreda 70,5 kg, četvrtak 69,5 kg - u proseku 70, kao na tikeru ...

• volja cini cuda
    Amater
    Amater

Super ti je i jelovnik i kile! Sjajan rezultat i 30 kila manje! Bravo bravo! :pivo: nadam se da si ponosna na sebe!
    Kako se osecas sada kad si smrsala?
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Definitivno nisam bila ni svesna koliko sam smršala dok nisam krenula sa ozbiljnim spremanjem ormana ... ide lepše vreme pa polako shvatam da bukvalno nemam šta da obučem ... ne mogu baš stalno da budem u farmericama ... kad sam probala svoje suknje/pantalone ... pa skoro da još jedna ja stane u njih ...
    Trenutno sam u stvari zbunjena ... preburlala orman u hodniku u kojem čuvam jako stare stvari (uvek sam se pitala da li to ima smisla, ali ispostavilo se da ima) i našla par lepih stvarčica od pre 10-ak godina koje sam čuvala - prosto mi bilo žao da se odvojim od njih (to mi je bila današnja FA) ... sve u svemu, shvatila sam da moram u nabavku garderobe i da mi stvarčice koje probam baš lepo stoje ... naravno da sam srećna i zadovoljna. Ali nekako ... nisam svesna svoje nove kilaže ... ne snalazim se još uvek ... trebaće vremena ... kako me sretne neko od poznanika sa kojim se nisam videla godinu dana ... zgrane se ...
    Mislim da je osnovni razlog što nisam svesna koliko sam kila izgubila to što meni ova dijeta uopšte nije pala teško, nekako sam navikla da se ovako hranim ... na UN-ki se naučila kombinovanju namirnica i redovnim obrocima (pre UN-ke uopšte nisam doručkovala, a često ni ručala), brojanje kalorija me naučilo koje namirnice smeš jesti neograničeno, a koje ne, a mršini saveti me oslobodili brojanja ... ne možeš čitavog života opsesivno sabirati svaki zalogaj ... sve u svemu nisam bila gladna, nije mi bilo teško, nekako je sve išlo prirodno i lagano, pa prosto ne mogu da shvatim koliko je u stvari kila otišlo ... poenta je u tome da sam ja sebi bila lepa i sa svim onim kilogramima ... a sebi sam lepa i sad (zvuči kao da sam zaljubljena u sebe ... u stvari nikad nisam bila preterano opterećena izgledom i uvek sam belo gledala žene koje kukaju da su se u toku zime ugojile 5 kg) ... to što se tiče izgleda ... a o tome koliko se zdravstveno bolje osećam sam već pisala ... nema bolova u kolenima, kičmi, puno sam brža, ne zadišem se dok se penjem uz stepenice, čekam leto srećna, a ne sa strahom da ću po ceo dan sedeti ispod klime i puhtati koliko mi je vruće ... ma osećaj je neuporedivno bolji ... naravno da to donosi i psihičko zadovoljstvo, a svakoj ženi psihičko zadovoljstvo donese i kad joj neki lep komad garderobe kakav je oduvek želela, a nije mogla da nosi, sad konačno lepo stoji ... sve u svemu ... život mi je puno kvalitetniji u svakom pogledu. Kad razmislim ... puno sam srećnija nego što sam bila (imala sam i napade depresije kojih više nema, izgleda da i to nekako ima veze sa kilogramima),
    A nekako sam i ponosna na sebe ... što sam uspela. Taj osećaj zadovoljstva samim sobom je neprocenjiv!!!

Definitivno je život u svim aspektima puno kvalitetniji kad se oslobodiš tereta od 30 kg koje si stalno vukao za sobom ... a pogotovu kad to uradiš nekako bez muke ...

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jutros vaga pokazuje 69 kg i ja definitivno pomeram tiker ... sviđa mi se ova šestica na početku ... verovatno će to blago nagore posle svadbe u subotu, ali nema veze. Ova šestica na početku mi je toliko dugo bila cilj da nameravam da stoji tu do daljnjeg ...
    A i baš mi lepo zvuči okruglo 30 kg minusa ... sve u svemu, baš sam srećna !!!

• volja cini cuda
    Amater
    Amater

Bravo leonida!! :veseljak: :04: :02: Verujem da se fenomenaalno osecas kad si u klubu 6!!! :14: Nek tako i ostane :pivo:
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Bravo leonida, bravo, definitifno 6-ca naj naj bolje izgleda, a i ono zaokruzeno 30 je super :headbang: , samo ti pomeraj tiker i dalje :14: :14: :14:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Bravo draga :veseljak: :veseljak:
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 9 godine

Ooooogroman uspeh!Cestitam Leonida i znam da ces zauvek da ostanes vitka jer si jednostavno shvatila sta i kako treba i toga se sa lakocom pridrzavas. :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

kako si sve lepo rezimirala. Stvarno ogroman uspeh :) bravo!!!
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
Odgovori 1289 postova