Cirkončiću, svratiću da vidim kako napreduješ s klopom!

Mohita, koliko znam, parafin je među manje opasnim sastojcima krema, kancerogenost mu nije potvrđena i dozvoljen je i dalje čak i u prehrambenim proizvodima, takođe se tečni parafin i sada koristi oralno. (Ako te ne mrzi, pogledaj
http://www.ewg.org/skindeep/ingredient. ... d06=704453 - imaš skraćeno tabelu istraživanja o parafinu.) Ne mogu sad da nađem onaj korisni spisak o tome koji kozmetički sastojci
jesu kancerogeni pa ih treba izbegavati (negde sam ga ranije postavljala), ali sećam se da je i tad bila priča o Pavlovićevoj, ona se po sastavu otprilike pakuje među "prihvatljive" proizvode. (Prosečan parfem ima mnogo više kancerogenih materija.) Samo što kod mene Pavlovićeva nije ublažila strije, jer ih i nemam, nego ih je sprečila u obe trudnoće - treba se mazati pre nastanka strija, posle je prilično kasno.

Ali na lice je ipak ne bih stavljala jer ima neke sastojke koji zapušavaju pore, bar meni, tipujem da je za to kriv lanolin.
Sinoć smo klopali kalorično, ali strejt i u malim količinama - ja sam izabrala ćevapčiće, šljive u slanini, caciki, malo šopske i malo ruske salate. Bilo je još svačeg, ali nisam se dala, pogotovu sam srećna što sam odolela pecivima.

Od pića su mi brlj bila dva koktela, jedva sam ih popila jer su bili slatki, posle toga sam se malo izdetoksikovala pivom.

Danas je čitava porodica na okupu, krevet rastavljen, kuća u kršu, majstor ne radi nedeljom i neće doći da nas spase, mačka oduševljena i zavlači se svud kud ne treba, sve u svemu, super se provodimo, hahah.

Našli smo na kraju dobar pamučni materijal, i to po vrlo pristojnoj ceni, s nekim starinskim ružicama i u nežnim bojama, sad jedva čekam da se krene s radom i da dobijem lepši i mekši krevetić.
Klopa malo drugačija nego ovih dana jer se uklapam s decom:
D: 2 žumanceta, pola čaše jogurta sa dodacima
U: dve nektarine
R: mala kriška mladog sira (100 g), malo "strejt paprikaša" (bez skrobnih sastojaka, samo meso i povrće, ali meso neću jesti)
U: neko voće (možda lubenica)
V: pileća šnicla s prelivom od sira i pavlake, salata