Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Teta Neda » pre 13 godine

Ja sam sebe poslije 'bliskog susreta trece vrste' (citaj, rucak kod roditelja od dragog hehe) ubijedila da i ne moram smrsati dodatnih 2 kg. Jer mi svi rekose taj dan da se trebam malo udebljati! Ali sad kad procitah tvoj post.. hmmmm. Moram BA :D i ja jos malo, ima tu jos 1-2 kg viska, sto jest-jest. Pa da budem sebi bas taman :D
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Znaš šta, izveštaj sa letovanja odličan. Volim kada neko opiše gde je bio i šta je obilazio i kakav je utisak poneo. Slike su divne, ali ona slika ruševina i slika uokvirena obešena na tom zidu od ruševina me zbunjuje, nekako kao da ne pripada tu i ne znam šta predstavlja.
    Ti si na svim slikama drugačija, kao neka sasvim druga osoba. U šetnji i sa sinom kao devojčica, sa naočarima baš onako umorna i zamišljena, a ove slike iz profila i sledja neverovatne. Ali ove iz profila stvarno pokazuju odličnu liniju i gradju. nema stomaka i ostalih tvojih nabrojanih mana. Treba hrabrosti za takvo fotografisanje. Znam da ti nikada nisi zadovoljna i da ti uvek fali još nešto i da uvek imaš ta 2 kg viška, ali to već jednom moraš da prevazidješ.
    Inaće daj ta recept za ludu piletinu daj javno, a i što reće Tami svidja mi se ona salata. Praviću i probaću obavezno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Anči, u tim rimskim termama (pošto su ogromne) svuda su okačeni planovi i slike rekonstrukcije, tj. kako je to otprilike izgledalo u to doba, inače bi se teško moglo zamisliti bez toga. Imali su okolo i prodavnice, pravi tržni centar oko kupatila. :) Otprilike ovako izgledaju te slike (ovo je glavni, centralni deo):

To im je, inače, u centru grada, oni (za razliku od nas) ne žale da žrtvuju kuće i prodavnice kad treba izneti na svetlost dana nešto što je istorijski važno. Vidimo mi svašta tamo, sad sam samo stavila ono što mi je bilo najzanimljivije.

Stomaka sad više nema, bilo ga je prošle godine, mada jesi u pravu da mnogo manišem sebi :roll: , ali šta da radim kad bih volela da mi gooza bude za još pola konfekcijskog broja manja, taman u skladu sa ostalim delovima tela. :) Da nije toga, možda bih se opustila i vratila na stari put (daleko bilo!), ovako maštam o pola broja manje i dobro se održavam u normalnom stanju.

Na piletinu sam odlepila, tj. fora je u prelivu, malo je kaloričnije, ali nema neke pogubne kombinacije (tipa skrob i masnoća). Pišem:

Piletina "a la primadona"

Osnova je belo meso - u velikom komadu, malo oblikovano (ko pazi na estetiku - oko 2 cm debljine, a krajevi su porezani tako da nema onih tankih ivica), propečeno na vrlo malo ulja na jačoj vatri, treba da bude sočno, nije presušeno. Mislim da je i to parče pred kraj poprskano rumom (malo ruma ide i u sos).

Sos:

- prodinstati bukvalno na trun ulja (i po potrebi malčice vode) pečurke isečene na debele listove (oni koriste kostanjarke, tj. kestenjasti vrganj, ali može i običan vrganj ili čak lisičarka, bilo šta što ima malo jači miris, a nema gorčinu - ove imaju ukus na lešnike; možda bi čak mogli da se iskombinuju obični šampinjoni sa malo seckanih lešnika da bi se dobio taj ukus), pa ostaviti da to ispari i da pečurke "uhvate" na suvom tiganju
    - kisele krastavčiće iseckati na tanke rezance i malo izgrilovati na istom tom tiganju (njih nema mnogo, bukvalno simbolično)
    - iseći na krupnije rezance suvi vrat ili mesnatu slaninu, malo izgrilovati na tiganju
    - pomorandžu iseću na tanke kolutove, pa na trougliće, zajedno s korom, malo izgrilovati (ko ne voli, može i samo koru da isecka) - količina je otprilike 2 tanka kruga pomorandže po jednoj šnicli

Posebno se na malčice ulja rastopi zdenka sir (jedno pakovanje vrši posao za dobre četiri porcije, probano) i u to se polako uliva slatka pavlaka (nešećerena, ona od koje se muti šlag - ali za nuždu može i mleko, s time što onda treba dodati malčice rendanog blagog kačkavalja, da dobije gustinu). Kada se dobije gustina kao ređi bešamel, doda se kašičica-dve ruma i so po potrebi.

Pošto sos može da se podgreva, zgodnije je prvo spremiti njega, pa tek onda pileće šnicle. Šnicle se preliju, dekorišu sa još malo pomorandže... i to je nešto najlepše što sam probala valjda za poslednjih godinu dana. Prlja se jedan tiganj i jedna šerpica, obožavam takve recepte.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 13 godine

Ćao Dudo! Videla sam slike, stvarno se vidi razlika od prošle godine, mada, ruku na srce i prošle godine je linija supeeer! A tek one slike u kratkim pantalonicamaaaa! Tanke nožice! Svaka čast, nemam drugo šta reći! :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Sada sam shvatila objašnjenje oko slika okačenih na onim zidinama. Pametno!
    Što se tiće sosa, ja bih ga nazvala sos ubica. To nije za mene, dobila bih odmah lupanje srca od tolikih kalorija, ali verujem da je preukusno. Ova prethodna salatica mi se svidja i praviću je. Zapisala sam u tefterće.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nije ubica :16: , ima oko 400 kcal po porciji, a može i manje ako se deo pavlake zameni mlekom. Sa šniclom oko 700, ali to je džinovska porcija, za normalno gladnog čoveka dovoljno je pola. :12:

Da znaš da salaticu možeš malo da pospeš i belim lukom ako voliš, pravila sam u obe varijante i super je! A sir uzimam onaj od ceđenog kiselog mleka, što izgleda kao krem-sir, ali nije mastan - ispadne sjajno. :NN03:
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 13 godine

Dobre su ove snicle, mogla bih ja da probam tu piletinu bez krastavcica, koliko sam skapirala nebih trebala da ih jedem na hrono...kao ni pavlaku i mlecne proizvode za rucak i veceru. Hmm moracu malo da modifikujem recept ali dobra mu je 'baza' :)

Slusaj Dudic, treba imati hrabrosti slikati se onako, pri tom na ovim 'posle' slikama izgledas stvarno odlicno! Vidi se promena kod guze, ovaj deo ispod koji ni ja ne volem na mojoj guzi :020: ali sto kaze Anci, moramo se pomiriti sa time... I stvarno ne volim sto sam tako nista pa mi se +-2kg mnogo vidi :bas_tuzan: Tako da, super si posao odradila na sebi, i tih 800g ce da ode pa ces moci u svoje farmerke da se uvuces ;)

Kako prezivljavas ovo vrelo vreme? :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Iskreno, Tamarice, ti krastavčići su bili napisani u sastavu jela, samo što ih takoreći nisam ni našla u tanjiru, tako da garant može i bez njih. :) Kad sam posle pravila probnu verziju sosa (morala odmah sutradan da isprobam, samo što sam jela uz brokoli, ne uz piletinu), nisam ih ni stavila i bilo je super.

Pozadi se jeste malo sredilo, smanjila mi se celulit-zona - prošle godine bila se od nekretanja spustila skoro do kolena, naročito na levoj nozi, a sad je taman do ivice kratke suknje, dovoljno. :16: U farmerke ulazim bez problema, ali "one crne" još nisu kako treba, možda je trebalo da kupim za broj veće, ali one su mi kao neki simbol... bez problema sam ušla u njih kad sam bila u jeku konaca i nezaraslih rezova, i to sam ih probala preko debelih grilonki kad sam kupovala... vala, kad sam mogla tad, ima da mogu i sad. :evil:

Večeras uobičajeno spajam društveni život sa cikcakovanjem, trebalo bi nekud da odšvrljamo dok je još ovo lepo vreme. Uopšte se ne radujem jeseni. :(

D: jogurt + dodaci
    U: lubenica
    R: juneća supica sa malo mesa, salata sa sirom
    uveče neko pivce
    V: nešto kalorično - još se ne zna šta :)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

Vidim da se obe danas cuvamo za druzenje uvece :) Ljeto je zakon, drustvo, hodanje, rostilji, lijepo vrijeme, uhhhh. Kad dodje zima, nista od toga :( Zato Dudo, uzivajmo dok mozemo! :D
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

E baš dobro što si napomenula za beli luk u onoj salati. Volim i jedem ga!
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 13 godine

Uh ovome se radujem kad cujem da se ide na pivce :pivo: uzivaj u druzenju, imam neki osecaj da ce ovo biti neka verzija produzenog leta :007: :009:
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

dudank napisao:Na moju nizinu vidi se i razlika od sto grama, hahah.

:16:
    Blago tvojima sa tobom, mora da je svakog dana novogodišnja proslava, nasmeješ me od srca! :009:
    Slika
  • hocu60
    Početnik
    Početnik

od hocu60 » pre 13 godine

gledam dudo ove tvoje slike.....i one slike od pre....bas sam citala tvoj dnevnik, smejala se naglas, ubuljivala se u komp...cutke....
    prvo, ne mogu nikako da ti uhvatim facu, ti si toliko razlicita na svakoj slici...
    s druge strane, dupe ti sad znam odlicno :wink:

zeno bozija, samo mogu da ti se divim.
    i jopet da citam , jer ovo sve sto si pisala ovde, krije toliko puno pametnih informacija, u svom tvom smehu, eto, mnogo mi lepo sto sam te srela .
    Poslednja izmena od hocu60 u 26 Aug 2012, 14:34, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Dudo, savršeno izgledaš, kao devojčica. :013:
    Uvek volim da čitam sve što napišeš, samo ja nemam vremena da sve iskomentarišem.
    Volim što si ponovo sa nama. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Žena sa sto lica. :16:

Fora je u tome što imam vrlo asimetričan nos (em prirodna devijacija, em sam ga jednom lomila) i malo izbačenu donju vilicu, što se više vidi kad se osmehnem, pa sve zavisi iz kog ugla me uhvati aparat. Kad postavljam slike gde mi se vidi lice, obično prvo pitam moje da li slika liči na mene. :16: Ova gde sedim prilično liči na mene, mada znam da budem namrštena i izbekeljena kao na onoj gore gde sam sa detetom na šetalištu po najgorem suncu. Ali što reče hocu60, bar ste me detaljno upoznale sa zadnje strane. :16:

Sinoć je pao vrlo "hranljiv" koktel - votka, rum, mleko :oops: , stukla sam dve čaše i presekla pivom, a onda u pola pet ujutru krunisala ogromnom pljeskavicom i šopskom salatom (da, ja sam u stanju da u pola pet ujutru pržim pljeskavicu i pravim šopsku). Međutim, danas sam kao na tikeru, otišao je višak s mora :skakutalo: , sad mi je bitno da ne idem naviše, presrećna sam.

Ustala sam u podne i nisam mogla da zinem (naravno, posle onolikog jela u pola pet), pa mi dan ide sa zakašnjenjem, tek sada doručak. :oops:

D: jogurt + dodaci
    U: lubenica (džinovska kriška)
    R: gomiletina salate sa sirom (samo paprike i sir)
    U: nije bilo lubenice, pojela sam samo parčence mladog sira
    V: pljeskavica + šopska, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 27 Aug 2012, 00:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova