Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od narcisa » pre 9 godine

Ujutru prije doručka organizovati seks, pošto spada u umjerenu fizičku aktivnost :wink: .
    Kapiram kiselo vs bazno, ali ne kapiram diskriminaciju povrća crvene boje za večeru :neznalica: . I ne razumijem zašto hljeb mora da bude od skupog brašna :005: .
    Sorry na off-u.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ako je u pitanju ograničenje kafe ujutru i ukupno ograničenje na 2 kafe dnevno ... ja po njima nikad ne bih smršala ...
    Ja kafu (ovu bez šećera koju pijem) uopšte ne računam ... ne tretiram je ni kao tečnost ni kao hranu ... prosto ne postoji računski u mojoj glavi :D a za količinu koju popijem bi me razapeli ... samo ujutru popijem 2 velike šolje (ne šoljice za kafu, šolje za mleko) da bih se uopšte razbudila ... (imam očajno nizak pritisak čitavog života)
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Ja sam sa hrono u pocetku smrsala, ali nisam postovala ni pravila za kafu ni mnoga druga. Mene nervira sto je toliko komercijalizovano da cim se pomene dijeta, mrsavljenje i nacin ishrane svi pitaju jel to hrono. Za marketing skidam kapu :) ima tu istine ali ima i preterivanja. Bukvalno kad vide koliko sam oslabila pitaju jel sam na hrono.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Da ... i mene su isto pitali ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Sve se ja slažem sa vama i svaki put kada sam odlučila menjati ishranu pomirila sam se time da može doci do jo-jo.
    narcisa jeste ovo brašno skuplje od standardnog, za nekih 20-30 dinara. Ulje koristim obično suncokretovo ili svinjsku mast jer mi ne pada na pamet da dajem silne pare na ulja.
    OD raženog brašna ( uglavnom njega koristim) ne primetim da mi buja lice, kapci i stomak kao od običnog.

Najviše mi odgovara ovaj silan doručak jer ja na voću ne umem da započnem dan, a ako nemam neko ograničenje u svojoj glavi verujte mi ja mogu i pasulj pojesti čim oči otvorim. KAd se pošteno najedem ujutru, nemam nikakve probleme u toku dana, za večeru pojedem nešto eto jer se mora i lepše spavam, mirnije spavam. Imala sam ranije krupnu večeru, a ujutru sam se budila umornija nego uveče. Trebalo mi je dva sata da ustanem iz kreveta.

Bilo mi je mučno da vodim računa i o terminu za kafu pa sam kafu prestala da pijem i moj ludi tinitus koji me mučio 5 godina je na minimalnom nivou!!! Nemam više napade zujanja i vrtoglavice. Da li je zaista kafa u pitanju - nisam sigurna, ali ne bih da eksperimentišem :D

Tačno je da lako može da se dogodi da nema šta da se jede, ali ukoliko dodjem do toga ja sigurno neću ostati gladna :D I ozbiljno razmišljam o tome da uvedem boraniju u ručak jer je to jedino što mi nedostaje.

NE branim ja ovde hrono i meni je puna nelogičnosti, samo pokušavam da se konačno rešim ovog tereta sa sebe i ako skinem sa njom bar 10kg sigurno ću razmisliti kasnije o nekom drugom načinu ishrane. Ali beli hleb nikada više neću jesti( nikad ne reci nikad ) i dobar doručak necu menjati.

Sutra ću da se mernem :roll:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ja i više volim ukus tog brašna, napravila sam dva puta za redom toliko dobar hleb da su mi klinci sve pojeli a naravno nisam zapamtila šta sam i koliko stavila unutra. Ja iz kantica samo sipam svakakva brašna pa šta ispadne, ali džaba kada nisam ništa zapamtila.

Ljubim te daj predlog za večeru :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Jedva čekam izvještaj sa vage.
    Dobro je što ne robuješ pravilima. Kad gledam po grupi sva ta silna ulja od jednorogovog brašna i sl zabezeknem se. Prilagođavanje sopstvenim mogućnostima je sasvim ok. :mahalo:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ta ulja su strašno skupa tegla od 400ml kokosovog ulja je oko 1000din...verovatno to dugo traje...ali imam kući domaću mast...ona je džaba...nekad suncokretovo ulje, nekad mast. Nemam baš džep da ispoštujem sve te zezancije...modifikujem :D

Luna meni treba recept za neke uštipke. Uvek mi upiju bruka masnoće! Imam raženo, ovseno i prošeno brašno...kakvu god smesu da napravim upijaju ko sundjeri.
    Iskreno meni do večere i nije jer me ručak drži dugo pa i nemam neku inspiraciju. Uzmem ponekad tunjevinu i neku salatu, nekad belanca i napravim pire od karfiola i brokolija. NEkad Šampinjone na gril bacim. Belo meso sa lukom i napravim od tikvica trakice ili ih narendam.Punim tikvice pilećim belim itd. Čekam da paprike pojeftine :D

Dosta žena se po onoj Hrono grupi žali da im je hrana suva. Pravim svaki ručak na tečno tj na kašiku valjda me zato i zasiti toliko.

12 dan
    Doručak: palačinke od raženog brašna, pileća prsa, krastavac
    Ručak: bućkuriš :D crni luk, karfiol, tikvice, šampinjoni, paradajz pelati, belo meso salate nema :cry:
    Večera: ostalo od ručka, ali bez mesa i dodacu neku salatu.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Dobro jutro vredni narode :D Dok sam radila trebalo mrzela sam ustajanje rano. A sad kad ne radim budim se ko vampir :D

Vaga kaže divnih 96,5 kg. znači:za 12 dana -3,5 kg voda ili šta god - pre-za-do-vo-ljna :skakutalo: pa udjoh za sad samo da pomerim ticker :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ma kakva voda, bravo, bravo, bravo :skakutalo:
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Dobro jutro i tebi i cestitam minus, nije to voda sigurno :veseljak: :skakutalo: :veseljak:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Čestitam minus!!! :skakutalo:

Skapirala sam koji je stav, hrono dok se ne uhodaš, ali se nadam da nećeš predugo. Ako se ja pitam (a ne pitam se :16: ), hrono nije puna nelogičnosti nego outright gluposti. Uzgred, ne utiče baš najbolje na holesterol, da ne kažem da znam osobe koje su lep holesterol nabile njome. Ali ovaj deo o zadovoljstvu koje goji... o bože. Bolje da ne komentarišem. :010:

Budi ti nama vitka i zadovoljna, kao što ćeš i da budeš, a stvarno je pametno da hrono modifikuješ (ima tu i dobrih stvari, što ne iskoristiti), ubeđena sam da će ići i sa lukom i sa ostalim što voliš i što možeš pametno da uklapaš. :pivo:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Jeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Odličan rezultat koji je naravno nekim dijelom i voda, ali ali ali :veseljak: .
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od Milan_Dj » pre 9 godine

Bravo :013:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Hvala, hvala, hvala :roll:

dudo, želela bih da izvučem ovako prvi mesec, mislim da ću se do tad uhodati, ali i da će lepe kile spasti. Kasnije ću da vidim gde i šta još mogu da popravim. Ali moja boranija je u zamrzivaču u slučaju da mi zafale namirnice ko je su po Hrono - ima da je iz'edem :07:

13 dan

doručak: kačamak sa pilećim belim + milion semenki
    ručak: kupus, luk, junetina paradajz
    večera: belance i kupus

Sutra idem malo da lutam tako da me neće biti za vikend. Doručkovacu redovno, ručati nešto u putu, večerati negde u hodu :D planiram da ispečem i neke hrono krekere pa da imam za nedelju...jedino ne znam sta ću za ručak u nedelju a da mogu "za poneti"...smislicu nesto.
Odgovori 1041 post