Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Sat-dva, nema potrebe više. :) Ja sad trpam na glavu nešto na bazi pirinčanog ulja, pojma nemam je li korisno, ali bude kosa baš sjajna i meka.

Boki, provalila si me, nije bio minić, ali sad jeste. :16: Ako se budem sliknula, šaljem ti. ;)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

bas me cudi sto je minjak :headbang:
    citam svoj sopstveni dnevnik, pokusavam da shvatim kad sam izgubila motivaciju... i naletim na ovo
    dudank napisao:Mirka, tiker mora pasti. :wink: Znači, sad se jurimo... ko prvi do četvorke, časti! :-P

bas me zanima ko ce to biti :16:
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 13 godine

Sve zavisi kako si građena, a to je samo kilo manje od tvoje idealne težine. :)

Uspela sam prošle nedelje konačno da nađem staru sliku gde imam 45 kg, a tad sam imala 160 cm, što će reći BMI 17,6, nažalost je mutna, ali jedino na njoj se vidim cela i u kratkoj suknji, sve su mi neke slike u širokim farmerkama. Glavu sam otfikarila da bi se telo videlo malo krupnije, ali bluza je prepoznatljiva, hahah, još je nosim i ima je na jednoj drugoj slici ovde u dnevniku. :) Znači, sa 17,6 imam zaobljene noge, uredan stomačić, sve na svom mestu, samo su kukovi uži i gooza manja. :) I bila sam sva zategnuta i mišićava, ali kod mene se ni mišići ne vide koliko je uvek sve zaobljeno. Znači, dokazni materijal:
    U pravu si Dudo, sve zavisi od građe. :) Ja uvek izgledam kao da imam dosta manje kilaže nego što je imam. Ja i sada izgledam baš super. :) Mnogi me savetuju da se na ovoj težini i zadržim, ali stvarno treba još tih 5 kg manje sigurno. :) Samo meni neki andrak došao i razmišljam se da se spustim na 47 kg. Kao, to mi je neka cifra na kojoj bih volela da vidim kako ću izgledati. 8) Ne sekiram se ja za posle... :16: Ja sigurno uvek mogu lako da se ugojim ako zatreba... :16: :16: :)
    Ti baš super izgeldaš! :) Još se sećam one slikice u pantalonama koju si stavljala pre nekog meseca i tamo si prava mačka :oops: :)
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 13 godine

Ma Duda je mačka i tu nema mnogo diskusije :)

Što se tiče malog deteta- treba mu nametnuti malo strožiji režim, jer kad uđe u pubertet taj višak zaista može mnogo da utiče na njega, prvenstveno na njegovo samopouzdanje, društvenu integraciju, odnos sa devojčicama... Može poprilično da ga obeshrabri, a samim tim i učini nezadovoljnim.. A kako će sve to da deluje na njega, to već zavisi od karaktera- može da poludi i reši da se baci na vežbe i dijeticu, a može da iz baš iz tog nezadovoljstva nastavi da jede i goji se. Mač je to sa dve oštrice, tako da je ,,bolje sprečiti nego lečiti''.

A možda bi i stariji bata mogao da popriča sa njim, možda ima uticaja na njega :neznalica:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Loptica90 napisao:Ma Duda je mačka i tu nema mnogo diskusije :)

Potpisujem
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • gana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od gana » pre 13 godine

Dudo kad sam sve gledala tvoju ciljanu kilazu najiskrenije da ti kazem meni se to cinilo previse mrsavo,anoreksicno,al sad kad vidim sliku nemozes da verujes da sve tako lepo izgleda..zeno bas si extra na toj slici...
    molim te da virnes u moj dnevnik potrebna mi je :nasilan:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uf, Loptice, sve bi to bilo sjajno da je bata malo više tu. :( (U stvari je bata "bape", tako ga je ovaj mali zvao kad je bio bebac, i on osta "bape". :16: ) Sad ga je uhvatio otac u mašinu, loži ga da vežbaju zajedno, hahah, dobro će doći obojici jer i tata ima 4-5 kila viška. :D

Bokac, naše vreme tek dolazi. 8)

Gana, za tebe nažalost nema batina, sve sam ti napisala kod tebe u dnevniku. :) Od mene danas samo :31: .

Ovu suknjicu sa slike dugo sam čuvala u nadi da ću da je obučem kad smršam, naravno, sa 49 kila nisam mogla da privirim u nju :( , na kraju sam je bacila, ali to navodim čisto da se vidi koliko sam bila manja nego sad, a bukvalno nigde se nije nazirala kost, sve mekano i tapacirano. Tad sam imala i tačnu kvalitetnu vagu, a i nisam se samo na njoj merila, tako da je pouzdano bila težina 45, hajd, neka bude da je bilo i kilo više ako su lagale vage, ali svejedno je to mali BMI, a iz priloženog se vidi da sam bila kilometrima daleko od anoreksije. Gledala sam neki dan sličice iz detinjstva, ima jedna s mora gde sam bila najmršavije dete (merili su nas na onim uličnim vagama i večito su svi padali u nesvest kad ja stanem na vagu, u stilu "je l' vi hranite ovo dete uopšte"), a jedino meni se ne vide rebra, hahah. :)

Sinoć je bilo najtoplije veče ove godine, tek oko 11 smo izašli jer je pre toga bio pakao, kidnuli taksijem izvan grada na jezero (na visini je pa je prijatno), negde oko dva smo krenuli polako peške kući i na pola puta samo ponovo upadosmo u čabar vrelog vazduha. Nisam posebno brljala, dva piva i kod kuće pržena šunka i salata (paprike, paradajz, sir), samo koliko da održim metabolizam u radnom stanju. ;)

Danas:

D: nekoliko kajsija
    U: jogurt + dodaci
    R: sir, masline, salata
    U: lubenica
    V: velika pljeskavica, salata, sir
    noćno meze - malo sira, nekoliko maslina, salata

Edit* - Zaboravila da metnem haljinicu... mnogo je slatka, nitne i perlice prelivaju se roze i na svetlo metalize-zeleno (kao oni stari sitroeni iz sedamdesetih, ko pamti :roll: ), pa sam uzela i takav zeleni lak za nokte i senku za oči, a sledeći put ću probati s roze lakom i šminkom. :)
    Poslednja izmena od dudank u 16 Jul 2012, 15:24, izmenjeno 1 put ukupno.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Haljinica je preslatka, a i ti u njoj!
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Svratim da te pitam nešto i vidim da si u međuvremenu dodala sličicu - izgledaš odlično! :skakutalo:

A htela sam da te pitam u vezi ovog pakovanja, upravo sam osušila kosu i prezadovoljna sam, kako je mekana i lepršava. :) Pa me zanima da li bi bilo bolje (pošto sam čitala po netu malo) da ubacim sledeći put malo više limuna, zbog masnije kose? I zanima me na koliko dana bi bilo dobro da stavljam pakovanje?
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, prvi put sam u životu obukla haljinu s jednom bretelom, pa mi je bilo čudno, ali super je zbog tih nabora (ne znam koliko se vide), može da se povuče da bude duža i može da se nabere da bude skroz kratka. :) Volim takve stvarčice koje mogu na više načina da se nose, a ova je baš morska.

Mohita, limun se koristi za posvetljivanje kose i hrani kožu glave (dobar je protiv peruti), tako da možeš da ga staviš koliko hoćeš, nije štetan, može samo da koristi. :) Ja ga ubacujem da bi napravio bolju emulziju i da bi mućkanija popila više vode, tad se kosa lakše ispira. Nemoj da se sekiraš zbog masne kose, jer otprilike tu važi "klin se klinom izbija", tj. što više isušuješ kosu pranjem, to više lojne ćelije teže da proizvode masnoću, tako da im masnjikava pakovanja zapravo umire aktivnost. Ako ti je kosa baš oštećena, dovoljno je jednom nedeljno, a ako nije, jednom u dve nedelje ili čak na mesec dana sasvim je OK. Dobro je i pakovanje od meda i žumanaca, ali ako ti je kosa sklona mršenju, ne pokušavaj jer ćeš napraviti sebi pakao, hahah. :) (Imala sam svojevremeno dilbera-frizera, pa je sve živo isprobavao na mojoj glavi, pričam iz iskustva.)

Našla sam skoro da je za oštećenu kosu (moja :( ) mnogo dobro da se nacapa izgnječen paradajz, moram to da probam, pa javljam šta sam dobila (sem dlakave pasate :16: ).
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Ja kad čujem šta ljudi sve trljkaju po kosi i koži, ima urnebesnih recepata. :16: Baš sam naletela i na tu varijantu, da umesto ulja ide med, sve ostaje isto - žumance, malo vode, limuna. To ću sledeće da isprobam. :) Nemam oštećenu kosu, pa bih onda mogla na neke dve nedelje jer mi se stvarno dopada kako je ispalo. Hvala ti puno na svemu! :009:
    Slika
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Au, bre, bona, ba, zivi dokaz da najbolje godine tek dolaze. Skoro pa Savrseno :009:
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 13 godine

Dudo, izgledas fantasticno! Mozes se ponositi svojim izgledom! :009:
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 13 godine

Izgledas fenomenomenalno sto i nije iznenadjujuce s obzirom na tvoj rezim ishrane i ritam bivstvovanja :23:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Znam te stvarčice koje se nabiraju po potrebi, ali nisam znala da ima takvih haljinica. Meni se to dopada i zaista zahteva odličnu gradju bez masnih naslaga, pošto baš prijanja uz telo. Ne znam odakle tebi oštećena kosa kada ti je kao griva na glavi, a da se malo umešam u savet za Mohitu. Pošto nema oštećenu kosu dovoljno joj je jednom mesečno da je pakuje, zato što je kosa posle pakovanja koliko lepa, toliko i premekana, što ja napr. ne volim. Ako joj je masna kako kaže, onda je dodatak limuna odličan!
Odgovori 9033 postova