Nemam mnogo šta da prepričavam jer smo uglavnom samo pričali i jeli
, ali stvarno mi je neviđeno prijalo.
Mi i pucamo više na tu varijantu da mu stvorimo zdrave navike i svest o tome koliko je to važno, pa makar stalno bio na toj "gornjoj granici". Ništa ne bi ni vredelo da ga sad tu na silu stanjimo do neke "idealne" težine a da se to prvom prilikom otme kontroli. Dovoljno je da nauči jednom zauvek da ni sa čim ne preteruje i da ostane makar na maksimumu zdrave težine, to će posle lako doterati kad bude sam poželeo, samo ne smemo dozvoliti da ostane u ovoj opasnoj zoni u koju je sad uleteo, mora malo podsećanja i kontrole dok se opet ne uhoda.
Dragi ga skuvao za medalju.
00 g nemasnog sira
A mislila sam i da su u pitanju procenti masnoće. 

To je mnogo dobar svež sir na meru, kao cottage, iz lokalne mlekare - njime napunim sveže paprike pa ih tako grickam. 

A taj paprikaš zvuči mmmmmmm mljaaac...!
Hajmo Dudank da stignemo do naše željene kilaže!
Da znaš da i ja razmišljam u zadnje vreme da idem do 47 kg, ali se bojim da će mi to možda biti premalo iako mi na prvi mah ne zvuči tako...
Ček' prvo da stignem ja do 50kg
Uhh... 

Uopšte ne bih rekla da si imala taj BMI, meni sve izgleda potaman, idelano! Sasvim si u pravu kada si govorila da se ne treba ravnati prema BMI. Ja to vidim i po sebi i po drugim ljudima. Sami treba da primetimo koja kilaža nam odgovara i da se na njoj zaustavimo.
Nemoj sebi ni slučajno da dozvoliš da opet naguraš kilažu! 

...

Šalim se, slika je od pre skoro 15 godina (mislim da je septembar 1998), nisam mogla da iskopam bolju jer imam potresno malo slika iz mlađih dana, ali super je primer baš te relativnosti težine i BMI, to jest koliko izgled može da odstupa. Moje mere su tu minijaturne (struk 61, kukovi 88 - pamtim jer sam godinama sama sebi šila suknje po toj meri, između ostalih i tu suknjicu na slici - to bi sad bila veličina kukova 0, a struka 00), ne mogu da kažem da sam delovala debelo
jer nisam, ali sam izgledala oblo i jedro, na prvom mestu zdravo i normalno uprkos "nezdravom" BMI. Sad jeste to malo drugačije - izraženija su mi kolena, kukovi, laktovi, nemam mišiće kao tad, ne bih dobro izgledala s tom kilažom, ne volim da čangrljam kostima, zato hoću tu zonu 49-51, ali poenta cele priče i jeste to da treba gledati i izgled, ne samo BMI.
Ima ljudi koji su mršavi sa BMI 20 ili 22 (mm izgleda premršavo čim padne ispod BMI 25
), kod mene to nije slučaj, nažalost sam školski primer onih drugih.
, tačnije dve mi je skratila, ali jedna je nova, mora večeras da se overi. U to ime laganiji jelovnik, a uveče malo brljanja:
)

Samo još ovo i neću više da te uznemiravam. Obećavam!
Koliko bi trebalo da držim pakovanje? Celog dana ili neki sat?
Korisnika u ovom forumu: zabzab i 5 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.