Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od AnaV » pre 13 godine

Baš mi je drago što ti je prijalo putovanje. Sada mi je jasnije oko deteta! Izvini što sam komentarisala, a u principu znam šta radiš i kako razmišljaš!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Ovo je bilo malo porodično okupljanje kod majke u letnjoj rezidenciji, stvarno sam odmorila dušu. :) Nemam mnogo šta da prepričavam jer smo uglavnom samo pričali i jeli :16: , ali stvarno mi je neviđeno prijalo.

Anči, razumemo se, nemaš brige. ;) Mi i pucamo više na tu varijantu da mu stvorimo zdrave navike i svest o tome koliko je to važno, pa makar stalno bio na toj "gornjoj granici". Ništa ne bi ni vredelo da ga sad tu na silu stanjimo do neke "idealne" težine a da se to prvom prilikom otme kontroli. Dovoljno je da nauči jednom zauvek da ni sa čim ne preteruje i da ostane makar na maksimumu zdrave težine, to će posle lako doterati kad bude sam poželeo, samo ne smemo dozvoliti da ostane u ovoj opasnoj zoni u koju je sad uleteo, mora malo podsećanja i kontrole dok se opet ne uhoda.

Obećala sam recept za paprikaš - juče sam ga sumnjičavo njušila pet minuta pre nego što sam ga probala, bila sam ubeđena da ima krompira, masnoće i svega zabranjenog, toliko je dobar. :D

- Skuvati 4 srednje tikvice (oljuštene, krupno isečene), blago ocediti, izblendirati.
    - Odvojeno skuvati malo suvih rebara, očistiti od kostiju.
    - Na vodi bez masnoće dobtp izdinstati 400 g mesa isececkanog na komadiće (bilo je krto svinjsko, ali može i piletina). Kad odmekne, dodati 4 paradajza, oko 600 g seckane šargarepe + malo peršuna (i koren i list), 2 sveže babure (seckane), biber u zrnu, ljutu papriku, nekoliko čenova belog luka (samo iseći), postepeno dodati vode, ostaviti da mu se ukrčka duša.
    - Odvojeno propržiti (samo kratko) 3 srednje glavice luka (sitno iseckane) na vrlo malo butera, dodati 2 kašičice aleve paprike, skloniti s vatre.
    - Spojiti, dodati tikvice, 0,5 l pasate, meso od rebara, dodati još malo vode da ne bi prskalo, dočiniti po želji (so, biber), ostaviti da se samo još malo ukrčka.

U suštini skroz prosta varijacija na temu, ali odnekud ima miris i ukus krompira, a i deluje kao da je masno, to je ono što me je skroz oduševilo. :D Dragi ga skuvao za medalju.

I klopa za danas (bez kefira jer sam odložila gljivicu u zamrzivač, teško je kontrolišem po ovoj vrućini):

D: nekoliko kajsija
    R: sveže paprike sa oko 200 g nemasnog sira
    U1: jogurt + dodaci
    U2: lubenica
    V: opet paprike i sir, paprikaš, salata od krastavaca, verovatno i čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 13 Jul 2012, 14:50, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 13 godine

00 g nemasnog sira

Ostavila si me u čudu za ovu gramažu, tek sam posle ukapirala da je izostala neka prva brojka. :16: A mislila sam i da su u pitanju procenti masnoće. :D
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ahahah, izgledalo je kao "prvu cifru zamislite sami". :16:

Hvala, ispravljeno! :) To je mnogo dobar svež sir na meru, kao cottage, iz lokalne mlekare - njime napunim sveže paprike pa ih tako grickam. :D
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 13 godine

Baš mi je drago da ti je prijalo u našoj Vojvodini! :) A taj paprikaš zvuči mmmmmmm mljaaac...! :12: Hajmo Dudank da stignemo do naše željene kilaže! :skakutalo: Da znaš da i ja razmišljam u zadnje vreme da idem do 47 kg, ali se bojim da će mi to možda biti premalo iako mi na prvi mah ne zvuči tako... :) Ček' prvo da stignem ja do 50kg :16: Uhh... :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sve zavisi kako si građena, a to je samo kilo manje od tvoje idealne težine. :)

Uspela sam prošle nedelje konačno da nađem staru sliku gde imam 45 kg, a tad sam imala 160 cm, što će reći BMI 17,6, nažalost je mutna, ali jedino na njoj se vidim cela i u kratkoj suknji, sve su mi neke slike u širokim farmerkama. Glavu sam otfikarila da bi se telo videlo malo krupnije, ali bluza je prepoznatljiva, hahah, još je nosim i ima je na jednoj drugoj slici ovde u dnevniku. :) Znači, sa 17,6 imam zaobljene noge, uredan stomačić, sve na svom mestu, samo su kukovi uži i gooza manja. :) I bila sam sva zategnuta i mišićava, ali kod mene se ni mišići ne vide koliko je uvek sve zaobljeno. Znači, dokazni materijal:
  • Mohita
    Amater
    Amater

Ovo izgleda itekako odlično! :o Uopšte ne bih rekla da si imala taj BMI, meni sve izgleda potaman, idelano! Sasvim si u pravu kada si govorila da se ne treba ravnati prema BMI. Ja to vidim i po sebi i po drugim ljudima. Sami treba da primetimo koja kilaža nam odgovara i da se na njoj zaustavimo. :)
    Kako sam videla prethodne sličice, ovo je tvoj prepoznatljiv stil! :) Nemoj sebi ni slučajno da dozvoliš da opet naguraš kilažu! :009:
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Dudo, drago mi je da si se lepo provela!
    Ti si nam ovde maskota i riznica dobrih saveta i dobrih recepata.
    na fotki dobro izgledaš, ni malo mršavo, a ako se dobro sećam, BMI je ispod normale...eto kako je to relativno.
    LJubim te i grlim :009: :D
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Svaka, tebi, zeno, cast.... a sa tvojim djetetom saosjecam jer me jako podsjeca na mene :oops: ...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Ne znam od kada ti je ova slika, ali ne zaboravi da sa svakom godinom života i kosti su teže, a menjaju se i proporcije, a o drugim činjenicama i da ne pričam. Meni uostalom sada lepše izgledaš nego na toj slici! :mahalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne smem ni da kažem otkad je, hahah. :) Šalim se, slika je od pre skoro 15 godina (mislim da je septembar 1998), nisam mogla da iskopam bolju jer imam potresno malo slika iz mlađih dana, ali super je primer baš te relativnosti težine i BMI, to jest koliko izgled može da odstupa. Moje mere su tu minijaturne (struk 61, kukovi 88 - pamtim jer sam godinama sama sebi šila suknje po toj meri, između ostalih i tu suknjicu na slici - to bi sad bila veličina kukova 0, a struka 00), ne mogu da kažem da sam delovala debelo :D jer nisam, ali sam izgledala oblo i jedro, na prvom mestu zdravo i normalno uprkos "nezdravom" BMI. Sad jeste to malo drugačije - izraženija su mi kolena, kukovi, laktovi, nemam mišiće kao tad, ne bih dobro izgledala s tom kilažom, ne volim da čangrljam kostima, zato hoću tu zonu 49-51, ali poenta cele priče i jeste to da treba gledati i izgled, ne samo BMI. :) Ima ljudi koji su mršavi sa BMI 20 ili 22 (mm izgleda premršavo čim padne ispod BMI 25 :cry: ), kod mene to nije slučaj, nažalost sam školski primer onih drugih.

Upravo mi je stigla od krojačice još jedna haljinica :skakutalo: , tačnije dve mi je skratila, ali jedna je nova, mora večeras da se overi. U to ime laganiji jelovnik, a uveče malo brljanja:

D: jogurt + dodaci
    preko dana - salata, lubenica
    V1: malo sira, nekoliko maslina
    umesto V2: redovni planski brlj (= neko pivo i kasna kalorična večera)
  • Mohita
    Amater
    Amater

Dudo, moram da te pitam koliko kcal ima tunjevina? Izvini što te ovako stalno cimam, ali imala sam sve uredno zapisano, a sada je toliko tabela da se ne snalazim. :neznalica:
    (I reci mi da li je problem da te još neki put pitam za neku vrednost :020: )
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uvek pitaj, aman-zaman. :D

E sad, tunjevina... kod nje vrednosti mnogo variraju, npr. plavi tunj u vodenom presolcu ima oko 116 kcal (uvek sve pišem za 100 g, podrazumeva se), a beli je 128... oceđen beli iz ulja ima čak 178 kcal. Mada mislim da se pretežno i konzervira beli, bar ovo što nama stiže.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

A jel moze slika u novoj haljini , neki minjak garant :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Mohita
    Amater
    Amater

Opet ja. :16: Samo još ovo i neću više da te uznemiravam. Obećavam! :D Koliko bi trebalo da držim pakovanje? Celog dana ili neki sat?
    Slika
Odgovori 9033 postova