Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Mohita, ono su bile zimske, ove su letnje. :roll: Hahahah, kako se vadim :D , ali stvarno volim jabuke, već sam ih se uželela. Uzela sam juče i lepe nektarine, pa ću danas njih, a možda i lubenicu... uf. :)

Neno, nerviranje zaboravljeno. :D Uživam s detetom.

D: nektarine
    R: 2 kuvana žumanceta, jogurt, salata
    U1: kefir + dodaci
    U2: lubenica
    V: ribić na suvom tiganju, sos od tikvica i pečuraka (nema skroba), čaša mleka
    V2: samo 50 g sira i nekoliko maslina
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da se pohvalim, već dva dana sam na težini s tikera. :) Mene stvarno treba biti, toliko malo truda je potrebno da krene naniže. Samo me po vrućini mrzi da se prejedam, pojedem količinski tačno koliko sam gladna, nikakvu mudrost nisam uvela, čak jedem kalorične namirnice kao što su crne turske masline (one ekstra masne) i masni sir.

Duša me boli, sinoć smo zaboravili da stavimo sos u frižider i skroz je uskisao po ovoj vrućini :placljivko: , a bio je savršen - blendirane tikvice, pečene pečurke, pavlaka, susam, limun, gomila divnih začina. Sad opet ne znam šta ću za večeru (a da ne pominjem što sam se juče skuvala spremajući ga).

U međuvremenu opet imamo problem s malim detetom i kilogramima, počeo je da se opušta od proletos, a sad je finiširao kod babe, za deset dana ugojio se još 3 kila. :cry: Kad ne padoh juče u nesvest. Pod hitno je bačen na dijetu, tačnije vraćen na dijetu, jer već smo bili započeli, a za danas mu spremam predavanje (sad je na bazenu, čekam ga posle). Zašao je u najopasniju zonu težine, uopšte nije stvar za šalu. U principu on lepo slabi kad reši da stegne zube, ali treba ga ubediti da ih stegne. :(

Sutra idem na put, neće me biti tri dana, ali normalno, vodiću računa šta jedem. :) Izveštaj kad se vratim.

Danas:

D: kajsije
    R: verovatno samo gomila salate
    U: lubenica
    V1: sejtan zemička, verovatno grilovano povrće, neki zalogaj mesa na suvom tiganju, čaša mleka
    V2: sir i masline
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 13 godine

A sa kojom kilažom se on bori? Žao mi je kad dete treba odvikavati, a svi pored njega klopaju slatkiše i grickalice. :(
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Trenutno se s povelikom težinom bori. :( Kod dece važe drugačija pravila za BMI, služimo se pedijatrijskim tabelama i po njima je zašao u opasnu zonu (apsolutna opasnost po zdravlje). Godinama smo uz podršku njegove doktorke uspevali da ga održimo na granici zdrave zone, onda je proletos zašao u žutu, a sad je uleteo u crvenu. Treba da skine 10 kg da bi se vratio na gornju granicu zdrave zone.

Uopšte mi ga više nije žao za grickalice, sam sebe lišava takvih stvari jer njegovo društvo jurca, a on samo premešta zadnjicu s kreveta na stolicu i obrnuto, a šta god jede, želi da to bude u ogromnoj količini. :x Nema i jare i pare... ako hoće grickalice i sladoled, ne može da pojede pola kila mesa za večeru. I ja pojedem vikendom ponekad picu, ali taj dan živim na jogurtu i voću... mora čovek da nauči da se nečeg liši.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Srediće se to Dudo kad počnu devojčice da ga zanimaju :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Prvo tebi čestitancija za postignutu težinu. Vala dosta si kukala i patila za ta 2 kg. Znam da se raduješ! :skakutalo:
    Drugo, pazi sa detetom - ulaziš u opasnu i veoma osetljivu temu. Oseća se iz tvog pisanja da si se opasno naoštrila! Ako je stvarno tako da pojede ogromnu količinu za večeru, pa prepolovi je, ti mu pripremaš. Kukaće par dana i posle će sve prihvatiti. Nikada mu ne govori da je debeo, pošto je to opasno u tom uzrastu, pošto će jesti krišom, a ti ćeš misliti da te je poslušao.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 13 godine

Čestitam za postignutu težinu!!! :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: To je ova težina 51,1 ili 49?... Joooj, valjda će i meni krenuti na dole... :) I ja slabo jedem po ovoj vrućini, taman toliko koliko sam gladna. To je ujedno i najbolja mera. :) Žao mi je što tvoje dete prolazi kroz taj začarani krug gojaznosti. Znaš da sam ja odmalena bila gojazna sve do srednje škole ali sam rano i krenula sa dijetama na svoju inicijativu jer sam to želela, jer to i jeste problem i smetao mi je. Osećala sam se loše zbog toga i u društvu... Možda bi trebala da mu kažeš da je neverovatno dobar osećaj imati primerenu kilažu, a da ne govorimo koliko se ona bitno odražava na naše zdravlje. Ni jedna dijeta nije dobra za naš organizam, ali i gojaznost je isto tako opasna po zdravlje, ako ne i opasnija. Sigurna sam da ćeš ti njega urazumiti i da će biti lepih rezultata i kod tvog sinčića, jer ti imaš dosta znanja, a da ne govorim koliko nama pomažeš i koliko si pomogla meni.
    Ljubim te puno! :30:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudicka zeno cetsitam , krenuces na more sa idealnom tezinom :013: ,ako i zasluzila si. Ispralo se tu par dzakova brasna :D
    A sto se deteta tice dodje mi da placem :010:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Meni je Dudina težina normalna, jer se drži manje više oko 50 od kad sam ja došla na forum, ima skoro tri godine.
    Mada znam i koliko si, Dudo, propatila zbog zdravlja :ljubav2:
    Dudo, nadam se da uživaš :D
  • moravka
    Amater
    Amater

od moravka » pre 13 godine

Dudo baravo na tezini!!!Nadam se da je zdravlje dobro i zelim ti lep odmor! :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Zašto, pa tebe sada nema, a redovna se u dnevniku!?
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Ana Duda je na putu , promaklo ti je da je napisala da putuje na tri dana.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Sigurno sam pročitala, ali nisam zapamtila.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Došla s puta :mahac: , bila sam malo u Vojvodini. Nisam se ugojila za ova tri dana, krkalo se, ali pametno. ;) Roštilji, salate, jogurt, lubenica, poneka jagoda, ukupno dva piva i malo šampanjca. :roll: I dalje sam na 51,1, ali mi se vratila volja da opet siđem na 49, definitivno sam se najlepše osećala s tom kilažom.

S detetom je duga priča, on je već 5 godina pod nadzorom (od toga skoro četiri godine redovne kontrole kod dr), tako da zna već napamet šta, kako i zašto treba da radi, priče o zdravlju i gojaznosti smo apsolvirali, samo što ga ne drži baš uvek raspoloženje da bude disciplinovan. Nije to nikakva klasična dijeta, jednostavno umerena i zdrava ishrana primerena njegovom uzrastu, što nije uvek lako jer je dete veliki gurman (pitam se na koga :cry: ), ali moramo da se izborimo da mu na prvom mestu ne bi stradalo zdravlje, a za koju godinu bi moglo i te kako da ga uzdrma i na emotivnom planu ako dozvolimo da u fazu devojčica uđe s nekim velikim viškom. Znači... borba. :)

Dragec me dočekao najžešćim dijetalnim paprikašem na svetu, moram da ga ispitam, pa sutra pišem recept. :013:

Malo ću da prošvrljam kroz dnevnike, da vidim ko bio dobar, ko nije :evil: , sutra nastavljam redovno gde sam stala. Svima :009: !!!
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Bitno da se uživalo! :) I vidim da se spremaš za novi cilj u kilaži, držim pesnice da to uspe do pred polazak na more! :wink:
    Slika
Odgovori 9033 postova