Lela, tek 30. jula krećemo, isti datum svake godine, ali to će vrlo brzo da se skotrlja, pa već pravim planove za klopu.

Tj. htela bih da jedem opušteno, samo da izbegnem navlačenje na testa i peciva koje proživim svake godine. To su iskušenja neopisiva... a svi kao pazimo da izbegnemo ta nesrećna testa, mm zbog nekadašnjeg čira, malo dete i ja zbog kilaže... ali samo odlepimo u nekom trenutku i eto nas gde vučemo džak peciva (za nama otprilike viču "Ura! i mašu belim kapama jer smo im pomogli da završe prodaju za taj dan). Bruka koliko su im dobre pekare, a iskreno, ne bih se ni uzbuđivala što ću dodati dva kila, nego taj moj nesrećni problem sa oticanjem od skroba, dođem dotle da pred kraj ništa ne mogu da obujem, jer za razliku od odeće, nemam rastegljive cipele.

I zato moram da pritegnem ručnu... kako znam i umem.
Juče sam preterala sa slanoćom, imam neki divan nemastan sir za mazanje, pa sam ga začinila kaprom i seckanim maslinama i usput usula tonu onog presolca, sad ne mogu vode da se napijem, a stomak kao burence. Malo ću pažljivije danas.
D: 2 jabuke
R: juneća supica, šargarepe iz supice, jogurt
U: kefir + dodaci
V1: sejtan zemička, bećarac
V2: ćuftice bez sosa, desetak maslina, sveže paprike