Odgovori 1041 post
I ljubav sam pojela!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: I ljubav sam pojela!

od Luna85 » pre 9 godine

Ja jedino sto sam usvojila trajno je da ne jedem hleb uz obroke. Pomesam ponekad krompir i meso, al ne smatram to velikim grehom.
    Karfiol i belamca, kako si to spremila da bude ukusno :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Obarila karfiol kao i obično...blender...ubila ga, začinila malo karija, mirodjije i jela lopatom :D belanca pržila standardno...ja volim karfiol pa je meni uvek ukusno. A nešto mi večera najviše muke stvara pa ajd da pojedem nešto sto se brzo spremi...nemam ideja :roll:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Svaka čast za izbacivanje slatkiša, sokova, cigareta... skidam kapu!
    Ne znam čega sve ima u kupovnim slatkišima, ali je meni svanulo od kad sam ih se rešila (osim čokolade, nju jedinu nisam stavila na crnu listu).
    :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ma meni su kupovni slatkiši, sad kad ih probam ... vrlo neukusni, prosto mi je daleko ukusnije ono što sama napravim.
    Još uvek volim samo pravu čokoladu (ne Milke) i imam malu slabost prema određenim keksićima. Moraću i te keksiće početi sama da pravim, pa kad zaključim koliko su domaći ukusniji, računam da će mi se kupovni smučiti.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ne znam kako oni prave slatkiše koje je nemoguće kući napraviti...to me odmah odbija. Kada prodje mesec dana i ako bude to uspešnih mesec dana, počastiću sebe jednim VK danom i nekim domaćim kolačem :roll: . To će dobro doći i meni psihički, a verujem da 1 VK dan u mesec dana ne može da naškodi puno. Pod uspešnim mesecom podrazumevam da sidjem ispod 95kg. To već dugo priželjkujem i nadam se da hoću. Trenutno sam u "onim " danima pa ću se meriti kad prođe, ujedno to će mi biti i dan za merenje.

10dan:

doručak: pločice od raženog i prošenog brašna ( valjda se tako kaže za brašno od prosa :D ) sa semenkama bundeve, suncokreta, mlevenog lana, susama i malo crvene paprike, mladi sir, pileća prsa, salata od paprike i belog luka
    ručak: mleveno juneće meso, sveža paprika
    večera: pileći batak.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Podstakla si me da opet počnem da pravim moj hleb.
    Znači dala si se u mešenje, ako ako :) Meni je u glavi ona pita od heljde što je leonida postavila, videću da je napravim ujutru ako me ne bude previše mrzelo pa javljam rezultate iako mi deluje malo čudno, svo to vraćanje i zalivanje, pa se pitam da li će se one kore dole prepeći dok se ove gore peku :010:
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Samo da te pozdravim Tebi_za_ljubav, nisam pročitala sve od početka ali jesam od povratka :D
    Svaka čast na izbacivanju cigareta, slatkiša, sokova, grickalica, pekara pa čak i kafe! Sve bih mogla ali to ne :D

Čak i meni koja sam šećeroman (umrla sam od smeha Narcisa, genijalan izraz :16: ) hrono deluje prilično ok, iako ima nekih previše strogih pravila (Slažem se sa Leonidom - ne paradajz za večeru? :shock: ). Verujem da je mesojedima još lakše da slede hrono.

Želim ti puno sreće! :mahalo:
    visina 157cm, godine 26
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Luna mesim mesim :D nekad uspe, nekad ne, uglavnom uvek se pojede, nema bacanja :D jednog dana ću i ja domaćica da budem. JEdino mi meso uvek uspe. :D
    Skontala sam da kad pileće belo uvaljam u kari i nakapam limunom pre dinstanja/prženja da ostane sočno. Nikada mi to belo meso nije bilo interesantno jer je suvo i neukusno. NAdjoh rešenje i za to :)

Helen hvala ti :) što se tiče paradajza...nemam pojma. Pravilo je da se za večeru ne jede ništa od crvenog povrća (ni rotkvice). Predpostavljam da otežava varenje ili nešto slično jer znam da ni deca do 1.godine ne bi trebalo da jedu ništa od crvenog voća i povrća. Konkretan razlog ne znam, ali ću se potruditi da saznam jer i mene zanima :)

11.dan

doručak:kaša od raženog brašna + golica, suncokret, susam, lan, pileća prsa, svež paradajz
    ručak: mleveno juneće, luk, tikvice, paradajz sok, salata od šargarepe i sveže cvekle, začin himalajska so i limun
    večera: šampinjoni i krastavac
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Piletinu možeš da mariniraš i ostaviš da odstoji (senf, začini, kari naravno, malo ulja ako želiš pa posle nećeš dodavati nikakvu masnoću) pa ćeš postići lepu sočnost. Možeš i da pečeš u kesi za pečenje. Pile koje celo pečeš u rerni možeš da malo preliješ pivom, nije ni to loše... (celo pile je isplatna varijanta).
    Da, na hrono ide samo zeleno povrće za večeru, luk ni u ludilu (GI plus visok sadržaj UH), riba može ali pastrmka ni za živu glavu (uhvatim li te da jedeš pastrmku za večeru odmah ću te prijaviti Ani Grifin po kratkom postupku pa ćeš ti videti... :evil: :007: .).
    Inače gospođa Ana je bila sklona da tvrdi da je žumance skrob i zato ga je stavila na crnu listu, a ja sam upravo srela vanzemaljca (nutricionistu) i kaže mi da je žumance u stvari mineral sa Avale....(u ukrštenim rečima poznat kao avalit, šest slova vodoravno)....
    Takođe je bila sklona da tvrdi da cigareta i kafa mogu da podignu insulin iz prostog razloga što pušaču tj pijaču pružaju zadovoljstvo..(ok, znamo da kafa zakiseljava organizam ali da je zadovoljstvo nešto što loše utiče na zdravlje to je baš zanimljivo... mislim, najbolje bi bilo da čovek izbegava sve što donosi zadovoljstvo i sreću, da bi izbegao hormone sreće).... Ne kažem da je cigareta zdrava, nego pričam o tom pristupu, prema tome, ne sekiraj se previše...
    Elem, svašta čovek nauči....

Želim ti uspeh! :wink:
    Poslednja izmena od Debeliccka u 18 May 2016, 20:09, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Hvala :)
    Za pastrmku razumem i nije mi teško :D da li si ozbiljna ovo za luk? crni luk? :cry: upravo je ubijen moj hormon sreće i ubrzano mršavljenje :skakutalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Za luk se ne šalim.
    Ali pazi, pričam ti o pravilima hrono ishrane a ne o svojim preporukama, da ne bude nesporazuma.
    Luk (i crni i beli čini mi se) je jedna od kaloričnijih vrsta povrća i jedna od bogatijih sa UH (pogledaj tablice). A i na GI listi se kotira visoko, a znaš da je osnova hrono ishrane sledeće:
    GI
    PH (kiselo - bazno)
    UH koliko i iz čega (edit)
    kombinovanje naravno
    (u skladu sa gore navedenim, kreirana su pravila šta se jede ujutro, šta popodne i šta uveče)

P.S. Luk se i ne jede na kile za razliku od npr tikvica, krastavca i sličnog gde možeš neograničeno da se ,,najedaš,, istima... mislim niko luk ne jede na kile, luk je ipak dodatak, valjda...

Elem, čuvaj se zadovoljstva i hormona sreće! :16:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

JA ću da napravim modifikovanu Hrono ishranu i zanemaricu savete dr Ane kada je luk u pitanju :evil:
    Shodno tome svesno ću da ga jedem kao i do sada i onda ce svaki dan moj hormon sreće i zadovoljstvo da budu na nižem nivou ( jer Bože moj kršim pravilo ) i onda cu brže da mršavim :skakutalo:

I na kraju dolazim do toga da će taj nesrećni hormon da "uBije" GI luka i pojeo vuk magarca :013:

Pa ja pojedem po jednu mašala glavicu za ručak, a ponekad i za večeru. I prija mi, a ako neću smršati zbog luka, e vala onda i ne moram :pivo:

Hvala na savetima :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

E bala vaš! Mislim, e vala baš! Odlična ti je ta strategija, mora da si šahista! Našla si joj caku :16:
    *e*eš mršavost bez zadovoljstva! :pivo:

Nema na čemu, pamti pa uživaj što više!
    Slika

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Padam u iskušenje da ispucam set pitanja u hrono grupu, ali sve mi se čini da bih bila banovana :D . To crveno povrće no-no za večeru, i taj luk sad... I sirće je smrt i sl.
    Navijam da hormon sreće pobijedi sistem pravila.
    Piletina je super kad se posoli, pobiberi i popaprika. Prepržiš malo s obje strane da porumeni i rukneš vode, sačekaš da ispali još malo zapečeš i bude baš mekana. Ja kari baš i ne ljubim jer se mama bila na vukla jedan period na njega i sve je vilo stravično žuto. :mahalo:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Narcisa, nema potrebe da se svađaš sa njima jer za sve postoje logična i jednostavna objašnjenja*.

*logična i jednostavna - ako neko odluči da prihvata ta pravila i ako smatra da mu je to potrebno.
    Kako se pravila hrono ishrane baziraju na: GI, kiselo/bazno svojstvu, UH i hrono=satu koji kaže kada se šta jede / radi (nadam se da nije propisano i vreme za seks :wink: ), onda sva ova pojedinačna pravila imaju svoju hrono logiku..

Druga je stvar što npr ja mislim da prosečnom čoveku tj čoveku dobrog ili prosečnog zdravlja ne treba ništa više pažnje sa GI ili sa kiselim/baznim nego što bi to bilo u ishrani o kojoj ja uvek pričam kao pravilnoj i normalnoj, a da o GI u toj meri tj radije glikemijskom opterećenju nego GI treba da brinu ljudi sa dijabetesom, a ostali ne...

Sirće - zbog kiselog svojstva nije dozvoljeno, zato se salate kisele limunom koji ima bazno svojstvo.
    Dan se počinje šoljom biljnog čaja (bazno) a ne nikako kafom (kiselo)
    Kafa tek pola sata posle doručka i pola sata posle ručka.
    Suvišna kafa može da bude problematična za mršavljenje na hrono, kažu predstavnici tj propagandisti, tj zabeležene su stagnacije sa mršavljenjem kod onih koji nisu poštovali ovo sa dve kafe dnevno u tim propisanim terminima.
    Posle kafe popiti limunadu da neutrališe kiselost, kažu oni, ako baš morate da je pijete.

Oko podne, čini mi se da je taj termin u pitanju, raditi teške poslove po kući (pošto obično niko oko podne nije na poslu :neznalica: ) a posle ručka ne raditi ništa teško (može da se razmišlja o nekim ružnim stvarima da se ne bi budio hormon sreće..)
    Ujutro pre doručka čini mi se vežbanje, lagano ili šetnja. Dakle to je zbog tog hrono-sata... koji određuje kad se šta radi i jede itd..

Tako da, u svetu hrono, sve ima svoju logiku, samo je pitanje ko prihvata takvu logiku tj toliku restriktivnost u pravilima za život.
    Ono što bih ja zamerila između ostalog je činjenica da (ako neko želi da mu to bude ishrana za ceo život) ovaj način ishrane nije jednostavan. Lako može da se dogodi da nemate šta da jedete, uslovno rečeno, ako se niste dobro organizovali a negde ste u gostima ili vanredno niste kod kuće. Za večeru samo laki protein (riba, belo meso ili belance) i zeleno povrće. Lako čovek može da ostane gladan. A ja uvek mogu da pojedem i belo i crveno meso i jaje i ribu i sir i mleko i svašta nešto uz bilo koje neskrobno povrće a osoba koja je na hrono, lako dolazi u probleme (bila sam svedok mučenja moje drugarice).....

Bez sve šale, TZLJ, ako želiš da HI modifikuješ prema sebi, svojim nekim preferencama, navikama, sklonostima, finansijskim mogućnostima, bolje da te modifikacije primeniš od početka... Na HI je, iz nekog još uvek neobjašnjenog razloga, primećeno i zabeleženo da, kada osoba prestane da se pridržava pravila - ali ne tako što će da izbrlja i naždere se za sve pare, nego samo tako što će da odstupi delimično i u nekoliko dana npr dozvoli sebi UH u još nekom obroku osim doručka i slično - dolazi do nekog neobjašnjivog vraćanja kilograma... Nekako, javlja se neki jo-jo...
    Poznato je da posle Atkins dijete treba uvoditi UH postepeno i planski a ne navaliti odjednom (jer onda dolazi do gojenja), jer se sa Atkins ulazi u ketozu pa ta priča ima neke logike.. Ali HI nema ni k od ketoze sa tim silnim UH u doručku (plus UH iz povrća u ručku i večeri) što je čini ishranom sa dosta UH... a ipak se dešava ovaj efekat...
    Zato ti predlažem da, ako imaš potrebu za nekim sitnim modifikacijama tj pretvaranjem ove HI u nešto što će što više ličiti na ishranu koju želiš da imaš do kraja života tj nakon što se rešiš viška kg, da to uradiš od početka a da ne praviš posle nagle promene...
    Slika

Odgovori 1041 post