Mohita, pisala je Lass dosta puta o tome, i mislim da je skroz u pravu - da mleko ispod 1% masnoće ne treba piti jer to je već granica gde masnoća ne može da se ukloni prirodnim putem, nego radi hemija. A sve ostalo je manje-više stvar izbora, nije to neka toliko džinovska razlika u kalorijama. Ja pijem 2,8 jer mi je najlepše, možda bih odabrala neko manje masno kad bih cepala po dva litra dnevno, ali za čašu-dve mleka i čašu kefira dnevno baš da ne štedim na kalorijama.

Da ne ispadne da sam u fazonu teorije zavere - nije reč o tome da neko "brani" određena istraživanja, ali činjenica je da su za to potrebni fondovi, a velike kompanije često namenski finansiraju određenu vrstu studije, plus marketing i lobiranje oko toga šta će se objavljivati po popularnijim i pristupačnijim izvorima kao što su novine. Pravi podaci se vrlo stidljivo probijaju, ali na kraju uvek nekako ispadne da nauka potvrdi to što ljudski rod zna i primenjuje već hiljadama godina. Industrija hrane sad je jedna od najprofitabilnijih grana, naravno da vlada opasna borba i da će svako servirati razlog zašto je baš njegov proizvod najbolji, a po njima ispada da je trebalo odavno da izumremo zato što smo pili mleko, unosili životinjske masnoće, jeli jaja i slično. Cvrc.
A sad vaša drugarica štreber da se ispovedi... jutros sam brljala

Ovih dana imaću i inače nebulozu s jelom, danas spremam momke za put, kreću rano ujutru, pa ću jedno 3 dana biti sama.

Klopa za danas:
D: brrrrrrrlj
U: dinja
R: salata, sir
U: kefir + dodaci
V: punjene paprike III dan, salata, mleko, možda parče hleba kao dodatak (17,5 g)