Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Tigrice, Bugarska svake godine, zasad jedina zemlja gde finansijski možemo da izdržimo 20 noćenja. :)

Mohita, pisala je Lass dosta puta o tome, i mislim da je skroz u pravu - da mleko ispod 1% masnoće ne treba piti jer to je već granica gde masnoća ne može da se ukloni prirodnim putem, nego radi hemija. A sve ostalo je manje-više stvar izbora, nije to neka toliko džinovska razlika u kalorijama. Ja pijem 2,8 jer mi je najlepše, možda bih odabrala neko manje masno kad bih cepala po dva litra dnevno, ali za čašu-dve mleka i čašu kefira dnevno baš da ne štedim na kalorijama. :) Radije uskratim sebi nešto drugo.

Da ne ispadne da sam u fazonu teorije zavere - nije reč o tome da neko "brani" određena istraživanja, ali činjenica je da su za to potrebni fondovi, a velike kompanije često namenski finansiraju određenu vrstu studije, plus marketing i lobiranje oko toga šta će se objavljivati po popularnijim i pristupačnijim izvorima kao što su novine. Pravi podaci se vrlo stidljivo probijaju, ali na kraju uvek nekako ispadne da nauka potvrdi to što ljudski rod zna i primenjuje već hiljadama godina. Industrija hrane sad je jedna od najprofitabilnijih grana, naravno da vlada opasna borba i da će svako servirati razlog zašto je baš njegov proizvod najbolji, a po njima ispada da je trebalo odavno da izumremo zato što smo pili mleko, unosili životinjske masnoće, jeli jaja i slično. Cvrc.

A sad vaša drugarica štreber da se ispovedi... jutros sam brljala :placljivko: , i to totalno bez stila. Bukvalno me probudila glad negde oko 5, čupa želudac. Ne pamtim kad mi se to desilo, ali sam sama kriva, večerala sam dosta ranije nego obično. I pade jutros oko 50 g hleba, isto toliko čajne i 7-8 zelenih maslina. Skroz bez veze. Nije mi žao što sam jela, stvarno sam bila gladna kao vuk, nego zašto baš da mi se namesti ta kalorična čajna. (A ne pamtim kad smo je poslednji put kupili.)

Ovih dana imaću i inače nebulozu s jelom, danas spremam momke za put, kreću rano ujutru, pa ću jedno 3 dana biti sama. :( Šta spremim danas, to će mi biti za sve to vreme, uz salatu i sir, nemam ni volje ni živaca da kuvam za sebe, uvek budem strašno tužna kad momci odu. Biće dobro ako ne pređem na mačju hranu, hahah. :)

Klopa za danas:

D: brrrrrrrlj
    U: dinja
    R: salata, sir
    U: kefir + dodaci
    V: punjene paprike III dan, salata, mleko, možda parče hleba kao dodatak (17,5 g)
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 13 godine

Sta je bre ovo 17.5g? Pogled na hleb? Nenormalni puz ...
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mico, pa ne misliš valjda da ga merim. :16: To ti je ono 300 g - isečeno na 16 parčića i dve male krajike, prosta matematika, čisto da se zna da nisam otfikarila parče od tri prsta debljine. :)

A nije bilo hleba s lanom, uzeo mm sa ovsenim pahuljicama. :muka: Tako da je i tih 17,5 g pod znakom pitanja.
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 13 godine

Dobra reklama zlata vredi. Nije mi jasno kako su uspeli tolike mase ljudi da ubede da je nezdravo ono što je čitave generacije održavalo sitima i zdravima. :neznalica: Poznajem mnoge starije ljude koji piju litru mleka na dan i dugovečni su, pa onda i nešto masnija hrana (ne svakodnevno, ali se nađe), da sad ne nabrajam. Izgleda da smo izgubili kompas. :010:
    Slika
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 13 godine

Nemoj ti meni - cisti matis - kako da jok!
    Znam da meris, samo kad je pivo u pitanju onda se razobadas, pa roscicicma levo-desno!
    A Mohitica je u pravu ... sho se tice kompasa ...
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • marush
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od marush » pre 13 godine

Dudo, izvini za upad (šta ćeš kad si pouzdan izvor :wink: ), ali moram da te priupitam nešto...naišla sam na ovo kod slončeta88:

dudank napisao: Grožđano je blagotvorno za kožu i kosu kad se koristi spolja, ali nutritivno je prazno. Što ne uzmeš suncokretovo nerafinisano ako već ne voliš maslinovo?

Ja stalno koristim grožđano za kuvanje, jedan nutricionista mi je rekao da se ono zagrevanjem ne pretvara u trans masti, pa je zbog toga dobar izbor...a koristim maslinovo za salate...ali po onoj tabeli, to i nije najidealniji izbor izgleda :neznalica: ...da li je dobar izbor da se maslinovo koristi i za kuvanje? Hvala ti unapred i pozdrav :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Malo da se požalim... i dalje me drma ovo stomačno čudo, neke namirnice mi uopšte ne prijaju (imam utisak da ću da se ispovraćam, što mi se neki dan i desilo), na kraju sam svesno večerala suv hleb uz preliv od kefira i umućenog sira (ubacila kari i beli luk - sjajna kombinacija). Kalorijski sve OK, samo što mi hleb i dalje ne prija iako sam na kraju uzela onaj s dodatkom amilaze, danas sam sva naduvena i jadna. :17: Mada nešto bolje funkcionišem, možda će konačno da se smiri. Nema dijareje kao kod klasičnih poremećaja stomaka, samo užasni grčevi koji me sto puta dnevno prošetaju, i taj nagon na povraćanje. Juče sam eksperimentalno probala pivo, znači, umalo ga ne bljunuh. :muka:

Danas smo same, devojački, mačka i ja... klopu ne spremam, upisivaću kako šta budem ćapnula, sve zavisi od ovog ludog stomaka.

Eh, da, juče sam pošla u hajku na haljinicu mastilo boje... i totalno sam se sludela, prodavačice mi nude ogromne brojeve i ubeđuju me da je to moj broj :shock: , a kad pitam šta ima s dekolteom, nude mi neke haljine, što bi rekla Gana, kao za žene od 40 godina (a ja imam 42 :D ), da ne kažem prababeće modele... još kad naglasim da mi treba za proslavu (tj. ideja je da je kupim sebi za rođendan), odmah se vade najkrupniji cvetovi i model "svekrvina tetka na veridbi budućih mladenaca"... da li sam ja nešto otišla u off, ili su ove naše prodavačice prolupale? :005: Danas ću opet u potragu, drž'te mi pesnice. :)

I klopa:

D: kefir + dodaci (nisam mogla voće :( )
    R: salata, parčence sira (nema ni 100 g), parče hleba
    U: kriška dinje
    V: verovatno parčence mesa + salata + parče hleba (hleb moram zbog stomaka)
    Poslednja izmena od dudank u 26 Jun 2012, 16:00, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Mohita
    Amater
    Amater

Žao mi je što te je to snašlo. :( Imaš li ideju zbog čega? :? Ja nekako sve mislim da je navikavanje na ove vrućine, majka mi je pre neki dan imala isti problem kao i ti, a ne razlikuje nam se ishrana nešto drastično. I samo od sebe je prošlo.

dudank napisao:"svekrvina tetka na veridbi budućih mladenaca"

:16:
    Vidim da si se bacila na potragu za haljinicom, valjda će biti neke dobitne. :)
    Slika
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 13 godine

Nadam se da će te muke brzo da te prođu... :009:

Moram da se ubacim u ovu diskusiju o haljini- juče sam malo šetala sa drugaricama po buticima i svaki put se iznerviram oko iste stvari, a to su veličine garderobe. Najveća veličina koju su imali svi butici je L, ali to nije tipična L veličina, već nešto zaista minijaturno.. A kad vidim ono XS i XXS :03: :muka: Kad vidim to XXS zapitam se da li proizvođači nas vide kao palčiće, i to onako generalno :neznalica: Svako ko je malo krupniji, ili ko je i sa kilažom u L veličini, a ima malo bujnije poprsje, nema šanse da će da nađe bilo šta...
  • marush
    Početnik
    Početnik

od marush » pre 13 godine

Dudo, hvala na iscrpnom odgovoru...cepam ja onda samo maslinovo od sada...držim fige da viroza nestane danas, a ti da uletiš u neki odlični haljinak :D
  • Mohita
    Amater
    Amater

Treba mi pomoć hitno! :cry: A pošto znam da dobro barataš sa kalorijama, zanima me kako da računam kalorije šlaga? (Trebalo bi da pravim neku torticu pa bih volela da imam u vidu celokupan iznos kalorija) Piše da je na 100 gr proizvoda 500kcal. Da li je to računato kao prah ili kada se umuti? :005:
    Slika
  • lenka debelka
    Početnik
    Početnik

od lenka debelka » pre 13 godine

Dudo, imam ideju 8) kazi da kupujes za sestricinu haljinu, a posto ste slicne gradje mozes i ti da je probas 8) mozda ce biti boljeg efekta :16:
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 13 godine

Dudic nemaju one pojma sa kim imaju posla! :D sigurna sam da ce pasti fantasticna haljinica!

Ljubim te da sto pre budes u svojoj top formi i stomak da se smiri :009:

A ne mogu da verujem da tebi od piva se povraca (to je kosmicka nepravda)

:headbang: za zenski dan
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mohita, mislim da se odnosi na suv proizvod, jer umućen šlag ima oko 250-300 na 100 g (razblaži ga dodatak mleka ili vode), u svakom slučaju nije to strašna kaloričnost jer je šlag pufkast, pa je 100 g baš dosta šlaga. :)

Loptice, izgleda da te velike brojeve šalju ovamo. :( U stvari, sad sam obišla čaršiju i uglavnom je svuda neki "univerzalni" broj, koji je krupnima mali, sitnima veliki, verovatno 2% devojaka i žena odgovara tom broju. (Naravno, uredno pišu brojevi od XS do XL, ali razlika je 2 cm od najvećeg do najmanjeg.) Ali videla sam i nekoliko mnogo lepih modela u većim brojevima. Ne mogu ni ja da se žalim, našla sam sad bar 20 dobrih haljina, ali nikako da se pogode i kroj i boja. Osećam da ću na kraju uzeti nešto deseto, šmeknula sam jednu opaku crnu, od onih što bezobrazno idu uz bele sandale. :evil: I jednu koja mi ide uz zlatne... al' je skupa. :bas_tuzan:

Lenka, Crna, juče sam pala u iskušenje da tako nešto kažem, hahah. :) Ali onda bi mi verovatno nudili top haljine, a one na meni mogu da se drže samo uz pomoć superlepka.

Inače sam pre neki dan otkrila da sam greškom bacila upravo takvu haljinu kakvu sad hoću, indigo boje... koju nijednom nisam obukla... jednostavno je nema u kući, nema drugog objašnjenja. :(

Da upišem ostalu klopu, izgleda da sam danas dobro.
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 13 godine

ma na tako dobru kilazu sta god da obuces izgledaces kao avion,opusteno samo... :wink:
Odgovori 9033 postova