Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mica66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mica66 » pre 13 godine

Dji-Jao Dudic !!!
    Pa otkud ovaj cvarak: MAJSTOR ?!?
    Kako to - sta je to ???
    aL' mogu ja to da dobijem ? preko veze - ne pitam sta kosta!
    Odma nudim vezu mirodjije i pastu od crnih maslina ...
    Reci sta jos treba - i dusicu cu da prodam - samo reci !!!
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 13 godine

Nemam pojma :neznalica: , verovatno je vezano za broj poruka... titula je trebalo da glasi "manijak". :D

Kud me potrefi s mirođijom, upravo gledam recept za neku vlašku pitu od sira i mirođije. :010:
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 13 godine

Manastir Gornjak je divan, bila sam par puta.... Inače, planovi za posetu bake u Smed. Palanci preko leta postadoše ozbiljniji :) Javljam u svakom slučaju :)
  • mica66
    Amater
    Amater

Bas te briga, sad si prava dzombe!
    Kako ti samo zavidim ... Valjda cu i ja naci vremena da se vratim forumu.
    ako nista, a ono zbog cvaraka ...
    Inace, dobro si? Ima l' posla? Vaznije - ima li para ?!?

p.s. imas li neki dobar, ekstremno jednostavan recepis za slatko od tresanja za dijabeticare?
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Micko, videla sam da tragaš za receptom, ali stvarno ne znam nijedan u toj varijanti. :( Džemovi nisu problem jer ih stegneš pektinom ili agar-agarom, a može da se doda i zaslađivač, ali kod slatkog ne znam kako bi mogao da se postigne efekat sirupa.

Šta da ti kažem za pare, možda ih i imam, a ne znam da li ih imam, student sve potroši, hahah. :)
  • mica66
    Amater
    Amater

Fala duso za brzinski odgovnjor!
    Sta mislis, dal' bi mogla da turim fruktozu mesto sekera?
    Mislim, pa ne mos bude lose, a?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mislim da će ti ispasti više kao kompot. Ali nije ni fruktoza bezopasna, da znaš. :(
  • mica66
    Amater
    Amater

A da turim dzemfix?
    Ocu za mamu da napravim neki slatkis ..
    A ne umem ..
  • Zorica Mijovic
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Zorica Mijovic » pre 13 godine

Draga Dudo,verovatno si procitala moje postove u dnevnicima dama sa foruma,pa bih eto i tebe pitala za misljenje u vezi drzanja UNke u periodu laktacije.Znam da to nije bas tako preporucljivo,ali moram nesto da uradim od sebe.Sada imam 112kg i ako ovako nastavim,do kraja dojenja ima da budem kao tenk! Pitala sam i Jasminu,ali ona nije dojila dok drzala dijetu pa mi nije mogla dati adekvatan odgovor.Praslin i Neda su mi rekle da je samo bitna kombinacija namirnica,a ne toliko kolicina. Molim te reci mi,sta ti mislis o tome? Hvala unapred na odgovoru!Pozzz! :)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

Majstor Manijace kako si danas :D Ja sam zabrljala sinoc, ako imas zelju mozes me slobodno prebiti u mom dnevniku.. Ali se nekako nadam da neces imati vremena hehehe.
    Nego, kako cu ja za alkohol na odmoru? Mozda nije lijepo napisati na forumu zdrave ishrane, ali ja ima da pijem kao smuk kad odem kuci 8) Znaci, poslije 2,5 - 3 mjeseca ovog 'zatvora' nema sanse da odem kuci i budem fina. Na hranu jos i mogu donekle pripaziti, ali drustvo i izlasci ne prolaze bez alkohola.. Praslin je napisala da mozemo casu alkohola porediti sa kasikom masti :cry: Ali onda mi nije jasno kako nisam bila k'o bure prije? Mozda jer obicno plesem po cijelu noc? Kakvo je tvoje misljenje o tome?

I sta je to mirodjija? :020:

Ljubim te najvise i zelim ti lijep dan! :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • jasminaw
    Početnik
    Početnik

od jasminaw » pre 13 godine

Hahahhahah pijem kao smuk,hahahhaha teto odkad taj izraz nisam cula,znaci kraljica si!
    Dudank izvini sto upadam,ali morala sam se naglas nasmijati nasoj "ludoj" teti! A i mene zivo zanima taj alkohol,koliko i sta utice na mrsavljenje? Znam da nije dobro,da nije ze preporuciti,da usporava mrsavljenje itd...ali da se ne lazemo,volim ponekad /1 u 3 mjeseca npr.se proveseliti s drustvom uz koju casicu pa eto da i ja pitam! Ili i tu ima razlike,da sad ne nabrajam vrste alk.sto naravno nije red na forumu zdrave hrane :oops:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ček' prvo Mici da odgovorim... Mizz, juče sam nebo i zemlju pretresla tražeći neki recept i kako se uopšte fruktoza ponaša - ništa nema. Samo recepti za džemove, a to je skroz deseta stvar. O džemfixu ne znam ništa, nikad nisam koristila. :( Izvini sad, stvarno nisam uspela.

Zoko, ti imaš pp i kod tebe u dnevniku, pa ako se odlučiš za neku od takvih varijanata, tu sam. :)

Nedo, mirođija je ono što se obično stavlja u grašak, liči na peršun po grančicama, ali su skroz tanki, paučinasti listići. Pokušavam da se setim da li ima još neki naziv, zovu je dil, kopar... mada je meni kopar jedna druga vrsta, ali mislim da u Bosni zovu kopar baš ovu biljku. :)

Jasmina, a što da ne o alkoholu? Ako će neko već da brlja s njim, bar da se podsetimo kako deluje na dijetu. :D Šećer je u izvesnom smislu i gori otrov... znači, alkohol: kalorije iz čistih alkoholnih pića (tipa votke, džina itd.) ne deponuje se u organizmu - dakle, alkohol ne može neposredno da ugoji. Hronični alkoholičari (oni koji piju rakiju) gotovo po pravilu su mršavi, zato što im otupi osećaj gladi i često jedu nedovoljno, a od alkohola telo ne može da stvara zalihe. Međutim, alkohol posredno goji - naš organizam može da koristi njegove kalorije kao trenutno gorivo i koristiće ih radije i brže iz alkohola nego iz bilo kog drugog izvora energije. Dakle, neće trošiti energiju iz onoga što smo pojeli, tako da će te izvore energije deponovati "za kasnije". Kod piva i vina nešto je drugačija situacija, pošto takva pića sadrže u sebi i deo kalorija koje se mogu deponovati, pa iako su mnogo manje kalorična od žestokih pića (pivo je, recimo, jedno od najmanje kaloričnih pića - manje kalorija od mleka, prirodnih voćnih sokova i sl.), više potpomažu deponovanje. Takođe, ne otupljuju osećaj gladi, a pivo dodatno pravi i "balon efekat", tj. gazirani napici šire želudac, koji potom naglo splasne i prirodno vapi za hranom. Uostalom, vidi se po konzumentima tih pića - vinaroši i pivopije mnogo češće su gojazni.

S druge strane, manje količine pojedinih pića smatraju se korisnim - npr. čaša crnog vina ili krigla piva dnevno smatra se savršenim izborom za žene. Čašica dve-rakije mogu da smire bolove u želucu usled lošeg varenja, takođe potpomažu izbacivanje viška vode. Ali pošto pričamo o brljanju, ne o zdravlju... iskusni "pilci" (tako kažu u mom kraju za ljude koji nisu alkosi, ali umeju lepo da popiju kad im se "ugodi" :) ) znaju da uz piće nipošto ne treba konzumirati na prvom mestu slatkiše, a isto tako izbegavaju i hleb i generalno skrobne namirnice. To je narodna mudrost potvrđena naukom - u prisustvu šećera posledice intoksikacije su mnogo gore, a i šećer i skrob se vrlo hitro deponuju u vidu sala. Uz piće se mezeti salata i meso, eventualno uz vino može dobar mastan sir, što znaju Francuzi. Rusi uz votku obavezno mezete turšiju. Ima milion primera takvog "pametnog" pijenja. Znači, ako je brljanje već neminovno - ne mešajte nikad UH s pićem i ne bi trebalo da bude nekih značajnih promena težine, a i naredni dan biće mnogo prijatniji.

Sve ovo što sam napisala provereno je i kroz dugogodišnje lično iskustvo. :roll:

I klopa... sinoć sam imala promenu večere, definitivno je po ovoj vrućini pasovala samo hladna čorbica, pa sam smandrljala čorbu od boba (po mediteranski) i uklopila je kalorijski. Malo je danas kuku-lele zbog skroba, ali splasnuću valjda do sutra. :)

D: kefir + dodaci
    R: sir, salata - možda neka kašika čorbice od boba
    U: breskve
    V: izmena - mala pljeska, šopska, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 22 Jun 2012, 18:07, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

dudank napisao:S druge strane, manje količine pojedinih pića smatraju se korisnim - npr. BOKAL crnog vina ili BURE piva dnevno smatra se savršenim izborom za žene. Flašica dve-rakije mogu da smire bolove u želucu usled lošeg varenja, takođe potpomažu izbacivanje viška vode.

Imala si ovde neke slovne greske, a ja kao jezicki cistunac sam morala da to korigujem. Eto :14: sad je u redu.
    dudank napisao:Uz piće se mezeti salata i MAMUT, eventualno uz vino može dobar mastan sir, što znaju Francuzi.

Doduse ... sacekajte 48 sati (svadba) kad nakon Francuza posecujete klonju (mislim kad pija i mezeti)
    dudank napisao:Znači, brljanje je već neminovno - naredni dan biće mnogo prijatniji.
    Sve ovo što sam napisala provereno je i kroz dugogodišnje lično iskustvo. :roll:

I ovdi si puno izgresila, morala sam reagirati. Da dodam jos nesto, na ovu vrucinu, beogradske neznalice pravljenja
    dijabetes slataka, sovjetuju puЋanstvo (cao Anci!) das'sobali na leђen (o)uzo,
    ili ... totalitarno zdrave boje (ali apsolutno neodoljive) glamurozni kampari u koji naseckamo li-mun,
    a mozemo da ga presecemo i sa malo biter lemona. Kada lepo napunite veliku ciniju ovog bozanskog nektara,
    pobacajte listice maticnjaka i, krajnje dekadentno, uronite u ovo.

Eto, to vam je to ... Nije ovo neki sajt za mrsavice, vec, kako i stoji u podnaslovu: "Pravo mesto za buce".
    Zato, ogroman osmeh sa puno zuba (moze i vestaka, a mogu i samo desni),
    i ponosno sa tibicama, guzama i sikama na sunce (li mu zarko) !!!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mico, uzimam te za redaktora-lektora, hahah. :D

I ulagani malo sa tim iskušenjima, ka' te molim, kokteli najviše goje. :( A tek mamurluuuuk... pretprošle godine izginula sam na moru od margarite. A o prošlogodišnjem koktelu ne smem ni da pričam... ionako ga ne bi pio niko osim mene. :010: Zato ove godine pamet u glavu, samo vitamin C i nužni elektroliti uz Hose Cuervo gold.
  • mica66
    Amater
    Amater

Zdrav zivot? Ah, da ... naravno ... Odoh vise u one cesnje ...
Odgovori 9033 postova