, verovatno je vezano za broj poruka... titula je trebalo da glasi "manijak". 

Javljam u svakom slučaju 

Džemovi nisu problem jer ih stegneš pektinom ili agar-agarom, a može da se doda i zaslađivač, ali kod slatkog ne znam kako bi mogao da se postigne efekat sirupa.

Ja sam zabrljala sinoc, ako imas zelju mozes me slobodno prebiti u mom dnevniku.. Ali se nekako nadam da neces imati vremena hehehe.
Znaci, poslije 2,5 - 3 mjeseca ovog 'zatvora' nema sanse da odem kuci i budem fina. Na hranu jos i mogu donekle pripaziti, ali drustvo i izlasci ne prolaze bez alkohola.. Praslin je napisala da mozemo casu alkohola porediti sa kasikom masti
Ali onda mi nije jasno kako nisam bila k'o bure prije? Mozda jer obicno plesem po cijelu noc? Kakvo je tvoje misljenje o tome?

Izvini sad, stvarno nisam uspela.

Šećer je u izvesnom smislu i gori otrov... znači, alkohol: kalorije iz čistih alkoholnih pića (tipa votke, džina itd.) ne deponuje se u organizmu - dakle, alkohol ne može neposredno da ugoji. Hronični alkoholičari (oni koji piju rakiju) gotovo po pravilu su mršavi, zato što im otupi osećaj gladi i često jedu nedovoljno, a od alkohola telo ne može da stvara zalihe. Međutim, alkohol posredno goji - naš organizam može da koristi njegove kalorije kao trenutno gorivo i koristiće ih radije i brže iz alkohola nego iz bilo kog drugog izvora energije. Dakle, neće trošiti energiju iz onoga što smo pojeli, tako da će te izvore energije deponovati "za kasnije". Kod piva i vina nešto je drugačija situacija, pošto takva pića sadrže u sebi i deo kalorija koje se mogu deponovati, pa iako su mnogo manje kalorična od žestokih pića (pivo je, recimo, jedno od najmanje kaloričnih pića - manje kalorija od mleka, prirodnih voćnih sokova i sl.), više potpomažu deponovanje. Takođe, ne otupljuju osećaj gladi, a pivo dodatno pravi i "balon efekat", tj. gazirani napici šire želudac, koji potom naglo splasne i prirodno vapi za hranom. Uostalom, vidi se po konzumentima tih pića - vinaroši i pivopije mnogo češće su gojazni.
) znaju da uz piće nipošto ne treba konzumirati na prvom mestu slatkiše, a isto tako izbegavaju i hleb i generalno skrobne namirnice. To je narodna mudrost potvrđena naukom - u prisustvu šećera posledice intoksikacije su mnogo gore, a i šećer i skrob se vrlo hitro deponuju u vidu sala. Uz piće se mezeti salata i meso, eventualno uz vino može dobar mastan sir, što znaju Francuzi. Rusi uz votku obavezno mezete turšiju. Ima milion primera takvog "pametnog" pijenja. Znači, ako je brljanje već neminovno - ne mešajte nikad UH s pićem i ne bi trebalo da bude nekih značajnih promena težine, a i naredni dan biće mnogo prijatniji.

dudank napisao:S druge strane, manje količine pojedinih pića smatraju se korisnim - npr. BOKAL crnog vina ili BURE piva dnevno smatra se savršenim izborom za žene. Flašica dve-rakije mogu da smire bolove u želucu usled lošeg varenja, takođe potpomažu izbacivanje viška vode.
sad je u redu.dudank napisao:Uz piće se mezeti salata i MAMUT, eventualno uz vino može dobar mastan sir, što znaju Francuzi.
dudank napisao:Znači, brljanje je već neminovno - naredni dan biće mnogo prijatniji.
Sve ovo što sam napisala provereno je i kroz dugogodišnje lično iskustvo.![]()

A tek mamurluuuuk... pretprošle godine izginula sam na moru od margarite. A o prošlogodišnjem koktelu ne smem ni da pričam... ionako ga ne bi pio niko osim mene.
Zato ove godine pamet u glavu, samo vitamin C i nužni elektroliti uz Hose Cuervo gold.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.