Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • gana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od gana » pre 13 godine

aj da se i ja nadovezem na njjamiiiiiiiii krompirice,ja sam mojima pravila mlade krompirice u rerni i odozgo samo stavila koje parce piletine,bas onako po starinski,posto se meni to cinilo masno i nije bilo bas pametno da jedem ja sam krompirice oprala,rasekla na 4 dela posto su bili veci,odozgo povegetila i stavila ih samo na papir za pecenje,tako su mi se lepo ispekli i bas sam se naklopala :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Moja omiljena kombinacija za krompiriće je beli luk + mirođija + biber + aleva paprika + morska so + nekoliko kapi masl. ulja, eventualno ih posle začinim limunom. :09:

Juče sam jela mnogo manje nego što sam planirala (sve po jelovniku, samo malecne količine, nisam bila gladna), ali sam ubrljala s nekim pivom, sedelo se s društvom do 4 ujutru. :cry: Danas pijem vodu i vadim fleke. :bas_tuzan:

D: kriška sira + dodaci
    R: gusta čorbica od kelerabe (s mlekom)
    U: šaka višanja
    V1: sir, šunka, salata
    V2: parčence šunke, začinjen jogurt sa 2 dvopeka - ovo je brlj
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pod hitno prestajem da koketujem sa UH... jedem količinski sve manje, a ustajem naduvena kao kreten, danas na vagi 2,5 kg više. :cry: Dvopek nije ni bio sinoć u planu, ali sam pravila detetu kolač s višnjama, pa me mrzelo još da grejem kuću i sejtanom.

Ako splasnem, počastiću se večeras izlaskom, ali može da bude brlj samo u vidu nekog pića, ništa klopa. Zato lagan dan:

D: ajran, dodaci
    do uveče samo voće (ananas) i salate (krastavac)
    pred izlazak nekoliko zalogaja nečeg čisto proteinskog... i isto po povratku, uz salatu.

Nisam stavila velika slova jer nije pravi jelovnik. Mislim da ću morati da ubacim i dozu kalijuma, ovo se bliži granici nepodnošljivog. :(
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Strašno. :cry: Probaj sa jabukovim sirćetom ili zelenim čajem (ta dva mi padaju na pamet).
    Slika
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

Probala si, vidjela da ne ide.. idemo dalje, ali bez UH :) I zacas ce to da spadne :wink:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mohita, svašta pijem ja, ali neki put ništa ne pomogne. Naročito zeleni čaj, jer njega pijem otkako znam za sebe, tako da više i nema dejstvo. Juče su uspešno rešili stvar kalijum i jabukovo sirće, a sinoć sam se malo i kretala, danas već više od kilo i po splaslo. :013:

Nedo, da sam "probala", nego što sam probala sto puta, ovo je bilo iz čiste alavosti. :16:

Sad pažljivo, da se prvo ustalim na cifri s tikera, pa bože zdravlja još malo. ;)

D: jogurt + dodaci, višnje
    R: čorbica od povrća nagusto, sir oko 100 g
    U: ananas
    V1: šopska, 2 ražnjića, čaša mleka
    V2: luk pečen s jajima, salata
    Poslednja izmena od dudank u 10 Jun 2012, 22:55, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

Nisam ga ja izbo druze sudija,sam je pao na noz!
    -Pa zar 17 puta?

Pade mi ovaj vic na pamet zbog tvog 'probanja' hahahahaha!
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Ne mogu da verujem kako to na tebe deluje!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nedo, e baš tako, samoinicijativno padnem po više puta. :16:

Ana, to je zakon malera, da ti smeta baš ona hrana koju voliš. :D Šta da se radi, moram da pazim i to je to.

Ono što me u stvari nervira jeste što se strašno teško nalaze podaci o toj pojavi, a ona uopšte nije tako retka kao što možda deluje. Konačno sam uspela da pronađem malo precizniji spisak hrane koju bi trebalo da izbegavam i probaću da se držim toga, tj. za 90% namirnica sam i sama znala da mi smetaju, ali za neke stvari nisam pojma imala da se povezuju s tim. Radoznala sam da vidim kako će to da utiče. :)

Frižider se ispraznio, ostatak upisujem kad budem znala šta jedem.

D: jogurt + dodaci
    R: čorbica od povrća, šopska
    U: salata (krastavac), slane štanglice od lana
    V1: pečena jaja s lukom (2 jajeta)
    V2: izmena - 1 mali ražnjić, salata, 50 g manje masnog kačkavalje
    Poslednja izmena od dudank u 12 Jun 2012, 11:59, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 13 godine

dr mi rekao da mi je telo celo zatrovano od sekreta,daj neki predlog šta da pijem,ili da jedem,da mi pomogne ćišcenju.... :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

Dudoooooo :)))
    Neces vjerovat sta mi se upravo desilo! Kolege su otisle na rucak u neki Afganistanski restoran tu u bazi.. ja nisam htjela, ne rizikuje mi se hahaha. Vracaju se i jedan mi nosi plasticnu flasicu.. Na etiketi pise 'Shika'. Nevjerovatno ali istinito, donio mi je Ajran! :) Nazalost, s metvicom je i nije mi se bas svidio. Probala sam samo gutljaj pa sam ga stavila u frizider, mislim da ce biti bolji kad se ohladi. Ali sam napokon vidjela kako to izgleda hehehe :D :009:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

I meni je bio neukusan dok u glavi nisam prelomila da to nije jogurt. :D A posle sam se navukla žešće. Treba danas da ga napravim, nisam imala dobro mleko ovih dana. :005:

Juče pravila ove štanglice-krekerčiće bez UH i skroz smo se oduševili. Nisu da se jedu svaki dan, zbog količine lana, ali su ispale bajno. Koga zanima, može da proba (a ja ću povremeno eksperimentisati još da vidim kako može da se smanji lan na račun nečeg drugog):

- šolju od 3 dl napuniti do 3/4 mlevenim lanom, dopuniti mlevenim i celim susamom (mislim da može da se poveća količina susama na račun lana)
    - na najsitnije izrendati 1/2 šolje nekog mekšeg i manje masnog kačkavalja (idući put probaću sa običnim belim sirom)
    - pomešati sa začinima po želji (usitnjen ruzmarin, beli luk u granulama, neka lepa mešavina... kod mene juče dominirao beli luk i seme piskavice, + aleva paprika, biber) i trun soli
    - dodati 2 jajeta i otprilike kašiku tople vode (ukoliko je baš presuvo, tj. ako su jaja mala kao moja juče, dodati još koju kap vode)
    - rastanjiti okagijom na vrlo tanko (tanje od pola centimetra, i treba malčice da se navlaži oklagija, a podloga da bude plastična ili plastificirana), seći na štanglice ili kvadrate
    - poređati po plehu obloženom papirom, posuti po želji sa još malo morske soli i nekog začina, peći na 170-180 stepeni

Od ovoga ispadne manji pleh. Uz jogurt, fantastičan obrok. :)

Danas sam užasno umorna, valjda neće umor da me prevari lažnom glađu... imam neke vankućne obaveze koje uključuju dosta fizikalisanja (ako me ne spreči grad treći dan zaredom), pa ću makar da potrošim to. :)

R: gusta čorbica od mešanog povrća (uvek s mlekom), salata od krastavaca
    U: grejpfrut
    V1: grilovane tikvice uz dodatke malo šunke + rendani kačkavalj samo kao začin
    V2: samo šopska salata
    Poslednja izmena od dudank u 13 Jun 2012, 12:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • gana
    Početnik
    Početnik

od gana » pre 13 godine

e bas cu morati da probam tvoj recept sa lanom,ako budem mogla i odma sutra :30:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gana, uhvatilo me ovih dana nešto da eksperimentišem na sitno. :) Nešto mi se ne jede meso, pa mi to ostavlja prostora za druge đakonije. Juče sam npr. ove grilovane tikvice na kraju naređala kao picu, plan je bio nešto drugo, ali ispade tako još bolje. :013:

Danas mi se opako jedu jaja i sir, videću kako ću ih iskombinovati za večeru, možda bih mogla rendane tikvice da zapečem. :26:

R: čorbica od povrća nagusto, šopska
    U: dinja (do 300 g)
    V1: tikvice zapečene sa sirom i jajima (1,5 jaje, 100 g sira), salata od krastavaca
    V2: šunka i sir, salata
    Poslednja izmena od dudank u 14 Jun 2012, 13:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

Titula ti BAS odgovara :009: Je si li jedini Majstor?
Odgovori 9033 postova