Pa sto ne kazes? Hahahahaha!

Ma nikakva mudrost nije, samo sam razvukla sejtan u koru kao za pitu (tj. malo deblju koru, da bi držala nadev, koliko da ne bude providna) i isekla na kvadrate, a nadev je bio od sitno mlevenog mesa, crnog luka, morske soli i bibera (više da se prodinsta nego da se prži, i samo koliko da meso ne bude crveno - ne sme da dobije ukus ćevapa). Treba i peršunov list, ali nisam ga imala. Kad pravim od testa, cinculiram mu oblike, ali pošto je sejtan kao guma, samo sam kvadratiće presavijala na trougliće i "vezivala" im krajeve (tj. upredala). Izvini što ovako glupo objašnjavam, ali kad nemate mogućnost da vidite slike, pa ne vredi ni da stavljam.
Možda ću tamo kod sejtana. Preliv je od dobre jake pavlake (kajmaka) razređene sa malo jake i slane supe. Deluje "zametno", ali začas se napravi.
Lepi su i sa pečurkama, to planiram neki drugi put.
Iznervirale me neke sitnice, pa bolje da se bacim u rad. 

, mislim, baš mi je dobra donelo.
Sad se samo trudim da ovu nevolju pretvorim u malo ukusniju nevolju... nemam baš mnogo prostora da se razmahnem, pošto su se i momci bacili na neke dijetalnije varijante, što će reći da je jedno veliko polje mog kuhinjskog stvaralaštva ukinuto... mislim na pite i testa.
. Mezetila sam na sitno nekoliko puta noćas (uključujući i trešnje) i na kraju drmnula čašu piva (nepunu), mada jeste to smešno u odnosu na nekadašnja brljanja. (Ali nije opravdanje.
)

Stvarno nije fora da baš skroz propustim mlade krompiriće.
, zelena salata
I ja sam pre neki dan jela krompiriće, medeni su da je to zarazno.
Prosto se lepe za prste, da sam odlučila da malo napravim pauzu jer se plašim da bih prekoračila količine. 

Neću više kupovati krompiriće, oni su meni zaraza 

, ali uglavnom je bilo sve u granicama... recimo održavanja.
Začudo sam skroz OK, izgleda da je bitnija koncentracija UH nego sama količina, a juče sam se baš odvalila od lisnatog povrća, pa je sigurno i to ublažilo nevaljali skrob.
).. i da dodjem u situaciju da kuham svaki dan, ja prosto ne znam sta bi to moglo da bude a da i ostali uzivaju u tome. Jer ja sam jednostavna, meni je dovoljno nesto skroz obicno i lagano, ali to nisu 'pravi obroci'. A od 'pravih obroka' strucnjak sam u pravljenju nezdravih: npr. moj pohovani sir, pohovanu punjenu piletinu i tatar sos svi obozavaju! A ja ne jedem vise pohovano pa samim tim necu ni drugima da pravim
Ili moje cuvene 'bijele lazanje' koje su pune sira, besamel sosa i kojecega.. Pa ja mislim da kad pojedes jedan komad- instant se udebljas min. 1/2 kg

Na selu se prženo meso spremalo maltene samo kad se kolje svinja, sve se dinstalo i kuvalo... mi smo ovde u gradu jeli malo grešnije, ali čak ne mnogo... tako da su mi ostale u amanet neke lepe navike, a i recepti.
(Ne računam "šumadijsku lazanju", da ne kažem gibanicu
, to je već užas od kalorija.)

Rekla sam ti, ja cu to spremati u Dudin kuhar i ljubomorno cuvati 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.