Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Lela Bacvanski » pre 13 godine

Moram i ja da prokomentarisem: ja i dalje ne znam sta je sejtan iako sam citala sto puta cini mi se ono sto mi date na linku.... :shock: :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 13 godine

Loptice, pa on je kao hleb... hleb ne može da dosadi. :) Mada više podseća na princes krofnu kad se ovako spremi.

Lela, to je gotovo čist gluten koji se dobija ispiranjem brašna. :) Pogledaj na linku kako izgleda zemička od 90 g sejtana (lakša je kad se ispeče, naravno), a u njoj nema ni 5 g UH: (zaboravila sam kako se ono stavlja da se klikne na malu sliku da bi se videla velika).
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater

od Lela Bacvanski » pre 13 godine

Aham.... dakle, to je zamena za hleb, fakticki.. hm.... cekaj idem da probrljam po onom receptu da vidim. Stvarno izgleda kao princes krofna :09:

edit> ok, procitala i napokon ukapirala... ja sam toliko lenja da ovo pravim, tako da cu ipak jednostavno izostaviti hleb :wink:
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 13 godine

Stvarno dobro izgleda, baš me zanima kakvog je ukusa...

Elem, neki od nas su bili bezobrazni pa pregledali sve slike koje si kačila na ImageShack, i moraju da konstatuju nešto- Veliko dete je veeeoooma simpatično :oops: I malo je, ali ostade u senci Velikog Brata :020:

Edit: Moram zaključiti da forumašice imaju lepu decu... Moraću se družiti sa vama češće i intenzivnije, možda taj gen za rađanje lepe dece pređe i na mene :D
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Mohita » pre 13 godine

Dudo, molim te za recept za zemičke! :09: Ja sejtan samo propržim, ali ovo izgleda fenomenalno!
    Slika
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Mohita :shock: jos nosi probala :) .
    Loptice , lepse izgleda , ali odlicna je zamena, odlicna.
    Dudo :009: , lepe slicice , lepe :) , lep ste par :oops:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Boki, nisam. :010: Ja uglavnom propržim sejtan, a sada mi je Duda u pp fino objasnila kako i šta (neverovatno jednostavne su za pravljenje :) ), baciću se na pravljenje. :wink:
    Slika
  • Cirkončić
    Amater
    Amater

od Cirkončić » pre 13 godine

Ja jedva čekam da probam sejtan i ove prelepe zemičke... :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudooooo....Liy Tejlor je držala ispod haljine gajtan stegnut,da je poseca...da je podseća.Zato obožavam farmerke,pa 100 grama se oseti :( .
    Ja dosla ,da vidiš,da li sam dobro sračunala-
    banana-81
    list 200 gra-180
    pastrmka-204
    4 tonusa-80
    30 gr jabuke-15
    50 gr grejfruta-20....
    paradajiz 200 gr-34
    luk-200gr
    5 gr ulja-44
    5gr putera-36

pošto ne znam za luk..ovo ispada da sam pojela 693 kalorije,i ne znam koliko da dodam u onaj pljuc mleka,što stavim da mi razbije nesicu...
    Ako je ovo stvarno ovako...ja se bre najedoh za jeftine kalorije.
    Pitanjce-100 grama tonusa 187 kalorija...ne znam koliko ima u parcetu,ali mislim da su parčici po 10 grama...Proveri...molim te...nadam se da ce me provera usrećiti
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, nisi dala sve mere, evo koliko mogu da pomognem, pa ti doračunaj do kraja:

banana - 89 kcal u 100 g
    list - ako si ga merila živog, onda 182, a ako si merila spremljenog (pod pretpostavkom da je bez ulja), onda 234
    pastrmka - 128 kcal u 100 g
    Za tonus proveri, sumnjivo mi je da ima 10 g parče, jer oni najmanji prozirni parčići malog hleba imaju 15 g. Ne znam koju vrstu tonusa jedeš, tj. ne znam ni koji se proizvodi kod nas, pogledaj na http://www.tonushleb.ru/10.htm.
    30 g jabuke - 15
    50 g grejpfruta - 16
    paradajz 200 g - 36
    200 g luka - ako je mlad, onda 64; ako je zimski - 80
    5 g ulja - 45
    5 g butera - 36

Za mleko stvarno ne mogu da pomognem, najbolje da sledeći put izmeriš nekom šoljicom za koju znaš koliko tačno zahvata. :(
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

dobro je ipak sam se ja najela ,za sitne kalorije...hvala puno,al ću morati još da te gušim
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Zbrzila me sinoć Ruža s brojanjem kalorija, nisam stigla da se nadovežem na ovo ostalo. :)

Lela, to se mi sirotani ovde mučimo :( , a na zapadu postoji glutensko brašno, tj. sejtan u prahu, samo se zamućka i ispeče. Mada nije ni ovo neko opterećenje, napravim svaki četvrti dan osam zemički, to je pola sata posla. One ostaju veoma dugo sveže.

Loptice, sin je na ponudi, pa ti izvoli. :16:

Mohita, javi kako ti je uspelo! :) Meni su lepi i hlebovi, oni ostanu vlažniji, ali je fantastično kad se prepeku kriške (jedino što moraju odmah da se jedu, inače posle baš dosta otvrdnu). Tad baš dobiju ukus kao hleb.

Boki, sad je jasnije što moram da budem vitka, zamisli da se valjam kao loptica pored tako zgodnog čoveka, hahah. :)

Cirkončiću, a da znaš tek kakve su pite... :placljivko:

I današnji dan... užasno sam neorganizovana, pokušavam da uradim sto stvari odjednom, pa ne zamerite ako ne svratim po dnevnicima. Večeras idem na taj rođendan, koji mi je najlepši od svih, tako da ne brojim ni UH ni kalorije, makar sutra ustala sva naduvena. :) Preko dana samo salate i ajran (da ne iskoči tibica), uveče će biti pivo i pica... a vreme je otoplilo i mogu da obučem novu haljinicu. :skakutalo: I težina je kao na tikeru... sve u svemu, jedan divan dan. :)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

Dudooooo, volim teeeee!! Pa onaj link je super! Ukucala sam svoje podatke, pa mi svasta nesto izaslo, i koliko cega treba da jedem, unos kalorija.. Mnooogo mi se dopada! Idem sad da 'cackam' sve redom, jer nema sta nema tamo :D Hvalaaaaa!!! :009: :009: :009:

Zelim ti lijep provod na rodjendanu veceras!
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 13 godine

Na ponudi kažeš.... hm... :evil: 8) Moram prvo da smršam, gde će on model lopticu :010: :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Kod ove Dude,je takva žurka,kao da služi besplatno pivo.Koji si ti link poslala Nedi,oću i ja.Ti,nikako da shvatiš,da sam ja na putu prosvetljenja,i da nemam više UN,da se držim za nju...Trebaju mi andjeli,putokazi,linkovi,kalorije,i ti :009:
Odgovori 9033 postova