Inače taj što mi se zgadio bio je specijalno donesen s planine, što bi trebalo da je vrh vrhova, a htela sam da umrem koliko je bio grozan.
Mislila sam da nikad više okusiti neću. Ovaj ovde je više fermentisan, izrazito kiseo i pun rupa, vrlo malo je slan i jačina ukusa mu je negde u rangu sjeničkog.
Sve je nešto izbegavam, ne bih da brljam kupatilo, ali izgleda da ću morati, morska so slabo pomaže. Inače kosu perem kafom već neko vreme, ufff, već to je muka. 

Ali jesu krenuli da mi niču neki gušći pramenčići.
), tako da pretpostavljam da stvarno nisu vidljive, ako je za utehu. 

Imam baš u predelu kukova. Moja sestra koja je mršavica, isto ima na par mesta na leđima i kukovima, isto tokom naglog rasta. Čula sam neke žene koje su uspele da ih umanje ili da im se makar manje vide, uz pomoć Pavlovićeve masti.
Verovatno ću malo detaljnije sutra u svom dnevniku.
Hvala što si pomogla! 

Baš takve su bile moje, isto po desetak komada, ali posle su izbledele i skupile se i stvarno se ne vide sad. Najviše sam se mazala Pavlovićevom, a isto sam se Pavlovićevom mazala i u trudnoćama i nemam iz tog perioda ni jednu jedinu striju.
Šaljić me nešto peckao i zatezao mi kožu, i od njega sam odmah odustala, mada znam da je mnogima pomogao.

Preporucujem tvojoj mezimici da se maze kremom kad god gubi ili dobija na tezini u zivotu jer je neka koza jednostavno sklona strijama (kao moja). Meni su se vremenom pojavile i preko ledja, na dnu (isto skoro nevidljive i da me ubijes ne znam kad sam ih dobila) a imam nesto malo i na grudima, ali za njih treba mikroskop da se vide
Ja nikad nisam varirala u kilazi vise od 5-6 kg, nisam radjala djecu, ali eto.. takva koza pa sta ces. Ali zato barem nemam celulita ni grama 

Da joj se ne bi javljale dalje, a to malo će stvarno postati nevidljivo.
), tu i nema tačno određenog recepta, hahah, zbrljaš šta imaš.
Osnova je kao za gulaš - učvari se natenane malo veća količina crnog luka na ulju (sipa se onako umereno-pristojno, ali višak može posle i da se odlije), a na to onda umesto mesa malo-pomalo ubacuješ neskrobno povrće (unapred kuvano/dinstano) i opet ga ukrčkavaš na tihoj vatri kao gulaš (po portebi se dodaje malo vode). Od začina u principu samo malo aleve paprike i bibera i belog luka (tj. ako hoćeš zdrave začine), a ja malo varam pa ubacim i "onoga" za gulaš ili riblju čorbu. Ne liči ni na đuveč ni na sataraš, ispadne jelo za sebe. Samo je fora da se povrće unapred skuva ili izdinsta, da ne bi dobilo onaj prženi ukus. Ova poslednja kombinacija je billa zelena barena boranija (pošto ona napravi končiće, pa liči na meso), paradajz (delom iz flaše, tako da je već kuvan, a delom seckan i prodinstan), šargarepa (delom dinstana, delom sveža rendana), malo plavog patlidžana i trun paprike (i oni dinstani), tegla seckanih kiselih paprika (crvena, fileti - i one su delimično skuvane sterilizacijom), i na kraju se napravila onako fina gulašasta masa. Mogle su da dođu u obzir i tikvice i pečurke, mogla bi i bamja. A može da se ubaci i malo mesa radi ukusa, to nekad uradimo zbog deteta (pošto neće da jede kad nema mesa, recimo malo belog pilećeg na kockice), ali uopšte nema potrebe, meni je super tako samo od povrća. Ko voli, može da doda trunčicu crnog vina samo kao začin (ali bukvalno kašičicu-dve), a lepo je i kad se doda tačkica cimeta, ne da dominira, nego samo onako iz pozadine da se oseti. Jedino ne valja ako se pretera s paprikom, tj. kisela je OK, ali ako se ubaci dinstana/pržena u većim količinama, promeni ukus i više ne liči na gulaš. Malo je zamorno kad se sve to tako odrađuje, ali mene spasava što imam u teglama neke moje poluproizvode, udinstano povrće koje samo treba da se izruči u šerpu.
)
Mohita
Verovatno sam ti ostala u glavi od sinoćnjeg zapitkivanja. 

A na Nedu sam mislila, samo sam napisala tvoje ime. Sad ću da ispravim. 

Kako je krenulo, vi cete uspjeti ono nemoguce- napravicete kuharicu od mene HAHAHA! To ce biti svjetsko cudo 

Nadam se da ću moći ponešto da te pitam u vezi Atkinsa i namirnica i da ćeš moći da mi pomogneš...

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.