Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Teta Neda » pre 13 godine

dudank napisao:Mlečni napitak sličan jogurtu, samo skoro duplo manje kaloričan i sa boljim odnosom UH-masti, mogu da ti pošaljem recept ako imaš uslova da ga praviš, mada znam da ti je sobica dva sa dva. :( U stvari nije zahtevno, ali bi ti verovatno bio problem da nađeš neko kiselo mleko/pavlaku za ukiseljavanje?

Sad sam našla da se to u Avganistanu kaže Dûğ / دوغ , mada kažu da je to tamo kao gazirano piće... uhhh, to bih volela da probam. :)

Svaka cast, jos si nasla da to ima i ovde! Kraljice! :009: Nemam kiselo mlijeko, necu da trazim od afganistanacada mi donose zbog higijene. Planiram ponjeti one gljivice za kefir kad budem kod kuce pa cu to da pravim. Ali ako moze napisi ti meni recept i za arjan, napravicu kad budem isla na odmor jer me bas interesuje kakav je ukus.
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • Jelenab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Jelenab » pre 13 godine

Cao Dudic, pa ti si stvrano pokretna enciklopedija. Moram samo da kazem ovako javno da je i meni Duda cesto pomagala sa prevodima rusko - srpskim i vadila me iz nekih situacija kada nijedan recnik koji imam u kuci nije mogao da mi pomogne... Stvarno si ti cudo Dudo!!! Eto krenuh i da rimujem :) Pratila sam tu iz prikrajka tvoj dnevnik, volim da ga citam tvoje postove. :)
    Pozdrav iz tople Moskve !
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Tetka Nedo, ukus je kiseliji nego kod kis. mleka i jogurta, a sastav mu je kao malo gušće mleko. I neprimetno je slankast, a može i da se začini, čak stavljaju u njega i rendane/mlevene krastavce, sveže i kisele. Inače sam videla da sa njim prave i koktele, ali to već nisam smela da probam. :010: Inače je toliko osvežavajući da ga ljudi mirno piju na plaži. Šaljem ti na pp jer je prosto kao pasulj da se napravi. :)

Jeco, opet se družimo! :31: A za rečnike je lako sad kad ima milion onlajn rečnika, samo treba imati malo prakse, a meni je to posao. :) Znači, na dijetLi smo... pretpostavljam da si i dalje na -60, virnuću posle u dnevnik kod tebe!

Dobra vest je da sam napravila sejtan za 4 dana i nisam brljala s hlebom, danas odmah kilo manje nego juče, mada je i to nažalost više nego na tikeru. Baš me uništio hlebac, nemam baš ni osećaj koliko je samo voda, a koliko sam možda i nabacila za ovih nekoliko brljanja u poslednje vreme, ali ja sam optimista, pa se nadam da je sve voda. :D

Oduševila sam se sinoć, malo dete je došlo sa ekskurzije, i prvi put otkako se obojica školuju ovo je bila čestita i dobro organizovana ekskurzija, samo sam :shock: kad mi je nabrojao šta su sve videli za dan i po. Najčešće su samo smuvavali decu da uzmu pare, ovo je stvarno iznenađenje. :)

I klopa:

D: ajran (dve čaše, da ne pišem svaki dan) + dodaci
    R: zelena čorbica, parče sira (možda ću danas kozji, manje parče)
    U: neskafa sa 1 dl mleka, umesto jabuke tri mlada krompirića veličine loptice-skočice
    V1: 1 sejtan zemička (90 g), kao sendvič sa sirom i šunkicom, salata
    V2: 1 sejtan zemička, ajran, 3 ćevapa

Edit* - Lass, tek sam sad videla tvoj post. :16: Kao ručna bomba, da, tako nešto... pa nek mi priđe ko sme. :D
    Poslednja izmena od dudank u 11 May 2012, 15:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

Evo i ovdje da ti zahvalim na receptu! Jedva cekam da dodjem kuci i da probam :) :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Polako se vraćam na ovo na tikeru posle svih stradanja s dvopekom i kiflama. :) Juče sam maznula tri minijaturna mlada krompirića, ali ne računam ih u brljanje, to je bilo baš onako za dušu... umesto jabuke, jer ipak nisam mogla da pojedem tu poslednju, generalno nam se smučilo zimsko voće i prestali smo da ga kupujemo, a valjda je krajnje vreme da krenu sad jagode i ostalo. Možda ih i ima rano ujutru, al' mi nismo ranoranioci.

Danas nikud, poludeo mi je kompjuter, izgubila sam celu noć sređujući ga i sad moram da nadoknađujem šljaku. Možda kraće brzo hodanje jer treba da obavim neke gluposti po gradu, a za sutra smišljam akciju.

I klopa:

D: ajran + dodaci
    R: oko 150 g kozjeg sira, gusta čorbica od neskrobnog povrća
    U: neskafa sa 1 dl mleka, trebalo bi da dodam i zalogaj-dva nekih UH
    V1: sejtan zemička kao sendvič (mlad sir, pileća prsa), paradajz
    V2: sejtan zemička, salata od krastavaca, ajran... i neki proteini
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater

od Lela Bacvanski » pre 13 godine

Sta je to sejtan? Mozda je neko negde pisao, ali ja sad ne mogu da nadjem.... :shock:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pogledaj u viewtopic.php?f=18&t=3405 , imaš tamo i ponešto od osnovnih recepata. (Još smo u eksperimentalnoj fazi jer smo pravljenje hleba i pite od sejtana izburgijale same. :D )
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Kako je prošao kućni budžet juče? :D
    Slika
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

Ja preuzimam jabuke :D , cijelu zimu ih nisam jela. Vozila sam bicikl sinoc posle 20 godina. U sebi sam Boga molila da ne prodjem kao ti :wink: Muza sam molila da sacekamo da bar padne mrak, da me niko ne vidi :) "Natjerao" me da se izvezemo nekoliko kilometara i sada sam mu zahvalna. Srcku umalo da dobijem koliko sam se umorila, ali prijalo je. Nadam se da ce mi to postati redovna aktivnost. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mohita, prošao je dobro jer ipak nisam izašla iz kuće. :D Iskrsao je neki hitan rad i propala mi je šetnja, ali to je možda i dobro jer zaista imala onaj najgori poriv da odem i kupim gomilu stvari, ovako ću verovatno da budem malo umerenija. Treba da dvema drugaricama nakupujem poklone za rođendan, pa zamisli tu još i sebe da uturim. :010:

Mirka, bravo za bicikl! :skakutalo: Ja čekam da kupimo manji, pošto se ispostavilo da je ovaj novi (koji smo uzeli detetu za rođendan) preveliki i njemu, tako da planiramo neki normalne veličine, pa kad dete preraste, taman ostaje meni. :D

Još sam u toj gužvi od juče, nisam stigla da jedem, ni ajran nisam popila. :(

D: /
    R: parče kozjeg sira, baren zeleniš
    U: neskafa sa 1 dl mleka
    V1: tarator salata, nekoliko ćufti (oko 150 g mesa)
    V2: lažni gulaš od povrća, 1 sejtan zemička, 2 čaše ajrana
    i pivo :) (ipak smo ostali kod kuće)

Edit* - Zaboravila sam da napišem da je jutros (u podne :D ) bila kilaža okruglo kao na tikeru, sad ide borba za naniže. :)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Kako mozes jesti kozji sir :o Ja niiikako ne podnosim taj miris, a na hrono ga bas preporucuju.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, ne znam, ja ga ludo volim. :) Nema ga često na pijaci, ali kad ga ima, kupimo veću količinu i zamrznemo, pošto je to jedini sir koji posle odmrzavanja bude istovetan kao da je svež. Naravno, odmrzavam male količine koje ću odmah pojesti, za svaki slučaj, ali bude potpuno kao da je sad kupljen. Možda si negde probala loš pa ti se zgadio, i meni se dešavalo da naletim na nejestiv, ali ovde ga stvarno prave fantastično.

Ubio me je posao ovih dana, nikud nisam stigla da promolim nos, i još danas ovo šmrljavo vreme. A veliko dete je već treći dan u Parizu i rastu mi zazubice. :bas_tuzan:

Klopa:

D: ajran + dodaci
    R: lažni gulaš od povrća, parče sira 200 g
    U: neskafa sa 1 dl mleka, jagode :skakutalo:
    V1, V2: dve sejtan zemičke, mali tanjir gulaša (meso, luk, aleva paprika), salata od krastavaca, 2 čaše mleka :prasence:
    Poslednja izmena od dudank u 13 May 2012, 23:02, izmenjeno 1 put ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 13 godine

Još tri,mila moja ,još samo tri....i ja sam savršeno,ljudsko biće :16:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro si rekla malopre, vreća praška... a ja se pitam što ne mogu da uđem u one pantalone od prošle zime sa "samo" tri kila viška. :16:
  • Jelenab
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od Jelenab » pre 13 godine

:)Kafu sam delila na deo za zeludac a deo za masazu. Salim se donekle. Masirala sam se kafom. I kako sam je izbacila, tako je krenulo da mi se "talozi" celulit ponovo. Sistem je bio sledeci: Namazem kriticne delove penom za kupanje, uzmem jednu kasicicu mlevene kafe u rukavicu koja je bas za masazu ( procitala sam i varijante sa solju - onom krupnom, pisalo je da moze i to, i bilo je jos nesto - ako se setim pisacu ) , razmazem je po butini i krenem da masiram od kolena na gore, a kasnije i da "gnjecim" kriticne delove. Nisam zadrzavala kafu, nego sam je spirala sa vodom. Pre sest meseci mi je proradila savest pa me je malo savatala frka da ipak ne dodje do nekok zacepljenja, mislim da bi me se muz odrekao preko novina, pa sam prestala sa kafom masazu i msilim da je tu polako poceo pad na dole, tj. skakanje na vagi na gore. Sad radim masaze, ali nisam principijelna i ne radim sa kafom.Uhvatila me neka zesca mrzovolja sto se toga tice. A i mozda zbog toga sto je predamnom vreme odmora, pa bih morala da prekidam to . Sad sam se setila jos jednog detalja koji sam radila, a to je da sam pre pocetka tusiranja bacala tabletu "mumijo" u malo kreme i ona se rastvarala vrlo brzo. Time bi se posle mazala. Autorka ove knjige inace baca akcenat bas na mumijo tj. ona je ubedjena da je on zasluzan za nestajanje celulita , a mozda cak na prvom mestu strija. Nadam se da sam bila expeditivna i da sam brzo odgovorila.
    Ljubi te tvoj drug iz Moskve !!!!
Odgovori 9033 postova