Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od divlja ruža » pre 13 godine

ako te ovi iz Jelen piva,ne uzmu za glavnu manekenku,stvarno su amateri....Te ručice,koje grle tu flašu...pa ljubav,prosto,iskra...Od ljubavi se ni celulit ne vidi....
    Znaš šta,odlučila sam,prvi put,kad se budemo zajedno nacvrcale...biće to od piva... :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Trebao ti je nick biti Jelena Pivic :16:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

To je univerzalna životinja, možeš i da je jedeš i da je piješ. :) Mogu da ga potuku samo ako naprave pivo "svinja" ili "jagnje".

Juče sam se prešla i napravila palačinke od sejtana - pojelo mi dete pola. :( A pojelo mi je i poslednju kašičicu meda, tako da je propao plan da pojedem jednu slatku... u svakom slučaju nisam brljala, definitivno nema kriza kad se naručkam sejtana, i ima jedna zanimljiva pojava koju sam već pominjala, a to je da ubija želju za mesom. Juče sam npr. naseckala u jednu palačinku malo šunke (dominirao je sir) i jedva sam je pojela, uopšte mi nije legla, drugu sam smotala samo sa sirom i domaćim kečapom od paprike i ona je bila OK. Ne znam da li je to neka redovna pojava ili je samo kod mene, zato što i inače izbegavam kombinaciju biljnih proteina s mesom i jajima, ali jednostavno mi se smuči pomisao na meso kad jedem sejtan.

Ispalila sam se juče i za vitlanje van kuće, danas ću morati bolje da se organizujem. Mada sam vitlala po kući, ali to nije to. Sutra ćemo verovatno opet u vožnju bicikla (na neko bliže mesto, da nam ne ljuljne kiša), ali obećavam da neću sedati na bicikl dok ne kupimo manji, hahah. :)

D: jogurt + dodaci
    R: kuvana junetina (oko 100 g) s kuvanim povrćem (šargarepa i mlad luk)
    U: 1 jabuka, neskafa sa 1 dl mleka
    V1: škembe čorbica
    V2: 2 palačinke od sejtana - verovatno samo sa sirom, salata od krastavaca, mleko

Napomena - škembe čorba mi je ekstra dijetalna, pa neću brojati tanjire. :16:
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Dudo, porčitala sam poruku kod Cirkončića, pa ću je kopirati ovde i postaviti jedno pitanje uz to:

dudank napisao:Uh, drago mi je što si shvatila na pravi način. :)

Sad mi još nešto pada na pamet - povrće je "kabasto" i njegova vlakna zadržavaju dosta vode u crevima (jedan od razloga što povrće pomaže probavi). Tako da je možda taj trenutni "višak" samo voda - ali su ti crevca zahvalna na njoj. :)

Od srca ti preporučujem zelene salate, spanaće, pečurke, brokoli - sve niskokalorično povrće koje UH ima maltene u tragovima. Ako ti se prvih dana stomak malčice i naduje od vlakana i vode, sve će to otići kao rukom odneseno čim se malo uspostavi ravnoteža.

Još jednom izvini što sam paničila, ali zaista znam ljude koji su završili u bolnici jer su bili ubeđeni da će brže oslabiti ako izbace sve UH iz ishrane.

Moram se ispovediti da sam ja povrćke ranije imala u tragovima. :bas_tuzan: Skoro je to uvek bilo neko probareno, nešto skrobno, ali retko da su u pitanju sveže povrćne salate.
    I kako sam otpočela ovaj režim, pre oko mesec dana, obećala sam sebi da moram da natrpavam salate uz obrok. Od tada je počela skoro svakodnevno da se javlja ta nadutost koju sam spominjala. I kada vratim film od ranije, uvek kada bih klopala povrćke, mukice sa nadutošću. Sada mi je bukvalno sinulo kada si ovo napisala. :) Nakon kog vremena mogu da očekujem da organizam uđe u ravnotežu i ne reaguje tako? :005:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

To je vrlo individualno, ali verujem da će ti mnogo manje nadimanja izazivati povrće čim se budeš navikla da ga jedeš redovno. I da znaš da nije loše uvek uz njega dodati neku kap ulja, mnogo lakše ga crevca podnose tako. :)

Kupusarke (karfiol, brokoli, kupus i sl.) znaju baš dosta da izazovu nadimanje, plus nemaju dovoljno čvrsta vlakna da brzo projure kroz crevca. Probaj da biraš povrće koje ima celulozastiju strukturu (ala ga opisah :) ) - zelenu salatu, blitvu i sl., krastavac ako ti ne smeta, uskoro će i paradajz... zelenu mladu boraniju nemoj da propustiš, iako spada u mahunarke, ona u toj fazi nema gotovo uopše UH, a ne bi trebalo da nadima. Pečurke znaju da izazovu kratkotrajno nadimanje, ali kad one prostružu sistem za varenje, stvarno se osećaš i proprano i iscentrifugirano. :16: U svakom slučaju, nemoj da te sekira, vrlo brzo će ti se ubrzati probava i tad će nadimanje da postane takoreći prošlost, a imaćeš i dodatnu prednost - kad ti za neku ekstra priliku treba da izgledaš tanko, samo taj dan ulaganiš s kabastom hranom i odjednom splasne stomak i nigde ga nema. :) Znači, kad jedeš sveže povrćke svaki dan, creva se naviknu da non-stop rade, tako da se ne zaustavljaju ni kad napraviš malu pauzu. Ne znam da li sam uspešno opisala sad. :005:

I onda dođeš u neprijatnu situaciju kad te lekar pita koliko puta dnevno ideš u wc, a ti kažeš "najmanje triput"... a on te zbunjeno gleda... :16:
  • Mohita
    Amater
    Amater

Još te moram pitati postoji li neko ograničenje u gramaži sa povrćem? Čitam da ne, osim za skrobno, naravno, ali negde vidim da ljudi pišu da bi i to trebalo ograničiti, odnosno deliti prema procentu UH-a u njima. Deliti na 'vrste' po procentu UH-a.
    Inače, nisam dopisala, ali stavljam uvek sirće i maslinovo ulje u salate, i prstohvat soli. :)
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Juhu... :D Pa kako ide sa E-pljugom?
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Las, ništa me ne pitaj, hahah... :) Mislim, sve super ide, nemam pritužbi, samo što mi se sve više puše one prave, a trebalo bi da je suprotno, očigledno sam fenomen. Ali uspevam i dalje da se zadržim na 5 pravih, a u svakom slučaju je postignuto čudo, ovako malo sam pušila samo u prvoj trudnoći... i dalje stojim iza toga da je sjajna izmišljotina i preporučujem od srca. :)

Mohita, kod povrća praktično nema ograničenja, apsolutno ničim ne može da šteti (sem u slučaju da smo na nešto alergični), tako da jedino ograničenje može da postoji u smislu kalorija, ako ne želimo da preteramo s kalorijskim unosom. Isključivo zbog toga je korisno (i praktično) podeliti neskrobno povrće u dve ili tri grupe. Neka moja podela (koja mi neizmerno olakšava praćenje kalorijskog unosa) ide ovako: prva grupa je povrće do 25 kcal na 100 g (plavi patlidžan, zelene paprike, zelena salata, tikvice, krastavac, kiseo kupus, kineski kupus, praziluk, pečurke, spanać, paradajz, mlada zelena boranija...) - znači, kilogram takvog povrća ima od 150 do 250 kcal i zaista nemaš šta da razmišljaš s njim... druga grupa je povrće s malo jačom kalorijskom vrednošću (grupa 25-40) i sa njime se ide malo umerenije (u smislu da ne moraš baš sesti i pojesti kilogram za jedan obrok) - sirova šargarepa i cvekla, kupus, mlad luk, brokoli, karfiol, kelj... Treća grupa je ona sa kojom treba biti oprezan jer nosi solidne kalorije - crni luk, beli luk, kuvana šargarepa i cvekla, generalno zelen za supu, ne mogu se sad setiti šta još jer mi očigledno nije često na meniju. :)

Kako to izgleda u praksi - kilogram prosečnog povrća iz prve grupe ima kalorijsku vrednost 300 g prosečnog povrća iz treće. Prevedeno u kalorije, razlika je mala jer je neskrobno povrće generalno niskokalorično (najkaloričniji je beli luk sa 96 kcal u 100 g), ali ako jedeš povrće na kilograme (kao neki :oops: ), griluješ crni i beli luk i jedeš ih kao glavno jelo (opet kao neki :roll: )... ipak to ispadne povelika razlika.

I klopa za danas... ne znam za večeru, možda idemo nekud, pa za svaki slučaj jedem tanje:

D: jogurt + dodaci
    R: sir oko 200 g, salata
    U: 1 jabuka, neskafa sa 1 dl mleka
    V1: kokice u vrednosti od oko 120 kcal
    V2: domaće kobasice oko 200 g(od živog mesa bez aditiva, pečene na suvom tiganju), gomila salate
    Poslednja izmena od dudank u 06 May 2012, 13:05, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Kejt krofnica
    Početnik
    Početnik

od Kejt krofnica » pre 13 godine

Ja na tvom mestu nebi držala dijetu uopšte :o ti extra izgledaš...
    Ja nesmem ni sliku da kačim :oops:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Krofnice :) , stalno moras biti svesna sta jedes. Drzala dijetu ili ne inace ode mast u propast. Dudica po meni savrseno odrzava kilazu , kalkulise tako da se previse ne odrice hrane koju voli. Minus ako dodje dobro je dosao , vazno da nema plusa. Dudice izvini :oops:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Mohita
    Amater
    Amater

Ja sam razmišljala da kupim i poklonim e-cigaretu, ali onda sam naišla na neke tekstove koji su me malo uzdrmali. :?

http://www.24sata.hr/sokantno/eksplodirala-mu-e-cigareta-ostao-bez-zubi-i-dijela-jezika-254060?full_site=true

E-cigarete, tvrde stručnjaci, sadržavaju opasnu količinu kancerogenih i toksičnih tvari, a problem je što privlače i djecu.

Pušači koji svoju dozu nikotina dobivaju putem elektronskih cigareta mogli bi biti izloženi otrovnim i karcinogenim kemikalijama, javlja The Independet
    Iako britanske tvrtke koje ih prodaju tvrde da takve cigarete ne sadrže opasne otrove koji se mogu naći u standardnim cigaretama, Američka agencija za hranu i lijekove (FDA), koja je testirala 19 varijanti elektronskih cigareta, upozorila je da je zabrinuta zbog sigurnosti tih proizvoda. E-cigarete, koje omogućuju jednaki doživljaj kao kod pušenja standardnih cigareta, na način da se vaporizira tekuća kombinacija nikotina, okusa i drugih kemikalija, sada su pod sumnjom da sadrže kancerogene i opasne kemikalije kao što je diethylene glycol, koji se može naći u tekućini antifriza, potvrdila je jedna znanstvena studija.
    Dalje.com

Šta mislite? :005: Izvinjavam se što sam zašla van teme dnevnika, ali vidim da spominjete.
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Strasno... :shock: :shock: :shock:
    Sada ce mi biti frka da je koristim...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Mohita
    Amater
    Amater

Imala sam dosta tih tekstova koje mi je drugarica poslala u jednom trenutku, ona se nešto više informisala i sa stranih sajtova. Ali nisam sačuvala, pa sam ovo čega sam se setila postavila. Uglavnom, ni ti ostali nisu pozitivistički, čak se i svode na to da je bolje konzumirati obične cigarete, pa onda možete misliti. :010:

Dudo, izvini za ovo šaranje po dnevniku, i hvala ti za onu informaciju o povrćkama, skroz sam skrenula s uma da ti zahvalim juče. :)
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kuku, Kejt, bila sam i ja krofnica, pa moram sad da se plašim. :16: Što kaže Boki, ovo sad je borba da se ne vratim naviše, a ako spadne još za jedan broj pantalona, kud ćeš veće sreće. :) Sinoć su mi se najstrašnije nosile farmerke, a nisam mogla da se udenem, uh, da znaš kako onda dva i po kila izgledaju ogromno.

Mohita, mislim da nije van propisa foruma, pošto se tiče zdravlja i nije loše da se informišemo (a ja sam se poslednjih meseci baš aktivno informisala. :17: ), ali ako jeste van pravila, reći će nam Lass, pa ću okrečiti dnevnik, ili možemo u nekom podforumu da otvorimo i ovu temu, zasad ovde pišem.

Dakle, ono što znam: to je sve još nedovoljno ispitano jer suviše kratko je u upotrebi, ali ono što je 99% sigurno jeste da kancerogenih materija ima neuporedivo manje nego u pravoj cigareti. Dalje, nikotin i sastav punjenja bira sam korisnik, može da uzme npr. punjenje bez nikotina i propilen-glikola, koje je praktično bezazleno. Ali čak i ta štetna jedinjenja zaista su prisutna u tragovima, ne u dozama koje su direktno karcinogene. Znači, niko ne bi smeo odgovorno da kaže da e-cigarete uopšte nisu štetne, ali definitivno su mnogo manji atak na organizam nego klasične cigarete. Ako si rešila da uzmeš na poklon nekome ko je zainteresovan, mislim da to možeš da uradiš bez griže savesti. :)

Ovo sa eksplozijom je tačno, zabeleženo je čak desetak slučajeva dosad, ali to su složeni i veliki modeli sa sistemom od dve baterije gde u određenim okolnostima može da se desi takvo električno pražnjenje, i uglavnom su to ručno pravljene e-cigarete. Ne mogu sad da nađem spisak, ima negde na netu dato kod kojih modela može da se dogodi tako nešto (Lass, ako hoćeš, naći ću ti), ali kod ovih standardnih s jednom baterijom to tehnički ne može da se dogodi (sem ako je ne zapalimo ili tako nešto što se i inače ne radi sa uređajima koji rade na bateriju). Tako da nikome nećeš razneti facu ako izabereš običan model, ne neku skalameriju od pola kila koja izgleda kao raketa. :D

E sad bi bilo lepo da se vratim na ono zbog čega sam ovde. :) Sinoć smo imali lepo poluaktivno veče, nisam brljala s hranom, s pićem neznatno, sve divno i krasno... osim što je cica-maca noćas pootvarala sva vrata pa me onako znojavu ubila promaja... ali vaga mi nešto nije blagonaklona, pa moram malčice da pooštrim brojanje kalorija, što me uopšte ne raduje. :bas_tuzan: Teši me što ću od sutra imati ajran, pa ću moći da se nalivam za malo kalorija.

D: jogurt + dodaci - oko 200
    R: gomiletina salate, 200 g nemasnog sira - računam na 250
    U: 1 jabuka, neskafa sa 1 dl mleka - oko 120
    V1: čorbica od zelenog povrća - oko 100
    između - 2 dvopeka
    V2: parče kuvanog suvog mesa, gomiletina šopske
    Poslednja izmena od dudank u 07 May 2012, 14:05, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Hocu, hocu, nadji mi... Nisam valjda uzela tu bombu... Moja ima jednu bateriju, doduse nesto jacu da je ne bih punila svaki cas... :(
Odgovori 9033 postova