Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice , trebamo ti uruciti pehar za kombinovanje , odrzavanje i jos po neki minus. Svaka cast, bljnes , operes fleke teras dalje , sve bez tenzije , i nerviranja.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudo,Soko mi je super.Drži se za neverovati.Opremili smo se.sad ti pišem,da vidiš,kako sam se organizovala.Jedino me muče ,oprečna mišljenja oko jogurta.Volela bih tvoj savet,za koji da se opredelim.

Grupa namirnica za doručak

jaja...
    tonus hleb
    ćureća neslana prsa
    puter

grupa namirnica za ručak

domaće pljeskavice
    kuvano-grašak,pasulj,krompir paprikaš,ćušpajz,ma sve kuvano,bez hleba
    supa
    teleće šnicle

večera
    voćni domaći jogurt
    cureća prsa,viršle
    sve bez hleba

kupila sam mu,gumene bombone,ako udje u krizu,da pojede,po koju
    cdvita,limun

užina -jabuke,banane.

daj savet,sugestiju,sve prevare koje si radila kod svog deteta.Nadam se da nismo u ofu,jer da li smo mi ili naša deca u pitanju...problem kilograma,je problem :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Za jogurt bih ti uvek rekla da biraš najprirodniji... razlika u pola procenta masnoće ili UH njemu neće ništa da promeni, u stvari se za decu i preporučuju masniji mlečni proizvodi (pisala sam negde o tom istraživanju, pokazalo se da deca s viškom kg brže slabe kad koriste punomasne i samo delimično obrane mlečne proizvode), a koliko vidim, što je veći fenseraj, to nezdraviji jogurt... mi uzimamo provereno kvalitetan od malog lokalnog proizvođača (stara tehnologija i ne dodaju se nikakvi aditivi), ne znam da li možeš tako nešto da nađeš. I vidi ako možeš umesto viršli da nađeš one lepe hrenovke što nemaju dodatu soju i svašta nešto... isti ukus, a duplo bolji kvalitet. Moraju neprimetno da se krajcuju kalorije i nezdravi dodaci, i sve zajednički, da oseti da učestvuje... mi smo npr. postepeno zamenjivali sastojak po sastojak na pici i na kraju došli do neke ultrazdrave varijante, testo kao flispapir, čist paradajz samo sa dodatkom origana i morske soli, pileća prsa, goveđa pastrma, domaći kozji sir... prste da poližeš. :) Ali sve polako, je l' može ovo, je l' može ono... da ne poveruješ koliko su deca kreativna. :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Ja sam mislila da se ti ne raduješ tako malom skidanju. Ja se baš radujem i za 200 grama, a ne na 300 i to na tvoju težinu, to se odmah primeti.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Hvala puno,tako sam i zamislila...Evo sad sebi sprema sendvič,da ponese na tenis,ako ogladni dok ja igram.Naučila sam ga da ponese,nešto zdravo,sa sobom,da ne bi padao u iskušenja...
    sad nam je to,nova zajednička igra,i ako sam mu rekla,mesec dana,pa da vidimoooo.Sutra ujutru je prvo merenje,i molim Boga da vaga pokaže nešto,da mu da podstrek.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, ne poznaje se toliko spolja, ali kad opipam one kritične delove na bokovima (bisage, što kaže Lass), omekšali su. Samo mi oni smetaju, sve ostalo može i da ostane. :) Sad moram da ispričam, pre neki dan me prepipao mm, ne "ljubavno", nego onako kao kad se kupuje prase :16: , kaže da nije znao da imam toliko sala, pade čovek od smeha... :16: U stvari imam mnogo debelo potkožno tkivo, npr. na rebrima mi je skoro 2,5 cm kad uštinem, a tu je najtanje. Ali to je super jer ne deluje koža preterano zbljaknuto.

Ružo, moje dete je jedno vreme nosilo u školu jabuku kao Pinokio. :16: Smešni su do bola kad se založe, ali je i bilo rezultata.

Bokac, izvini, sinoć ne videh da si se upisala, pa dabome, i treba opušteno, kako drugačije. :)

Juče je pica bila sjajna, napravili su je baš po mom ukusu, tanka-tanka kora, mnogo pečuraka i kvalitetne šunke, takoreći bez kečapa, a kačkavalj uopšte nije bio premastan. Deca su se odvalila, a bogme i ja, hahah :) , ali ne može da se svrsta u nezdrav obrok, samo je kaloričniji. I popila sam domaću rakijicu da nazdravim, to je sve. U međuvremenu sam posle dužeg istraživanja naručila kvalitetnu elektronsku cigaretu, košta đavo i po, ali hoću malo da poštedim pluća. Mogla sam za početak da uzmem i bukvalno deset puta jeftiniju, samo dok vidim kako to izgleda, ali računam da ću ovako da nateram sebe da je što više koristim. Na duže staze ispada zapravo da je i ušteda para... valjda ću se navići, biće veselo kad krenem da je bodem u pikslu. :16:

I klopa... danas moram pametno, nastupa PMS, mada ne osećam da mi šeta šećer, ali nikad se ne zna da li će da me drmne ala. Poslednjih meseci sam super prolazila, neosetno... i dalje mi je ciklus odličan (29-30 dana), a bio mi je otišao na 25, u nekoliko navrata čak 23 dana. Nekako to pripisujem zdravijoj hrani... ništa drugo u životu nisam promenila.

D: jogurt + dodaci
    R: sir oko 200 g, 1 jaje, ajvar kao začin, mlad luk
    U: džinovska jabuka
    V1: šnicla 200 g (svinjska ali nemasna), salata, čaša mleka
    V2: ?
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Ti ili me naljutiš, ili me slatko nasmeješ kao sada. Što se tiće premeravanja tog salceta oko rebara nemoj baš biti toliko zadovoljna-imam i ja samo toliko salceta oko rebara. To ti je ono mršavo i deblje prase- ja sam ono deblje i dugačko. Bitno je koliko je cm malo niže? E to je već drastična razlika. Zamisli mojih 16 kila koliko imam više od tebe, pa ti si devojčica u odnosu na mene, iako sam ja daleko od debele osobe što mi kaže i moj BMR, koji je 24 i ne spada u gojaznost što me teši.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Tri put ura za ekolosko pusenje :16:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, znam da si i ti negde pisala da imaš deblju kožu, u stvari kod "normalnih" osoba to na rebrima treba da bude skroz tanko, centimetar-dva - znaš onu preporuku "uštinite kožu iznad slabine, ako je deblja od 2 cm, znači da ste gojazni..." A kod mene na rebrima deblje od toga... što nema veze s mozgom, jednostavno imam debelu kožu... ali bilo mi je smešno, čovek me opipava po rebrima i prvo mi zbunjeno kaže "Ti imaš neki višak kože...", pa onda: "Ti bre nemaš kosti...", i na kraju: "Koliko ti to imaš sala?" :16: Ne znam ni šta mu je došlo da me opipava, ali zbunio se skroz. A ne znam ni kako sam došla do ovoga sad. :005:

Boki, nemoj da me urekneš, kad te molim. :16: Moram da sačuvam plućanca, nisu baš u sjajnom stanju... da ne bih došla dotle da nemam čime ni elektronsku da cimam. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 13 godine

Ne debelu kožu, već teške matore kosti! :(
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Pretpostavljam da si uzela klasicno punjenje za elektronsku... Pazi sad manijaka... Ja sam uzela cokoladu... :29: Nesto se mislim, raspitaj se... Mozda ima i sa aromom slaninice... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, kakve matore kosti... ti si bila sportista i jake si građe. :) Ne mogu baš da te doživim kao "matoru", prvo što veoma lepo izgledaš, a drugo što sam uvek imala i imam oko sebe neke žene koje su vrlo držeće uprkos godinama, tako da nikog ne mogu da gledam kroz godine. A vala, ima i onih mladih osoba koje su kao babe... nekoliko puta sam ti rekla da bi se mnoge devojke menjale s tobom za noge, i to je stvarno istina. :)

Lass, htela sam višnju, ali posle razmišljam, šta ako mi dosadi... a i ne gađa se s pivom... :16: Zato sam samo uzela čistu jaku virdžiniju, a u rezervici uvek imam poneki kvalitetan cigarilos sa ukusom višnje, pa ću kombinovati. Htela sam tebe da davim s pitanjima, ali ovih dana nije te bilo tu. Pretpostavljam da nisam pogrešila što sam išla na tu skuplju varijantu, imam utisak da kod e-cigareta važi pravilo da cena znači kvalitet. :005: Trebalo bi najkasnije sutra da mi stigne, pa ću javiti prve utiske.

Juče sam malo nadrljala... preksinoć sam pred spavanje zagrabila šaku smokija i nekoliko grisina, nisam upisala jer je stvarno bilo beznačajno posle pice... i juče shvatim da i u jednom u drugom ima kikirikija, tj. shvatila sam kad je krenuo stomak da mi ludi. Do uveče sam bila već na pragu dehidratacije, ne znam ni ja koliko sam puta zaglavila službene prostorije... na kraju drmnem pola litra "prirodnog" soka od pomorandže jer sam već počela da se tresem i tu se smire crevca odmah, ali je zato sok napravio čudo... ko zna koju hemiju trpaju, u svakom slučaju sam ustala naduvena i sa dva kila više, zadržala se sva ona voda koju sam posle popila. Malo sam jela, tako da nije od hrane. Ne znam što se svaki put čudim tim sokovima, već smo svi proverili koliko su prirodni :x , ali jeste odvratno, popijem sok otprilike četiri puta godišnje i od toga se tri puta nadujem.

Klopa redovna, danas ne bih ni imala snage da brljam, hahah. :)

D: jogurt + dodaci
    R: povrće zapečeno s mladim sirom i jajima (sufle od spanaća), zelena salata, rotkvice
    U: 1 mala jabuka i 1 pomorandža
    V: ovde je bila izmena: čorbica od paradajza, opet sufle od spanaća (pun-puncat tanjir), čaša kiselog mleka

Edit* - Stiglo mi je ovo elektronsko čudo, dva komada... uopšte nije loše, jedino što je preteška za moje prstiće (pošto volim da držim u ruci dok kucam) i ipak je malo deblja od standardne, pa se sad kajem što nisam uzela slim. Možda će ove ipak da završe kod mm, a ja ću uzeti te tanje... ali prvo da još malo uđem u štos. :) Jedino imam problem što vrlo retko povučem dim, pa mi nikad ne trepti lampica da me opomene. :005:
    Poslednja izmena od dudank u 25 Apr 2012, 14:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Nisi pogresila... Koliko para, toliko muzike... Ovo brate punis jednom u dve-tri nedelje bateriju... Ja imam jedan klasican ukus i jedan za gustiranje... Stavim tobaco pa dodam par kapi cokolade i uzivam... :) Jesu doduse malo kabastije za ruku ali one druge su stvarno zezanje, punis ih svaki cas pa je filter potrosan a ovde samo jednom u godinu dana eventualno treba da zamenis rasprsivac... Sad gledam njihov sajt i vidim da ima nesto novo, neki Prestige Energy... Toga nije bilo kad sam ja uzimala ali sam uzela Prestige Pro s tim sto sam umesto klasicne trazila najjacu bateriju (1100mAh) pa stvarno punim jednom u mesec dana... Bices zadovoljna... Uzela sam i koznu futrolu da je zastitim u rancu... I sto je najvaznije ovaj model moze da se puni preko USB-a, ne moram da nosim ceo punjac... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Je li "potpun dozivljaj" s tim e-cudom? :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Jeste zaista... Naravno ako izaberes pravi model... Ima i losih... :)
Odgovori 9033 postova