Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od boki 66 » pre 13 godine

Nisam ni sumnjala , sve je pod kontrolom , na pravom koloseku, putuj dalje tako :009:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Boki, ono čudesno je da posle svih ovih odstupanja imam na vagi tačno kao na tikeru. Upravo sam podsetila sebe da sam zacrtala da do 1. maja imam 51 kg (jer sam toliko imala prošle godine pred Prvi maj, a onda sam se upropastila onim pitama), pa nije ni nemoguće ako uspem malo da se pritegnem. :) Konačno mi sleduje normalan radni tempo, posle niza meseci, pa mogu više da se krećem, što i koristim. Jedino će me možda upropastiti detinji rođendan, tortu ne jedem, ali zato kad upadnem među one fornete i pice, gora sam od sve dece. :010:

Neverovatno, ali dosadila su nam svima razna mesa, čak i meni, nije ni čudo posle dva Uskrsa, sinoć smo svi uzdisali što nemamo nešto na kašiku. Danas se svašta nešto krčka. :) Moj raspored manje-više standard:

D: jogurt s dodacima
    R: udinstano povrće razno, sir 200 g (star i mastan)
    U: verovatno 2 jabuke
    V1: parče pečenja (kao veća šnicla), salata
    V2: salata od zelene salate, mladog luka i kuvanih jaja
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

spašavaj,sve sam napisla u svom dnevniku...dete,ušlo u histeriju,oko debljine...
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

I mi moramo malo da se pritegnemo, pustili smo tibicu opet. :bas_tuzan:

A kod mene krenula vaga naniže... nešto mi se dešava, juče sam sve planirane obroke maltene duplirala jer su mi se probudili gladovi, a noćas popila tonu vode i mleka posle svega (mogu misliti kakvo mi je bilo čudo bilo u stomaku kad sam sanjala da sam trudna) i mislila sam da ću imati bar kilo plusa, kad ono minus 300 grama. :D Terala sam moje da se izmere, ali nije se pokvarila vaga, tačno radi. Jedino mogu da zaključim da sam istopila malo sala prošle nedelje dok sam rktala po NS i ovde, ali se nije odmah pokazalo... nemam drugo objašnjenje.

Danas ću valjda da se pridržavam normalnih količina, i inače nisu male, a juče sam baš preterala.

D: jogurt i dodaci
    R: dijetalna varijanta pilećeg paprikaša (mnogo povrća i bez UH, meso neću sipati), salata, dvopek
    U: 2 jabuke
    V1: izmena - 100 g svinjetine (ostala sam bez junetine :( ), salata, čaša mleka
    V2: salata od jaja i zelene salate, 2 sejtan kifle sa sirom
    noćni dodatak: 1 sejtan kifla sa sirom
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bedni minuščić se potvrdio, unela sam ga u tiker. :) Normalan život čuda čini, čim se za trun više krećem, odmah se vidi promena.

Ovih dana sam u haosu od kućnih i vankućnih poslova, ne zamerite što ne stižem da se upišem čak ni kod redovnog društva... juče ako nisam jedno 25 puta ušla na forum i svaki put me je nešto prekinulo u nameri. :(

Danas redovno, a za sutra nisam sigurna, verovatno će nam bar neko svratiti povodom detinjeg rođendana, pa ne gine pivce. Klopu ću gledati da uskladim sa sobom (mada mi se vrti po glavi pica :evil: ).

D: jogurt + dodaci
    R: bareno neskrobno povrće + 2 kuvana jajeta
    V1: vrlo malo mortadele, salata, čaša mleka
    V2: 3 sejtan kifle sa sirom (i lukom :) ), salata (satrica), još jedna čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 19 Apr 2012, 23:51, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice cestitam na minusu :013: ,svaka cast, a mamis me i sejtan kiflicama :oops:
    Ja skacem , setam ali ne vredi 8)
    Poslednja izmena od boki 66 u 19 Apr 2012, 21:46, izmenjeno 1 put ukupno.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Andy
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Andy » pre 13 godine

Kad te krenuo minus nemoj ga kvariti pivom i picom
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bokac, meni i mala FA ume sjajno da istopi salo, ali ne svaka. Zvaš već, pisala sam u tvom dnevniku... nekako očekujem od te zumbe da učini čuda kod tebe. :) Ja sam sad uvela svaki dan oko sat vremena neke normalne aktivnosti, konkretno je ovih dana bilo brzo hodanje, i krenulo naniže... danas neću šetati, treba da pripremim tu večerinku, ali ću da odvrnem muziku i da igram dok radim po kući. :)

Andy, i ja sve razmišljam kako bi bilo grehota, u stvari jedan dan ne bi bio problem jer imam redovni nedeljni brlj na raspolaganju, ali danas pravimo za porodične prijatelje, a u nedelju za klince, a to su dva dana iskušenja u malom razmaku. :cry: Možda da razdvojim, pa večeras da se koncentrišem samo na pivo, a u nedelju samo na pice. :005:

Upisaću sutra kako sam se danas provukla... a možda će me biti i sramota da upišem :D , u svakom slučaju ću se truditi da ne preteram. Eh, da, bila sam lukava pa nisam upisala čitav minus, veći je od ovog što sam prijavila, ali sam ostavila prostora za brljkanje.

Svima lep dan želim :mahac: , odoh da spremam đakonije!

Edit* - Sad se zna i šta se tačno jede večeras, mogu da upišem:

R: džumbus salata (nije isto što i urnebes, ali je slična - sir, ajvar, kuvana jaja, beli luk, ulje, sirće i peršun bukvalno na šake)
    U1: jabuka
    U2: manje parče gibanice
    V: roštilj, salata (normalna porcija)
    brlj - samo pivo
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Rođendan je protekao u znaku umerenosti, sve po planu sem jabuke koja mi se prijela, jedino imam mali problem s viškom vode jer je roštilj bio slaniji, valjda će se rešiti u toku dana. Sledi projekat pravljenja torte, od čega mi se diže kosa na glavi, ali nažalost mora da se odradi... meni je to totalna besmislica, da se najviše para i vremena skrka u nešto što je za decu najnezdravije, ali uspeli smo zajedničkim snagama da nađemo pristojan recept.

Klopa regularno:

R: salate-prilozi (satrica + džumbus, možda ću dodati 1 dvopek)
    V1: neka kombinacija mesa, salata, čaša mleka
    V2: verovatno samo malo džumbus salate
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Ja cestitam one minuse koje ti omalovazavas :wink:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Ti toliko slatko pričaš o hrani,da u opšte ne smem da te čitam,kad sam gladna.A danas jesam...mena od meseca... :)
    Ali...ispričatu ti jednu bajku,makar,nas grdili Las i Gile...
    Danas,počinje...planetarno...period susreta,velikih ljubavi...znaš ono iz onih tamo života...
    To ti je bajka,o Andromedi i Perseju...Znaš,to nisu mladalačke ljubavi,nego one...gde ljudi imaju podosta iza sebe :( .
    E pošto sam sebe videla,u toj legendi...a startuje baš noćas...Persej,treba da spasi Andromedu...i da žive sretno uz spletke,do kraja života...pošto mene nema od čega da spašava...morame spasti od gladi,jel te...
    Persej ,po legendi,nosi meduzu...i ja sam ti obračunala ovako...
    Super deka,u ovom momentu Persej,mene Andromedu/ili medvedica bivša/,mora odvesti,na salatu od hobotnice...
    Zle žene će biti kelnerice,koje će biti ljubomorne,na moj apetit,i farmerke br 29,i etooooo...postajem legenda foruma...
    jel da...da sam sve lepo smislila,jel da...
    a ti dotle malo manje piši o hrani,jer ću početi lale da jedem,jedino sam njih kupila na pijaci,da ne bih pokleka...
    p.s.dete ušlo u karakter...neće da jede,samo mrljne malo...kuče isto na režimu...i ako me nema,da znaš,da smo se noćas,medjusobno pojeli.
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Fala, Mirkać... ma ne omalovažavam ih uopšte, ali me bude stid kad vidim kako je neko skinuo 5-6 kila za mesec dana. :)

Ružo, ova verzija sa salatom od hobotnice ti je genijalna. :16: Treba da tumačiš horoskope za pare, bre... :) Hajd', navijaćemo! :pivo:

Eh, da, uspela sam da se izborim s tortom a da se nije razlila po kući. :010: Napredujem, napredujem...
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 13 godine

divlja ruža napisao:i ako me nema,da znaš,da smo se noćas,medjusobno pojeli.
    Ovo je nesto najsladje sto sam skoro procitala... Drz' se Ruska, trebas ti nama ovde....
    dudank napisao:Eh, da, uspela sam da se izborim s tortom a da se nije razlila po kući. :010: Napredujem, napredujem...
    Svaka cast, meni to ne bi uspelo, ona jednostavno skace ne mene, pa makar je u podrum proterala... :neznalica:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Ja skoro nisam nigde pročitala na ovom našem forumu da je neko skinuo 5-6 kilograma za mesec dana, pa ne vidim razlog nezadovoljstvu od nekoliko stotina grama. Malo po malo i ti si stalno tu sa lepom kilažom, a to što si nezadovoljna, smanji malo sejtana i pivce, pa ćeš videti.
    Kolaći tj torta, samo ako je ne vidim onda joj odolevam! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Verka, moje borbe s tortama su druge vrste, užasno sam netalentovana za njih i dešavalo mi se da se pretvore u čorbu iako sve uradim po propisu. :D Inače ih nikad nisam volela, poslednjih 20 i više godina nisam nijednu okusila ako ne računam što sam nekoliko puta povadila i pojela voće iz parčeta torte. Ni deca mi ne vole tortu, pa je pravim samo za rođendane, i to uvek neku zdraviju varijantu, ne bih tuđoj deci poslužila ono što ne bih i svojoj. Sreća pa su te zdrave varijante po pravilu lakše za pravljenje, inače bi juče opet bila čorba umesto torte, hahah. :)

Ana, taman posla da sam nezadovoljna, pa znaš šta meni znači 300 grama! :013: (Mada je u stvari pola kila.) Presrećna sam što je uopšte krenulo malo naniže, samo stvarno deluje smešno kad napišem. Priznajem da brljkam s pivcem, mada uvek to upišem, i brljkala sam s gibanicom, ali sejtan mi je spas, njega ne menjam... ovih dana nisam stizala da ga napravim opet, ali od sutra nastavljam... em ima manje kalorija od hleba, em ne mami da uzmeš još jer ne šeta šećer u krvi.

Danas ću sigurno da pojedem jedno parče pice, ali to ću pametno da uklopim, znači, brlj samo u smislu namirnica, ne u smislu kalorija.

umesto ručka: 2 jabuke
    V1: parče pice
    V2: opet pica :oops:
    Poslednja izmena od dudank u 22 Apr 2012, 23:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova